6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Winactie: Het lievelingswoord van...

02-09-2015

Gedurende de maanden juli en augustus vertelden iedere maandag op de verschillende pleinen auteurs over hun lievelingswoorden. Maar we vroegen ook om jullie lievelingswoorden. De winnaars zijn nu bekend.

Meer...

Leestip: Spijkerzwijgen

02-09-2015

Vonkie logeert bij opa op de boerderij. Dat is best saai en opa praat ook zo weinig. Met al haar vragen krijgt Vonkie opa toch aan het vertellen, en de dingen die hij niet zegt, zoekt ze zelf wel uit.

Meer...

Schrijver: Interview met Marc ter Horst

01-09-2015

Marc ter Horst vindt het gaaf dat we met onze planeet als een dolle door het heelal razen terwijl de zwaartekracht ons vasthoudt. Hij vertelt in zijn boek precies hoe de aarde in elkaar zit!

Meer...

Lievelingswoord: Monique Hagen houdt van horizon

31-08-2015

Deze zomer doken we in de lievelingswoorden van schrijvers. Monique Hagen sluit de rij met een heleboel mooie woorden en de zoektocht naar nog meer.

Meer...

Boeken: Weer naar school

28-08-2015

Heb je zin in het nieuwe schooljaar? Je klasgenoten weer zien, een nieuwe meester of juf, weer fijn aan de slag. Of zie jij de uurtjes op de klok altijd langzaam wegtikken tot je weer naar buiten mag? Als jij graag verhalen leest die zich op school afspelen, lees dan een van deze boeken.

Meer...

Zomerlezen: Knallen met de Kameleon

26-08-2015

Het eerste boek van De Kameleon verscheen in 1949. Hielke en Sietse zijn misschien nog wel ouder dan je opa, maar nog altijd ondeugende jongens! Ze zijn wel met hun tijd meegegaan gelukkig. De broertjes zitten zoals altijd vol plannen.

Meer...

Verfilming voor Oma ontsnapt!

24-08-2015

Tibbel en oma Babs zwerven samen rond. Ze zijn op de vlucht voor Tibbels moeder, die oma Babs in een bejaardentehuis wil stoppen. Dit verhaal van Janneke Schotveld wordt verfilmd.

Meer...

Lievelingswoord: Hans Hagen houdt van voortaart

24-08-2015

Een wereld scheppen met woorden, dat doen schrijvers en dichters. Wij vragen hen deze zomer naar hun allermooiste woord. Hans Hagen vertelt over zijn favoriet, voortaart, een woord dat niet eens echt bestaat!

Meer...

Doe mee: Kennisquiz

21-08-2015

Toe aan een nieuw boek? Bezoek de bibliotheek of de boekwinkel. Of... doe mee met de Kennisquiz en win een boek!

Meer...

Zomerlezen: Het leven van een loser: Flutvakantie

19-08-2015

Als alles misgaat in je leven, kun je het beste zo weinig mogelijk ondernemen. Dan loop je geen risico op grote rampen, missers en volkomen-voor-schut-situaties. Dat is dan ook Brams plan: thuis blijven. Maar zijn moeder heeft iets in haar hoofd gehaald...

Meer...