Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Jonge Jury: Kort, krachtig en spannend

13-02-2016

De Dag van de Jonge Jury komt in zicht. Welke auteur ontvangt de felbegeerde Prijs van de Jonge Jury? Maud Mulder van het CSG Augustinus las ook mee voor de Jonge Jury en vertelt vandaag wat zij vindt van Lijfstraf van Elle van den Bogaart.

Meer...

Jonge Jury: Onbegrijpelijk spannend

12-02-2016

Tot 1 maart kun je stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury. Leelingen van het CSG Augustinus lazen ook mee voor de Jonge Jury. Vandaag vertelt Jasmijn Kammenga over haar ervaringen met Kroonsz van Marco Kunst.

Meer...

Actueel: Lezen over de liefde

12-02-2016

Heb jij al plannen voor Valentijnsdag? Wij geven je een aantal passende leestips. Je kunt dus in ieder geval lekker gaan (voor)lezen (aan je lief) over de liefde.

Meer...

Jonge Jury: Het spannende leven van Pontus

11-02-2016

Weet jij al op welke boeken je gaat stemmen voor de Prijs van de Jonge jury? De leerlingen van het CSG Augustinus helpen je op weg met hun recensies. Vandaag vertelt Liefke Knol over haar ervaring met De bende van Lijp Kot van Wim Bos.

Meer...

Boekenweetje: Het oudste Nederlandse liefdeslied

11-02-2016

De dag van de liefde komt dichterbij, een dag vol mooie woorden en misschien wel liefkozende gedichtjes of liefdesliedjes. Dat het uiten van de liefde van alle tijden is laten we vandaag zien, want een van de eerste stukjes geschreven Nederlands was zo’n liefdesliedje.

Meer...

Jonge Jury: Verblindend

10-02-2016

De leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen doen mee aan de Jonge Jury. Marjorie Boer las Blinde woede van Dirk Bracke en Herman van Campenhout en deelt haar mening op Leesplein.

Meer...

Jonge Jury: Derek Badger, survivalheld of amateur?

09-02-2016

Dit is de laatste maand waarin je kunt stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury. Leerlingen van het CSG Augustinus lazen de afgelopen tijd een aantal boeken en delen hun ervaringen. Vandaag geeft Jonathan Willegers zijn mening over Hap! van Carl Hiaasen.

Meer...

Jonge Jury: Een spannende strijd om de liefde

08-02-2016

De Jonge Jury, dat ben jij! Maar ben je er al uit waar je op wilt gaan stemmen? Misschien ben je nog druk aan het lezen? De leerlingen van het CSG Augustinus lazen de kerntitels van de Jonge Jury en vandaag vertelt Thomas Doornkamp wat hij van De bruid van Dirk Bracke vindt.

Meer...

Jonge Jury: Liefdesverhaal met een plottwist

07-02-2016

Onder de ketchupwolken van Annabel Pitcher won al een Gouden Lijst en staat dit jaar tussen de Leestips van de Jonge Jury. Christy Kneep van het CSG Augustinus las het geeft haar mening over dit boek op Leesplein.

Meer...

Jonge Jury: Een spannend verhaal waar je elke seconde van geniet

06-02-2016

De stemperiode voor de Prijs van de Jonge Jury loopt deze maand af. Weet jij al op welke boeken je gaat stemmen? Leerlingen van het CSG Augustinus delen hun meningen over de boeken uit de leestips op Leesplein en vandaag vertelt Thomas Poelma over zijn leeservaring met Aan de rand van de stilte van Anneriek van Heugten.

Meer...