12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Film: Acteurs Boy 7 genomineerd voor Gouden Kalveren

02-09-2015

Gisteren zijn in het tv-programma De Wereld Draait Door de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt, waaronder twee voor acteurs van de film Boy 7.

Meer...

Winactie: Het lievelingswoord van...

02-09-2015

Gedurende de maanden juli en augustus vertelden iedere maandag op de verschillende pleinen auteurs over hun lievelingswoorden. Maar we vroegen ook om jullie lievelingswoorden. De winnaars zijn nu bekend.

Meer...

Leestip: Liquidator

02-09-2015

Inmiddels zijn alle scholen weer begonnen en ook op Leesplein de vakantie weer voorbij. De jongeren uit de leestip van deze week en ontdekken tijdens hun meeloopstage voor school bizarre, geheime en levensgevaarlijke dingen. Tijd voor actie!

Meer...

Winactie: Wie ik ben

02-09-2015

Leesplein mag twee exemplaren weggeven van Wie ik ben, het tweede boek van Emiel de Wild. Wil jij dit boek winnen? Lees dan snel verder!

Meer...

Schrijver: Interview met Emiel de Wild

01-09-2015

Zijn eerste boek Broergeheim was een succes, Emiel de Wild ontving daar een Zilveren Griffel én de Jonge Jury debuutprijs voor. Nu is Wie ik ben uit en Leesplein sprak met Emiel de Wild over dit boek, over pesten en de gevolgen hiervan.

Meer...

Lievelingswoord: Marion van de Coolwijk houdt van krummeltjes

31-08-2015

Twee maanden lang lieten we iedere week een auteur aan het woord over zijn of haar favoriete woord. Vandaag sluiten we de reeks lievelingsvoorden af met Marion van de Coolwijk. Haar favoriete woord is krummeltjes.

Meer...

Boeken: Weer naar school

28-08-2015

De vakantie zit er weer op en de scholen zijn weer begonnen. Het is vast weer erg gezellig om je vrienden en vriendinnen weer te zien, maar ook wel wennen om weer de hele dag op school te zitten. Wij geven je graag wat bijpassende leestips.

Meer...

Prijs: Shortlist Thea Beckmanprijs bekend

27-08-2015

Deze zomer heeft de jury van de Thea Beckmanprijs de shortlist van 2015 bepaald. De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking op 19 september in het Archeon bekend gemaakt.

Meer...

Zomerlezen: Val

26-08-2015

In onze laatste zomerleestip reizen we met Liv naar New York. Men zegt dat Livs beste vriendin Sofia in deze grote stad is omgekomen door een noodlottig ongeval, maar er knaagt iets aan Liv, ze gelooft het niet. Om haar dood te verwerken, en om achter de waarheid te komen, gaat Liv zelf naar New York.

Meer...

Lievelingswoord: Eva Burgers houdt van vrijheid

24-08-2015

Schrijvers werken altijd met woorden, ze vormen van een flink aantal verschillende woorden een verhaal. Maar wat is nu hun favoriete woord? Het favoriete woord van Eva Burgers is vrijheid.

Meer...