12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Vakantie: Leesplein viert de zomer

01-07-2015

Ha, zomervakantie! Uren lang lekker lummelen en lekker veel lezen. In juli en augustus zijn er geen interviews met auteurs, maar we geven wel fijne zomerse leestips en hebben we auteurs te gast die vertellen over hun favoriete woord.

Meer...

Zomerlezen: Gewicht van water

01-07-2015

Naar het buitenland reizen betekent niet altijd dat je met vakantie gaat. Kasienka reist met haar moeder vanuit Polen naar Engeland om haar vader te zoeken. Ze laat alles achter en begint op nieuw met helemaal niets.

Meer...

Wedstrijd: Mette van Dijk wint Doe Maar Dicht Maar 2015

27-06-2015

Gisteren werden de hoofdprijzen van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar uitgereikt tijdens het Nieuwe Types festival in Arnhem. De hoofdprijs voor de onderbouw ging naar Mette van Dijk voor haar gedicht Zachte dagen.

Meer...

Prijs: Nominaties Thea Beckmanprijs 2015

25-06-2015

In september wordt de prijs voor het beste historische jeugdboek uitgereikt, de Thea Beckmanprijs. De twaalf boeken die kans maken, zijn bekend gemaakt.

Meer...

Spannende leestip: Virus

24-06-2015

Vandaag geven we je de laatste spannende leestip, want de Maand van het Spannende Boek is bijna voorbij. We reizen samen met Kris en Hopper naar Spanje, maar na een ongeluk komen ze in een duister en doods dorpje terecht...

Meer...

Spannende leestip: Vermist

17-06-2015

Vandaag tippen we opnieuw een boek met spanning over vermissing en ontvoering, want het is de Maand van het Spannende Boek. Lauren is geadopteerd toen ze 3 was en probeert er nu achter te komen waar ze vandaan komt. Zou jij net zo ver gaan als Lauren?

Meer...

Prijs: De Leestips voor de Jonge Jury 2016 zijn bekend

16-06-2015

Vandaag zijn de vijfentwintig nieuwe Leestips voor de Jonge Jury 2016 bekend gemaakt. Deze lijst met titels is samengesteld door twintig professionals en de vijf leden van het Jonge Jury Boekengenootschap.

Meer...

Spannende leestip: Moord op school

10-06-2015

Juni is de Maand van het Spannende boek en wij tippen tijdens deze maand alleen maar spannende boeken. Boeken met bloedstollende achtervolgingen, enge magische krachten of waarin moorden worden gepleegd, zoals in dit boek van Rom Molemaker.

Meer...

Spannende leestip: Vuurdoop

03-06-2015

De Maand van het Spannende boek is begonnen en deze maand tippen we alleen maar spannende boeken. Zit jij er klaar voor? Dan beginnen de spannendste maand van het jaar met magische krachten en een flinke dosis spanning. En niet alleen bij de hoofdpersoon van dit boek!

Meer...

BN’ers De Weddenschap 2016 bekend

02-06-2015

We hebben De Weddenschap 2015 nog maar net achter de rug, maar de voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn al in volle gang. Tijdens De Weddenschap 2016 worden leerlingen van het (v)mbo uitgedaagd door Brownie Dutch, Frank Lammers en Teske.

Meer...