Interviews

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Allan Stratton is soms bang om te gaan slapen

01-05-2016

Met De honden was de Canadese schrijver Allan Stratton genomineerd voor de Gouden Lijst. De uitreiking vond plaats tijdens de Dag van de Jonge Jury en hij wilde geen moment missen van deze spannende dag. Nicky de Boer sprak met de auteur over zijn boek en vroeg hem of het winnen van de prijs belangrijk voor hem was.

Meer...

Elle van den Bogaart was vooral benieuwd naar reacties van jongens

01-04-2016

Afgelopen maand werden de genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2016 bekend gemaakt. Lijfstraf van Elle van den Bogaart is een van de kanshebbers. Op Leesplein vertelt ze hoe het is om voor de vijfde keer genomineerd worden voor deze prijs.

Meer...

Anke de Vries leeft met haar personages mee

01-03-2016

Jeugdboekenschrijfster Anke de Vries was in Nederland voor de presentatie van Littekens, haar nieuwste jeugdroman. Een aangrijpend en spannend verhaal over twee jongeren die een heftige periode achter de rug hebben. Nicky de Boer sprak met de schrijfster over het verhaal en over wat haar heeft geïnspireerd.

Meer...

Judy Elfferich en de wonderdoosjes

01-02-2016

De Poëzieweek is begonnen. Waarom zou je gedichten lezen? Dichter Judy Elfferich vertelt over de magische kracht van poëzie: ´Klein, maar er kan ongelooflijk veel in!´

Meer...

Caja Cazemier wil dat haar boeken aansluiten bij de actualiteit

01-01-2016

Haar boeken sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren en gaan over zaken die op dat moment belangrijk zijn. Nicky de boer sprak met Caja Cazemier over het schrijven van actuele verhalen en over haar nieuwste boek Sky is the limit.

Meer...

Rob Ruggenberg leerde hoe je haaien weg kunt jagen

01-12-2015

Rob Ruggenberg deed voor zijn nieuwste boek Haaieneiland veel onderzoek naar feiten over het eiland Takapoto en de vijf weglopers waar hij over las. Nicky de Boer vroeg hem hoe hij dat doet, zo’n interessante gebeurtenis ontdekken en daar onderzoek naar doen.

Meer...

Holly Smale kent veel feitjes

01-11-2015

De Engelse schrijfster Holly Smale schreef al vier delen van de succesvolle en grappige Geek Girl-serie, en werkt op dit moment aan het vijfde deel. Nicky de Boer praatte met Holly Smale tijdens haar bezoek aan Amsterdam over de geek Harriet, feiten en reizen.

Meer...

Inez van Loon zocht in een archief naar namen

01-10-2015

Deze maand besteden we aandacht aan een volk dat in de jeugdliteratuur niet vaak aan bod komt, de Sinti. Nicky de Boer sprak met schrijfster Inez van Loon over Mijn zusje, een aangrijpend verhaal over het leven van de Sinti voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meer...