12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Winactie: Dit zijn de winnaars van 2C

26-09-2016

Leesplein mag drie exemplaren weggeven van 2C, het nieuwste boek van Mirjam Mous. Vandaag maken we de winnaars bekend. Lees snel verder om te ontdekken of jij het boek ontvangt!

Meer...

Jaar van het Boek: Bijbel gekozen als belangrijkste boek van Nederland

24-09-2016

De Nieuwe Bijbelvertaling kreeg de meeste stemmen bij de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. In totaal hebben bijna 75.000 mensen gestemd.

Meer...

Boekenweetje: Volg een boekvlogger

22-09-2016

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe boeken en wil je graag weten wat anderen van bepaalde boeken vinden? Bekijk dan eens een video van een enthousiaste boekvlogger!

Meer...

Leestip: In het spoor van de eclips

21-09-2016

Nat moet toch weer naar een nieuwe school. Hij is benieuwd hoe dat gaat, want hij hoort er nooit écht bij. Klasgenoten dagen hem uit en pesten hem. Lees tijdens de Week tegen Pesten over Nat, die op zijn manier voor zichzelf leert opkomen.

Meer...

Campagne: Week tegen Pesten

19-09-2016

Vandaag begint de Week tegen Pesten. Dit is een themaweek die helaas nog steeds nodig is, want er wordt nog steeds op veel scholen en online gepest. Wat kun jij doen om het pesten te stoppen?

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens een makkelijk boek

19-09-2016

Lezen: soms lukt dat niet zo goed. De letters dansen voor je ogen, woorden springen heen en weer. Misschien heb je wel dyslexie waardoor lezen niet makkelijk gaat. Gelukkig bestaat er voor iedereen een geschikt boek dat lezen makkelijker maakt. En leuker!

Meer...

Jonge Jury: Doe mee aan de Wild Card Wedstrijd

15-09-2016

Het Jonge Jury Boekgenootschap presenteert in december de nieuwe lijst met Leestips. Door met je hele klas mee te doen aan de Jonge Jury Wild Card Wedstrijd kunnen jullie de selectie leestips beïnvloeden!

Meer...

Boekenweetje: Boek of film?

15-09-2016

Deze week is het festival Film by the Sea, waar nieuwe films en tv-series worden vertoond. Regelmatig zijn films geïnspireerd op een boek en dan wordt er altijd die vraag gesteld over wat beter is, het boek of de film. Wat denk jij?

Meer...

Leestip: De Wonderlingen

14-09-2016

Zijn ouders hebben hem op een kostschool gezet en samen met zijn vriend Knip bedenkt hij een plan om weg te lopen. Uit het adresboekje van zijn moeder haalt Joseph het adres van zijn oom in Londen, maar of die op hem zit te wachten…?

Meer...

Tentoonstelling: Harry Potter komt naar Nederland

12-09-2016

Harry Potter The Exhibition is vanaf 11 februari 2017 in Nederland te zien. Kaartjes zijn al vanaf komende vrijdag te bestellen.

Meer...