Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Boekenweetje: Wat lees jij tijdens de Maand van de Geschiedenis?

29-09-2016

Zaterdag begint de Maand van de Geschiedenis. Wat is geschiedenis eigenlijk? En waarom is het belangrijk om te lezen over geschiedenis?

Meer...

Prijs: Carry Slee wint Hebban Award beste Young Adult 2016

27-09-2016

De winnaars van de Hebban Awards 2016 zijn vandaag bekend gemaakt. Carry Slee wint met Kapot de award voor beste Young Adult van het jaar.

Meer...

Winactie: Dit zijn de winnaars van 2C

26-09-2016

Leesplein mag drie exemplaren weggeven van 2C, het nieuwste boek van Mirjam Mous. Vandaag maken we de winnaars bekend. Lees snel verder om te ontdekken of jij het boek ontvangt!

Meer...

Jaar van het Boek: Bijbel gekozen als belangrijkste boek van Nederland

24-09-2016

De Nieuwe Bijbelvertaling kreeg de meeste stemmen bij de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. In totaal hebben bijna 75.000 mensen gestemd.

Meer...

Boekenweetje: Volg een boekvlogger

22-09-2016

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe boeken en wil je graag weten wat anderen van bepaalde boeken vinden? Bekijk dan eens een video van een enthousiaste boekvlogger!

Meer...

Campagne: Week tegen Pesten

19-09-2016

Vandaag begint de Week tegen Pesten. Dit is een themaweek die helaas nog steeds nodig is, want er wordt nog steeds op veel scholen en online gepest. Wat kun jij doen om het pesten te stoppen?

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens een makkelijk boek

19-09-2016

Lezen: soms lukt dat niet zo goed. De letters dansen voor je ogen, woorden springen heen en weer. Misschien heb je wel dyslexie waardoor lezen niet makkelijk gaat. Gelukkig bestaat er voor iedereen een geschikt boek dat lezen makkelijker maakt. En leuker!

Meer...

Jonge Jury: Doe mee aan de Wild Card Wedstrijd

15-09-2016

Het Jonge Jury Boekgenootschap presenteert in december de nieuwe lijst met Leestips. Door met je hele klas mee te doen aan de Jonge Jury Wild Card Wedstrijd kunnen jullie de selectie leestips beïnvloeden!

Meer...

Boekenweetje: Boek of film?

15-09-2016

Deze week is het festival Film by the Sea, waar nieuwe films en tv-series worden vertoond. Regelmatig zijn films geïnspireerd op een boek en dan wordt er altijd die vraag gesteld over wat beter is, het boek of de film. Wat denk jij?

Meer...

Tentoonstelling: Harry Potter komt naar Nederland

12-09-2016

Harry Potter The Exhibition is vanaf 11 februari 2017 in Nederland te zien. Kaartjes zijn al vanaf komende vrijdag te bestellen.

Meer...