Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Jaar van het Boek: Lees eens een serie

18-07-2016

Niets is lekkerder dan een boek lezen waar je je compleet in kunt verliezen. Het is dan alleen wel balen als je dat boek uit hebt. Behalve wanneer je bent gestart met een serie, dan heb je nog een aantal boeken te gaan.

Meer...

Actueel: Zomer op Leesplein

01-07-2016

Nog heel even en het is weer tijd voor zon, zee, strand, zwembad en vooral lekker luieren en lezen. Heb jij al plannen? Lees verder om te ontdekken wat je deze zomer kunt vinden op Leesplein.

Meer...

Boekenweetje: Een sportieve leesvakantie

30-06-2016

Tijdens de zomervakantie vinden er weer een aantal grote sportevenementen plaats. Ben jij zelf ook in voor een sportieve vakantie? Of is het wat jou betreft veel te warm in de zomer om zo actief bezig te zijn? Ja? Dan hebben wij de oplossing!

Meer...

Boekenweetje: Wat doe jij deze zomer?

23-06-2016

Ben jij al plannen aan het maken voor je zomervakantie? Of heb je nog alle ruimte voor activiteiten en uitstapjes? Wij helpen je graag op weg met onze tips.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens boeken óver boeken

20-06-2016

De meeste jeugdboeken gaan over een vlotte meid, een stoere jongen of over jongeren die een probleem proberen op te lossen, maar dat kan ook anders. Deze maand zetten we verhalen waarin boeken de hoofdrol hebben in de spotlights, want 2016 is tenslotte het Jaar van het Boek.

Meer...

Boekenweetje: Het dodelijke recept van Mel Wallis de Vries

16-06-2016

Welke ingrediënten mogen niet ontbreken in een jeugdthriller? Weet jij het antwoord? Wij vroegen het de koningin van de jeugdthrillers: Mel Wallis de Vries.

Meer...

Boekenweetje: Gezonde spanning

09-06-2016

Het zijn de Spannende Boeken Weken. Sommigen vinden dit een heerlijke tijd, want hoe meer aandacht voor spannende, angstaanjagende boeken, hoe beter. Maar niet iedereen denkt er zo over. Waarom zou je eigenlijk van die enge verhalen lezen?

Meer...

Boekenweetje: Op vakantie met/zonder boeken

02-06-2016

Het duurt nog wel even voordat het vakantie is, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Is het mogelijk om je vakantie te vullen met verhalen, zonder je een breuk te slepen aan een stapel boeken? Jazeker! Wij geven je een aantal mogelijkheden.

Meer...

Schrijver: Interview met Bianca Mastenbroek

01-06-2016

Een vriendin zei dat Bianca Mastenbroek misschien een boek over Jeroen Bosch zou moeten schrijven, want 2016 is Jheronimus Bosch-jaar. Dat zag ze eigenlijk helemaal niet zitten, maar onbewust bleef ze toch bezig met het leven van de schilder. Op Leesplein vertelt de schijfster over het ontstaan van dit boek.

Meer...

Campagne: Spannende Boeken Weken

31-05-2016

We gaan een bloedstollende tijd tegemoet met de Spannende Boeken Weken! Van 3 t/m 19 juni besteden we extra aandacht aan spanning, avontuur en trillers. Hou jij van deze verhalen? Lees dan snel verder!

Meer...