12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Boekenweetje: Wat doe jij deze zomer?

23-06-2016

Ben jij al plannen aan het maken voor je zomervakantie? Of heb je nog alle ruimte voor activiteiten en uitstapjes? Wij helpen je graag op weg met onze tips.

Meer...

Leestip: Duivelmaeker

22-06-2016

Angstaanjagend zijn ze, de duivels die Faye ziet. En het worden er steeds meer. Haar psycholoog denkt dat het wanen zijn, die duivels. Faye denkt dat er meer is…

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens boeken óver boeken

20-06-2016

De meeste jeugdboeken gaan over een vlotte meid, een stoere jongen of over jongeren die een probleem proberen op te lossen, maar dat kan ook anders. Deze maand zetten we verhalen waarin boeken de hoofdrol hebben in de spotlights, want 2016 is tenslotte het Jaar van het Boek.

Meer...

Boekenweetje: Het dodelijke recept van Mel Wallis de Vries

16-06-2016

Welke ingrediënten mogen niet ontbreken in een jeugdthriller? Weet jij het antwoord? Wij vroegen het de koningin van de jeugdthrillers: Mel Wallis de Vries.

Meer...

Spannende leestip: Gijzeling

15-06-2016

Het gevaar zit overal, dat weet Connor heel goed. Na twaalf weken intensieve bodyguardtraining kan hij zich niet voorstellen dat hij ooit nog onoplettend over straat gaat. Maar of die training lang genoeg is geweest voor zijn opdracht…

Meer...

Boekenweetje: Gezonde spanning

09-06-2016

Het zijn de Spannende Boeken Weken. Sommigen vinden dit een heerlijke tijd, want hoe meer aandacht voor spannende, angstaanjagende boeken, hoe beter. Maar niet iedereen denkt er zo over. Waarom zou je eigenlijk van die enge verhalen lezen?

Meer...

Spannende leestip: De kristallen sleutel

08-06-2016

Olivia wordt wakker in de jungle. In haar pyjama. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, maar een vliegtuigongeluk zou het meest logisch zijn. Al kan ze zich niet herinneren dat ze in een vliegtuig is gestapt...

Meer...

Boekenweetje: Op vakantie met/zonder boeken

02-06-2016

Het duurt nog wel even voordat het vakantie is, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Is het mogelijk om je vakantie te vullen met verhalen, zonder je een breuk te slepen aan een stapel boeken? Jazeker! Wij geven je een aantal mogelijkheden.

Meer...

Leestip: Anders

01-06-2016

Hoe is het om wakker te worden uit een coma en niet meer te weten wie je bent? Het overkomt Felix. Hij komt als een compleet andere jongen uit zijn coma en zijn ouders herkennen hun zoon van voor het ongeluk niet meer terug.

Meer...

Schrijver: Interview met Bianca Mastenbroek

01-06-2016

Een vriendin zei dat Bianca Mastenbroek misschien een boek over Jeroen Bosch zou moeten schrijven, want 2016 is Jheronimus Bosch-jaar. Dat zag ze eigenlijk helemaal niet zitten, maar onbewust bleef ze toch bezig met het leven van de schilder. Op Leesplein vertelt de schijfster over het ontstaan van dit boek.

Meer...