Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Blog: Schrijfster op school

10-10-2015

Vanaf vandaag zijn ze regelmatig te vinden op Leesplein 12+: bloggers die gek zijn lezen. We starten met de blog van Lisanne Brondsema. Zij had geluk, want Mirjam Mous bezocht afgelopen week haar school. Benieuwd hoe dat was? Lees dan snel haar blog!

Meer...

Campagne: Kinderboekenweek bijna van start

06-10-2015

Raar, maar waar! Dit jaar sluit Leesplein 12+ ook aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Natuur, techniek en wetenschap. Dat doen we met een speciale winactie en leestips.

Meer...

Winactie: Mail & Win Doorbraak

05-10-2015

Leesplein mag twee exemplaren weggeven van Doorbraak, het verhaal van Jack Andraka. Een bijzonder verhaal van een vijftienjarige jongen die, ondanks de vele tegenslagen, alles op alles heeft gezet op zijn doel te bereiken.

Meer...

Schrijver: Interview met Inez van Loon

01-10-2015

Weet jij wie de Sinti zijn? Voor deze rondtrekkende families heeft de Tweede Wereldoorlog grote gevolgen gehad. Inez van Loon schreef in Mijn zusje over deze bijzondere families en vertelt hierover in het interview van deze maand.

Meer...

Campagne: Maand van de Geschiedenis

30-09-2015

Morgen start de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema Tussen droom en daad. Op Leesplein besteden we op verschillende manieren aandacht aan de Maand van de Geschiedenis. Lees je mee?

Meer...

Winactie: Deze lezers ontvangen Wie ik ben

28-09-2015

Leesplein mag twee exemplaren weggeven van Wie ik ben, het nieuwste boek van Emiel de Wild. Vandaag maken we de winnaars bekend.

Meer...

Campagne: Week Tegen Pesten

21-09-2015

Zeven procent van de leerlingen van het voortgezet onderwijs zegt gepest te worden. Dit is een probleem dat aangepakt moet worden, want het verpest de sfeer in de klas en geeft de leerlingen die gepest worden een onveilig gevoel. Ook Leesplein besteed tijdens de Week Tegen Pesten aandacht aan dit onderwerp.

Meer...

Prijs: Kinderjury Thea Beckmanprijs 2015 bekroont Rob Ruggenberg

19-09-2015

Vandaag is in themapark Archeon de Thea Beckmanprijs 2015 uitgereikt. De kinderjury kende een prijs toe aan Rob Ruggenberg.

Meer...

Doe mee: Schrijfwedstrijd Talent voor Taal van start

16-09-2015

Heb jij altijd wel iets te vertellen? Of schrijf je graag verhalen? Pak dan nu je pen, schrijf jouw verhaal met het thema Leef je droom! en doe mee aan de schrijfwedstrijd Talent voor Taal!

Meer...

School: Eerste hulp bij je boekverslag

07-09-2015

Moet je een boekbespreking houden? Of ben je op zoek naar een leuk boek dat je voor school kunt lezen? Lees dan verder voor een paar handige tips!

Meer...