6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Lievelingswoord: Niki Smit houdt van wollig

06-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Maar welk woord is het allermooist? Deze zomer duiken we in de favoriete woorden van kinderboekenschrijvers. Niki Smit wordt heel warm van het woord wollig.

Meer...

Zomerlezen: Vrij!

01-07-2015

De school is bijna uit, de grote vakantie staat voor de deur. Bo, Niek, Sofie en Wim kijken er naar uit! Zij vertellen in de klas wat zij in de zomer gaan doen.

Meer...

Zomer op Leesplein

01-07-2015

Ha, zomervakantie! Urenlang lummelen en lekker veel lezen. In juli en augustus zijn er geen interviews, maar er is genoeg te beleven op Leesplein. We geven fijne zomerse leestips en elke week vertelt een schrijver over zijn of haar lievelingswoord.

Meer...

Zilveren Griffels en Penselen

25-06-2015

De mooiste boeken van 2014 zijn bekroond. Zilveren Griffels voor de beste tekst, Zilveren Penselen voor de mooiste tekeningen. En Vlag en Wimpels als eervolle vermelding.

Meer...

Leestip: Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist

24-06-2015

Dirkje woont bij oom Griep en tante Fop. Waarom niet bij zijn ouders? Dat vertellen de vreselijke gemene oom en tante hem: hij was zó lelijk dat zijn ouders hem geruild hebben voor een mooie baby.

Meer...

Prijs: Leven van een loser en Fantasia winnen de Kinderjury

21-06-2015

Het leven van een loser. Gedumpt van Jeff Kinney is verkozen tot beste boek van vorig jaar in de categorie 9-12 jaar. Voor de leeftijd 6-9 jaar won Fantasia IX, de fenomenale reis van Geronimo Stilton. Het is de vijfde keer dat een deel van de Fantasia-reeks de prijs wint.

Meer...

De piraten van hiernaast wordt verfilmd

19-06-2015

Michiel krijgt nieuwe buren: de familie Donderbus. Piraten! Dat geeft problemen. Het eerste boek uit de serie De piraten van hiernaast wordt verfilmd.

Meer...

Spannende Leestip: De maan-zaak

17-06-2015

Dash woont op de maan. Daar, in Maanbasis Alfa, is het leven oersaai. Helemaal niet zoals de folders het voorgesteld hadden. Maar als dokter Holtz dood gevonden wordt, verandert alles.

Meer...

DOE MEE: Win een boek

15-06-2015

Ken jij de Kennisquiz al? Elke maand maak je kans op een gratis boek. De winnaar van mei is Daphne Timmers. Word jij de winnaar van juni?

Meer...

Prijs: Winnaars Kinderen en Poëzie

12-06-2015

Carlijn van Gestel en Dario Boersma hebben de hoofdprijs gewonnen in de gedichtenwedstrijd Kinderen en Poëzie, elk in een eigen leeftijdscategorie. Er zijn ook kinderjuryprijzen uitgereikt en maarliefst honderd inzenders zijn beloond met een plaatsje in de dichtbundel Ik kijk boven mijn oren.

Meer...