Interview

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Do Van Ranst

01-04-2014

Deze maand gaat de film Supernova in première in de Nederlandse bioscoop, de verfilming van het boek Mijn vader zegt dat wij levens redden. Nicky de Boer praatte met Do Van Ranst, de schrijver van dit boek, over de verschillen tussen de film en het boek.

Meer...

Marije van der Hoeven

01-03-2014

Marije van der Hoeven is fotograaf en geeft les in fotografie. Haar eerste boek over fotografie, Klik, ik heb je, werd bekroond met een Zilveren griffel. Pas verscheen Foto! Durf bijzondere foto’s te maken. Leesplein spreekt met haar over selfies, fietsen natekenen en Obama met een pompoen onder zijn arm.

Meer...

Henrike Vellinga, winnaar Doe Maar Dicht Maar 2013

30-01-2014

Afgelopen jaar ging Henrike Vellinga er tijdens de finale van de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar vandoor met de hoofdprijs voor de onderbouw. Ze won met haar gedicht Levend cliché en de jury noemde haar een ´nu al wérkelijk veelbelovende dichter´.

Meer...

Joanne Hoekstra, Jonge Dichter des Vaderlands

01-01-2014

Joanne Hoekstra kan dichten - en hoe! Op 2 juni 2012 werd zij gekozen tot de eerste Jonge Dichter des Vaderlands. Zie jij jezelf dat ook wel doen? Lees hieronder hoe Joanne het aanpakte, deel jouw talent en doe mee met de jaarlijkse dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar.

Meer...

Ellen van Velzen

01-12-2013

Het eerste boek van Ellen van Velzen is Jonge Vlieger. Dit is het verhaal over een jongen die zijn droom wil laten uit komen. Omdat Ellen liever verhalen vertelt dan dat ze over zichzelf praat, heeft Leesplein 12+ deze keer bij de Auteur van de maand een bijzonder interview. Speciaal voor ons interviewde Ellen de hoofdpersonen uit haar boek Jonge Vlieger.

Meer...

Simon van der Geest

01-11-2013

Spinder van Simon van der Geest blijft maar in de prijzen vallen. Kreeg het begin oktober nog een Gouden Griffel; eind oktober was het de Jan Wolkers Prijs. Leesplein zet Simon graag nog een keer centraal als Auteur van de Maand, met een herhaling van een eerder interview. Wat maakt zijn boeken zo bijzonder?

Meer...

Daan Remmerts de Vries

01-10-2013

Afgelopen zomer verscheen het nieuwste jeugdboek van Daan Remmerts de Vries: Tijgereiland. In dit verhaal gaat Tijs op zoek naar tijgers in India. Nicky de Boer sprak met Daan Remmerts de Vries over zijn nieuwe boek en over zijn interesse voor dieren.

Meer...

Patrick Ness

01-09-2013

Deze maand verschijnt het derde en laatste deel van de spannende Chaos-trilogie: Lawaai dat nooit stopt. Bea Ros praatte met schrijver Patrick Ness over zijn personages, pratende dieren en het belang van geheimen.

Meer...