6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Boekenweetje: Oorlog in boeken

28-04-2016

Woensdag 4 mei is het herdenkingsdag. Alle slachtoffers van oorlogen overal ter wereld staan heel even centraal in ieders gedachten. Hoe het is om in oorlog te leven, dat weten de meesten van ons niet meer.

Meer...

Leestip: Dummie de mummie en de drums van Massoeba

27-04-2016

De koning komt Koningsdag vieren in Polderdam. In het hele dorp worden voorbereidingen getroffen voor het bezoek. De klas van Goos en Dummie mag een lied zingen. Dummie zorgt ervoor dat hij een optreden mag geven op een Afrikaanse trommel.

Meer...

Boeken: Koningsdag

25-04-2016

Heb jij al zin in het oranje feest dat woensdag losbarst op Koningsdag? Heel Nederland viert de verjaardag van koning Willem-Alexander mee. Verhalen over koningen en koninginnen kunnen je heerlijk meevoeren naar een andere wereld.

Meer...

Prijs: Vlaamse kinderjury kiest winnaars

25-04-2016

Afgelopen zaterdag, op Wereldboekendag, maakte de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen haar winnaars bekend. De Vlaamse kinderen kozen voor De krijtjes staken, Een vreemd feestje en Want een ezel is een voorbeeldig mens.

Meer...

Boekenweetje: April is de Maand van de Filosofie

21-04-2016

Ben jij een vragensteller? Of houd je meer van antwoorden geven? Filosoferen is anders denken, anders praten over een onderwerp en nieuwe kanten ontdekken. Elk jaar is april de Maand van de Filosofie.

Meer...

Kinderjury: Stem vandaag nog voor de Kinderjury

20-04-2016

Vandaag is de laatste dag dat je kunt stemmen voor het beste boek van vorig jaar. Morgen zijn de lijnen gesloten en worden de stemmen geteld. Ga naar www.kinderjury.nl om jouw stem uit te brengen!

Meer...

Leestip: Niemand houdt Don Carlo tegen

20-04-2016

Carlo is elf en gaat alleen op reis naar Palermo. Hij wil zijn vader opzoeken, die vijf maanden geleden vertrok. De reis kent heel wat uitdagingen, maar Carlo is vastberaden.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens over vrienden

18-04-2016

Je bent mijn beste vriend. Dat zegt Bil tegen Wil, terwijl ze samen op een bankje in de sneeuw zitten. Ze kijken naar de verte, of de lente al komt. Goede vrienden zijn fijne hoofdpersonen om over te lezen. Lees jij graag over vriendschap?

Meer...

Boekenweetje: Leesplein geeft elke maand een boek weg

14-04-2016

Wist je dat je elke maand een boek kunt winnen op Leesplein 6-12 jaar? Beantwoord een paar meerkeuzevragen en je maakt kans. Doe je ook mee?

Meer...

Leestip: Avonturen van Odysseus

13-04-2016

Het avontuur der avonturen, dat is de reis van Odysseus. Hij wil naar huis, maar krijgt onderweg de ene na de andere beproeving voor zijn kiezen. Zal hij ooit thuiskomen?

Meer...