Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Leestip: Lieke redt de dieren

27-05-2015

Lieke komt graag op de kinderboerderij. Ze vindt er een nest jonge poesjes! Maar dan valt ze van de ladder en belandt in het ziekenhuis.

Meer...

Leestip: Weet mijn goudvis wie ik ben?

20-05-2015

Wat zou het fijn zijn om eens antwoord te krijgen op al die vragen in je hoofd. Wat voor soort vragen heb jij?

Meer...

Leestip: De zoute goudvis

13-05-2015

De koningin barst in tranen uit als de goudvis dood is. Hij krijgt een plechtige begrafenis, en daarna huilt ze een vijver vol voor een nieuwe vis. Geen goudvis maar een zoutvis, vanwege de zoute tranen. De visser krijgt opdracht om een zoute goudvis te halen.

Meer...

Leestip: Nooit denk ik aan niets

06-05-2015

Gedichten spelen. Met de wereld, met je gevoel, met taal en met de waarheid. De fantasie in dit boek zit niet alleen in de gedichten maar net zoveel in de tekeningen. Het is een prentenboek en een dichtbundel waarin veel te beleven valt.

Meer...

Leestip: De vloek van het zwarte water

29-04-2015

Justin is met zijn klas in een museum. De anderen lopen door, maar hij gaat nog even terug naar die jongen met de geit en die sprekende, vriendelijke ogen. En dan: Pssst. De jongen, een pop, begint tegen Justin te praten!

Meer...

Leestip: Pippi Langkous

22-04-2015

Ze heeft een aapje en een paard op de veranda, jaagt politieagenten het dak op en zet boeven bovenop de kast. Ze geeft de leukste verjaardagsfeestjes, maar is niet geschikt voor theevisite of school. Wie? Pippi Langkous natuurlijk!

Meer...

Leestip: Stapelverliefd

15-04-2015

Liv heeft een vader met een kort lontje. Als ze slechte cijfers haalt of niet precies doet wat hij wil, haalt hij uit. Niemand weet het. Maar dan komt Emil in haar klas, en Liv voelt dat ze hem kan vertrouwen.

Meer...

Leestip: Kapitein Kees

08-04-2015

Kees heeft zijn zwemdiploma gehaald, daarom heeft hij een bootje gekregen. Hij besluit een stukje te gaan varen met Bas, de hond van de buurvrouw, en Hector, zijn cavia. Het wordt een gezellige middag.

Meer...