Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

24-09-2016

Heb jij ´m al ingevuld deze maand: de kennisquiz? Lees het interview met Floor Rieder en je weet alle antwoorden!

Meer...

Prijs: Lettersoep bekroond met Gouden Penseel

22-09-2016

Het boek met de beste illustraties, dat is Lettersoep van Harriët van Reek. De jury bekroonde het prentenboek gisteren met het Gouden Penseel. De Noorse tekenaar Øyvind Torseter won het Gulden Palet voor zijn bijzondere boek Het gat.

Meer...

Boekenweetje: Mees Kees bestaat tien jaar

22-09-2016

Mees Kees is nog maar stagiair. Hij leert nog voor meester, en toch is hij de beste meester die Tobias ooit gehad heeft. Ken jij hem al? Tien jaar geleden verscheen het eerste boek over Mees Kees en dat wordt gevierd.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens een makkelijk boek

19-09-2016

Leren lezen: soms lukt dat niet zo goed. De letters dansen voor je ogen, het zijn er zoveel. Heel veel oefenen helpt, maar dat vind je misschien niet leuk. Sommige kinderen hebben dyslexie, die vinden leren lezen ook lastig. Er zijn voor elk kind boeken die het leren lezen makkelijker maken. En leuker!

Meer...

Prijs: Thea Beckmanprijs voor De zee kwam door de brievenbus

17-09-2016

De zee kwam door de brievenbus wint dit jaar de Thea Beckmanprijs. Het boek van Selma Noort werd door een jury verkozen tot beste historische kinderboek. De favoriet van de kinderjury was De bende van Lijp Kot van Wim Bos.

Meer...

Boekenweetje: Een boek op het witte doek

15-09-2016

Deze week is het festival Film by the Sea, waar bijzondere nieuwe films en tv-series worden vertoond. Kijk jij wel eens een verfilmd boek?

Meer...

Tentoonstelling: Harry Potter komt naar Nederland

12-09-2016

Harry Potter The Exhibition is vanaf 11 februari 2017 in Nederland te zien. Kaartjes zijn al vanaf komende vrijdag te bestellen.

Meer...

Boekenweetje: Roald Dahl Dag

08-09-2016

Komende dinsdag, 13 september, is het wereldwijd Roald Dahl Dag. Op deze datum werd de beroemde schrijver geboren, 100 jaar geleden. Inmiddels is hij overleden, maar zijn boeken worden nog elke dag gelezen. Wat is jouw favoriete boek van Roald Dahl?

Meer...

Poëzie: Elke week een raadgedicht

05-09-2016

Rozen verwelken, _______ vergaan. Maar onze vriendschap blijft altijd bestaan. Weet jij welk woord er mist? Dit versje ken je waarschijnlijk, dus is het niet moeilijk. Probeer het eens bij een gedicht dat je nog niet kent.

Meer...

Prijs: Eveline en Casper winnen de zomerkennisquiz

03-09-2016

Zwemmen, tent opzetten en reizen. Daarover gingen de vragen in de Kennisquiz deze zomer. Met zes goede antwoorden wonnen broer en zus Eveline en Casper uit Rotterdam een doos vol boeken.

Meer...