Interview

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Holly Smale kent veel feitjes

01-11-2015

De Engelse schrijfster Holly Smale schreef al vier delen van de succesvolle en grappige Geek Girl-serie, en werkt op dit moment aan het vijfde deel. Nicky de Boer praatte met Holly Smale tijdens haar bezoek aan Amsterdam over de geek Harriet, feiten en reizen.

Meer...

Inez van Loon zocht in een archief naar namen

01-10-2015

Deze maand besteden we aandacht aan een volk dat in de jeugdliteratuur niet vaak aan bod komt, de Sinti. Nicky de Boer sprak met schrijfster Inez van Loon over Mijn zusje, een aangrijpend verhaal over het leven van de Sinti voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meer...

Emiel de Wild onthult zijn grote geheim

01-09-2015

Voor zijn eerste boek Broergeheim mocht Emiel de Wild een Zilveren Griffel en de Jonge Jury debuutprijs in ontvangst nemen. Voor de zomer kwam zijn tweede boek uit: Wie ik ben. Nicky de Boer sprak met Emiel de Wild over het winnen van prijzen, pesten en over geheimen.

Meer...

Zomervakantie

01-07-2015

Afgelopen jaar plaatsten we tien mooie interviews met schrijvers, een illustrator en een zanger. Tijdens de maanden juli en augustus lassen we een vakantie in en plaatsen we geen interviews, maar kijken we terug naar afgelopen jaar.

Meer...

Anna Woltz kreeg bijna smetvrees

01-06-2015

Afgelopen jaar ontving Anna Woltz wel drie nominaties voor grote prijzen voor haar boek Honderd uur nacht. Nicky de Boer sprak met haar over de nominaties, maar ook over de locaties, emoties en smetvrees.

Meer...

Edward van de Vendel & Roy Looman

01-05-2015

Afgelopen maand verscheen Het kankerkampioenschap voor junioren, het verhaal van Roy Looman, opgeschreven door Edward van de Vendel. Nicky de Boer ontmoette Roy en Edward in het café waar ze de afgelopen twee en een half jaar regelmatig afspraken en vroeg ze hoe het is om samen een boek te schrijven over kanker.

Meer...

Gerda Dendooven tekent graag doodshoofden en skeletten

01-04-2015

Gerda Dendooven is illustratrice en illustreerde onder andere De gans en zijn broer, Veldslag om een hart en De hemel. De eerste twee boeken ontvingen nominaties voor de Gouden Lijst, Woutertje Pieterse Prijs en de Boekenpauw. Nicky de Boer sprak voor Leesplein 12+ met haar over haar werk.

Meer...

Mirjam Mous loopt op wolkjes

01-03-2015

Het was haar eerste thriller: Boy 7. Het boek is razend populair, werd bewerkt voor het theater en draait nu als film in de bioscoop. Schrijfster Mirjam Mous vertelde kort voor de première aan Eveline Vink hoe zij dit allemaal ervaart. En welk spannende boek er volgende maand verschijnt.

Meer...