Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Lievelingswoord: Edward van de Vendel houdt van gemelijk

03-08-2015

Schrijvers en woorden zijn altijd met elkaar verbonden. Maar welk woord is nu hun favoriet en waarom? Vandaag vertelt Edward van de Vendel waarom gemelijk zijn favoriete woord is.

Meer...

Lievelingswoord: Lydia Rood houdt van avontuur

27-07-2015

Een wereld scheppen met woorden, dat is de kunst van verhalen schrijven. Wij vragen deze zomer schrijvers naar hun állermooiste woord. Het lievelingswoord van Lydia Rood is avontuur.

Meer...

Zomerblog: Inpakstress

23-07-2015

Deze zomer hebben we een gast op Leesplein. Elin Stil (15 jaar) is gek op lezen en vertelt op Leesplein over hoe zij haar vakantie doorkomt. Haar eerste blog gaat over een zeer herkenbaar probleem, want hoeveel boeken neem je nu eigenlijk mee op vakantie?

Meer...

Lievelingswoord: Aidan Chambers houdt van tosh

20-07-2015

Het favoriete woord van Aidan Chambers is een woord waarmee hij andere woorden van tafel kan vegen: tosh! Maar stiekem heeft hij ook nog een ander lievelingswoord.

Meer...

Boeken: Nieuwe themalijst: Online leven

16-07-2015

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is dus helemaal niet zo gek dat de personages uit de boeken het internet ook steeds vaker gebruiken. Deze boeken hebben we voor je verzameld in onze nieuwe themalijst Online leven.

Meer...

Lievelingswoord: Rob Ruggenberg houdt van zee

13-07-2015

Tijdens de zomervakantie delen auteurs op Leesplein hun favoriete woorden en vertellen ze waarom juist dit hun favoriete woord is. Rob Ruggenberg kiest voor zee, een eenvoudig, maar machtig woord.

Meer...

Lievelingswoord: Mel Wallis de Vries houdt van dood

06-07-2015

Wat is jouw favoriete woord en waarom? Dat is de vraag die wij een aantal auteurs hebben gesteld. Deze zomer vertellen zij je over hun favoriete woorden. Mel Wallis de Vries kiest voor dood en legt uit waarom dit woord niet zo eng is als het klinkt.

Meer...

Vakantie: Leesplein viert de zomer

01-07-2015

Ha, zomervakantie! Uren lang lekker lummelen en lekker veel lezen. In juli en augustus zijn er geen interviews met auteurs, maar we geven wel fijne zomerse leestips en hebben we auteurs te gast die vertellen over hun favoriete woord.

Meer...

Wedstrijd: Mette van Dijk wint Doe Maar Dicht Maar 2015

27-06-2015

Gisteren werden de hoofdprijzen van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar uitgereikt tijdens het Nieuwe Types festival in Arnhem. De hoofdprijs voor de onderbouw ging naar Mette van Dijk voor haar gedicht Zachte dagen.

Meer...

Prijs: Nominaties Thea Beckmanprijs 2015

25-06-2015

In september wordt de prijs voor het beste historische jeugdboek uitgereikt, de Thea Beckmanprijs. De twaalf boeken die kans maken, zijn bekend gemaakt.

Meer...