Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Op wie stem jij tijdens de Crimezone YA-verkiezing?

15-09-2014

Crimezone selecteerde 15 YA- en jeugdthrillers van Nederlandse en Vlaamse auteurs voor de stemlijst van de derde editie van de Beste YA-thriller van het Jaar-verkiezing. Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favorieten.

Meer...

Gouden Lijsten voor Daan Remmerts de Vries en Patrick Ness

13-09-2014

Vandaag zijn tijdens de Middag van het Kinderboek zijn de Gouden Lijsten uitgereikt. De winnaars zijn Daan Remmerts de Vries met Tijgereiland en Patrick Ness met Zeven minuten na middernacht .

Meer...

E-book winnaars Er Was Eens gelanceerd

12-09-2014

Woensdagmiddag 10 september was de feestelijke lancering van het e-book Duivels Dilemma. Klas 2A van het Sweelinck College in Amsterdam won de verhalenwedstrijd Er Was Eens en daarmee de online uitgave van hun verhaal.

Meer...

Week van de Alfabetisering: Tijd voor Taal!

08-09-2014

Eén op de negen Nederlanders tussen de 16 en de 65 jaar is laaggeletterd en heeft moeite met lezen en schrijven. Deze week wordt er in heel Nederland aandacht besteed aan laaggeletterdheid.

Meer...

Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal!

05-09-2014

Vanaf 8 september 2014 kun je weer meedoen aan een van de grootste schrijfwedstrijden van Nederland: Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal!

Meer...

Inge Bergh hield van leesopdrachten op school

01-09-2014

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en het nieuwe seizoen van de Jonge Jury staat voor de deur. Moordgriet van Inge Bergh staat bij de leestips voor de Jonge Jury en in het interview van deze maand vertelt Inge over haar ervaringen met school.

Meer...

Weer naar school!

29-08-2014

Vanaf volgende week is de zomer op Leesplein voorbij en zijn alle scholen weer begonnen. Om weer in de juiste sfeer te komen geven wij je graag een aantal passende leestips met herkenbare, grappige en spannende verhalen over naar school gaan.

Meer...

Zomerlezen: Prijspakkers

25-08-2014

Deze zomer gaven we je lijstjes met leestips die passen bij de zomervakantie. Deze laaste week van onze zomervakantie geven we je een lijstje met prijswinnende boeken. Dan zit je sowieso goed met je boekkeuze!

Meer...