Interview

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Annet Huizing: ´Train je ‘schrijfspieren’´

01-01-2015

In Hoe ik per ongeluk een boek schreef volgen we hoe Katinka (13) schrijfles krijgt. Tekstschrijver Annet Huizing las een enorme stapel schrijfboeken voor dit verhaal en gebruikte die kennis meteen als tips in haar boek. In dit interview vertelt ze hoe ze dit verhaal schreef over het schrijven van een verhaal.

Meer...

Bart Moeyaert houdt van het ongezegde

01-12-2014

Bart Moeyaert houdt zich bezig met verschillende kunstvormen, maar we kennen hem vooral van zijn verhalen en gedichten. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek De gans en zijn broer. Nicky de Boer belde met Bart Moeyaert en sprak met hem over herschrijven, verteltonen en familie.

Meer...

Mel Wallis de Vries schreef over haar horrorvakantie

01-11-2014

In 2005 verscheen het eerste boek van Mel Wallis de Vries. Negen jaar, twee keer de Prijs van de Jonge Jury en meerdere nominaties later is haar tiende boek Shock verschenen. Nicky de Boer sprak met Mel Wallis de Vries over haar angsten en natuurlijk haar nieuwste boek.

Meer...

Hans Kuyper

01-10-2014

Hans Kuyper schreef Achter de draad, een boek over de Eerste Wereldoorlog en de gevolgen die deze oorlog voor Nederland heeft gehad. Hans sprak met Nicky de Boer over waarom we naar de overeenkomsten tussen mensen moeten kijken in plaats van naar de verschillen.

Meer...

Inge Bergh

01-09-2014

Moordgriet van Inge Bergh is één van de boeken die bij de leestips van de Jonge Jury staat. Het is een uitnodigend, verrassend en (ont)spannend boek dat je in één ruk uitleest. Nicky de Boer vroeg Inge wat ze zich herinnerde van lezen op school en hoe ze op nieuwe ideeën voor haar boeken komt.

Meer...

Zomervakantie

01-07-2014

Afgelopen jaar waren er op Leesplein tien schrijvers te gast als Auteur van de maand. Nu hebben we een vakantie van twee maanden ingelast. In juli en augustus zullen er geen auteurs of illustratoren te gast zijn, maar we kijken terug naar de interviews van het afgelopen jaar. Wie heeft wat ook al weer gezegd?

Meer...

Christien Boomsma

01-06-2014

Auteur Christien Boomsma ziet overal dingen die zaadjes planten voor een nieuw verhaal. Nicky de Boer sprak met haar op de plek waar het voor haar nieuwste boek Schaduwloper allemaal begon: het plein waar ze wat verlaten papieren en een mobieltje zag liggen.

Meer...

Natasza Tardio

01-05-2014

Met Moordvrienden won Natasza Tardio de Debuutprijs van de Jonge Jury 2014. Op deze feestelijke Dag van de Jonge Jury overhandigde zij ook haar tweede boek: Onzichtbaar. Nicky de Boer vroeg haar wat haar inspireerde tijdens het schrijven van dit spannende boek.

Meer...