12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: Uitgespeeld

04-05-2016

Levi en Roald zijn beste vrienden en zijn gek op voetballen. Opeens mag Roald van zijn vader niet meer met Levi omgaan. Levi is Joods en Roald niet. Roald blijft stiekem met Levi omgaan. Een gevaarlijke situatie, want de vader van Roald is actief bij de NSB.

Meer...

Schrijver: Interview met Allan Stratton

01-05-2016

Afgelopen maand vond de uitreiking van de Gouden Lijst plaats. Allan Stratton was genomineerd met zijn boek De honden en was aanwezig bij de prijsuitreiking. Wij spraken met hem over zijn boek, dromen en angsten.

Meer...

Actueel: Lezen over oorlog

29-04-2016

Op 4 mei herdenken we tijdens de Dodenherdenking alle oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Er is veel geschreven over hoe het is over het is om in een oorlog te moeten leven, zodat we niet vergeten hoe dat is.

Meer...

Boekenweetje: Boeken verbrand je niet

28-04-2016

Begin mei staan we weer stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Die oorlog had meer te maken met boeken dan je misschien zou denken. Hoe zit dat precies?

Meer...

Leestip: De kleur van bloed

27-04-2016

Michiel gaat na hun verhuizing naar een nieuwe school. En nieuwe plek waarvan hij hoopt dat nog niemand weet wie hij is. Helaas is dat niet het geval en is al snel duidelijk dat zijn vader die extreem rechtse politicus is. Dat Michiel zelf niets met politiek te maken wil hebben, doet er niet toe.

Meer...

Prijs: Vlaamse Jeugdjury kiest winnaars 2016

25-04-2016

Afgelopen zaterdag, op Wereldboekendag, maakte de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen haar winnaars bekend. De prijzen van de lezers tussen 12 en 16 jaar gingen naar Anna Woltz en Linda van Mieghem.

Meer...

Boekenweetje: April is de Maand van de Filosofie

21-04-2016

Ieder jaar staat de maand april in het teken van filosofie. Filosoferen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt best mee. Lees bijvoorbeeld eens een boek over filosofie, zodat je kunt ontdekken of het ook iets voor jou is om op zo´n manier over dingen na te denken.

Meer...

Prijs: Winnaars Prijs van de Jonge Jury en Gouden Lijst 2016

20-04-2016

Vanmiddag is in TivoliVredenburg de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt aan Mel Wallis de Vries voor Shock. De Gouden Lijst in de categorie Nederlandstalig is uitgereikt aan Edward van de Vendel voor Oliver in de categorie vertaald won Naar de top van Dan Gemeinhart deze prijs.

Meer...

Leestip: Suikerkind

20-04-2016

Ze hadden een fijn leven in de Sovjet-Unie, Elja en haar ouders. Maar plotseling wordt haar vader gearresteerd. Haar moeder probeert het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan, maar al snel moeten Elja en haar moeder ook vertrekken.

Meer...

Jaar van het Boek: Lezen over vriendschappen

18-04-2016

Je hebt goede vrienden, beste vriendinnen, verre vrienden en nog veel meer soorten vrienden. Er valt heel veel te vertellen over vriendschappen. Het is dus niet vreemd dat er veel verhalen over vriendschappen zijn geschreven.

Meer...