12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Jonge Jury: Terugkijken op de Dag van de Jonge Jury

22-04-2015

Vorige week werd er tijdens de Dag van de Jonge Jury een stapel prijzen uitgereikt, kon je praten met auteurs, handtekeningen verzamelen en nog veel meer. Elin Stil was als lid van het Jonge Jury Boekgenootschap aanwezig en vertelt wat zij van deze dag vond.

Meer...

Leestip: Hap!

22-04-2015

Heel weinig jongeren groeien op met een vader die wrangler is en met dieren worstelt. Wahoo heeft wel zo’n vader en bij hem thuis zitten er heel wat gevaarlijke dieren zoals krokodillen en slangen in de achtertuin. Gekker kan het niet worden, denk je. Maar dan heb je het mis.

Meer...

Boek: Winnaars Wolfsbloed bekend

20-04-2015

Leesplein mag drie exemplaren weggeven van Wolfsbloed, deel 2 in de spannende De laatste Wachter-serie van Alexandra Penrhyn Lowe. Vandaag maken we de winnaars bekend.

Meer...

Prijs: Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2015

15-04-2015

Vanmiddag is in een afgeladen TiviloiVredenburg de prijs van de Jonge Jury uitgereikt aan Mel Wallis de Vries voor Wreed. Emiel de Wild ging naar huis met de Jonge Jury debuutprijs voor Broergeheim.

Meer...

Prijs: Gouden Lijsten voor Overspoeld en Onder de ketchupwolken

15-04-2015

Vandaag zijn tijdens de Dag van de Jonge Jury de winnaars van de Gouden Lijsten bekendgemaakt: Gideon Samson en Julius ´t Hart voor Overspoeld en Annabel Pitcher voor Onder de ketchupwolken, vertaald door Ellis Post Uiterweer.

Meer...

Leestip: De Hemel

15-04-2015

Dit is het laatste boek in een reeks van drie, waarvoor Bart Moeyaert samen heeft gewerkt met het Nederlands Blazers Ensemble. Een bijzonder verhaal dat je kunt beluisteren, terwijl je meeleest en de illustraties van Gerda Dendooven bekijkt.

Meer...

Nominaties: Kanshebbers Jonge Jury voorgesteld

10-04-2015

Volgende week woensdag wordt in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt. We zetten de kanshebbers vandaag voor je op een rij, welke boeken waren volgens de lezers het mooiste en verdiende een nominatie?

Meer...

Nominaties: Kanshebbers Gouden Lijst voorgesteld

09-04-2015

Volgende week woensdag zullen tijdens de Dag van de Jonge de Gouden Lijsten worden uitgereikt. We zetten de kanshebbers vandaag voor je op een rij. Wie zijn er ook al weer genomineerd?

Meer...

Leestip: De honden

08-04-2015

Cameron verhuist voor de zoveelste keer naar een nieuwe plek, waar hij opnieuw kennis moet maken met zijn klasgenoten, de omgeving moet verkennen en zijn angsten moet overwinnen. Niet makkelijk als het huis waarin je terecht komt je niet écht op je gemak stelt…

Meer...

Doe mee: Heb jij de boeken voor De Weddenschap al uit?

02-04-2015

Je hebt nog een maand om de drie boeken voor De Weddenschap uit te lezen, want op 8 mei is de deadline al. Het paasweekend lijkt ons een uitgelezen moment om je boeken er lekker bij te pakken en De Weddenschap te winnen!

Meer...