Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Jonge Jury Boekgenootschap: Cheyenne

21-11-2014

De afgelopen weken spraken we met de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Ze vertelden ons over hun favoriete plek om te lezen en waarom ze lezen zo leuk vinden. Vandaag sluiten we deze serie af met Cheyenne Smith.

Meer...

25 jaar Kinderrechten

20-11-2014

Elk kind heeft recht op onderwijs, een veilige plek om te wonen en bescherming tegen kindermishandeling. Dat is vijfentwintig jaar geleden internationaal vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Laura

18-11-2014

De Jonge Jury is al even bezig en de komende maanden kun je jouw stem uitbrengen. Wat is jouw favoriete boek? Laura van der Linde van het Jonge Jury Boekgenootschap geeft je een aantal leestips!

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Frédérique

14-11-2014

Het duurt nog een paar maanden totdat de stembussen van de Jonge Jury weer sluiten. Weet jij al welke boeken je wilt lezen? Wij vroegen aan Frédérique Doek van het Jonge Jury Boekgenootschap hoe zij een boek uitzoekt.

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Elin

11-11-2014

De Jonge Jury is in volle gang en deze weken vraagt Leesplein de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap naar hun leeservaringen. Vandaag vertelt Elin Stil aan welk boek zij bijzondere herinneringen heeft.

Meer...

Ga jij De Weddenschap ook aan?

10-11-2014

Vandaag is de aftrap van De Weddenschap. BN’ers Typhoon, Toprak Yalçiner en Klaas van Kruistum dagen jou uit om in het komende half jaar drie boeken te lezen en zullen je coachen om de eindstreep te halen. En natuurlijk lezen ze zelf ook mee!

Meer...

Jonge Jury Boekgenootschap: Annika

07-11-2014

De komende weken spreken we op Leesplein met de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Vandaag vertelt Annika van Duijvenboden waar ze het liefst leest en wat haar favoriete boek is.

Meer...

Het Jonge Jury Boekgenootschap 2015

04-11-2014

De Jonge Jury is alweer even bezig. Weet jij al wat jouw favoriete boek is en waar je op gaat stemmen? De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap gaven tips en de komende weken laten we deze enthousiaste lezeressen aan het woord op Leesplein.

Meer...

Mel Wallis de Vries heeft een hekel aan kamperen

01-11-2014

Het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries is uit. Shock is haar tiende boek en Leesplein sprak met de auteur over haar nieuwste boek, kamperen, het winnen van de Prijs van de Jonge Jury en haar angsten.

Meer...

Winnaars schrijfwedstrijd Talent voor Taal bekend

30-10-2014

Vandaag vond de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd Talent voor Taal plaats. De scholieren Merel van Olphen en Christel van der Zanden hebben de eerste prijs gewonnen.

Meer...