6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Doe mee: Win een doos nieuwe boeken in de zomerquiz

21-07-2016

Stel je voor, de pakjesdienst bezorgt een hele doos nieuwe boeken bij jou thuis. Lijkt dat je wat? Doe de Zomerkennisquiz en het kan gebeuren!

Meer...

Doorleestips: 5 boeken om te lezen na Superjuffie

20-07-2016

Met één hap van een krijtje verandert juf Josje van een lief juffie in een moedige dierenredder. Superjuffie is een heerlijke serie over dieren redden, heldenmoed en superkrachten. Ben jij ook fan en wil je meer van zulke boeken? Hier zijn 5 doorleestips!

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens een serie

18-07-2016

Een boekenserie lezen is eigenlijk net als met een tv-serie: als je er eenmaal inzit, hoop je dat hij nog heel lang doorgaat. Je kent alle personages alsof het je eigen familie is, je leeft met ze mee en bent zo benieuwd wat er nu weer zal gebeuren! Lees jij wel eens boeken in een serie?

Meer...

Prijs: Kanshebbers Thea Beckmanprijs

15-07-2016

Wat is het mooiste historische verhaal voor kinderen? Op 17 september wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt, de vijf kanshebbers zijn bekend.

Meer...

Doorleestips: 3 boeken die net zo leuk zijn als Dummie de mummie

13-07-2016

Ben jij ook dol die eigenwijze Dummie en zijn doldwaze plannetjes? Altijd lachen met gekke mummie. Maar wat doe je als je al zijn boeken al drie keer uitgelezen hebt? Wij geven 3 doorleestips voor lezers van Dummie de mummie.

Meer...

Lezen: Zomer in je bol

09-07-2016

Woon je in het midden van Nederland? Dan is je zomervakantie begonnen. De andere kinderen moeten nog éven volhouden op school, maar ook jullie vakantie komt eraan. Wil je genieten van een zomers boek, dan zijn hier een paar zonnige tips.

Meer...

Doorleestips: 3 series voor fans van Dagboek van een muts

06-07-2016

Ze blundert, ze is een dramaqueen en haar dagboeken staan vol stripjes. Nikki Maxwell is geweldig! Maar wachten op een nieuw deel Dagboek van een muts duurt zoooo lang. Wat moet je nou weer lezen? Redding is nabij! Hier zijn 3 doorleestips voor fans van Dagboek van een muts.

Meer...

Actueel: Zomervakantie op Leesplein

01-07-2016

Zomer, zon, zeeën van tijd. Wat doe jij met je vakantie? Leesplein viert de zomer met Doorleestips bij je favoriete boeken, een zomerquiz en een raadspelletje bij de interviews.

Meer...

Boekenweetje: Een app van Toon Tellegen

30-06-2016

De eekhoorn en de olifant zijn bekende personages uit de verhalen van Toon Tellegen. Ze komen tot leven in de app Een verre reis.

Meer...

Leestip: De laatste reis van de Ballerinus

29-06-2016

Ravi woont in een caravan, vlakbij het water. Samen met zijn hond IJs. Zijn tante stuurt voor zijn verjaardag een abonnement op de nieuwe dierentuin. Dezelfde dag ontmoet hij Sep, een gepensioneerd schipper.

Meer...