Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Het land van de farao´s

28-09-2016

Verhalen van vroeger zijn heerlijk. Een andere wereld, andere tijd, andere gewoontes. Het is extra bijzonder om te weten dat het vroeger écht zo ging. Dit boek neemt je mee naar het oude Egypte.

Meer...

Leestip: Keukenkaat aan de kook

21-09-2016

Maak jij wel eens wat lekkers in de keuken? Kaat wel. Ze leert haar moeder koken én jou tegelijk.

Meer...

Leestip: Het wildste boek voor buiten

14-09-2016

Er is buiten meer te doen dan verstoppertje. Wat denk je van een live game spelen? Of ga oerkoken: maak een zelf geplante, geoogste en gebakken pizza. Of doe een korte cursus verdwijnen.

Meer...

Leestip: Timo en de Oppasninja

07-09-2016

Timo´s oma ligt in het ziekenhuis met een gebroken been. Wie moet er nu voor hem zorgen als zijn moeder weg is voor haar werk als stewardess? Ze bellen een bedrijf dat au pairs regelt.

Meer...

Doorleestips: 4 spannende boeken voor lezers van De brief voor de koning

31-08-2016

Een moeilijke opdracht, een donker bos, veel tegenslagen. De brief voor de koning houdt al sinds 1962 duizenden kinderen in zijn greep. Welke boeken zijn net zo mooi en spannend? 4 doorleestips bij De brief voor de koning.

Meer...

Doorleestips: 3 tips voor liefhebbers van Vos en Haas

24-08-2016

De boeken van Vos en Haas zijn de leukste verhalen voor beginnende lezers, vinden veel kinderen. De dieren in het boek hebben een duidelijk karakter en er gebeurt lekker veel. Verhalen vol avontuur en grappige gesprekken. Wil je meer boeken lezen vol belevenissen? Wij geven 3 doorleestips na Vos en Haas.

Meer...

Doorleestips: 3 boeken die net zo leuk zijn als Fantasia

17-08-2016

Vijf keer achter elkaar won een boek uit de reeks Fantasia de Prijs van de Kinderjury. Wat kunnen fans van deze populaire serie nog meer lezen? Welke boeken hebben evenveel afwisseling, humor en avontuur? 3 Doorleestips voor fans van Fantasia.

Meer...

Doorleestips: 5 series voor fans van De Grijze Jager

10-08-2016

Actie, strijd, ontberingen en heldenmoed. De verhalen van De Grijze Jager zijn niet voor mietjes. Heb jij alle 12 delen uit en weet je niet waar je net zulke stoere en spannende boeken kunt vinden? Wij geven je 5 doorleestips voor een zomer lang boeken vol actie.

Meer...