6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Kinderjury: Ik lees graag... over dieren

27-04-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Dieren in de hoofdrol maken een boek extra speciaal. Een gorilla als hoofdpersoon, een supersonische hamster of verhalen over de dierenambulance. Wat is jouw lievelingsdier?

Meer...

Leestip: Pippi Langkous

22-04-2015

Ze heeft een aapje en een paard op de veranda, jaagt politieagenten het dak op en zet boeven bovenop de kast. Ze geeft de leukste verjaardagsfeestjes, maar is niet geschikt voor theevisite of school. Wie? Pippi Langkous natuurlijk!

Meer...

Kinderjury: Ik lees graag... over vrienden

20-04-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Vandaag tippen we boeken die bevolkt worden door dikke vrienden. Soms lijkt het net of het jóuw vrienden zijn, als je ze goed leert kennen.

Meer...

Prijs: Jonge Jury kiest Broergeheim als beste debuut

15-04-2015

Vandaag werden er tijdens de Dag van de Jonge Jury heel wat prijzen uitgedeeld aan boeken voor 12+. Er viel ook een titel voor 9-12 jaar in de smaak bij de lezers, het spannende mysterie Broergeheim.

Meer...

Leestip: Stapelverliefd

15-04-2015

Liv heeft een vader met een kort lontje. Als ze slechte cijfers haalt of niet precies doet wat hij wil, haalt hij uit. Niemand weet het. Maar dan komt Emil in haar klas, en Liv voelt dat ze hem kan vertrouwen.

Meer...

Kinderjury: Ik lees graag... dagboeken met stripjes

13-04-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Ben jij fan van dagboekverhalen vol blunderende hoofdpersonen en grappige striptekeningen? Dan zijn deze boeken echt wat voor jou.

Meer...

Prijs: Woutertje Pieterse Prijs voor Doodgewoon

11-04-2015

De dichtbundel Doodgewoon is door de jury van de Woutertje Pieterse Prijs verkozen tot beste boek van dit moment. Bette Westera schreef de gedichten over de dood, de tekeningen zijn gemaakt door Sylvia Weve.

Meer...

Dolfje Weerwolfje Dag

10-04-2015

Ben jij fan van boekenheld Dolfje? Kom dan op 18 april naar het Kinderboekenmuseum voor tal van leuke activiteiten.

Meer...

Prijs: Lina Sellami winnaar Kennisquiz

09-04-2015

Ken jij de Kennisquiz al? Elke maand maak je kans op een gratis boek. De winnaar van maart is Lina Sellami uit Dordrecht.

Meer...

Leestip: Kapitein Kees

08-04-2015

Kees heeft zijn zwemdiploma gehaald, daarom heeft hij een bootje gekregen. Hij besluit een stukje te gaan varen met Bas, de hond van de buurvrouw, en Hector, zijn cavia. Het wordt een gezellige middag.

Meer...