6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Jan Paul Schutten nieuwe kinderboekenambassadeur

25-03-2015

Vandaag heeft Kinderboekenambassadeur Jacques Vriens na twee jaar het stokje overgedragen, vanaf nu is Jan Paul Schutten Kinderboekenambassadeur van Nederland.

Meer...

Leestip: Het Klokhuisboek over hersenen

25-03-2015

Hoe leren je hersenen nieuwe dingen? Waarom herinner je je niets meer uit je babytijd? Hoe werken de hersenen van iemand met autisme? Wat doet epilepsie met je hersenen en kun je uit een coma nog gezond wakker worden?

Meer...

Kinderjury: Ik lees graag... zwijmelboeken

23-03-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Vandaag start de reeks met I love Liv, 100% Coco, Paris en nog veel meer heerlijke zwijmelboeken.

Meer...

Leestip: Het vliegende schaap

18-03-2015

Sjors is een lammetje dat maar niet wil deugen. Als haar moeder zegt ´niet van de narcissen eten, dan krijg je buikpijn´ kan ze de verleiding niet weerstaan om het te proberen. En dan krijgt ze heel erge buikpijn. Onbesuisd en ondernemend, noemt haar moeder haar. Dom en ongehoorzaam, zegt haar vader. Het feit is dat ze snel in de problemen raakt.

Meer...

DOE MEE: Superjuffie van het jaar

17-03-2015

Juf Josje lijkt een gewone juf, maar als er een dier in nood is, verandert ze in een groene, vliegende dierenredder met superkrachten. Ze is Superjuffie! Is jouw juf of meester ook een held? Geef haar of hem op voor Superjuffie van het jaar verkiezing.

Meer...

Lezen over de oude Grieken en Romeinen

16-03-2015

Lees jij graag verhalen van lang geleden, over oude beschavingen en magische mythen? De verhalen van en over de oude Grieken en Romeinen spreken nog altijd tot de verbeelding. In de Week van de Klassieken is er extra aandacht voor deze verhalen.

Meer...

Doe mee: Kennisquiz over Mirjam Mous

13-03-2015

Wil jij een boek winnen? Lees dan het interview met Mirjam Mous en vul daarna de Kennisquiz in. Alle antwoorden vind je in het interview.

Meer...

Paul van Loon zoekt briefschrijver

11-03-2015

Een reis naar Schotland inspireerde Paul van Loon tot het schrijven van MeerMonster. Jaren geleden had een lezer hem in een brief gevraagd een Dolfje-avontuur in Schotland te laten plaatsvinden. Maar... wie schreef die brief?

Meer...

Leestip: Mooi boek

11-03-2015

Een alfabet van monsters, of lenige mannetjes. Geheime briefjes waar je een boodschap uit moet halen. Een verhaal met als enige klinkers ee en e. Foto´s van letters die je op straat tegenkomt. Dit boek is een mix van lezen en kijken.

Meer...

Doe mee: Stemmen op het beste boek voor de Kinderjury

04-03-2015

Vanaf vandaag kan het weer: stemmen op je favoriete boek uit het afgelopen jaar. Alle boeken die in 2014 verschenen maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De winnaar wordt gekozen door jullie, de lezers!

Meer...