6-12 jaar

Leestips, schrijvers, spelletjes en meer over boeken.

Kinderboekenweek: Voorleeswedstrijd

07-10-2015

Het is Kinderboekenweek! Wat kun je allemaal doen met informatieboeken? Deze week geven wij je inspiratie in foto´s. Tien tips om aan de slag te gaan.

Meer...

Natuurleestip: Stem op de okapi

07-10-2015

Je denkt: het lijkt wel een aan elkaar geplakt dier.
Beetje hert.
Beetje paard.
Beetje zebra.

Meer...

Prijs: Gouden Griffel voor Doodgewoon

06-10-2015

Bette Westera heeft de Gouden Griffel gewonnen voor haar boek Doodgewoon. De prijs werd vanavond uitgereikt tijdens het Kinderboekenbal in Rotterdam. Het boek won eerder dit jaar ook de Woutertje Pieterse Prijs.

Meer...

Doe mee: De Kinderboekenweek komt eraan!

05-10-2015

Nog twee nachtjes, dan barst het feest los: Kinderboekenweek! Dit jaar staan boeken over natuur, techniek en wetenschap centraal. Wat kun je allemaal met informatieboeken? Leesplein laat het zien.

Meer...

Schrijver: Interview met Jan Paul Schutten

01-10-2015

Hij is de ambassadeur van het kinderboek, hij zou best een eend willen zijn en hij moedigt kinderen aan om informatieboeken te lezen. Schrijver Jan Paul Schutten vertelt!

Meer...

Boeken: Maand van de Geschiedenis

30-09-2015

Morgen start de Maand van de Geschiedenis. Op Leesplein zijn een boel historische verhalen te vinden. Lees je mee?

Meer...

Leestip: Waterkoorts

30-09-2015

Tijn en Elton kijken een film over een held die mensen uit het water redt en een krokodil verslaat. Dat willen zij ook wel! Ze vragen hun ouders of ze op zwemles mogen.

Meer...

Doe mee: De Grote Schrijfwedstrijd

28-09-2015

Schrijf jij graag verhalen? Doe met je klas mee met de Grote Schrijfwedstrijd! De wedstrijd start tegelijk met de Kinderboekenweek.

Meer...

Kinderzwerfboekdag

25-09-2015

Boeken die rondzwerven, van lezer naar lezer. Dat is het idee achter Kinderzwerfboeken. Duik in je boekenkast en stuur ook een boek uit zwerven.

Meer...

Prijs: Gulden Palet voor Is er dan niemand boos?

24-09-2015

Het boek met de mooiste illustraties, zo noemden wij Is er dan niemand boos? al op Leesplein. Ook de jury van de landelijke prijzen Gouden Penseel en Gulden Palet vindt de verhalenbundel het boek met de beste tekeningen.

Meer...