12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Zomerlezen: Weg: zoektocht in oorlogstijd

29-07-2015

De hele zomer lang nemen we je mee op reis, op weg naar verre landen, hoge bergen of spannende oorden. Vandaag reizen we mee met Adriaan, die in de brandende hitte op zoek gaat naar zijn vader. Volgens de berichten is hij overleden, maar Adriaan heeft bewijs dat dit niet klopt.

Meer...

Lievelingswoord: Lydia Rood houdt van avontuur

27-07-2015

Een wereld scheppen met woorden, dat is de kunst van verhalen schrijven. Wij vragen deze zomer schrijvers naar hun állermooiste woord. Het lievelingswoord van Lydia Rood is avontuur.

Meer...

Zomerblog: Inpakstress

23-07-2015

Deze zomer hebben we een gast op Leesplein. Elin Stil (15 jaar) is gek op lezen en vertelt op Leesplein over hoe zij haar vakantie doorkomt. Haar eerste blog gaat over een zeer herkenbaar probleem, want hoeveel boeken neem je nu eigenlijk mee op vakantie?

Meer...

Zomerlezen: Protest

22-07-2015

Het is bijna zomervakantie voor de zussen Minnie en Flo. Je zou denken dat het dan wel wat rustiger wordt en dat ze zaken gaan afronden, maar deze twee meiden en hun vrienden zijn juist druk bezig met het opzetten van allerlei acties.

Meer...

Lievelingswoord: Aidan Chambers houdt van tosh

20-07-2015

Het favoriete woord van Aidan Chambers is een woord waarmee hij andere woorden van tafel kan vegen: tosh! Maar stiekem heeft hij ook nog een ander lievelingswoord.

Meer...

Boeken: Nieuwe themalijst: Online leven

16-07-2015

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is dus helemaal niet zo gek dat de personages uit de boeken het internet ook steeds vaker gebruiken. Deze boeken hebben we voor je verzameld in onze nieuwe themalijst Online leven.

Meer...

Zomerlezen: Naar de top

15-07-2015

Mark is vastbesloten de reis van zijn leven te maken. Hij weet dat het gevaarlijk is om Mount Rainier ongetraind te beklimmen, helemaal nu het weer niet meezit. Maar hij kan niet anders, hij moet naar de berg. Waarom lees je in dit spannende en aangrijpende reisverhaal.

Meer...

Lievelingswoord: Rob Ruggenberg houdt van zee

13-07-2015

Tijdens de zomervakantie delen auteurs op Leesplein hun favoriete woorden en vertellen ze waarom juist dit hun favoriete woord is. Rob Ruggenberg kiest voor zee, een eenvoudig, maar machtig woord.

Meer...

Zomerlezen: Walvisvaarders: de noodlottige reis van de Jonge Eva

08-07-2015

Tijs zal de reis van zijn leven gaan maken en hij verwacht als een held terug te komen van de walvisjacht, maar zoals de titel al doet vermoeden zal deze reis niet zo vlekkeloos verlopen als gehoopt. Ga je mee met deze spannende tocht naar het koude Groenland?

Meer...

Lievelingswoord: Mel Wallis de Vries houdt van dood

06-07-2015

Wat is jouw favoriete woord en waarom? Dat is de vraag die wij een aantal auteurs hebben gesteld. Deze zomer vertellen zij je over hun favoriete woorden. Mel Wallis de Vries kiest voor dood en legt uit waarom dit woord niet zo eng is als het klinkt.

Meer...