Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Lezen: Week van het Luisterboek

20-05-2016

Je handen vrij, je hoofd bezig. Je kunt een boek luisteren en intussen wat anders doen - een saai klusje misschien? De lego sorteren, de afwas doen of een lange fietstocht maken. Luister jij wel eens een boek?

Meer...

Prijs: Kanshebbers voor de Kinderjury 2016

19-05-2016

De kinderen van Nederland hebben gestemd. Welk boek uit 2015 was het allerleukst? De top 5 voor elke leeftijdsgroep is vandaag bekendgemaakt.

Meer...

Boekenweetje: 30.000 kinderboeken krijgen een nieuw huis

19-05-2016

Het nieuwe KinderBoekenHuis opent zaterdag haar deuren in Winsum, Groningen. 30.000 oude kinderboeken krijgen daarmee een nieuw huis. Ter ere van de opening worden er honderd mini-biebs met kinderboeken weggegeven.

Meer...

Prijs: Woutertje Pieterse Prijs voor Stem op de okapi

16-05-2016

Stem op de okapi is het allerbeste boek van afgelopen jaar, vond de jury van de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek van schrijver Edward van de Vendel en tekenaar Martijn van der Linden gaat helemaal over één dier en mixt plaatjes en verschillende soorten tekst op een knappe manier.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens over familie

16-05-2016

Hoe is het bij jou thuis? Heb je een normale familie of is het een grote bende? In boeken komen de gekste families voor. Lees jij een hilarisch verhaal over een chaotisch gezin of een mooi boek over de allerliefste opa.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

13-05-2016

Lisa (10) uit Sliedrecht kreeg De Waanzinnige Boomhut van 65 verdiepingen thuisbezorgd. Zij heeft in april meegedaan met de Kennisquiz en alle zes vragen goed beantwoord. Wie wint er een boek in mei? Jij?

Meer...

Boekenweetje: Kom naar de Grijze Jager Dag in Archeon

12-05-2016

Ben jij een echte Grijze Jager? Zondag 15 mei kunnen fans van de populaire avonturenserie een dag in de huid van Will, Halt en hun maten kruipen. Leer boogschieten, zwaardvechten en vuur maken.

Meer...

Prijs: Winnaars wedstrijd Kinderen & Poëzie bekend

11-05-2016

Heel veel kinderen stuurden een gedicht in voor de wedstrijd Kinderen & Poëzie, die elk jaar door het Poëziepaleis georganiseerd wordt. De 100 kinderen die gewonnen hebben, zijn nu bekend. Hun gedicht komt in de dichtbundel Niemand zegt nooit nee.

Meer...

Boekenweetje: Lees je slim

05-05-2016

Lezen is leuk. Maar dat niet alleen, je wordt er ook slimmer van! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Meer...

Schrijver: Interview met Bies van Ede

01-05-2016

Al 33 jaar schrijft Bies van Ede kinderboeken in alle soorten en maten. Zijn eigen boeken van toen leest hij liever niet terug. ´Dat is geen lezen, dat is je ergeren.´ Wat is het belangrijkst als Bies een nieuw boek schrijft? Nieuwsgierig blijven.

Meer...