Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Dag tegen Pesten

18-04-2014

Morgen is de Landelijke Dag tegen Pesten. Op deze dag staan we stil bij pesten en de gevolgen hiervan. Heb jij wel eens met pesten te maken gehad? Er zijn veel boeken waarin je over pesten kunt lezen.

Meer...

Zapp Mattheüs (8+)

16-04-2014

Vlak voor Pasen wordt op veel plaatsen de Matthäus Passion uitgevoerd. Simon van der Geest maakte in samenwerking met het Amsterdams Bach Consort een bewerking van dit verhaal voor kinderen en jongeren: Zapp Mattheus (8+).

Meer...

Week van het Sportboek

12-04-2014

Het is Nationale Sportweek en de Week van het Sportboek van 19 tot en met 26 april. Welke leuke sportboeken zijn er allemaal voor 6 tot 12 jaar?

Meer...

Suzanne Wouda houdt van dramatische boeken

01-04-2014

´De geschiedenis is altijd spannend,´ zegt Suzanne Wouda. Geen wonder dat ze historische verhalen schrijft, zoals Stormvaart en Verschoppelingen. Haar nieuwste boek heet Zwart water en speelt weer op zee. En het zit weer vol dramatische gebeurtenissen.

Meer...

Nieuwe prijs voor kinderpoëzie

24-03-2014

Er is te weinig aandacht voor kinderpoëzie van goede kwaliteit, vinden ze in Vlaanderen. Daarom werd een nieuwe prijs opgericht: De Kinderpoëzieprijs. Een jury kiest de beste dichtbundel en kinderen mogen stemmen op hun favoriete gedicht. Op 14 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer...

Veel handtekeningen voor ´Mijn bieb moet blijven´

20-03-2014

66% van alle kinderen en jongeren tot 18 jaar is lid van de bibliotheek. Dat is ongeveer de helft van alle leden. Er wordt veel bezuinigd op bibliotheken, daartegen is actie gevoerd.

Meer...

Lezen over de oude Grieken en Romeinen

13-03-2014

Het is Week van de Klassieken van 13 t/m 21 maart. Met de klassieken wordt bedoeld: verhalen van en over de oude Grieken en Romeinen.

Meer...

Dummie de mummie, meester Jaap en Caesar in het museum

11-03-2014

Het Rijksmuseum der Oudheden in Leiden pakt uit in de Week van de Klassieken (13 t/m 21 maart) en ruimschoots daarna. Is de Dummie de mummie-dag iets voor jou? Heb je zin in een spannende Romeinen-speurtocht of wil je voorgelezen worden door Arend van Dam?

Meer...