Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Lees mee: Boeken voor de kerstvakantie

19-12-2014

In de donkere dagen voor Kerstmis is het heerlijk om verhalen over dit winterse feest te horen of zelf te lezen. Over de geboorte van Jezus, of over de kerstboom vol versieringen en kaarsjes. In de laatste tien dagen van het jaar tippen we de knallers van 2014. De spannendste, dikste, mooiste en grappigste boeken.

Meer...

Doe mee: Schrijfwedstrijd

15-12-2014

In Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing schrijft Katinka per ongeluk een boek. Droom jij daar ook van? En ben je 10-16 jaar? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van uitgeverij Lemniscaat.

Meer...

DOE MEE: Tiplijsten Kinderjury 2015

10-12-2014

Elk jaar kiezen lezers uit het hele land samen het beste boek van het jaar. Vanaf 4 maart kun je weer stemmen op de boeken uit 2014, de organisatie geeft alvast 25 tips voor elke leeftijdsgroep.

Meer...

Interview: Bart Moeyaert in één woord: nieuwsgierig

01-12-2014

Schrijver, dichter, acteur, verteller, alleskunner Bart Moeyaert vertelt in een interview vandaag over schrijven. Waarom hij zoveel verschillende dingen doet? ´Ik ben nieuwsgierig, dat is de basis.´

Meer...

25 jaar Kinderrechten

20-11-2014

Elk kind heeft recht op onderwijs, een veilige plek om te wonen en bescherming tegen kindermishandeling. Dat is vijfentwintig jaar geleden internationaal vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer...

Lezen over Sinterklaas

14-11-2014

Morgen komt de stoomboot van de goede Sint weer aan in Nederland. Als alles goed gaat, want dat is elk jaar nog maar afwachten. Heb jij er al zin in?

Meer...

Lydia Rood voelt zich eindelijk nuttig

01-11-2014

Mikail, een basisschoolleerling uit Amsterdam, vertelde zijn verhaalidee aan hun Schoolschrijver, Lydia Rood. Zij maakte er een boek van. Een superspannend verhaal dat je echt moet lezen!

Meer...

Martine Letterie: Voldemort is het ultieme Kwaad

30-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Als laatste krijgt Martine Letterie het woord.

Meer...

Anneriek van Heugten: In elk boek zit wel iemand die mijn vriend zou kunnen zijn

28-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Anneriek van Heugten.

Meer...

Anna Woltz: Ik ben zo veranderlijk als de zee

23-10-2014

Vriend en vijand, daarover gaat de Maand van de Geschiedenis. Historische schrijvers laten zich aan de tand voelen over vrienden van papier en vijanden van vroeger. Vandaag: Anna Woltz.

Meer...