6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Schrijver: Interview met Mirjam Mous

01-03-2015

De schrijfster van de series Maffe meiden, Top Secret, Vigo Vampier en Pietje Prinses vertelt aan Leesplein over haar boeken. Veel kinderen lezen haar boeken, ook al hebben ze dyslexie of vinden ze lezen moeilijk. Het geheim? Mirjam Mous vertelt het in dit interview.

Meer...

Leestip: Kodo, de weg van de boog

25-02-2015

Kodo en zijn vader sprokkelen hout in het bos. Sporen! Ninja´s! Zijn vader wijst. Hoe weet hij nou dat dat ninja´s zijn? vraagt Kodo zich af, maar zijn vader is in paniek. Ze gaan meteen naar huis. Het vosje dat ze net hebben gevonden, mag mee.

Meer...

Leestip: Pietje Bell

18-02-2015

Stel, je vervelende oudtante heeft een dikke pukkel op haar neus. En jij weet een manier om daar van af te komen. Wat doe je dan? Helpen natuurlijk! Pietje Bell doet dat wel. Maar is ze blij?

Meer...

Lezen over de liefde

13-02-2015

Morgen is het Valentijn! De dag van de liefde. Heb jij verkering, ben je stiekem hartstikke verliefd of zou je een geheime aanbidder hebben?

Meer...

Leestip: Vanillevla met wormen

11-02-2015

De moeder van Charlotte is koningin. Dat is een heel drukke baan, ze heeft amper tijd voor Charlotte. En dan moet ze ook nog een nieuwe man kiezen!

Meer...

Dubbele Grijze Jager Dag 2015

05-02-2015

De Grijze Jager Dag zal dit jaar niet uit één, maar uit twee dagen bestaan. Op 23 en 24 mei zal Archeon weer helemaal in het teken staan van de populaire boekenserie De Grijze Jager van John Flanagan. Ook fans van de serie Broederband kunnen hun hart ophalen.

Meer...

Poëzieweek: Schrijf zelf een gedicht

04-02-2015

Het is Poëzieweek en we gingen stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag de laatste dag: hoe word je zelf een dichter?

Meer...

Poëzieleestip: Doodgewoon

04-02-2015

De dood: iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Ken jij iemand die dood is gegaan? Je oma, de buurvrouw, je huisdier of een klasgenoot? De gedichten in dit boek gaan allemaal over de dood.

Meer...

Poezieweek: Leer meer over gedichten

03-02-2015

Het is Poëzieweek en we gaan stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag duiken we dieper in de poëzie met een aflevering Klokhuis en nog veel meer informatiebronnen.

Meer...

Wedstrijd: Ruim 3.300 schoolkampioenen lezen voor

02-02-2015

De beste voorlezer van elke school is bekend. Vanaf nu gaan de ruim 3.300 schoolkampioenen het tegen elkaar opnemen in De Nationale Voorleeswedstrijd. De komende maanden vinden er lokale, regionale en provinciale voorrondes plaats.

Meer...