12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: Doorbraak

07-10-2015

Dit jaar heeft de Kinderboekenweek een super interessant thema waar we op Leesplein 12+ ook graag aan meedoen: natuur, wetenschap en techniek. In deze leestip lees je over Jack, die met behulp van een flinke dosis doorzettingsvermogen op 15-jarige leeftijd een test ontwikkelde om alvleesklierkanker op te sporen.

Meer...

Campagne: Kinderboekenweek bijna van start

06-10-2015

Raar, maar waar! Dit jaar sluit Leesplein 12+ ook aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Natuur, techniek en wetenschap. Dat doen we met een speciale winactie en leestips.

Meer...

Winactie: Mail & Win Doorbraak

05-10-2015

Leesplein mag twee exemplaren weggeven van Doorbraak, het verhaal van Jack Andraka. Een bijzonder verhaal van een vijftienjarige jongen die, ondanks de vele tegenslagen, alles op alles heeft gezet op zijn doel te bereiken.

Meer...

Schrijver: Interview met Inez van Loon

01-10-2015

Weet jij wie de Sinti zijn? Voor deze rondtrekkende families heeft de Tweede Wereldoorlog grote gevolgen gehad. Inez van Loon schreef in Mijn zusje over deze bijzondere families en vertelt hierover in het interview van deze maand.

Meer...

Campagne: Maand van de Geschiedenis

30-09-2015

Morgen start de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema Tussen droom en daad. Op Leesplein besteden we op verschillende manieren aandacht aan de Maand van de Geschiedenis. Lees je mee?

Meer...

Leestip: Kapot

30-09-2015

Na tien jaar is er weer een nieuwe jeugdroman van Carry Slee uit. Een verhaal over een broer en zus die erg close zijn, maar door gebeurtenissen thuis lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Maakt dit alles kapot? Of kunnen ze nog op de rem trappen?

Meer...

Winactie: Deze lezers ontvangen Wie ik ben

28-09-2015

Leesplein mag twee exemplaren weggeven van Wie ik ben, het nieuwste boek van Emiel de Wild. Vandaag maken we de winnaars bekend.

Meer...

Leestip: De jongen in bubbeltjesplastic

23-09-2015

‘Klein maar fijn’, krijgt Charlie iedere keer weer te horen. Inmiddels heeft hij een grondige hekel aan die uitspraak, hij vindt het helemaal niet fijn om klein te zijn en is de pesterijen zat.

Meer...

Campagne: Week Tegen Pesten

21-09-2015

Zeven procent van de leerlingen van het voortgezet onderwijs zegt gepest te worden. Dit is een probleem dat aangepakt moet worden, want het verpest de sfeer in de klas en geeft de leerlingen die gepest worden een onveilig gevoel. Ook Leesplein besteed tijdens de Week Tegen Pesten aandacht aan dit onderwerp.

Meer...

Prijs: Kinderjury Thea Beckmanprijs 2015 bekroont Rob Ruggenberg

19-09-2015

Vandaag is in themapark Archeon de Thea Beckmanprijs 2015 uitgereikt. De kinderjury kende een prijs toe aan Rob Ruggenberg.

Meer...