6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: De laatste reis van de Ballerinus

29-06-2016

Ravi woont in een caravan, vlakbij het water. Samen met zijn hond IJs. Zijn tante stuurt voor zijn verjaardag een abonnement op de nieuwe dierentuin. Dezelfde dag ontmoet hij Sep, een gepensioneerd schipper.

Meer...

Boekenweetje: Eropuit in de zomer!

23-06-2016

Heb jij al plannen voor de schoolvakantie? Fijn veel tijd voor uitstapjes en activiteiten. Wij helpen je graag op weg met deze tips.

Meer...

PRIJS: Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

22-06-2016

Het was een waar prijzencircus vanmiddag in Amsterdam. Tientallen boeken werden bekroond met een prijs of een eervolle vermelding.

Meer...

Leestip: Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

22-06-2016

Sander is een superbraaf kind. Zijn ouders denken dat ze geweldig goed zijn in opvoeden. Maar dan ontdekt Sander dat hij ervoor kan kiezen om eens níet te doen wat er gezegd wordt. Hij luistert niet meer naar zijn ouders, maar doet lekker wat hij zelf wil.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens boeken óver boeken

20-06-2016

Het is het Jaar van het Boek. En jij, boekenwurm, kunt geen genoeg krijgen van lezen. Heb je ook wel eens een boek gelezen dat gaat óver boeken? Dat moet je echt eens proberen.

Meer...

Boekenweetje: Dummie de mummie verloot drie vakanties in Oostenrijk

16-06-2016

Hier volgt een bericht van Dummie, de grappigste mummie ter wereld: Maashi! Jij kan winnen ghele week ghuisje in Oostenrijk in zomervakantie!

Meer...

Leestip: Wat niemand ziet

15-06-2016

Ros raapt haarelastiekjes op van de grond en knoopt ze in een boom, als versiering. Ze vouwt vogels van het zilverpapier uit sigarettenpakjes. Het mooist vindt ze gladde, goudgele kastanjes. Ros is helemaal alleen. Tot...

Meer...

Prijs: De Gorgels en Dummie de mummie bekroond door de Kinderjury

12-06-2016

Jochem Myjer en Tosca Menten beleefden een topdag vandaag. Hun boeken De Gorgels (6-9 jaar) en Dummie de mummie en de drums van Massoeba (9-12 jaar) werden door de kinderen van Nederland aangewezen als beste boeken van 2015, zij wonnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Meer...

Uit: Kom dit weekend naar de Kinderboekenparade

10-06-2016

Ontmoet je boekenhelden en ga op de foto met je favoriete schrijver. Aanstaande zondag is de Kinderboekenparade in Den Haag, een gratis festival vol leesplezier, voorstellingen en workshops.

Meer...

Boekenweetje: Schrijf een detectiveverhaal en win vijf spannende boeken

09-06-2016

Het zijn de Spannende Boeken Weken. Schuilt er ook een detective-schrijver in jou? Doe met je hele klas mee aan de opstelwedstrijd van uitgeverij Maretak en win vijf boeken over Peter, Bob en Justus: De drie ???

Meer...