Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Terugblik: Boekjaar 2014

19-12-2014

Het jaar zit er bijna op! Vandaag blikken we terug op wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurde op het gebied van lezen én vertellen we je wat je dit jaar nog van ons kunt verwachten.

Meer...

Jonge Jury: Boeken kiezen #2

18-12-2014

Tijdens de stemperiode van de Jonge Jury besteden wij op Leesplein aandacht aan het lezen van de boeken. Daarnaast delen we in deze serie ervaringen van leerlingen van het CSG Augutinus uit Groningen met het kiezen van boeken.

Meer...

Jonge Jury: Boeken kiezen #1

16-12-2014

De Jonge Jury is in volle gang en de stembussen zijn geopend. De lijst met boeken waar je uit kunt kiezen is lang en dat maakt het soms best lastig om een geschikt boek te vinden. Daarom vroegen wij leerlingen van het CSG Augustinus uit Groningen om hun ervaringen met het kiezen van een boek met ons te delen.

Meer...

Doe mee: Schrijfwedstrijd

15-12-2014

In Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing schrijft Katinka per ongeluk een boek. Droom jij daar ook van? En ben je 10-16 jaar? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van uitgeverij Lemniscaat.

Meer...

Actueel: Serious Request 2014

15-12-2014

Ieder jaar laten drie 3FM dj´s zich de vijf dagen voor kerst opsluiten in een glazen huis, zonder eten. Dit jaar vragen ze hiermee aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Op Leesplein sluiten we aan bij deze actie met een aantal boeken over dit heftige onderwerp.

Meer...

School: Nieuwe titels Uittrekselbank Jeugd

09-12-2014

Ben je op zoek naar een uittreksel voor een spreekbeurt of boekverslag? Er staan weer nieuwe titels in de Uittrekselbank Jeugd.

Meer...

Interview: Bart Moeyaert zoekt de juiste verteltoon

01-12-2014

Bart Moeyaert is een veelzijdige man. Hij schrijft, dicht, acteert en vertaalt. Zijn nieuwste boek De gans en zijn broer is net uit en Leesplein stelde hem een aantal vragen over dit nieuwe boek en zijn werkwijze.

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Cheyenne

21-11-2014

De afgelopen weken spraken we met de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Ze vertelden ons over hun favoriete plek om te lezen en waarom ze lezen zo leuk vinden. Vandaag sluiten we deze serie af met Cheyenne Smith.

Meer...

25 jaar Kinderrechten

20-11-2014

Elk kind heeft recht op onderwijs, een veilige plek om te wonen en bescherming tegen kindermishandeling. Dat is vijfentwintig jaar geleden internationaal vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Laura

18-11-2014

De Jonge Jury is al even bezig en de komende maanden kun je jouw stem uitbrengen. Wat is jouw favoriete boek? Laura van der Linde van het Jonge Jury Boekgenootschap geeft je een aantal leestips!

Meer...