Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

De ideale vriend van Marita De Sterck heeft lef

23-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag is Marita De Sterck aan het woord en zij vertelt wat voor iemand haar ideale vriend is.

Meer...

Marco Kunst sloot vriendschap met De gebroeders Leeuwenhart

21-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Marco Kunst over ideale vienden en vriendschappen met personages.

Meer...

De ideale vriend van Lydia Rood kan goed vechten

16-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Lydia Rood over de eigenschappen van haar ideale vriend.

Meer...

Bianca Mastenbroek is geïntrigeerd door het kwaad

14-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Bianca Mastenbroek waarom ze wel eens met de allerslechtste, allergemeenste personen zou willen spreken.

Meer...

Carry Slee is populairste Nederlandse auteur

09-10-2014

Carry Slee heeft de koppositie als populairste Nederlandse auteur overgenomen van collega Jan Terlouw, die vier jaar lang op nummer één stond.

Meer...

Grote verhalenvertellers inspireren Agave Kruijssen

09-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Agave Kruijssen over de grote verhalenvertellers die haar inspireren.

Meer...

Een rauwe matroos als beste vriend van Rob Ruggenberg

07-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Rob Ruggenberg met welk personage hij vrienden zou willen zijn.

Meer...

Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal!

04-10-2014

Heb jij een hoofd vol verhalen? Grijp dan nu naar je pen, schrijf jouw verhaal en stuur het in voor de schrijfwedstrijd Talent voor Taal. Wacht niet te lang, want de deadline is al op 10 oktober!

Meer...