6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Kinderboekenweek: Geheime brieven

08-10-2015

Schrijf een bericht met onzichtbare inkt. Hoe? Met citroensap! De ontvanger maakt je tekst leesbaar door de brief te strijken. In de Kinderboekenweek laten we met foto´s zien wat je voor leuks kunt leren uit informatieve boeken.

Meer...

Wetenschapsleestip: Colafonteinen en spetterende verfbommen

08-10-2015

Dit boek is niet voor kalme wetenschappers die alles onder controle willen houden. Ben jij een onstuimige onderzoeker die graag dingen laat ontploffen en wegvliegen? Dan is dit boek met supergave proefjes iets voor jou.

Meer...

Kinderboekenweek: Voorleeswedstrijd

07-10-2015

Het is Kinderboekenweek! Wat kun je allemaal doen met informatieboeken? Deze week geven wij je inspiratie in foto´s. Tien tips om aan de slag te gaan.

Meer...

Natuurleestip: Stem op de okapi

07-10-2015

Je denkt: het lijkt wel een aan elkaar geplakt dier.
Beetje hert.
Beetje paard.
Beetje zebra.

Meer...

Prijs: Gouden Griffel voor Doodgewoon

06-10-2015

Bette Westera heeft de Gouden Griffel gewonnen voor haar boek Doodgewoon. De prijs werd vanavond uitgereikt tijdens het Kinderboekenbal in Rotterdam. Het boek won eerder dit jaar ook de Woutertje Pieterse Prijs.

Meer...

Doe mee: De Kinderboekenweek komt eraan!

05-10-2015

Nog twee nachtjes, dan barst het feest los: Kinderboekenweek! Dit jaar staan boeken over natuur, techniek en wetenschap centraal. Wat kun je allemaal met informatieboeken? Leesplein laat het zien.

Meer...

Schrijver: Interview met Jan Paul Schutten

01-10-2015

Hij is de ambassadeur van het kinderboek, hij zou best een eend willen zijn en hij moedigt kinderen aan om informatieboeken te lezen. Schrijver Jan Paul Schutten vertelt!

Meer...

Boeken: Maand van de Geschiedenis

30-09-2015

Morgen start de Maand van de Geschiedenis. Op Leesplein zijn een boel historische verhalen te vinden. Lees je mee?

Meer...

Leestip: Waterkoorts

30-09-2015

Tijn en Elton kijken een film over een held die mensen uit het water redt en een krokodil verslaat. Dat willen zij ook wel! Ze vragen hun ouders of ze op zwemles mogen.

Meer...

Doe mee: De Grote Schrijfwedstrijd

28-09-2015

Schrijf jij graag verhalen? Doe met je klas mee met de Grote Schrijfwedstrijd! De wedstrijd start tegelijk met de Kinderboekenweek.

Meer...