6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Muziek: Kinderboekenweeklied Voor altijd jong

26-08-2016

Elk jaar maakt Kinderen voor Kinderen een lied bij het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar kun je springen en dansen op Voor altijd jong, een lied met tekst van schrijfster Niki Smit. Bekijk hier de clip.

Meer...

Doorleestips: 3 tips voor liefhebbers van Vos en Haas

24-08-2016

De boeken van Vos en Haas zijn de leukste verhalen voor beginnende lezers, vinden veel kinderen. De dieren in het boek hebben een duidelijk karakter en er gebeurt lekker veel. Verhalen vol avontuur en grappige gesprekken. Wil je meer boeken lezen vol belevenissen? Wij geven 3 doorleestips na Vos en Haas.

Meer...

Doe mee: Win een doos nieuwe boeken in de zomerquiz

22-08-2016

Stel je voor, de pakjesdienst bezorgt een hele doos nieuwe boeken bij jou thuis. Lijkt dat je wat? Doe de Zomerkennisquiz en het kan gebeuren!

Meer...

Doorleestips: 3 boeken die net zo leuk zijn als Fantasia

17-08-2016

Vijf keer achter elkaar won een boek uit de reeks Fantasia de Prijs van de Kinderjury. Wat kunnen fans van deze populaire serie nog meer lezen? Welke boeken hebben evenveel afwisseling, humor en avontuur? 3 Doorleestips voor fans van Fantasia.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens over homoseksualiteit

15-08-2016

Verliefd zijn is bijzonder. Je kunt verliefd worden op iemand van het andere geslacht, maar ook op iemand van je eigen geslacht. Hoe voelt het om homoseksueel te zijn? Hoe is het als je vader of moeder homoseksueel is? Lees eens er eens een boek over.

Meer...

Doorleestips: 5 series voor fans van De Grijze Jager

10-08-2016

Actie, strijd, ontberingen en heldenmoed. De verhalen van De Grijze Jager zijn niet voor mietjes. Heb jij alle 12 delen uit en weet je niet waar je net zulke stoere en spannende boeken kunt vinden? Wij geven je 5 doorleestips voor een zomer lang boeken vol actie.

Meer...

Doorleestips: 3 tips voor liefhebbers van Dolfje Weerwolfje

03-08-2016

Griezelig, maar niet té eng. Dat zijn de avonturen van Dolfje Weerwolfje. De kleine weerwolf bezorgt kinderen al twintig jaar de heerlijke bibbers. Wij geven 3 doorleestips voor wie alle Dolfje-boeken uit heeft, maar nog niet klaar is met griezelen.

Meer...

Doorleestips: 5 stripdagboeken die lijken op Het leven van een loser

27-07-2016

De populairste kinderboeken van heel Nederland zijn de logboeken van Bram Botermans. De serie Het leven van een loser kent veel navolgers, sommige zelfs nog leuker dan de avonturen van Bram zelf! Wij geven je 5 doorleestips om verder te kunnen na Het leven van een loser!

Meer...

Doorleestips: 5 boeken om te lezen na Superjuffie

20-07-2016

Met één hap van een krijtje verandert juf Josje van een lief juffie in een moedige dierenredder. Superjuffie is een heerlijke serie over dieren redden, heldenmoed en superkrachten. Ben jij ook fan en wil je meer van zulke boeken? Hier zijn 5 doorleestips!

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens een serie

18-07-2016

Een boekenserie lezen is eigenlijk net als met een tv-serie: als je er eenmaal inzit, hoop je dat hij nog heel lang doorgaat. Je kent alle personages alsof het je eigen familie is, je leeft met ze mee en bent zo benieuwd wat er nu weer zal gebeuren! Lees jij wel eens boeken in een serie?

Meer...