Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Lezen: Week van het Luisterboek 2016

20-05-2016

Volgende week maandag begint de Week van het Luisterboek. Tot en met 29 mei is er veel aandacht voor het luisterend lezen. Lees bijvoorbeeld een lekker dik boek zonder dat je je een breuk tilt aan het pak papier in je tas. Luister je mee?

Meer...

Boekenweetje: 30.000 kinderboeken krijgen een nieuw huis

19-05-2016

Het nieuwe KinderBoekenHuis opent zaterdag haar deuren in Winsum, Groningen. 30.000 oude kinderboeken krijgen daarmee een nieuw huis. Ter ere van de opening worden er honderd mini-biebs met kinderboeken weggegeven.

Meer...

Prijs: Winnaars Doe Maar Dicht Maar bekend

18-05-2016

De honderd winnaars van Doe Maar Dicht Maar zijn bekend. Doe Maar Dicht Maar is een dichtwedstrijd van het Poëziepaleis voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. De winnaars komen met hun gedicht in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2016.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens over familie

16-05-2016

Families bestaan er alle soorten, maten en samenstellingen. Hoe is het bij jou thuis? Op Leesplein vind je verhalen over allerlei families, van chaotisch tot intiem, met adoptiekinderen of gescheiden ouders.

Meer...

Campagne: BN’ers De Weddenschap 2017 bekend

13-05-2016

De Weddenschap 2016 is nog maar net achter de rug, maar de nieuwe editie staat alweer in de steigers. Als eerste zijn de drie leescoaches voor de zesde editie bekend gemaakt. Dit zijn Soundos el Ahmadie, Daan Boom, Frank van der Lende.

Meer...

Campagne: De Jonge Jury vernieuwt

12-05-2016

Met ingang van komende editie gaan er een aantal dingen veranderen bij de Jonge Jury, dé Nederlandse publieksprijs voor het beste jeugdboek. Een van de veranderingen is dat er vanaf de volgende editie slechts tien leestips zijn.

Meer...

Boekenweetje: Muzikale succesverhalen

12-05-2016

Afgelopen dinsdag stond Douwe Bob in de halve finale van het Eurovisie Songfestival en wist een plaats te bemachtigen in de finale van aanstaande zaterdag. Hoe is het om op grote podiums te staan en hordes uitzinnige fans te hebben? Wij praten je bij met passende leestips.

Meer...

Boekenweetje: Lees je slim

05-05-2016

Je hebt vast wel eens gehoord dat (vrij) lezen goed voor je is. Het maakt je slimmer. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe komt het dat je door lezen slimmer kunt worden? Meer weten? Lees dan verder!

Meer...

Schrijver: Interview met Allan Stratton

01-05-2016

Afgelopen maand vond de uitreiking van de Gouden Lijst plaats. Allan Stratton was genomineerd met zijn boek De honden en was aanwezig bij de prijsuitreiking. Wij spraken met hem over zijn boek, dromen en angsten.

Meer...

Actueel: Lezen over oorlog

29-04-2016

Op 4 mei herdenken we tijdens de Dodenherdenking alle oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Er is veel geschreven over hoe het is over het is om in een oorlog te moeten leven, zodat we niet vergeten hoe dat is.

Meer...