Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Schrijver: Interview met Mirjam Mous

01-03-2015

De schrijfster van de series Maffe meiden, Top Secret, Vigo Vampier en Pietje Prinses vertelt aan Leesplein over haar boeken. Veel kinderen lezen haar boeken, ook al hebben ze dyslexie of vinden ze lezen moeilijk. Het geheim? Mirjam Mous vertelt het in dit interview.

Meer...

Lezen over de liefde

13-02-2015

Morgen is het Valentijn! De dag van de liefde. Heb jij verkering, ben je stiekem hartstikke verliefd of zou je een geheime aanbidder hebben?

Meer...

Dubbele Grijze Jager Dag 2015

05-02-2015

De Grijze Jager Dag zal dit jaar niet uit één, maar uit twee dagen bestaan. Op 23 en 24 mei zal Archeon weer helemaal in het teken staan van de populaire boekenserie De Grijze Jager van John Flanagan. Ook fans van de serie Broederband kunnen hun hart ophalen.

Meer...

Poëzieweek: Schrijf zelf een gedicht

04-02-2015

Het is Poëzieweek en we gingen stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag de laatste dag: hoe word je zelf een dichter?

Meer...

Poezieweek: Leer meer over gedichten

03-02-2015

Het is Poëzieweek en we gaan stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag duiken we dieper in de poëzie met een aflevering Klokhuis en nog veel meer informatiebronnen.

Meer...

Wedstrijd: Ruim 3.300 schoolkampioenen lezen voor

02-02-2015

De beste voorlezer van elke school is bekend. Vanaf nu gaan de ruim 3.300 schoolkampioenen het tegen elkaar opnemen in De Nationale Voorleeswedstrijd. De komende maanden vinden er lokale, regionale en provinciale voorrondes plaats.

Meer...

Poëzieweek: Luister een gedicht

02-02-2015

Het is Poëzieweek en we gaan stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag: poëzie om te luisteren!

Meer...

Edward van de Vendel maakt het zichzelf moeilijk

01-02-2015

Schrijver en dichter Edward van de Vendel schrijft graag verschillende soorten boeken. Hij houdt van steeds nieuwe dingen maken. En ook een goed gedicht brengt iets nieuws: een andere kijk op iets.

Meer...

Poëzieweek: Lees een gedicht

30-01-2015

Het is Poëzieweek en we gaan stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag: tips om een gedicht zo te lezen dat het gaat knetteren in je hoofd.

Meer...

Poëzieweek: Vind een gedicht

29-01-2015

Het is Poëzieweek en we gaan stap voor stap door de wereld van gedichten. Met boeken, liedjes, filmpjes, websites en veel tips. Vandaag: Hoe vind je een gedicht dat jij leuk vindt?

Meer...