6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Lees mee: Boeken voor de kerstvakantie

19-12-2014

In de donkere dagen voor Kerstmis is het heerlijk om verhalen over dit winterse feest te horen of zelf te lezen. Over de geboorte van Jezus, of over de kerstboom vol versieringen en kaarsjes. In de laatste tien dagen van het jaar tippen we de knallers van 2014. De spannendste, dikste, mooiste en grappigste boeken.

Meer...

Leestip: De gans en zijn broer

17-12-2014

Wat is het nut van kalkoenen? En wanneer begint de nacht precies? Lees dit heerlijke boek en neem een kijkje in het leven op de boerderij waar de gans en zijn broer wonen.

Meer...

Doe mee: Schrijfwedstrijd

15-12-2014

In Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing schrijft Katinka per ongeluk een boek. Droom jij daar ook van? En ben je 10-16 jaar? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van uitgeverij Lemniscaat.

Meer...

DOE MEE: Tiplijsten Kinderjury 2015

10-12-2014

Elk jaar kiezen lezers uit het hele land samen het beste boek van het jaar. Vanaf 4 maart kun je weer stemmen op de boeken uit 2014, de organisatie geeft alvast 25 tips voor elke leeftijdsgroep.

Meer...

Leestip: De Heks van Weer en Wind

10-12-2014

Samah en Yarah zijn tweelingzussen en prinsessen van Fantasia. Hun zus Nives is ziek en zelf zijn ze opgesloten in Obscuur, het kasteel van de Grauwe Heksen. Tempestia, de heks van Weer en Wind, maakt de hele familie het leven zuur.

Meer...

Leestip: Trippel trappel, dierensinterklaas

03-12-2014

Fretje de fret zit naast zijn baasje Julian op de bank, als op tv een mevrouw vertelt dat je een verlanglijstje kunt inleveren bij Sinterklaas. ´Schrijf op welke cadeaus je wilt hebben,´ zegt de mevrouw. Toevallig is net Fretjes raceauto kapot.

Meer...

Interview: Bart Moeyaert in één woord: nieuwsgierig

01-12-2014

Schrijver, dichter, acteur, verteller, alleskunner Bart Moeyaert vertelt in een interview vandaag over schrijven. Waarom hij zoveel verschillende dingen doet? ´Ik ben nieuwsgierig, dat is de basis.´

Meer...

Leestip: Drakeneiland in opstand

26-11-2014

Er is grote paniek op Drakeneiland, het eiland waar alleen kinderen wonen. Er is bericht gekomen: Ajuparaplu wordt drie dagen vervroegd. Alle kinderen moeten weer naar huis. Maar niemand wil. Er komt opstand!

Meer...

25 jaar Kinderrechten

20-11-2014

Elk kind heeft recht op onderwijs, een veilige plek om te wonen en bescherming tegen kindermishandeling. Dat is vijfentwintig jaar geleden internationaal vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer...

Leestip: Dummie de mummie en de ster van Thoeban

19-11-2014

Skivakantie! Goos, Klaas en Dummie gaan naar Oostenrijk. Klaas wil eigenlijk niet, maar zoals dat meestal gaat, krijgt Dummie toch zijn zin.

Meer...