Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

De jaloezie van Aline Sax

02-10-2014

Oktober is de Maand van het Geschiedenis, dit jaar rond het thema Vriend & Vijand. Leesplein vroeg een aantal auteurs naar hun vrienden en vijanden. Vandaag vertelt Aline Sax dat zij vroeger wel eens jaloers was op personages uit boeken.

Meer...

Volgens Hans Kuyper moeten we meer naar overeenkomsten kijken

01-10-2014

Het is de Maand van de Geschiedenis met het thema Vriend & Vijand en dit jaar herdenken we ook dat honderd jaar geleden de Eerste Wereldoorlog begon. Hans Kuyper schreef een boek over deze onderwerpen en Leesplein sprak met hem over vrienden, vijanden en zijn boek.

Meer...

Maand van de Geschiedenis

30-09-2014

Morgen begint de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema Vriend & Vijand en op Leesplein besteden we op verschillende manieren aandacht aan dit thema.

Meer...

Pijnstillers

25-09-2014

Vanaf vandaag draait Pijnstillers in de Nederlandse bioscopen. Het is de verfilming van het gelijknamige boek dat is geschreven door Carry Slee.

Meer...

Lees jij mee voor de Jonge Jury?

24-09-2014

Tot 1 maart 2015 kun je meedoen aan de Jonge Jury. Door te stemmen op jouw favoriete boeken ben je lid van de Jonge Jury en maak je kans of een fantastische prijs!

Meer...

Week tegen Pesten 2014

22-09-2014

Morgen begint de Week tegen Pesten 2014. Deze themaweek is helaas nog steeds nodig, want hoewel iedereen tegen pesten is, gebeurt het nog regelmatig op veel scholen en online.

Meer...

Op wie stem jij tijdens de Crimezone YA-verkiezing?

15-09-2014

Crimezone selecteerde 15 YA- en jeugdthrillers van Nederlandse en Vlaamse auteurs voor de stemlijst van de derde editie van de Beste YA-thriller van het Jaar-verkiezing. Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favorieten.

Meer...

Gouden Lijsten voor Daan Remmerts de Vries en Patrick Ness

13-09-2014

Vandaag zijn tijdens de Middag van het Kinderboek zijn de Gouden Lijsten uitgereikt. De winnaars zijn Daan Remmerts de Vries met Tijgereiland en Patrick Ness met Zeven minuten na middernacht .

Meer...