Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Zilveren Griffels en Penselen

25-06-2015

De mooiste boeken van 2014 zijn bekroond. Zilveren Griffels voor de beste tekst, Zilveren Penselen voor de mooiste tekeningen. En Vlag en Wimpels als eervolle vermelding.

Meer...

Prijs: Leven van een loser en Fantasia winnen de Kinderjury

21-06-2015

Het leven van een loser. Gedumpt van Jeff Kinney is verkozen tot beste boek van vorig jaar in de categorie 9-12 jaar. Voor de leeftijd 6-9 jaar won Fantasia IX, de fenomenale reis van Geronimo Stilton. Het is de vijfde keer dat een deel van de Fantasia-reeks de prijs wint.

Meer...

De piraten van hiernaast wordt verfilmd

19-06-2015

Michiel krijgt nieuwe buren: de familie Donderbus. Piraten! Dat geeft problemen. Het eerste boek uit de serie De piraten van hiernaast wordt verfilmd.

Meer...

DOE MEE: Win een boek

15-06-2015

Ken jij de Kennisquiz al? Elke maand maak je kans op een gratis boek. De winnaar van mei is Daphne Timmers. Word jij de winnaar van juni?

Meer...

Prijs: Winnaars Kinderen en Poëzie

12-06-2015

Carlijn van Gestel en Dario Boersma hebben de hoofdprijs gewonnen in de gedichtenwedstrijd Kinderen en Poëzie, elk in een eigen leeftijdscategorie. Er zijn ook kinderjuryprijzen uitgereikt en maarliefst honderd inzenders zijn beloond met een plaatsje in de dichtbundel Ik kijk boven mijn oren.

Meer...

PRIJS: Nominaties Kinderjury 2015

01-06-2015

Door het hele land hebben kinderen de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete kinderboek. Deze tien boeken kregen de meeste stemmen en maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Meer...

Schrijver: Interview met Anna Woltz

01-06-2015

De ouders van Fitz gaan scheiden. Ze is kwáád! Tijdens een dag in het ziekenhuis, komt die woede eruit. Daarover gaat Gips, het nieuwe boek van Anna Woltz. Ze vertelt erover in dit interview.

Meer...

Maand van het Spannende Boek

29-05-2015

Het is nacht, er klinkt een raar geluid. Je houdt je adem in en draait je langzaam om...
Hoe graag lees jij enge verhalen? Juni is de Maand van het Spannende Boek. Lees een van deze bloedstollende boeken.

Meer...

WEDSTRIJD: Julie Slagman is de Voorleeskampioen 2015

27-05-2015

Vanmiddag streden twaalf provinciale voorleeskampioenen om de landelijke titel. Julie Slagman van de Fatimaschool in Rotterdam won. Zij is de Nationale Voorleeskampioen 2015 én mag zich een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum noemen.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

23-05-2015

Lees het interview met schrijfster Anke Kranendonk en win een boek! Heb jij de Kennisquiz al ingevuld?

Meer...