Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

25 jaar Kinderrechten

20-11-2014

Elk kind heeft recht op onderwijs, een veilige plek om te wonen en bescherming tegen kindermishandeling. Dat is vijfentwintig jaar geleden internationaal vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer...

Lezen over Sinterklaas

14-11-2014

Morgen komt de stoomboot van de goede Sint weer aan in Nederland. Als alles goed gaat, want dat is elk jaar nog maar afwachten. Heb jij er al zin in?

Meer...

Lydia Rood voelt zich eindelijk nuttig

01-11-2014

Mikail, een basisschoolleerling uit Amsterdam, vertelde zijn verhaalidee aan hun Schoolschrijver, Lydia Rood. Zij maakte er een boek van. Een superspannend verhaal dat je echt moet lezen!

Meer...

Martine Letterie: Voldemort is het ultieme Kwaad

30-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Als laatste krijgt Martine Letterie het woord.

Meer...

Anneriek van Heugten: In elk boek zit wel iemand die mijn vriend zou kunnen zijn

28-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Anneriek van Heugten.

Meer...

Anna Woltz: Ik ben zo veranderlijk als de zee

23-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Anna Woltz.

Meer...

Marco Kunst: een hoofdpersoon mag best irritant zijn

21-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Marco Kunst.

Meer...

Jan Paul Schutten: karakter kun je aan iemands uitstraling aflezen

16-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Jan Paul Schutten.

Meer...

Suzanne Wouda: een ideale vriend kost niet teveel tijd

14-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Suzanne Wouda trapt af!

Meer...

Interview met de jarige Agave Kruijssen

12-10-2014

In de Kinderboekenweek interviewen we jarige schrijvers. We vragen hen natuurlijk naar de beste cadeaus, de leukste verjaardag die ze ooit gehad hebben en kijken samen terug op het afgelopen jaar.

Meer...