Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Kinderboekenweek: Voorleeswedstrijd

07-10-2015

Het is Kinderboekenweek! Wat kun je allemaal doen met informatieboeken? Deze week geven wij je inspiratie in foto´s. Tien tips om aan de slag te gaan.

Meer...

Prijs: Gouden Griffel voor Doodgewoon

06-10-2015

Bette Westera heeft de Gouden Griffel gewonnen voor haar boek Doodgewoon. De prijs werd vanavond uitgereikt tijdens het Kinderboekenbal in Rotterdam. Het boek won eerder dit jaar ook de Woutertje Pieterse Prijs.

Meer...

Doe mee: De Kinderboekenweek komt eraan!

05-10-2015

Nog twee nachtjes, dan barst het feest los: Kinderboekenweek! Dit jaar staan boeken over natuur, techniek en wetenschap centraal. Wat kun je allemaal met informatieboeken? Leesplein laat het zien.

Meer...

Schrijver: Interview met Jan Paul Schutten

01-10-2015

Hij is de ambassadeur van het kinderboek, hij zou best een eend willen zijn en hij moedigt kinderen aan om informatieboeken te lezen. Schrijver Jan Paul Schutten vertelt!

Meer...

Boeken: Maand van de Geschiedenis

30-09-2015

Morgen start de Maand van de Geschiedenis. Op Leesplein zijn een boel historische verhalen te vinden. Lees je mee?

Meer...

Doe mee: De Grote Schrijfwedstrijd

28-09-2015

Schrijf jij graag verhalen? Doe met je klas mee met de Grote Schrijfwedstrijd! De wedstrijd start tegelijk met de Kinderboekenweek.

Meer...

Kinderzwerfboekdag

25-09-2015

Boeken die rondzwerven, van lezer naar lezer. Dat is het idee achter Kinderzwerfboeken. Duik in je boekenkast en stuur ook een boek uit zwerven.

Meer...

Prijs: Gulden Palet voor Is er dan niemand boos?

24-09-2015

Het boek met de mooiste illustraties, zo noemden wij Is er dan niemand boos? al op Leesplein. Ook de jury van de landelijke prijzen Gouden Penseel en Gulden Palet vindt de verhalenbundel het boek met de beste tekeningen.

Meer...

Boeken: Week Tegen Pesten

21-09-2015

Pesten moet stoppen, dat vindt eigenlijk elk kind. Toch komt pesten nog heel veel voor. Van 21 t/m 25 september wordt overal aandacht besteed aan het pestprobleem en wat je er aan kunt doen.

Meer...

Doe mee: Win een boek

10-09-2015

Ken jij de Kennisquiz al? Elke maand maak je kans op een gratis boek. De winnaar van vorige maand is Maaike Rietman. Word jij de winnaar van september?

Meer...