Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Thea Beckmanprijs voor De goochelaar, de geit en ik

20-09-2014

De prijs voor het beste historische jeugdboek is gewonnen door Dirk Weber voor zijn boek De goochelaar, de geit en ik. Vandaag kreeg de schrijver een oorkonde en 1000 euro tijdens de prijsuitreiking in Archeon.

Meer...

Dummie de Mummie in de bioscoop

19-09-2014

‘Maashi! Maashi! Is ghrote nieuws! Film van mij en Ghoos en Klaas komt in bioscoop, dan word ik ghelemaal beroemd!’, aldus Dummie de mummie. Vanaf 9 oktober draait de film Dummie de Mummie in de bioscoop.

Meer...

Jarig in de Kinderboekenweek?

15-09-2014

Feest! De Kinderboekenweek wordt zestig jaar. Van 1 tot en met 12 oktober gaat het over het thema Feest: Lang zal je lezen. Ben jij jarig in de Kinderboekenweek?

Meer...

Thijs Goverde en zijn magische computer

01-09-2014

Thijs Goverde staat om vijf uur ´s morgens op om te schrijven. Ja, je moet er veel voor over hebben om schrijver te zijn! Zijn computer loopt zelfs op zijn eigen hartebloed.

Meer...

Weer naar school

29-08-2014

De zomer lijkt al een tijdje voorbij in Nederland en ook de vakantie is nu voor alle kinderen afgelopen. Heb jij zin in het nieuwe schooljaar?

Meer...

Zomerlezen: Verliefd

25-08-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een thema. Bijvoorbeeld kamperen en verre landen. In de zwoele zomer word je makkelijker verliefd.

Meer...

Zomerlezen: Familie

18-08-2014

We reisden in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipte Leesplein tien boeken in een thema. We lezen deze week boeken over de mensen die je waarschijnlijk het meest ziet in de vakantie: je familie.

Meer...

Zomerlezen: Verre landen

11-08-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een vakantiethema. We lazen al over kamperen, zwemmen en thuisblijven, vandaag gaan we op reis naar verre landen.

Meer...