Interview

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Gerda Dendooven tekent graag doodshoofden en skeletten

01-04-2015

Gerda Dendooven is illustratrice en illustreerde onder andere De gans en zijn broer, Veldslag om een hart en De hemel. De eerste twee boeken ontvingen nominaties voor de Gouden Lijst, Woutertje Pieterse Prijs en de Boekenpauw. Nicky de Boer sprak voor Leesplein 12+ met haar over haar werk.

Meer...

Mirjam Mous loopt op wolkjes

01-03-2015

Het was haar eerste thriller: Boy 7. Het boek is razend populair, werd bewerkt voor het theater en draait nu als film in de bioscoop. Schrijfster Mirjam Mous vertelde kort voor de première aan Eveline Vink hoe zij dit allemaal ervaart. En welk spannende boek er volgende maand verschijnt.

Meer...

Typhoon: ‘Poëzie zorgt voor een nieuw leven’

01-02-2015

Typhoon is de artiestennaam van rapper en zanger Glenn de Randamie. Hij treedt regelmatig op met zijn band en is daarnaast ook coach van De Weddenschap. Nicky de Boer sprak met hem over het belang van taal en over zijn poëtische songteksten.

Meer...

Annet Huizing: ´Train je ‘schrijfspieren’´

01-01-2015

In Hoe ik per ongeluk een boek schreef volgen we hoe Katinka (13) schrijfles krijgt. Tekstschrijver Annet Huizing las een enorme stapel schrijfboeken voor dit verhaal en gebruikte die kennis meteen als tips in haar boek. In dit interview vertelt ze hoe ze dit verhaal schreef over het schrijven van een verhaal.

Meer...

Bart Moeyaert houdt van het ongezegde

01-12-2014

Bart Moeyaert houdt zich bezig met verschillende kunstvormen, maar we kennen hem vooral van zijn verhalen en gedichten. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek De gans en zijn broer. Nicky de Boer belde met Bart Moeyaert en sprak met hem over herschrijven, verteltonen en familie.

Meer...

Mel Wallis de Vries schreef over haar horrorvakantie

01-11-2014

In 2005 verscheen het eerste boek van Mel Wallis de Vries. Negen jaar, twee keer de Prijs van de Jonge Jury en meerdere nominaties later is haar tiende boek Shock verschenen. Nicky de Boer sprak met Mel Wallis de Vries over haar angsten en natuurlijk haar nieuwste boek.

Meer...

Hans Kuyper

01-10-2014

Hans Kuyper schreef Achter de draad, een boek over de Eerste Wereldoorlog en de gevolgen die deze oorlog voor Nederland heeft gehad. Hans sprak met Nicky de Boer over waarom we naar de overeenkomsten tussen mensen moeten kijken in plaats van naar de verschillen.

Meer...

Inge Bergh

01-09-2014

Moordgriet van Inge Bergh is één van de boeken die bij de leestips van de Jonge Jury staat. Het is een uitnodigend, verrassend en (ont)spannend boek dat je in één ruk uitleest. Nicky de Boer vroeg Inge wat ze zich herinnerde van lezen op school en hoe ze op nieuwe ideeën voor haar boeken komt.

Meer...