Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Boeken: Weer naar school

28-08-2015

De vakantie zit er weer op en de scholen zijn weer begonnen. Het is vast weer erg gezellig om je vrienden en vriendinnen weer te zien, maar ook wel wennen om weer de hele dag op school te zitten. Wij geven je graag wat bijpassende leestips.

Meer...

Prijs: Shortlist Thea Beckmanprijs bekend

27-08-2015

Deze zomer heeft de jury van de Thea Beckmanprijs de shortlist van 2015 bepaald. De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking op 19 september in het Archeon bekend gemaakt.

Meer...

Lievelingswoord: Eva Burgers houdt van vrijheid

24-08-2015

Schrijvers werken altijd met woorden, ze vormen van een flink aantal verschillende woorden een verhaal. Maar wat is nu hun favoriete woord? Het favoriete woord van Eva Burgers is vrijheid.

Meer...

Lievelingswoord: Emiel de Wild houdt van bloesem

17-08-2015

Een zomer lang vragen we schrijvers naar hun favoriete woord. Vandaag is de winnaar van de Jonge Jury debuutprijs aan het woord. Emiel de Wild vertelt waarom bloesem zijn favoriete woord is.

Meer...

Zomerblog: Uitdagingen tijdens de vakantie

13-08-2015

In de eerste blog vertelde onze zomergast Elin Stil (15) over haar inpakstress voor de vakantie. In deze tweede blog kunnen we lezen hoe het Elin is vergaan tijdens haar vakantie en met hoeveel boeken ze uiteindelijk weer thuis kwam.

Meer...

Lievelingswoord: Daniëlle Bakhuis houdt van moatie

10-08-2015

Wat is jouw favoriete woord en waarom? Dat is de vraag die we een aantal auteurs stelden. Tijdens de zomervakantie vertellen zij wat hun favoriete woord is. Het favoriete woord van Daniëlle Bakhuis is in dialect: moatie.

Meer...

Doe mee: Jouw lievelingswoord

06-08-2015

Deze zomer vliegen de favoriete woorden van schrijvers in het rond op Leesplein. We willen ook graag weten wat jouw favoriete woord is. Mail het ons en maak je kans op een mooie prijs!

Meer...

Lievelingswoord: Edward van de Vendel houdt van gemelijk

03-08-2015

Schrijvers en woorden zijn altijd met elkaar verbonden. Maar welk woord is nu hun favoriet en waarom? Vandaag vertelt Edward van de Vendel waarom gemelijk zijn favoriete woord is.

Meer...

Lievelingswoord: Lydia Rood houdt van avontuur

27-07-2015

Een wereld scheppen met woorden, dat is de kunst van verhalen schrijven. Wij vragen deze zomer schrijvers naar hun állermooiste woord. Het lievelingswoord van Lydia Rood is avontuur.

Meer...

Zomerblog: Inpakstress

23-07-2015

Deze zomer hebben we een gast op Leesplein. Elin Stil (15 jaar) is gek op lezen en vertelt op Leesplein over hoe zij haar vakantie doorkomt. Haar eerste blog gaat over een zeer herkenbaar probleem, want hoeveel boeken neem je nu eigenlijk mee op vakantie?

Meer...