6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Zomerlezen: Lynn 2.0

29-07-2015

Het eind van groep acht, tijd voor de spannendste gebeurtenis van heel de basisschooltijd: het kamp. Lynn heeft er enorm veel zin in. Maar waarom lopen dingen vaak zo anders dan ze gepland had?

Meer...

Lievelingswoord: Lydia Rood houdt van avontuur

27-07-2015

Een wereld scheppen met woorden, dat is de kunst van verhalen schrijven. Wij vragen deze zomer schrijvers naar hun állermooiste woord. Het lievelingswoord van Lydia Rood is avontuur.

Meer...

Doe mee: Kennisquiz

23-07-2015

Toe aan een nieuw boek? Bezoek de bibliotheek of de boekwinkel. Of... doe mee met de Kennisquiz en win een boek!

Meer...

Zomerlezen: Stijn, uitvinder, zet een tent op

22-07-2015

Stijn is een slimme jongen. Voor alle kleine en grote problemen die hij dagelijks tegenkomt, zoekt hij een oplossing. Een uitvinding. Hoe pomp je bijvoorbeeld je luchtbed op als je ook op je kleine zusje moet passen? En hoe bak je broodjes als er geen oven is?

Meer...

Lievelingswoord: Sjoerd Kuyper houdt van lamplicht

20-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Deze zomer duiken we in de favoriete woorden van kinderboekenschrijvers. Sjoerd Kuyper maakt er een wedstrijdje van en lamplicht wint.

Meer...

Zomerlezen: Isa Bella, chaos op de camping

15-07-2015

Isa Bella is dolblij als haar ouders aankondigen dat ze naar het buitenland op vakantie gaan dit jaar. Naar Frankrijk, het land van croissantjes, mode en de Eiffeltoren! Alleen jammer dat haar vijf stinkende broers ook mee gaan.

Meer...

Lievelingswoord: Annet Huizing houdt van flabbergasted

13-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Maar welk woord vinden schrijvers het allermooist? Annet Huizing voelde zich laatst helemaal flabbergasted.

Meer...

Zomerlezen: De Duik

08-07-2015

Ga jij op vakantie? Met dit boek leer je in één dag Curaçao kennen, onder en boven water, vroeger en nu. En je hoeft niet eens met het vliegtuig!

Meer...

Zomertekenschool in het Kinderboekenmusem

06-07-2015

Het is (bijna) zomervakantie en het Kinderboekenmuseum in Den Haag heeft de Zomertekenschool weer ingericht. Kom naar een tekenworkshop door een echte kinderboekenillustrator en kijk de kunst af!

Meer...

Lievelingswoord: Niki Smit houdt van wollig

06-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Maar welk woord is het allermooist? Deze zomer duiken we in de favoriete woorden van kinderboekenschrijvers. Niki Smit wordt heel warm van het woord wollig.

Meer...