Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Mel Wallis de Vries heeft een hekel aan kamperen

01-11-2014

Het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries is uit. Shock is haar tiende boek en Leesplein sprak met de auteur over haar nieuwste boek, kamperen, het winnen van de Prijs van de Jonge Jury en haar angsten.

Meer...

Winnaars schrijfwedstrijd Talent voor Taal bekend

30-10-2014

Vandaag vond de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd Talent voor Taal plaats. De scholieren Merel van Olphen en Christel van der Zanden hebben de eerste prijs gewonnen.

Meer...

De vrienden en vijanden van Martine Letterie

30-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag sluiten we deze maand af met Martine Letterie.

Meer...

Onnozele Mensen zijn de vijanden van Anna Woltz

28-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Anna Woltz wie haar vijanden zijn.

Meer...

Mel Wallis de Vries wint de Crimezone Beste Young Adult Thriller Award 2014

27-10-2014

Gisteren is bekend gemaakt wie de Crimezone Best Young Adult Thriller Award 2014 heeft gewonnen. Mel Wallis de Vries heeft deze publieksprijs in ontvangst mogen nemen voor haar boek Wreed.

Meer...

Gouden film voor Pijnstillers

23-10-2014

Pijnstillers, de verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee, heeft al meer dan 100.000 bezoekers getrokken en heeft daarom de Gouden Film ontvangen. De prijs werd gisteren in Amersfoort uitgereikt in het bijzijn van een aantal acteurs.

Meer...

De ideale vriend van Marita de Sterck heeft lef

23-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag is Marita de Sterck aan het woord en zij vertelt wat voor iemand haar ideale vriend is.

Meer...

Marco Kunst sloot vriendschap met De gebroeders Leeuwenhart

21-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Marco Kunst over ideale vienden en vriendschappen met personages.

Meer...