Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Boeken: Lezen over Sinterklaas

19-11-2015

Hij is er weer, de goede sint! Houd jij ook zo van Sinterklaas? Pakjes in je schoen, pepernoten snoepen en sinterklaasliedjes zingen. Lees eens een heerlijk sinterklaasverhaal!

Meer...

Prijs: De duik wint Glazen Globe

13-11-2015

Het beste jeugdboek over aardrijkskunde, dat is De duik. Schrijver Sjoerd Kuyper en tekenaar Sanne te Loo wonnen ze de Glazen Globe, een prijs die eens per twee jaar uitgereikt wordt.

Meer...

Boeken: Vluchtelingen

13-11-2015

Er komen veel vluchtelingen naar Nederland. Dat heb je misschien gehoord in het Jeugdjournaal of gelezen in de krant. Hoe zou het voelen om op de vlucht te zijn? Om in een vreemd land te komen wonen? Lees er een boek over!

Meer...

Doe mee: Marescha won de Kennisquiz

10-11-2015

In oktober gingen de vragen van de Kennisquiz over Jan Paul Schutten. Het was een moeilijke quiz, maar Marescha uit Meppel had alles goed. Zij won een boek!

Meer...

Film: De Boskampi´s is de beste Nederlandse kinderfilm

09-11-2015

De film De Boskampi´s, gebaseerd op het boek van Marjon Hoffman, won afgelopen week twee prijzen. Zowel de jury als het publiek kozen de film als Beste Nederlandse Familiefilm van het jaar.

Meer...

Schrijver: Interview met Wieke van Oordt

01-11-2015

Ze was lid van vier bibliotheken, zoveel las Wieke van Oordt als kind. Nu leest ze niet alleen, maar schrijft ze ook. En ze bezoekt scholen om te vertellen over verhalen. En over Beyoncé en Minecraft.

Meer...

Kinderboekenweek: Tien tips in een fotoserie

17-10-2015

Wat kun je allemaal doen met informatieboeken? Deze Kinderboekweek gaven we tien tips om boeken over natuur, techniek en wetenschap te gebruiken. Van elke tip was een foto. Vandaag: het overzicht.

Meer...

Kinderboekenweek: Word uitvinder

16-10-2015

Een automatische opruimmachine, dat zou een goede uitvinding zijn. Of een wandelende moppenverteller die mee naar school mag, om de saaie lessen een beetje op te vrolijken. Wat wil jij uitvinden?

Meer...

Kinderboekenweek: Vliegwedstrijd

15-10-2015

Wiens vliegtuig blijft het langst in de lucht? Dat is nog eens een technische uitdaging. Haal ideeën uit een boek en maak het beste vliegtuigje ooit.

Meer...

Kinderboekenweek: Filosofisch gesprek

14-10-2015

Elke mening mag en een vraag hoeft niet per se een antwoord te krijgen. Dat zijn de regels van een filosofisch gesprek. Heb jij het wel eens geprobeerd? Boeken kunnen veel stof voor filosoferen geven!

Meer...