Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Lievelingswoord: Lydia Rood houdt van avontuur

27-07-2015

Een wereld scheppen met woorden, dat is de kunst van verhalen schrijven. Wij vragen deze zomer schrijvers naar hun állermooiste woord. Het lievelingswoord van Lydia Rood is avontuur.

Meer...

Doe mee: Kennisquiz

23-07-2015

Toe aan een nieuw boek? Bezoek de bibliotheek of de boekwinkel. Of... doe mee met de Kennisquiz en win een boek!

Meer...

Lievelingswoord: Sjoerd Kuyper houdt van lamplicht

20-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Deze zomer duiken we in de favoriete woorden van kinderboekenschrijvers. Sjoerd Kuyper maakt er een wedstrijdje van en lamplicht wint.

Meer...

Lievelingswoord: Annet Huizing houdt van flabbergasted

13-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Maar welk woord vinden schrijvers het allermooist? Annet Huizing voelde zich laatst helemaal flabbergasted.

Meer...

Zomertekenschool in het Kinderboekenmusem

06-07-2015

Het is (bijna) zomervakantie en het Kinderboekenmuseum in Den Haag heeft de Zomertekenschool weer ingericht. Kom naar een tekenworkshop door een echte kinderboekenillustrator en kijk de kunst af!

Meer...

Lievelingswoord: Niki Smit houdt van wollig

06-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Maar welk woord is het allermooist? Deze zomer duiken we in de favoriete woorden van kinderboekenschrijvers. Niki Smit wordt heel warm van het woord wollig.

Meer...

Zomer op Leesplein

01-07-2015

Ha, zomervakantie! Urenlang lummelen en lekker veel lezen. In juli en augustus zijn er geen interviews, maar er is genoeg te beleven op Leesplein. We geven fijne zomerse leestips en elke week vertelt een schrijver over zijn of haar lievelingswoord.

Meer...

Zilveren Griffels en Penselen

25-06-2015

De mooiste boeken van 2014 zijn bekroond. Zilveren Griffels voor de beste tekst, Zilveren Penselen voor de mooiste tekeningen. En Vlag en Wimpels als eervolle vermelding.

Meer...

Prijs: Leven van een loser en Fantasia winnen de Kinderjury

21-06-2015

Het leven van een loser. Gedumpt van Jeff Kinney is verkozen tot beste boek van vorig jaar in de categorie 9-12 jaar. Voor de leeftijd 6-9 jaar won Fantasia IX, de fenomenale reis van Geronimo Stilton. Het is de vijfde keer dat een deel van de Fantasia-reeks de prijs wint.

Meer...

De piraten van hiernaast wordt verfilmd

19-06-2015

Michiel krijgt nieuwe buren: de familie Donderbus. Piraten! Dat geeft problemen. Het eerste boek uit de serie De piraten van hiernaast wordt verfilmd.

Meer...