Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Winactie: Het lievelingswoord van...

02-09-2015

Gedurende de maanden juli en augustus vertelden iedere maandag op de verschillende pleinen auteurs over hun lievelingswoorden. Maar we vroegen ook om jullie lievelingswoorden. De winnaars zijn nu bekend.

Meer...

Schrijver: Interview met Marc ter Horst

01-09-2015

Marc ter Horst vindt het gaaf dat we met onze planeet als een dolle door het heelal razen terwijl de zwaartekracht ons vasthoudt. Hij vertelt in zijn boek precies hoe de aarde in elkaar zit!

Meer...

Lievelingswoord: Monique Hagen houdt van horizon

31-08-2015

Deze zomer doken we in de lievelingswoorden van schrijvers. Monique Hagen sluit de rij met een heleboel mooie woorden en de zoektocht naar nog meer.

Meer...

Boeken: Weer naar school

28-08-2015

Heb je zin in het nieuwe schooljaar? Je klasgenoten weer zien, een nieuwe meester of juf, weer fijn aan de slag. Of zie jij de uurtjes op de klok altijd langzaam wegtikken tot je weer naar buiten mag? Als jij graag verhalen leest die zich op school afspelen, lees dan een van deze boeken.

Meer...

Verfilming voor Oma ontsnapt!

24-08-2015

Tibbel en oma Babs zwerven samen rond. Ze zijn op de vlucht voor Tibbels moeder, die oma Babs in een bejaardentehuis wil stoppen. Dit verhaal van Janneke Schotveld wordt verfilmd.

Meer...

Lievelingswoord: Hans Hagen houdt van voortaart

24-08-2015

Een wereld scheppen met woorden, dat doen schrijvers en dichters. Wij vragen hen deze zomer naar hun allermooiste woord. Hans Hagen vertelt over zijn favoriet, voortaart, een woord dat niet eens echt bestaat!

Meer...

Doe mee: Kennisquiz

21-08-2015

Toe aan een nieuw boek? Bezoek de bibliotheek of de boekwinkel. Of... doe mee met de Kennisquiz en win een boek!

Meer...

Lievelingswoord: Emiel de Wild houdt van bloesem

17-08-2015

Een schrijver werkt met woorden zoals een juf met kinderen en een bakker met broodjes. Welk woord is zijn lievelingetje? We vragen het elke maandag aan een schrijver. Vandaag onthult Emiel de Wild zijn liefde voor bloesem.

Meer...

Kinderboekenweek: Lied en videoclip Raar maar waar

14-08-2015

Kinderen voor Kinderen zingt net als ieder jaar een themalied voor de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ´Raar maar waar´ en dat is ook de titel van het lied. De videoclip is net verschenen.

Meer...

Lievelingswoord: Janneke Schotveld houdt van neusleertje

10-08-2015

Schrijvers denken over elk woord goed na. Maar welk woord vinden ze het mooist? Janneke Schotveld heeft veel meer favorieten, maar kiest uiteindelijk voor neusleertje.

Meer...