12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: De appeltaart van hoop

25-05-2016

Oscar verdwijnt plotseling. Iedereen denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd, maar zijn broer Stevie en beste vriendin Meg twijfelen daaraan. Dat is niet iets wat Oscar zou doen. Ze gaan op onderzoek uit.

Meer...

Lezen: Week van het Luisterboek 2016

20-05-2016

Volgende week maandag begint de Week van het Luisterboek. Tot en met 29 mei is er veel aandacht voor het luisterend lezen. Lees bijvoorbeeld een lekker dik boek zonder dat je je een breuk tilt aan het pak papier in je tas. Luister je mee?

Meer...

Boekenweetje: 30.000 kinderboeken krijgen een nieuw huis

19-05-2016

Het nieuwe KinderBoekenHuis opent zaterdag haar deuren in Winsum, Groningen. 30.000 oude kinderboeken krijgen daarmee een nieuw huis. Ter ere van de opening worden er honderd mini-biebs met kinderboeken weggegeven.

Meer...

Prijs: Winnaars Doe Maar Dicht Maar bekend

18-05-2016

De honderd winnaars van Doe Maar Dicht Maar zijn bekend. Doe Maar Dicht Maar is een dichtwedstrijd van het Poëziepaleis voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. De winnaars komen met hun gedicht in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2016.

Meer...

Leestip: Achter de heuvels

18-05-2016

Innocent verliest in korte tijd zijn vader en zijn grootvader. De begrafenissen waren erg duur en zijn moeder heeft nu geen geld meer om rond te kunnen komen. Zijn oom doet een voorstel, maar daar wil zijn moeder niets van weten.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens over familie

16-05-2016

Families bestaan er alle soorten, maten en samenstellingen. Hoe is het bij jou thuis? Op Leesplein vind je verhalen over allerlei families, van chaotisch tot intiem, met adoptiekinderen of gescheiden ouders.

Meer...

Campagne: BN’ers De Weddenschap 2017 bekend

13-05-2016

De Weddenschap 2016 is nog maar net achter de rug, maar de nieuwe editie staat alweer in de steigers. Als eerste zijn de drie leescoaches voor de zesde editie bekend gemaakt. Dit zijn Soundos el Ahmadie, Daan Boom, Frank van der Lende.

Meer...

Campagne: De Jonge Jury vernieuwt

12-05-2016

Met ingang van komende editie gaan er een aantal dingen veranderen bij de Jonge Jury, dé Nederlandse publieksprijs voor het beste jeugdboek. Een van de veranderingen is dat er vanaf de volgende editie slechts tien leestips zijn.

Meer...

Boekenweetje: Muzikale succesverhalen

12-05-2016

Afgelopen dinsdag stond Douwe Bob in de halve finale van het Eurovisie Songfestival en wist een plaats te bemachtigen in de finale van aanstaande zaterdag. Hoe is het om op grote podiums te staan en hordes uitzinnige fans te hebben? Wij praten je bij met passende leestips.

Meer...

Leestip: Wij zijn allemaal moleculen

11-05-2016

Steward heeft een grote wens: een zusje krijgen. Maar zijn moeder is overleden, dus die wens zal nooit in vervulling gaan. Maar dan krijgt zijn vader een nieuwe vriendin. En zij heeft een dochter. Gaat zijn wens dan toch in vervulling?

Meer...