Interview

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Hans Kuyper

01-10-2014

Hans Kuyper schreef Achter de draad, een boek over de Eerste Wereldoorlog en de gevolgen die deze oorlog voor Nederland heeft gehad. Hans sprak met Nicky de Boer over waarom we naar de overeenkomsten tussen mensen moeten kijken in plaats van naar de verschillen.

Meer...

Inge Bergh

01-09-2014

Moordgriet van Inge Bergh is één van de boeken die bij de leestips van de Jonge Jury staat. Het is een uitnodigend, verrassend en (ont)spannend boek dat je in één ruk uitleest. Nicky de Boer vroeg Inge wat ze zich herinnerde van lezen op school en hoe ze op nieuwe ideeën voor haar boeken komt.

Meer...

Zomervakantie

01-07-2014

Afgelopen jaar waren er op Leesplein tien schrijvers te gast als Auteur van de maand. Nu hebben we een vakantie van twee maanden ingelast. In juli en augustus zullen er geen auteurs of illustratoren te gast zijn, maar we kijken terug naar de interviews van het afgelopen jaar. Wie heeft wat ook al weer gezegd?

Meer...

Christien Boomsma

01-06-2014

Auteur Christien Boomsma ziet overal dingen die zaadjes planten voor een nieuw verhaal. Nicky de Boer sprak met haar op de plek waar het voor haar nieuwste boek Schaduwloper allemaal begon: het plein waar ze wat verlaten papieren en een mobieltje zag liggen.

Meer...

Natasza Tardio

01-05-2014

Met Moordvrienden won Natasza Tardio de Debuutprijs van de Jonge Jury 2014. Op deze feestelijke Dag van de Jonge Jury overhandigde zij ook haar tweede boek: Onzichtbaar. Nicky de Boer vroeg haar wat haar inspireerde tijdens het schrijven van dit spannende boek.

Meer...

Do Van Ranst

01-04-2014

Deze maand gaat de film Supernova in première in de Nederlandse bioscoop, de verfilming van het boek Mijn vader zegt dat wij levens redden. Nicky de Boer praatte met Do Van Ranst, de schrijver van dit boek, over de verschillen tussen de film en het boek.

Meer...

Marije van der Hoeven

01-03-2014

Marije van der Hoeven is fotograaf en geeft les in fotografie. Haar eerste boek over fotografie, Klik, ik heb je, werd bekroond met een Zilveren griffel. Pas verscheen Foto! Durf bijzondere foto’s te maken. Leesplein spreekt met haar over selfies, fietsen natekenen en Obama met een pompoen onder zijn arm.

Meer...

Henrike Vellinga, winnaar Doe Maar Dicht Maar 2013

30-01-2014

Afgelopen jaar ging Henrike Vellinga er tijdens de finale van de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar vandoor met de hoofdprijs voor de onderbouw. Ze won met haar gedicht Levend cliché en de jury noemde haar een ´nu al wérkelijk veelbelovende dichter´.

Meer...