Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Boekenweetje: Lees je slim

05-05-2016

Je hebt vast wel eens gehoord dat (vrij) lezen goed voor je is. Het maakt je slimmer. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe komt het dat je door lezen slimmer kunt worden? Meer weten? Lees dan verder!

Meer...

Schrijver: Interview met Allan Stratton

01-05-2016

Afgelopen maand vond de uitreiking van de Gouden Lijst plaats. Allan Stratton was genomineerd met zijn boek De honden en was aanwezig bij de prijsuitreiking. Wij spraken met hem over zijn boek, dromen en angsten.

Meer...

Actueel: Lezen over oorlog

29-04-2016

Op 4 mei herdenken we tijdens de Dodenherdenking alle oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Er is veel geschreven over hoe het is over het is om in een oorlog te moeten leven, zodat we niet vergeten hoe dat is.

Meer...

Boekenweetje: Boeken verbrand je niet

28-04-2016

Begin mei staan we weer stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Die oorlog had meer te maken met boeken dan je misschien zou denken. Hoe zit dat precies?

Meer...

Prijs: Vlaamse Jeugdjury kiest winnaars 2016

25-04-2016

Afgelopen zaterdag, op Wereldboekendag, maakte de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen haar winnaars bekend. De prijzen van de lezers tussen 12 en 16 jaar gingen naar Anna Woltz en Linda van Mieghem.

Meer...

Boekenweetje: April is de Maand van de Filosofie

21-04-2016

Ieder jaar staat de maand april in het teken van filosofie. Filosoferen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt best mee. Lees bijvoorbeeld eens een boek over filosofie, zodat je kunt ontdekken of het ook iets voor jou is om op zo´n manier over dingen na te denken.

Meer...

Prijs: Winnaars Prijs van de Jonge Jury en Gouden Lijst 2016

20-04-2016

Vanmiddag is in TivoliVredenburg de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt aan Mel Wallis de Vries voor Shock. De Gouden Lijst in de categorie Nederlandstalig is uitgereikt aan Edward van de Vendel voor Oliver in de categorie vertaald won Naar de top van Dan Gemeinhart deze prijs.

Meer...

Jaar van het Boek: Lezen over vriendschappen

18-04-2016

Je hebt goede vrienden, beste vriendinnen, verre vrienden en nog veel meer soorten vrienden. Er valt heel veel te vertellen over vriendschappen. Het is dus niet vreemd dat er veel verhalen over vriendschappen zijn geschreven.

Meer...

Boekenweetje: Prijzencircus tijdens de Dag van de Jonge Jury

14-04-2016

Op woensdag 20 april weten we wie de Prijs van de Jonge Jury 2016 wint, maar dit is niet de enige jeugdboekenprijs die op deze feestelijke dag wordt uitgereikt. Wij geven een overzicht van dit prijzencircus.

Meer...

Boekenweetje: Reis mee met Odysseus

07-04-2016

Vandaag begint de Week van de Klassieken met het thema 
‘Reizen in de oudheid’. Een bekend reisverhaal uit de Griekse mythologie gaat over de Griekse god Odysseus. Reis je mee?

Meer...