Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Zomerlezen: Een frisse duik

21-07-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een thema. Bijvoorbeeld strand, verre landen en kamperen . Deze week nemen we een frisse duik in het water!

Meer...

Zomerlezen: Kamperen

14-07-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een thema. Bijvoorbeeld strand, verre landen en thuisblijven. Deze week gaan we kamperen.

Meer...

Zomerlezen: Onderweg

07-07-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein tien boeken in een thema. Bijvoorbeeld strand, kamperen, verre landen en thuisblijven. Vandaag zijn we onderweg.

Meer...

Zomer op Leesplein

01-07-2014

Bijna zomervakantie! In juli en augustus is er een zomerprogramma op Leesplein, met Leestips om weg te dromen en boekenlijstjes over allerlei zomerse thema´s.

Meer...

Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

26-06-2014

Het winnen van een Zilveren Griffel of Penseel is een groot moment voor een kinderboekenschrijver: het verhaal of de tekeningen uit jouw boek zijn door een jury gekozen als een van de allerbeste. Vandaag werden er een hoop schrijvers en tekenaars blij gemaakt.

Meer...

Elvis Watt, miljonair en 100% Coco winnen de Kinderjury 2014

22-06-2014

Vandaag zijn de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014 bekendgemaakt: Elvis Watt, miljonair (6-9 jaar) en 100% Coco (10-12 jaar). De Pluim van de Senaat ging naar Dummie de mummie en de dans van de cobra en Stapelverliefd.

Meer...

Is Liv de winnaar van de Kinderjury?

22-06-2014

Elke dag nemen we een boek onder de loep dat genomineerd is voor de Prijs van de Kinderjury. Wij zoeken de leukste linkjes op internet en tippen interviews, filmpjes en Leestips. Vandaag de laatste nominatie: Stapelverliefd.

Meer...

Wint Dolfje dit jaar de Kinderjury?

21-06-2014

Elke dag nemen we een boek onder de loep dat genomineerd is voor de Prijs van de Kinderjury. Wij zoeken de leukste linkjes op internet en tippen interviews, filmpjes en Leestips. Vandaag: Weerwolfhooikoorts.

Meer...