Interview

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Judy Elfferich en de wonderdoosjes

01-02-2016

De Poëzieweek is begonnen. Waarom zou je gedichten lezen? Dichter Judy Elfferich vertelt over de magische kracht van poëzie: ´Klein, maar er kan ongelooflijk veel in!´

Meer...

Caja Cazemier wil dat haar boeken aansluiten bij de actualiteit

01-01-2016

Haar boeken sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren en gaan over zaken die op dat moment belangrijk zijn. Nicky de boer sprak met Caja Cazemier over het schrijven van actuele verhalen en over haar nieuwste boek Sky is the limit.

Meer...

Rob Ruggenberg leerde hoe je haaien weg kunt jagen

01-12-2015

Rob Ruggenberg deed voor zijn nieuwste boek Haaieneiland veel onderzoek naar feiten over het eiland Takapoto en de vijf weglopers waar hij over las. Nicky de Boer vroeg hem hoe hij dat doet, zo’n interessante gebeurtenis ontdekken en daar onderzoek naar doen.

Meer...

Holly Smale kent veel feitjes

01-11-2015

De Engelse schrijfster Holly Smale schreef al vier delen van de succesvolle en grappige Geek Girl-serie, en werkt op dit moment aan het vijfde deel. Nicky de Boer praatte met Holly Smale tijdens haar bezoek aan Amsterdam over de geek Harriet, feiten en reizen.

Meer...

Inez van Loon zocht in een archief naar namen

01-10-2015

Deze maand besteden we aandacht aan een volk dat in de jeugdliteratuur niet vaak aan bod komt, de Sinti. Nicky de Boer sprak met schrijfster Inez van Loon over Mijn zusje, een aangrijpend verhaal over het leven van de Sinti voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meer...

Emiel de Wild onthult zijn grote geheim

01-09-2015

Voor zijn eerste boek Broergeheim mocht Emiel de Wild een Zilveren Griffel en de Jonge Jury debuutprijs in ontvangst nemen. Voor de zomer kwam zijn tweede boek uit: Wie ik ben. Nicky de Boer sprak met Emiel de Wild over het winnen van prijzen, pesten en over geheimen.

Meer...

Zomervakantie

01-07-2015

Afgelopen jaar plaatsten we tien mooie interviews met schrijvers, een illustrator en een zanger. Tijdens de maanden juli en augustus lassen we een vakantie in en plaatsen we geen interviews, maar kijken we terug naar afgelopen jaar.

Meer...

Anna Woltz kreeg bijna smetvrees

01-06-2015

Afgelopen jaar ontving Anna Woltz wel drie nominaties voor grote prijzen voor haar boek Honderd uur nacht. Nicky de Boer sprak met haar over de nominaties, maar ook over de locaties, emoties en smetvrees.

Meer...