12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: Percy Jackson en de andere helden

25-11-2015

Goddelijke krachten, tovenaars en heldhaftige gevechten. Deze leestip zit er vol mee, want Percy Jackson en zijn vrienden bundelen hun krachten om het gevecht te winnen van machtige vijanden.

Meer...

Jonge Jury: Welk boek kies jij?

23-11-2015

De afgelopen weken hebben we op Leesplein 12+ alle leestips van de Jonge Jury aan je voorgesteld. Ben jij er nog niet uit wat jij wilt gaan lezen? Lees dan verder, want er zit ook zeker iets voor jou tussen!

Meer...

Prijs: Winnaars Talent voor Taal bekend

20-11-2015

Vandaag vond de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd Talent voor Taal plaats. De scholieren Lloyd Koopman (13) en Romy van Dongen (17) hebben eerste prijs gewonnen. Nathalie Korthuis (14) won de Unicef Kinderrechtenprijs.

Meer...

Blog: Boekpresentatie

20-11-2015

Vertellen over een boek dat je hebt gelezen tijdens je boekpresentatie. Dat kan best spannend zijn! Lisanne Brondsema (13) hield onlangs haar boekpresentatie en deelt haar ervaringen. Lees verder om te ontdekken welke tips Lisanne voor jou heeft!

Meer...

Jonge Jury: Is Waar het licht is jouw favoriet?

20-11-2015

Vandaag praten we je bij over de aller laatste titel in onze voorstelronde van de Jonge Jury leestips. Het is een droevig verhaal over twee jongeren die allebei zelfmoord willen plegen. Gelukkig vinden ze elkaar en worden ze hopeloos verliefd. Maar kunnen ze elkaar redden?

Meer...

Jonge Jury: Stem jij op Vlam?

19-11-2015

Een spannend verhaal dat zich afspeelt in een fictief land binnen de echte wereld, dat is de leestip van de Jonge Jury die we vandaag aan je voorstellen. Hoe zou jij reageren als je ontdekte dat je lange tijd geen enkel idee hebt gehad wat zich werkelijk in de buitenwereld heeft afgespeeld?

Meer...

Jonge Jury: Gaat jouw stem naar Spijkerzwijgen?

18-11-2015

Vonkie logeert bij haar opa op de boerderij. Het is saai, maar de verhalen van opa boeien haar gelukkig wel. Lees verder om te ontdekken waar opa in deze leestip van de Jonge Jury over vertelt.

Meer...

Leestip: Onder mijn huid

18-11-2015

Natuurlijk weet je dat je nooit naaktfoto’s van jezelf naar wie dan ook moet sturen. Dat weet Coco ook, maar toch. Nick is te vertrouwen. Hij zal ze direct weer verwijderen, zegt hij. Coco twijfelt, zal ze het doen?

Meer...

Jonge Jury: Wordt Overspoeld jouw favoriete leestip?

17-11-2015

We naderen het einde van de voorstelronde van de Jonge Jury Leestips. Vandaag een heftig verhaal uit de slashreeks over de tsunami die Pieter, de hoofdpersoon in dit verhaal, meemaakt als hij op Sri Lanka is.

Meer...

Jonge Jury: Krijgt Onder de ketchupwolken jouw stem?

16-11-2015

Als jij een enorm geheim met je meedroeg, met wie zou jij het dan delen? Zoe Collins, de hoofdpersoon uit deze Jonge Jury leestip, besluit het te delen moet een man die een moord op zijn geweten heeft en wacht op zijn doodstraf. Hij zal het vast wel begrijpen.

Meer...