Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Thijs Goverde en zijn magische computer

01-09-2014

Thijs Goverde staat om vijf uur ´s morgens op om te schrijven. Ja, je moet er veel voor over hebben om schrijver te zijn! Zijn computer loopt zelfs op zijn eigen hartebloed.

Meer...

Weer naar school

29-08-2014

De zomer lijkt al een tijdje voorbij in Nederland en ook de vakantie is nu voor alle kinderen afgelopen. Heb jij zin in het nieuwe schooljaar?

Meer...

Zomerlezen: Verliefd

25-08-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een thema. Bijvoorbeeld kamperen en verre landen. In de zwoele zomer word je makkelijker verliefd.

Meer...

Zomerlezen: Familie

18-08-2014

We reisden in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipte Leesplein tien boeken in een thema. We lezen deze week boeken over de mensen die je waarschijnlijk het meest ziet in de vakantie: je familie.

Meer...

Zomerlezen: Verre landen

11-08-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een vakantiethema. We lazen al over kamperen, zwemmen en thuisblijven, vandaag gaan we op reis naar verre landen.

Meer...

Zomerlezen: Wordt vervolgd...

04-08-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een thema. Bijvoorbeeld kamperen en verre landen. In de lange zomervakantie blijven we doorlezen, vooral met boeken in series!

Meer...

Zomerlezen: Thuisblijven

28-07-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een thema. Bijvoorbeeld kamperen en verre landen. Maar deze week gaan we niet ver weg; we lezen boeken over thuisblijven in de vakantie.

Meer...

Lezen over de Eerste Wereldoorlog

27-07-2014

Morgen is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Wat weet je daar eigenlijk van? Wij geven zes leestips.

Meer...