12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Jonge Jury Boekgenootschap: Cheyenne

21-11-2014

De afgelopen weken spraken we met de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Ze vertelden ons over hun favoriete plek om te lezen en waarom ze lezen zo leuk vinden. Vandaag sluiten we deze serie af met Cheyenne Smith.

Meer...

25 jaar Kinderrechten

20-11-2014

Elk kind heeft recht op onderwijs, een veilige plek om te wonen en bescherming tegen kindermishandeling. Dat is vijfentwintig jaar geleden internationaal vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer...

Leestip: Een planeet in je hoofd

19-11-2014

Vorige week landde er op 500 miljoen kilometer afstand voor het eerst een onbemand ruimtevaartuig op een komeet. Leesplein las daarom over ruimtereizen, planeten en een maanlanding, maar dan nèt even anders.

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Laura

18-11-2014

De Jonge Jury is al even bezig en de komende maanden kun je jouw stem uitbrengen. Wat is jouw favoriete boek? Laura van der Linde van het Jonge Jury Boekgenootschap geeft je een aantal leestips!

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Frédérique

14-11-2014

Het duurt nog een paar maanden totdat de stembussen van de Jonge Jury weer sluiten. Weet jij al welke boeken je wilt lezen? Wij vroegen aan Frédérique Doek van het Jonge Jury Boekgenootschap hoe zij een boek uitzoekt.

Meer...

Leestip: Het jaar dat de wereld op zijn kop stond

12-11-2014

Pearls moeder komt totaal onverwacht te overlijden tijdens de geboorte van haar halfzusje. Het jaar dat de wereld op zijn kop stond van Clare Furniss is Pearls verslag van het eerste jaar zonder haar moeder.

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Elin

11-11-2014

De Jonge Jury is in volle gang en deze weken vraagt Leesplein de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap naar hun leeservaringen. Vandaag vertelt Elin Stil aan welk boek zij bijzondere herinneringen heeft.

Meer...

Ga jij De Weddenschap ook aan?

10-11-2014

Vandaag is de aftrap van De Weddenschap. BN’ers Typhoon, Toprak Yalçiner en Klaas van Kruistum dagen jou uit om in het komende half jaar drie boeken te lezen en zullen je coachen om de eindstreep te halen. En natuurlijk lezen ze zelf ook mee!

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Annika

07-11-2014

De komende weken spreken we op Leesplein met de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Vandaag vertelt Annika van Duijvenboden waar ze het liefst leest en wat haar favoriete boek is.

Meer...

Leestip: Shock

05-11-2014

Mel Wallis de Vries won twee keer de Prijs van de Jonge Jury en schreef opnieuw een angstaanjagend verhaal in Shock. Wat zou jij doen als één van je beste vriendinnen na een schoolfeest verdwijnt?

Meer...