Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Boekenweetje: Eropuit in de zomer!

23-06-2016

Heb jij al plannen voor de schoolvakantie? Fijn veel tijd voor uitstapjes en activiteiten. Wij helpen je graag op weg met deze tips.

Meer...

PRIJS: Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

22-06-2016

Het was een waar prijzencircus vanmiddag in Amsterdam. Tientallen boeken werden bekroond met een prijs of een eervolle vermelding.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens boeken óver boeken

20-06-2016

Het is het Jaar van het Boek. En jij, boekenwurm, kunt geen genoeg krijgen van lezen. Heb je ook wel eens een boek gelezen dat gaat óver boeken? Dat moet je echt eens proberen.

Meer...

Boekenweetje: Dummie de mummie verloot drie vakanties in Oostenrijk

16-06-2016

Hier volgt een bericht van Dummie, de grappigste mummie ter wereld: Maashi! Jij kan winnen ghele week ghuisje in Oostenrijk in zomervakantie!

Meer...

Prijs: De Gorgels en Dummie de mummie bekroond door de Kinderjury

12-06-2016

Jochem Myjer en Tosca Menten beleefden een topdag vandaag. Hun boeken De Gorgels (6-9 jaar) en Dummie de mummie en de drums van Massoeba (9-12 jaar) werden door de kinderen van Nederland aangewezen als beste boeken van 2015, zij wonnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Meer...

Uit: Kom dit weekend naar de Kinderboekenparade

10-06-2016

Ontmoet je boekenhelden en ga op de foto met je favoriete schrijver. Aanstaande zondag is de Kinderboekenparade in Den Haag, een gratis festival vol leesplezier, voorstellingen en workshops.

Meer...

Boekenweetje: Schrijf een detectiveverhaal en win vijf spannende boeken

09-06-2016

Het zijn de Spannende Boeken Weken. Schuilt er ook een detective-schrijver in jou? Doe met je hele klas mee aan de opstelwedstrijd van uitgeverij Maretak en win vijf boeken over Peter, Bob en Justus: De drie ???

Meer...

Boekenweetje: Hoe ga je op vakantie met/zonder boeken?

02-06-2016

Ben je een boekenwurm, dan ben je de pineut. Kilo´s extra bagage moet je meesjouwen op vakantie. Je wilt in je vrije tijd toch een paar heerlijke verhalen bij de hand hebben. Kan dat niet anders? Ja, dat kan!

Meer...

Schrijver: Interview met Martijn Niemeijer

01-06-2016

Ros zwerft eindeloos door de stad. Rommel die ze vindt, tovert ze om tot kunstwerkjes. Ze is de hoofdpersoon in Wat niemand ziet, het eerste boek van Martijn Niemeijer. Hij vertelt erover in een interview met Leesplein.

Meer...

Lezen: Spannende Boeken Weken

31-05-2016

Een donker woud, een groot geheim, een spook of een onoplosbare misdaad. Lees jij graag spannende boeken? Van 3 t/m 19 juni zijn de Spannende Boeken Weken, waarin er extra aandacht is voor griezelen en gruwelen.

Meer...