6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Poëzieweek: Vind een gedicht

29-01-2015

Het is Poëzieweek en we gaan stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag: Hoe vind je een gedicht dat jij leuk vindt?

Meer...

Start Poëzieweek

29-01-2015

Vandaag begint de landelijke Poëzieweek. Het thema: Met zingen is de liefde begonnen. Lees jij wel eens een gedicht?

Meer...

Poëzieleestip: Superguppie is alles

28-01-2015

Morgen begint de Poëzieweek. Begin de week goed met een bundel van alle superguppieboeken en 22 nieuwe gedichten. Een boek dat je gewoon móet hebben, omdat Superguppie het leven altijd op zijn kop bekijkt, net even anders dan jij.

Meer...

Leestip: Barones van Stippeltje

21-01-2015

Het geld is op, Barones van Stippeltje moet haar kasteel uit. Het is nu een week geleden dat een meneer haar dat kwam vertellen. Ze kon de dienstmeid niet meer betalen en dus stapelde de afwas zich op. Eten was er eigenlijk ook niet meer. Hoe moest dat nu?

Meer...

Doe mee: Wedstrijd Kinderen en Poëzie

15-01-2015

Dichter in de dop? Het Poëziepaleis organiseert ieder jaar de landelijke dichtwedstrijd Kinderen en Poëzie. De 100 mooiste gedichten krijgen een plekje in een echte dichtbundel. Door mee te doen, maak je bovendien kans op één van de hoofdprijzen.

Meer...

Leestip: Bruno wordt een superheld

14-01-2015

Bruno heeft met zijn vriend Arthur een hut gebouwd in het bos. Maar drie grote jongens maken hem kapot, gewoon voor de lol. Wat doe je daartegen? Bruno slaat terug door te transformeren in een superheld. En soms vlucht hij gewoon het huis van Louise binnen, die vlakbij het bos woont.

Meer...

Veel bezoekers voor film Mees Kees op de planken

09-01-2015

Al meer dan 400.000 mensen hebben de film Mees Kees op de planken bezocht. De film behaalt daarmee de platina status, net als de twee eerdere films over de leukste stagiair van Nederland.

Meer...

Leestip: Mulberry House

07-01-2015

Marjolein verhuist naar Engeland. Daar zal ze naar een kostschool gaan. In de vakanties gaat ze soms naar haar ouders, maar de meest tijd loopt ze in uniform tussen honderden andere meisjes en strenge docenten op Mulberry House.

Meer...

Interview: Annet Huizing vulde eerst haar gereedschapskist

01-01-2015

´Een pianist oefent elke dag urenlang. Ook toonladders.´ Dat zegt Annet Huizing, de schrijfster van Hoe ik per ongeluk een boek schreef. Ze is ervan overtuigd dat je om een goed boek te schrijven eerst de juiste schrijftechnieken moet leren. Je gereedschapskist vullen, noemt ze dat. En daarna veel oefenen, ´schrijfspieren trainen´.

Meer...

2015!

31-12-2014

De redactie van Leesplein sluit vandaag weer een mooi Leespleinjaar af. We bedanken iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt aan Leesplein.

Meer...