Leestips

Geen idee wat te lezen? Of wil je wel eens verrast worden? We tippen de nieuwste en opvallendste boeken.

Leestip: Suzy en de kwallen

28-09-2016

Sommige dingen gebeuren gewoon. Dat zegt haar moeder als Suzy niet begrijpt hoe het kan dat Franny is verdronken. Ze kon echt ontzettend goed zwemmen, dan verdrink je toch niet? Maar dan ontdekt Suzy iets dat het raadsel zou kunnen oplossen. Het is tijd voor een grondig onderzoek!

Meer...

Leestip: In het spoor van de eclips

21-09-2016

Nat moet toch weer naar een nieuwe school. Hij is benieuwd hoe dat gaat, want hij hoort er nooit écht bij. Klasgenoten dagen hem uit en pesten hem. Lees tijdens de Week tegen Pesten over Nat, die op zijn manier voor zichzelf leert opkomen.

Meer...

Leestip: De Wonderlingen

14-09-2016

Zijn ouders hebben hem op een kostschool gezet en samen met zijn vriend Knip bedenkt hij een plan om weg te lopen. Uit het adresboekje van zijn moeder haalt Joseph het adres van zijn oom in Londen, maar of die op hem zit te wachten…?

Meer...

Leestip: 2C

07-09-2016

Het is de lastigste klas van de school en eigenlijk wil geen enkele docent met deze klas een week weg. Toch vindt mevrouw Vos dat ook deze klas op werkweek mag. Een weekje klimmen, raften en vlotten bouwen in de Ardennen moet haalbaar zijn. Alleen komen ze daar nooit aan, want er blijkt een bom aan boord van de bus te zijn.

Meer...

Doorleestips: 3 boeken voor de fans van #Selfie

31-08-2016

Ben jij fan van de boeken van Caja Cazemier en heb je #Selfie gelezen? Lees dan verder, want we tippen nog drie mooie titels over liefde, sociale media en irritante ouders.

Meer...

Doorleestips: 4 boeken die je kunt lezen na Oorlogswinter

24-08-2016

Wil je meer weten over onze geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog? Dan heb jij Oorlogswinter vast al gelezen. Wij geven je graag nog enkele andere leestips over dit onderwerp.

Meer...

Doorleestips: 3 magische series die je kunt lezen na Harry Potter

17-08-2016

Genoten van de boeken over de tovenaarsleerling Harry Potter en zijn vrienden? Dan zijn deze doorleestips perfect voor jou. Ze zitten vol magie, spanning en avontuur!

Meer...

Doorleestips: 5 bloedstollende titels voor fans van de boeken van Mel Wallis de Vries

10-08-2016

Wil jij na het lezen van de jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries nog meer spanning? Dan hebben wij goed nieuws, want wij geven je vandaag bij de doorleestips een lijstje bloedstollende en angstaanjagende titels.

Meer...