Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Boek: Verfilming Hotel de grote L

27-01-2015

Regisseur Ineke Houtman gaat het boek Hotel de grote L van Sjoerd Kuyper verfilmen. Dit heeft uitgeverij Lemniscaat laten weten.

Meer...

Doe mee: Doe Maar Dicht Maar

22-01-2015

Schrijf jij graag gedichten? Of lijkt het je leuk om het eens te proberen? Klim dan nu in de pen, schrijf je gedicht en stuur het in voor de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. Je hebt nog tot 5 februari as. de tijd.

Meer...

Striptekenaar Peter Pontiac overleden

21-01-2015

Gisteravond is striptekenaar Peter Pollmann, beter bekend onder zijn pseudoniem Peter Pontiac (1951-2015), overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Meer...

Actueel: Lees Blue Monday weg

19-01-2015

Vandaag is het Blue Monday en dit is volgens psychologen de meest depressieve dag van het jaar. Wij helpen je deze dag een stuk leuker te maken met wat fijne leestips!

Meer...

Boek: Thriller van Helen Vreeswijk wordt verfilmd

14-01-2015

De jongerenthriller De kick van Helen Vreeswijk wordt verfilmd. NL Film heeft de speelfilmrechten verworven, laat uitgeverij Unieboek/Het Spectrum weten.

Meer...

Jonge Jury: Boeken kiezen #6

13-01-2015

Het einde van de stemperiode van de Jonge Jury komt al bijna in zicht. Welke boeken wil jij nog gaan lezen voordat je gaat stemmen? Vandaag plaatsen we het laatste filmpje in de serie waarin leerlingen van het CSG Augustinus je tips geven over het kiezen van een boek.

Meer...

Jonge Jury: Boeken kiezen #5

08-01-2015

Zo vlak na de jaarwisseling zijn er overal lijstjes te vinden met de leukste boeken van het afgelopen jaar. Maar welk boek kies jij nu en kan je lezen voor de Jonge Jury? Leerlingen van het CSG Augutinus vertellen in deze serie waar zij op letten.

Meer...

Interview: Annet Huizing vulde eerst haar gereedschapskist

01-01-2015

Hoe ik per ongeluk een boek schreef is het debuut van Annet Huizing. Voordat ze begon met het schrijven van dit boek las ze eerst een stapel schrijfboeken. Leesplein vroeg haar hoe ze dit verhaal heeft geschreven.

Meer...

Jonge Jury: Boeken kiezen #4

31-12-2014

Het grootste deel van de kerstvakantie zit er alweer op. Doe jij mee aan de Jonge Jury, heb jij al een boek uit en ben je op zoek naar een nieuw boek? Deze weken geven leerlingen van het CSG Augustinus tips voor het kiezen van een leuk boek.

Meer...

2015!

31-12-2014

De redactie van Leesplein sluit vandaag weer een mooi Leespleinjaar af. We bedanken iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt aan Leesplein.

Meer...