Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Anna Woltz: Ik ben zo veranderlijk als de zee

23-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Anna Woltz.

Meer...

Marco Kunst: een hoofdpersoon mag best irritant zijn

21-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Marco Kunst.

Meer...

Jan Paul Schutten: karakter kun je aan iemands uitstraling aflezen

16-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Jan Paul Schutten.

Meer...

Suzanne Wouda: een ideale vriend kost niet teveel tijd

14-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Suzanne Wouda trapt af!

Meer...

Interview met de jarige Agave Kruijssen

12-10-2014

In de Kinderboekenweek interviewen we jarige schrijvers. We vragen hen natuurlijk naar de beste cadeaus, de leukste verjaardag die ze ooit gehad hebben en kijken samen terug op het afgelopen jaar.

Meer...

Lang zal je lezen: alle boekverjaardagen op een rij

11-10-2014

Wat hebben we feestelijk gelezen, deze Kinderboekenweek. Elke dag was er een boekpersonage jarig. En de feestjes die ze gaven, waren niet bepaald gewoontjes. Hier zijn ze nog een keer allemaal.

Meer...

Lang zal je lezen: Koen Kampioen

10-10-2014

Het is feest in de Kinderboekenweek. Elke dag lezen we een verjaardag uit een boek. Vandaag het laatste feestje: Koen Kampioen krijgt een clinic van een beroemde voetballer.
De jarige: Koen
Het feest: is hard werken, maar supergeslaagd
De verrassing: is GEWELDIG.

Meer...

Lang zal je lezen: Tom Groot

09-10-2014

Het is feest in de Kinderboekenweek. Elke dag lezen we een verjaardag uit een boek. Tom Groot viert zijn verjaardag in een dino-dorp.
De jarige: Tom Groot
Het cadeau: van Delia is vast iets NAARS
Het feest: valt alles mee

Meer...