12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Jonge Jury: Een spannend verhaal waar je elke seconde van geniet

06-02-2016

De stemperiode voor de Prijs van de Jonge Jury loopt deze maand af. Weet jij al op welke boeken je gaat stemmen? Leerlingen van het CSG Augustinus delen hun meningen over de boeken uit de leestips op Leesplein en vandaag vertelt Thomas Poelma over zijn leeservaring met Aan de rand van de stilte van Anneriek van Heugten.

Meer...

Jonge Jury: Dit boek blijft je achtervolgen

05-02-2016

Weet jij al op welke boeken je gaat stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury? Leerlingen van het CSG Augustinus lazen de leestips en delen hun ervaringen op Leesplein. Vandaag geeft Lisette Schuiling haar mening over Ik ben bij je van Lorna Minkman.

Meer...

Jonge Jury: Isra!?

04-02-2016

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen lazen de kerntitels van de Jonge Jury en vertellen op Leesplein wat ze van de boeken vinden. Vandaag geeft Nadine Hettinga haar mening over Meedogenloos van Natasza Tardio.

Meer...

Boekenweetje: Hoe is ons alfabet ontstaan?

04-02-2016

Waarschijnlijk kun jij alle letters uit ons alfabet zo achter elkaar opnoemen. De volgorde van de letters in het alfabet gebruiken we ook vaak, bijvoorbeeld bij het ordenen van boeken in een boekenkast. Maar hoe is het alfabet eigenlijk ontstaan?

Meer...

Jonge Jury: Overspoeld door Overspoeld

03-02-2016

Je hebt nog minder dan een maand om jouw stem uit te brengen voor de Prijs van de Jonge Jury. Welke boeken vind jij het mooiste, grappigste of ontroerendste? Vandaag vertelt Hannah van Weerden je over haar ervaringen met Overspoeld van Gideon Samson.

Meer...

Poëzieleestip: Zo mooi anders

03-02-2016

Poëziebundels zijn er in vele soorten en maten. Deze week tippen we een bijzondere uitgave. Een groot boek vol met gedichten én illustraties van diverse dichters en illustratoren.

Meer...

Jonge Jury: Lijfstraf - meeslepend en onverwachts

02-02-2016

Tot 1 maart as. kun je stemmen op jouw favoriete boek voor de Jonge Jury. De leerlingen van het CSG Augustinus uit Groningen zijn aan het lezen geslagen en delen hun ervaringen. Vandaag geeft Jennifer Pleijendal haar mening over Lijfstraf van Elle van den Bogaart.

Meer...

Schrijver: Interview met dichteres Judy Ellfferich

01-02-2016

Het is Poëzieweek, maar wat is er nu eigenlijk zo leuk aan poëzie? Voor het interview van deze maand vroegen we dichteres Judy Elfferich waarom het belangrijk is dat er gedichten zijn.

Meer...

Boekenweetje: Krijg jij de Dam stil?

28-01-2016

Niet alleen in de Poëzieweek is er aandacht voor poëzie. Er wordt bijvoorbeeld ook ieder jaar een gedicht voorgedragen op de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Heb jij je wel eens afgevraagd wat je moet doen om daar te kunnen staan? Leesplein zocht het uit.

Meer...

Doe mee: Poëzieweek

28-01-2016

Vandaag is het Gedichtendag en daarmee start een week vol poëzie. In het hele land worden er gedichten gelezen en geschreven. Doe je ook mee?

Meer...