12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: Boy 7

04-03-2015

Dit boek is al een paar jaar uit, maar staat op dit moment weer volop in de schijnwerpers. Je kunt Boy 7 nu namelijk ook bekijken op het toneel én in de bioscoop. Het is het verhaal over een jongen die bijkomt op een open grasvlakte en zich niets meer kan herinneren, zelfs niet wie hij zelf is.

Meer...

Schrijver: Interview met Mirjam Mous

01-03-2015

In 2009 kwam de eerste thriller van Mirjam Mous uit: Boy 7. Er is een theater- en een filmbewerking van gemaakt. Mirjam vertelt in dit interview meer over dit populaire boek en haar nieuwe boek dat binnenkort verschijnt.

Meer...

Jonge Jury: Nynke van der Steege over De regels van drie

27-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Nynke van der Steege uit klas 1 havo/vwo wat zij vindt van De regels van drie van Marjolijn Hof.

Meer...

Onderzoek: Hongerspelen verslaan Tolkien

26-02-2015

De fantasyboeken van Tolkien staan niet langer in de top 10 van favoriete boeken van Britse jongeren, blijkt uit een vandaag verschenen onderzoeksrapport. Bij jongeren staat De Hongerspelen van Suzanne Collins op nummer 1.

Meer...

Jonge Jury: Selma Karakaya over Iedereen krijgt klappen

25-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Selma Karakaya uit klas 2 vmbo-tl wat zij vindt van Iedereen krijgt klappen van Khalid Boudou.

Meer...

Leestip: Aan de rand van de stilte

25-02-2015

Wat zou jij doen? Je hart of de eis van je vader volgen? Patrice voelt zich gedwongen om de eis van zijn vader op te volgen, maar zijn gevoel werkt hem hevig tegen. Hoe hij daarmee omgaat lees je in Aan de rand van de stilte van Anneriek van Heugten.

Meer...

Jonge Jury: Melanie en Maria over Shock

23-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertellen Melanie Jager en Maria Rodriguez uit klas 3 havo wat zij vinden van Shock van Mel Wallis de Vries.

Meer...

Jonge Jury: Maurits Scholenklopper over Hotel de grote L

20-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Maurits Scholenklopper uit klas 2 havo wat hij vindt van Hotel de grote L van Sjoerd Kuyper.

Meer...

Film: Boy 7

19-02-2015

Vanaf vandaag draait Boy 7 in de Nederlandse bioscopen. Deze spannende film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat is geschreven door Mirjam Mous.

Meer...

Jonge Jury: Robin Hamming over Broergeheim

18-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Robin Hamming uit klas 1 havo/vwo wat hij vindt van Broergeheim van Emiel de Wild.

Meer...