Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Zomerlezen: Andere landen

21-07-2014

Deze zomer geven we wekelijks een lijstje met leestips die passen bij de zomervakantie. Deze week kun je kennis maken met andere landen.

Meer...

Zomerse leestips van onze columnist

15-07-2014

Caroline Wisse-Weldam is leraar Nederlands op vmbot/l op het St-Gregorius College in Utrecht en zij schrijft iedere maand een column op Leesplein. In haar bijdrage van deze maand geeft ze haar leestips voor tijdens de vakantie.

Meer...

Zomerlezen: Wordt vervolgd...

14-07-2014

Deze zomer geven we je op Leesplein wekelijks een aantal leestips die passen bij de zomervakantie. Deze week een lijstje met series, want de zomervakantie is het moment bij uitstek om je helemaal mee te laten slepen in een goede serie.

Meer...

The Fault In Our Stars vanaf vandaag in de bioscoop

10-07-2014

Vanaf vandaag draait de verfilming van het boek Een weeffout in onze sterren van John Green in de Nederlandse bioscopen. Een verhaal over twee bijzondere tieners, ziek zijn en overleven.

Meer...

Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap zijn bekend

07-07-2014

Vandaag zijn de vijf leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap bekendgemaakt. Hiermee zijn de 25 leestips van de Jonge Jury compleet.

Meer...

Zomerlezen: Op reis

07-07-2014

Deze zomer geven we je op Leesplein wekelijks een aantal leestips die passen bij de zomervakantie. We trappen deze week af met een lijstje boeken waarin de hoofdpersoon op reis gaat.

Meer...

Zomer op Leesplein

01-07-2014

De zomervakantie staat voor de deur en ook op Leesplein vieren we de zomer. In juli en augustus zijn er geen interviews met auteurs, maar we geven wel speciale leestips en zomerleeslijstjes die passen bij de zomer.

Meer...

The Hunger Games: Catching Fire genomineerd voor beste boekverfilming.

01-07-2014

De Parel voor Beste Boekverfilming is een publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar. Dit jaar staat er een verfilming van een jeugdboek bij de nominaties: The Hunger Games: Catching Fire.

Meer...