Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Jonge Jury: Nynke van der Steege over De regels van drie

27-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Nynke van der Steege uit klas 1 havo/vwo wat zij vindt van De regels van drie van Marjolijn Hof.

Meer...

Onderzoek: Hongerspelen verslaan Tolkien

26-02-2015

De fantasyboeken van Tolkien staan niet langer in de top 10 van favoriete boeken van Britse jongeren, blijkt uit een vandaag verschenen onderzoeksrapport. Bij jongeren staat De Hongerspelen van Suzanne Collins op nummer 1.

Meer...

Jonge Jury: Selma Karakaya over Iedereen krijgt klappen

25-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Selma Karakaya uit klas 2 vmbo-tl wat zij vindt van Iedereen krijgt klappen van Khalid Boudou.

Meer...

Jonge Jury: Melanie en Maria over Shock

23-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertellen Melanie Jager en Maria Rodriguez uit klas 3 havo wat zij vinden van Shock van Mel Wallis de Vries.

Meer...

Jonge Jury: Maurits Scholenklopper over Hotel de grote L

20-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Maurits Scholenklopper uit klas 2 havo wat hij vindt van Hotel de grote L van Sjoerd Kuyper.

Meer...

Film: Boy 7

19-02-2015

Vanaf vandaag draait Boy 7 in de Nederlandse bioscopen. Deze spannende film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat is geschreven door Mirjam Mous.

Meer...

Jonge Jury: Robin Hamming over Broergeheim

18-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Robin Hamming uit klas 1 havo/vwo wat hij vindt van Broergeheim van Emiel de Wild.

Meer...

Jonge Jury: Naomi Hamersma over April is de wreedste maand

16-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertelt Naomi Hamersma uit klas 2 havo wat zij vindt van April is de wreedste maand van Rindert Kromhout.

Meer...

Actueel: (Lees)tips voor Valentijnsdag

13-02-2015

Jaarlijks staan we op Valentijnsdag stil bij de liefde. Een heerlijke dag als je liefde beantwoord wordt, maar misschien minder leuk als diegene die jij leuk vindt je (nog) niet ziet staan. Wat doe jij op Valentijnsdag? Wij geven je in ieder geval wat leestips die je kunnen inspireren!

Meer...

Jonge Jury: Eva en Mare over Shock

13-02-2015

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen voor Leesplein verslag van hun leeservaringen met de titels waarop dit jaar voor de Jonge Jury gestemd kan worden. Vandaag vertellen Eva van der Woude en Mare Heckmanns uit klas 3 havo wat zij vinden van Shock van Mel Wallis de Vries.

Meer...