Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

22-06-2016

Sander is een superbraaf kind. Zijn ouders denken dat ze geweldig goed zijn in opvoeden. Maar dan ontdekt Sander dat hij ervoor kan kiezen om eens níet te doen wat er gezegd wordt. Hij luistert niet meer naar zijn ouders, maar doet lekker wat hij zelf wil.

Meer...

Leestip: Wat niemand ziet

15-06-2016

Ros raapt haarelastiekjes op van de grond en knoopt ze in een boom, als versiering. Ze vouwt vogels van het zilverpapier uit sigarettenpakjes. Het mooist vindt ze gladde, goudgele kastanjes. Ros is helemaal alleen. Tot...

Meer...

Spannende leestip: Keverjongen

08-06-2016

Stel, je vader is op een dag spoorloos verdwenen uit het museum waar hij werkte. Dat gebeurde Darkus. Hij ging op zoek naar vijand van zijn vader en kreeg daarbij hulp van... kevers.

Meer...

Leestip: Gibbe en de maandagman

01-06-2016

Gibbe wordt wakker onder een struik, in plaats van in zijn bed. Het is 2026 en de wereld lijkt veel op de wereld van vandaag, maar sommige dingen zijn heel anders. Gibbes zus Toska is een onuitstaanbaar monster, dat is nog hetzelfde. En zijn moeder is net te druk om op te merken dat hij weg is.

Meer...

Leestip: Als ik een boek was

25-05-2016

Waarom houd jij van lezen? Het avontuur, de dromerige zinnen, de ontsnapping of de geheimzinnigheid? Een boek kan zoveel bieden. Dit prentenboekje laat de rijkdom van lezen zien, vanuit het oogpunt van... het boek.

Meer...

Leestip: Hoe mooi wit ik ben

18-05-2016

Een parelketting en een diner met zeven gangen. De twaalfde verjaardag van Maria wordt deftig gevierd. Dan komt er een grote zilveren schaal binnen met het cadeau van papa. Een eigen slaafje.

Meer...

Leestip: De maffe mensen uit de Mooistraat

11-05-2016

Edwin woont in de Mooistraat. De lelijkste straat van de wereld, met een grote bakstenen muur in het midden. Tot meneer Frits Edwin een heel andere kant van de Mooistraat laat zien...

Meer...

Leestip: Kinderen met een ster

04-05-2016

Rosa is bijna zes. Dan mag ze op school leren lezen. Ze krijgt ook een ster. Dat vindt ze bijzonder, maar mama is er niet blij mee.

Meer...