6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Leestip: Drakeneiland in opstand

26-11-2014

Er is grote paniek op Drakeneiland, het eiland waar alleen kinderen wonen. Er is bericht gekomen: Ajuparaplu wordt drie dagen vervroegd. Alle kinderen moeten weer naar huis. Maar niemand wil. Er komt opstand!

Meer...

25 jaar Kinderrechten

20-11-2014

Elk kind heeft recht op onderwijs, een veilige plek om te wonen en bescherming tegen kindermishandeling. Dat is vijfentwintig jaar geleden internationaal vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer...

Leestip: Dummie de mummie en de ster van Thoeban

19-11-2014

Skivakantie! Goos, Klaas en Dummie gaan naar Oostenrijk. Klaas wil eigenlijk niet, maar zoals dat meestal gaat, krijgt Dummie toch zijn zin.

Meer...

Lezen over Sinterklaas

14-11-2014

Morgen komt de stoomboot van de goede Sint weer aan in Nederland. Als alles goed gaat, want dat is elk jaar nog maar afwachten. Heb jij er al zin in?

Meer...

Leestip: Hoe ik per ongeluk een boek schreef

12-11-2014

Droom jij ervan schrijver of schrijfster te worden? Katinka (13) wel. En ze onderneemt actie, ze vraagt haar overbuurvrouw om schrijfles.

Meer...

Leestip: Met mijn linkeroog ben ik in China

05-11-2014

Iedereen kan dichten. Hoe je een gevoel of gebeurtenis in een gedicht kunt beschrijven, leer je vanzelf al een beetje door deze gedichten van andere kinderen te lezen. ´Oh ja, zo kan dat ook!´ Mooie, gekke, herkenbare en vreemde gedichten.

Meer...

Lydia Rood voelt zich eindelijk nuttig

01-11-2014

Mikail, een basisschoolleerling uit Amsterdam, vertelde zijn verhaalidee aan hun Schoolschrijver, Lydia Rood. Zij maakte er een boek van. Een superspannend verhaal dat je echt moet lezen!

Meer...

Martine Letterie: Voldemort is het ultieme Kwaad

30-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Als laatste krijgt Martine Letterie het woord.

Meer...

Leestip: Vreemde vogels, bizarre beesten

29-10-2014

Blader door dit boek en er gaat een wereld voor je open. Van gestreepte dieren waar je nooit van had gehoord, tot gewone dieren met vreemde eigenschappen. Je ontmoet langtongen, duikkampioenen en trouwhartigen.

Meer...

Anneriek van Heugten: In elk boek zit wel iemand die mijn vriend zou kunnen zijn

28-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Anneriek van Heugten.

Meer...