Leestips

Geen idee wat te lezen? Of wil je wel eens verrast worden? We tippen de nieuwste en opvallendste boeken.

Leestip: Achter de heuvels

18-05-2016

Innocent verliest in korte tijd zijn vader en zijn grootvader. De begrafenissen waren erg duur en zijn moeder heeft nu geen geld meer om rond te kunnen komen. Zijn oom doet een voorstel, maar daar wil zijn moeder niets van weten.

Meer...

Leestip: Wij zijn allemaal moleculen

11-05-2016

Steward heeft een grote wens: een zusje krijgen. Maar zijn moeder is overleden, dus die wens zal nooit in vervulling gaan. Maar dan krijgt zijn vader een nieuwe vriendin. En zij heeft een dochter. Gaat zijn wens dan toch in vervulling?

Meer...

Leestip: Uitgespeeld

04-05-2016

Levi en Roald zijn beste vrienden en zijn gek op voetballen. Opeens mag Roald van zijn vader niet meer met Levi omgaan. Levi is Joods en Roald niet. Roald blijft stiekem met Levi omgaan. Een gevaarlijke situatie, want de vader van Roald is actief bij de NSB.

Meer...

Leestip: De kleur van bloed

27-04-2016

Michiel gaat na hun verhuizing naar een nieuwe school. En nieuwe plek waarvan hij hoopt dat nog niemand weet wie hij is. Helaas is dat niet het geval en is al snel duidelijk dat zijn vader die extreem rechtse politicus is. Dat Michiel zelf niets met politiek te maken wil hebben, doet er niet toe.

Meer...

Leestip: Suikerkind

20-04-2016

Ze hadden een fijn leven in de Sovjet-Unie, Elja en haar ouders. Maar plotseling wordt haar vader gearresteerd. Haar moeder probeert het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan, maar al snel moeten Elja en haar moeder ook vertrekken.

Meer...

Leestip: Over de liefde enzo

13-04-2016

Wanneer het precies begon weet Dorien niet, maar dat thuis alles anders is geworden weet ze zeker. Samen met haar broertje bedenkt ze een plan, een plan voor de liefde. Maar dat loop niet echt zoals ze hadden verwacht.

Meer...

Leestip: Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

06-04-2016

Tortot is kok en kookt voor het leger. Hij heeft een hart als een vis op de bodem van de zee: ijskoud en berekenend. Vriendschappen sluit hij niet, in tijden van oorlog is niemand te vertrouwen. Maar dan vindt hij een jongen in een voorraadvat.

Meer...

Leestip: Het verdoemde zwaard

30-03-2016

Rick Riordan, de schrijver van de bekende serie over Percy Jackson, werkt aan een nieuwe serie: Magnus Chase en de goden van Asgard. In het eerste deel gaat de hoofdpersoon al vrij snel dood en dat is het moment waarop het verhaal écht begint.

Meer...