Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Inge Bergh hield van leesopdrachten op school

01-09-2014

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en het nieuwe seizoen van de Jonge Jury staat voor de deur. Moordgriet van Inge Bergh staat bij de leestips voor de Jonge Jury en in het interview van deze maand vertelt Inge over haar ervaringen met school.

Meer...

Weer naar school!

29-08-2014

Vanaf volgende week is de zomer op Leesplein voorbij en zijn alle scholen weer begonnen. Om weer in de juiste sfeer te komen geven wij je graag een aantal passende leestips met herkenbare, grappige en spannende verhalen over naar school gaan.

Meer...

Zomerlezen: Prijspakkers

25-08-2014

Deze zomer gaven we je lijstjes met leestips die passen bij de zomervakantie. Deze laaste week van onze zomervakantie geven we je een lijstje met prijswinnende boeken. Dan zit je sowieso goed met je boekkeuze!

Meer...

Zomerlezen voor je lijst

18-08-2014

Deze zomer geven we je op Leesplein wekelijks een aantal leestips die passen bij de zomervakantie. Deze week kun je alvast wat boeken lezen voor je leeslijst, dan start je het schooljaar ontspannen en met een dikke voorsprong.

Meer...

Zomerlezen: Kamperen of op kamp?

11-08-2014

Deze zomer geven we je op Leesplein wekelijks een aantal leestips die passen bij de zomervakantie. Deze week een lijstje boeken over op kamp gaan of lekker met de tent gaan kamperen.

Meer...

Zomerlezen: Roadtrip

04-08-2014

Deze zomer geven we wekelijks een lijstje met leestips die passen bij de zomervakantie. Deze week volgen we een aantal hoofdpersonen tijdens hun roadtrip.

Meer...

Zomerlezen: Vakantieliefdes

28-07-2014

Deze zomer geven we je op Leesplein wekelijks een aantal leestips die passen bij de zomervakantie. Deze week gaan de boeken die we tippen over de liefde. Zwijmel je mee?

Meer...

Actueel lezen: Eerste Wereldoorlog

27-07-2014

Morgen is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Leesplein geeft een aantal passende leestips.

Meer...