Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Kinderjury: Ik lees graag... verhalen die ik zelf zou willen meemaken

04-05-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Ken je die verhalen, waarin de hoofdpersoon zoiets gaafs meemaakt, dat je hem of haar zou willen zijn?

Meer...

Schrijver: Interview met Anke Kranendonk

01-05-2015

Een goed geheugen en een flinke dosis fantasie, dat heeft schrijfster Anke Kranendonk nodig voor haar boeken. Ze kan zich goed inleven in de hoofdpersoon en geniet ervan om een hele wereld te maken, precies zoals zij het wil.

Meer...

Lezen over oorlog en vrede

29-04-2015

Het is zeventig jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Maandag 4 mei herdenken we oorlogslachtoffers bij de Dodenherdenking en dinsdag 5 mei vieren we onze vrede en vrijheid. Lees meer over oorlog en vrede.

Meer...

Doe mee: Heb jij de Kennisquiz al ingevuld?

28-04-2015

Je hebt nog drie dagen om een boek te winnen. Het is zo eenvoudig! Beantwoord zes simpele vragen over schrijfster Maren Stoffels.

Meer...

Kinderjury: Ik lees graag... over dieren

27-04-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Dieren in de hoofdrol maken een boek extra speciaal. Een gorilla als hoofdpersoon, een supersonische hamster of verhalen over de dierenambulance. Wat is jouw lievelingsdier?

Meer...

Kinderjury: Ik lees graag... over vrienden

20-04-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Vandaag tippen we boeken die bevolkt worden door dikke vrienden. Soms lijkt het net of het jóuw vrienden zijn, als je ze goed leert kennen.

Meer...

Prijs: Jonge Jury kiest Broergeheim als beste debuut

15-04-2015

Vandaag werden er tijdens de Dag van de Jonge Jury heel wat prijzen uitgedeeld aan boeken voor 12+. Er viel ook een titel voor 9-12 jaar in de smaak bij de lezers, het spannende mysterie Broergeheim.

Meer...

Kinderjury: Ik lees graag... dagboeken met stripjes

13-04-2015

Stem ook voor de Kinderjury 2015! Wat lees je graag? Leesplein tipt elke maandag een stapel boeken in een bepaalde stijl of genre, waar je op kunt stemmen voor de Kinderjury. Ben jij fan van dagboekverhalen vol blunderende hoofdpersonen en grappige striptekeningen? Dan zijn deze boeken echt wat voor jou.

Meer...

Prijs: Woutertje Pieterse Prijs voor Doodgewoon

11-04-2015

De dichtbundel Doodgewoon is door de jury van de Woutertje Pieterse Prijs verkozen tot beste boek van dit moment. Bette Westera schreef de gedichten over de dood, de tekeningen zijn gemaakt door Sylvia Weve.

Meer...

Dolfje Weerwolfje Dag

10-04-2015

Ben jij fan van boekenheld Dolfje? Kom dan op 18 april naar het Kinderboekenmuseum voor tal van leuke activiteiten.

Meer...