12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Doorleestips: 4 boeken die net zo mooi zijn als Het kankerkampioenschap voor junioren

27-07-2016

Het Kankerkampioenschap voor junioren verscheen nog niet zo heel lang geleden, veel jongeren vonden het een bijzonder boek. Maar wat doe je, nadat je zo’n mooi boek hebt gelezen? Verder lezen natuurlijk! Bekijk de doorleestips die wij voor je uitzochten.

Meer...

Doorleestips: 5 titels die je kunt lezen na IJsbarbaar

20-07-2016

Duik jij graag in historische verhalen en heb je genoten van IJsbarbaar? Lees dan verder, want wij geven je een aantal leestips die goed op deze titel van Rob Ruggenberg aansluiten.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens een serie

18-07-2016

Niets is lekkerder dan een boek lezen waar je je compleet in kunt verliezen. Het is dan alleen wel balen als je dat boek uit hebt. Behalve wanneer je bent gestart met een serie, dan heb je nog een aantal boeken te gaan.

Meer...

Doorleestips: 4 verhalen die je kunt lezen na Spijt!

13-07-2016

Vond jij Spijt! van Carry Slee ook zo’n aangrijpend verhaal? Vandaag geven we een lijstje boeken die minstens zo mooi en ontroerend zijn als Spijt!, zodat je nog lang niet uitgelezen bent.

Meer...

Doorleestips: 3 titels voor de fans van Boy 7

06-07-2016

Je hebt een gaaf, mooi of verrassend boek gelezen en bent enthousiast. En dan? Zijn er meer van dit soort boeken? Leesplein helpt je op weg, want deze zomer geven we op Leesplein doorleestips. Vond je Boy 7 een tof boek? Lees dan ook de titels die wij vandaag tippen.

Meer...

Actueel: Zomer op Leesplein

01-07-2016

Nog heel even en het is weer tijd voor zon, zee, strand, zwembad en vooral lekker luieren en lezen. Heb jij al plannen? Lees verder om te ontdekken wat je deze zomer kunt vinden op Leesplein.

Meer...

Boekenweetje: Een sportieve leesvakantie

30-06-2016

Tijdens de zomervakantie vinden er weer een aantal grote sportevenementen plaats. Ben jij zelf ook in voor een sportieve vakantie? Of is het wat jou betreft veel te warm in de zomer om zo actief bezig te zijn? Ja? Dan hebben wij de oplossing!

Meer...

Leestip: Eilanddagen

29-06-2016

Het is zomervakantie en Jakob gaat naar Griekenland, zijn vader opzoeken. Niet dat hij daar zin in heeft, maar zijn moeder en haar nieuwe vriend gaan samen naar Thailand. Met z’n drieën was dat natuurlijk véél te duur.

Meer...

Boekenweetje: Wat doe jij deze zomer?

23-06-2016

Ben jij al plannen aan het maken voor je zomervakantie? Of heb je nog alle ruimte voor activiteiten en uitstapjes? Wij helpen je graag op weg met onze tips.

Meer...

Leestip: Duivelmaeker

22-06-2016

Angstaanjagend zijn ze, de duivels die Faye ziet. En het worden er steeds meer. Haar psycholoog denkt dat het wanen zijn, die duivels. Faye denkt dat er meer is…

Meer...