Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Muziek: Kinderboekenweeklied Voor altijd jong

26-08-2016

Elk jaar maakt Kinderen voor Kinderen een lied bij het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar kun je springen en dansen op Voor altijd jong, een lied met tekst van schrijfster Niki Smit. Bekijk hier de clip.

Meer...

Doe mee: Win een doos nieuwe boeken in de zomerquiz

22-08-2016

Stel je voor, de pakjesdienst bezorgt een hele doos nieuwe boeken bij jou thuis. Lijkt dat je wat? Doe de Zomerkennisquiz en het kan gebeuren!

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens over homoseksualiteit

15-08-2016

Verliefd zijn is bijzonder. Je kunt verliefd worden op iemand van het andere geslacht, maar ook op iemand van je eigen geslacht. Hoe voelt het om homoseksueel te zijn? Hoe is het als je vader of moeder homoseksueel is? Lees eens er eens een boek over.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens een serie

18-07-2016

Een boekenserie lezen is eigenlijk net als met een tv-serie: als je er eenmaal inzit, hoop je dat hij nog heel lang doorgaat. Je kent alle personages alsof het je eigen familie is, je leeft met ze mee en bent zo benieuwd wat er nu weer zal gebeuren! Lees jij wel eens boeken in een serie?

Meer...

Prijs: Kanshebbers Thea Beckmanprijs

15-07-2016

Wat is het mooiste historische verhaal voor kinderen? Op 17 september wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt, de vijf kanshebbers zijn bekend.

Meer...

Lezen: Zomer in je bol

09-07-2016

Woon je in het midden van Nederland? Dan is je zomervakantie begonnen. De andere kinderen moeten nog éven volhouden op school, maar ook jullie vakantie komt eraan. Wil je genieten van een zomers boek, dan zijn hier een paar zonnige tips.

Meer...

Actueel: Zomervakantie op Leesplein

01-07-2016

Zomer, zon, zeeën van tijd. Wat doe jij met je vakantie? Leesplein viert de zomer met Doorleestips bij je favoriete boeken, een zomerquiz en een raadspelletje bij de interviews.

Meer...

Boekenweetje: Een app van Toon Tellegen

30-06-2016

De eekhoorn en de olifant zijn bekende personages uit de verhalen van Toon Tellegen. Ze komen tot leven in de app Een verre reis.

Meer...

Boekenweetje: Eropuit in de zomer!

23-06-2016

Heb jij al plannen voor de schoolvakantie? Fijn veel tijd voor uitstapjes en activiteiten. Wij helpen je graag op weg met deze tips.

Meer...

PRIJS: Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

22-06-2016

Het was een waar prijzencircus vanmiddag in Amsterdam. Tientallen boeken werden bekroond met een prijs of een eervolle vermelding.

Meer...