12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Jonge Jury: Boeken kiezen #2

18-12-2014

Tijdens de stemperiode van de Jonge Jury besteden wij op Leesplein aandacht aan het lezen van de boeken. Daarnaast delen we in deze serie ervaringen van leerlingen van het CSG Augutinus uit Groningen met het kiezen van boeken.

Meer...

Leestip: Die foto waar ik niet op sta

17-12-2014

Misschien ken je het wel, van die vervelende spanningen tussen familieleden. Do van Ranst schrijft in Die foto waar ik niet op sta over spanningen tussen familieleden die elkaar om een bepaalde reden niet meer willen zien. Toch zorgt opa ervoor dat ze elkaar weer moeten ontmoeten, hij zal een groot familiegeheim onthullen.

Meer...

Jonge Jury: Boeken kiezen #1

16-12-2014

De Jonge Jury is in volle gang en de stembussen zijn geopend. De lijst met boeken waar je uit kunt kiezen is lang en dat maakt het soms best lastig om een geschikt boek te vinden. Daarom vroegen wij leerlingen van het CSG Augustinus uit Groningen om hun ervaringen met het kiezen van een boek met ons te delen.

Meer...

Doe mee: Schrijfwedstrijd

15-12-2014

In Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing schrijft Katinka per ongeluk een boek. Droom jij daar ook van? En ben je 10-16 jaar? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van uitgeverij Lemniscaat.

Meer...

Actueel: Serious Request 2014

15-12-2014

Ieder jaar laten drie 3FM dj´s zich de vijf dagen voor kerst opsluiten in een glazen huis, zonder eten. Dit jaar vragen ze hiermee aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Op Leesplein sluiten we aan bij deze actie met een aantal boeken over dit heftige onderwerp.

Meer...

Leestip: De heersers van Kir

10-12-2014

Als Raben voorwerpen vastpakt leert hij van alles over de geschiedenis van die voorwerpen, bijvoorbeeld wat ze hebben meegemaakt en welke geheimen ze meedragen. Hij is een jonge Lezer en dat is niet zonder gevaar in het Rijk der Zeven Eilanden.

Meer...

School: Nieuwe titels Uittrekselbank Jeugd

09-12-2014

Ben je op zoek naar een uittreksel voor een spreekbeurt of boekverslag? Er staan weer nieuwe titels in de Uittrekselbank Jeugd.

Meer...

Leestip: De gans en zijn broer

03-12-2014

Wat is het nut van kalkoenen? En wanneer begint de nacht precies? Op dit soort vragen probeert Bart Moeyaert in zijn nieuwste boek De gans en zijn broer antwoord te geven. Lees dit heerlijke boek en neem een kijkje in het leven op de boerderij waar de gans en zijn broer wonen.

Meer...

Interview: Bart Moeyaert zoekt de juiste verteltoon

01-12-2014

Bart Moeyaert is een veelzijdige man. Hij schrijft, dicht, acteert en vertaalt. Zijn nieuwste boek De gans en zijn broer is net uit en Leesplein stelde hem een aantal vragen over dit nieuwe boek en zijn werkwijze.

Meer...

Leestip: Wereldwonderen: hoe ze zijn ontstaan & waarom ze zo prachtig zijn

26-11-2014

Wereldwonderen zijn bijna magische dingen. Soms ontstaan door de natuur, soms door de mens, maar altijd bijzonder. Ga mee op reis met dit boek en maak kennis met vijftig wereldwonderen.

Meer...