6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Boekenweetje: Het oudste Nederlandse valentijnsgedicht

11-02-2016

Je wist het misschien niet, maar Nederlands is een heel romantische taal. Een van de oudste zinnen in het Nederlands die we nog hebben, kwam uit een liefdesliedje. Hoe oud is onze taal eigenlijk? En hoe gaat dat liefdesliedje?

Meer...

Leestip: Kriebels en zo

10-02-2016

Sanne heeft geweldig nieuws. Ze gaat het vertellen aan haar beste vriendin Rianne. Maar Rianne is verliefd. Ze praat er steeds over. Ze luistert niet naar Sanne.

Meer...

Boekenweetje: Zeg, ken jij het alfabet?

04-02-2016

´Zeg, ken jij het alfabet? Dat gaat van ABC. En met dat leuke alfabet, daar maak je woorden mee´ zongen Bert en Ernie in de Alfabetmars. Maar hoe is het alfabet eigenlijk ontstaan?

Meer...

Leestip: Rond vierkant vierkant rond

03-02-2016

Taal is toveren, poëzie begint al voor je geboorte en de meeste verhalen stoppen voor het eind. Dit boek gaat over gedichten, woorden en beelden. Wist je dat je ook kunt dichten met schelpen? En spekkies? En dode wespen!

Meer...

Schrijver: Interview met dichteres Judy Elfferich

01-02-2016

Elke maand interviewen we een schrijver of tekenaar. Deze maand praten we over poëzie met dichteres Judy Elfferich. Zij vertelt wat het geheim is van een goed gedicht.

Meer...

Boekenweetje: Steeds meer kinderdichters

28-01-2016

Veel steden en dorpen hebben een stadsdichter of dorpsdichter. Iemand die gedichten schrijft over de gebeurtenissen in zijn woonplaats. Wist je dat in steeds meer plaatsen ook een kinderdichter aangesteld wordt?

Meer...

Lees mee: Poëzieweek

28-01-2016

Vandaag is het Gedichtendag, de start van een hele week over poëzie. Lees jij wel eens een gedicht?

Meer...

Leestip: Het grote receptenboek tegen verveling

27-01-2016

Verveel je je? Maak een Russische salade of een dominospel, een springbal of een brownie in een kopje. 79 topideeën voor als je niets weet te doen.

Meer...

Doe mee: Dichtwedstrijd Kinderen en Poëzie

25-01-2016

Elk jaar kun je meedoen met de dichtwedstrijd voor kinderen van 6-12 jaar. Je kunt jouw gedicht nog insturen tot 5 februari 2016.

Meer...

Boekenweetje: Lees 15 minuten per dag

21-01-2016

Lees elke dag een kwartiertje. Dat is het advies dat de kinderboekenambassadeur geeft aan alle scholen van Nederland. Hij gaf gisteren het startsein voor de actie ´Lees 15 minuten per dag´.

Meer...