6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Leestip: We gingen op krokodillenjacht

25-11-2015

Een krokodil in de supermarkt, vijftien verwaarloosde eenden, een kattenregen in Amsterdam: de mensen van de dierenambulance maken wat mee!

Meer...

Boeken: Lezen over Sinterklaas

19-11-2015

Hij is er weer, de goede sint! Houd jij ook zo van Sinterklaas? Pakjes in je schoen, pepernoten snoepen en sinterklaasliedjes zingen. Lees eens een heerlijk sinterklaasverhaal!

Meer...

Leestip: Het geheim van het zwarte zonlicht

18-11-2015

Vijf over acht ´s morgens, Luuk en Hasna lopen naar school. Opeens is alles schemerdonker. Er viel een steen uit de hemel en er was een sissend geluid. Wat is er toch aan de hand?

Meer...

Prijs: De duik wint Glazen Globe

13-11-2015

Het beste jeugdboek over aardrijkskunde, dat is De duik. Schrijver Sjoerd Kuyper en tekenaar Sanne te Loo wonnen ze de Glazen Globe, een prijs die eens per twee jaar uitgereikt wordt.

Meer...

Boeken: Vluchtelingen

13-11-2015

Er komen veel vluchtelingen naar Nederland. Dat heb je misschien gehoord in het Jeugdjournaal of gelezen in de krant. Hoe zou het voelen om op de vlucht te zijn? Om in een vreemd land te komen wonen? Lees er een boek over!

Meer...

Leestip: Mijn opa de trekvogel

11-11-2015

Adam is een Amsterdamse jongen met een Marokkaanse opa. Allebei houden ze van vliegen. Adam stelt veel vragen, over alles. En opa weet heel veel antwoorden.

Meer...

Doe mee: Marescha won de Kennisquiz

10-11-2015

In oktober gingen de vragen van de Kennisquiz over Jan Paul Schutten. Het was een moeilijke quiz, maar Marescha uit Meppel had alles goed. Zij won een boek!

Meer...

Film: De Boskampi´s is de beste Nederlandse kinderfilm

09-11-2015

De film De Boskampi´s, gebaseerd op het boek van Marjon Hoffman, won afgelopen week twee prijzen. Zowel de jury als het publiek kozen de film als Beste Nederlandse Familiefilm van het jaar.

Meer...

Leestip: Een kind in de sloot

04-11-2015

Koen en Lot gaan naar buiten.
In het park is een vrouw.
Ze roept: ´Tim! Waar ben je?´
Ze is haar kind kwijt.

Meer...

Schrijver: Interview met Wieke van Oordt

01-11-2015

Ze was lid van vier bibliotheken, zoveel las Wieke van Oordt als kind. Nu leest ze niet alleen, maar schrijft ze ook. En ze bezoekt scholen om te vertellen over verhalen. En over Beyoncé en Minecraft.

Meer...