Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Poëzieleestip: Superguppie is alles

28-01-2015

Morgen begint de Poëzieweek. Begin de week goed met een bundel van alle superguppieboeken en 22 nieuwe gedichten. Een boek dat je gewoon móet hebben, omdat Superguppie het leven altijd op zijn kop bekijkt, net even anders dan jij.

Meer...

Leestip: Barones van Stippeltje

21-01-2015

Het geld is op, Barones van Stippeltje moet haar kasteel uit. Het is nu een week geleden dat een meneer haar dat kwam vertellen. Ze kon de dienstmeid niet meer betalen en dus stapelde de afwas zich op. Eten was er eigenlijk ook niet meer. Hoe moest dat nu?

Meer...

Leestip: Bruno wordt een superheld

14-01-2015

Bruno heeft met zijn vriend Arthur een hut gebouwd in het bos. Maar drie grote jongens maken hem kapot, gewoon voor de lol. Wat doe je daartegen? Bruno slaat terug door te transformeren in een superheld. En soms vlucht hij gewoon het huis van Louise binnen, die vlakbij het bos woont.

Meer...

Leestip: Mulberry House

07-01-2015

Marjolein verhuist naar Engeland. Daar zal ze naar een kostschool gaan. In de vakanties gaat ze soms naar haar ouders, maar de meest tijd loopt ze in uniform tussen honderden andere meisjes en strenge docenten op Mulberry House.

Meer...

Leestip: Het beste informatieboek van 2014

31-12-2014

Hé aardbewoner! gaat over alles wat met onze planeet te maken heeft. Het wordt verteld op een makkelijke en vrolijke manier en de tekeningen zijn grappig én verhelderend. Het allerleukste en dus het beste informatieboek dat in 2014 verscheen.

Meer...

Leestip: Het spannendste boek van 2014

30-12-2014

Het bloedstollende verhaal Ali´s oorlog is vast en zeker het spannendste boek van 2014. Ali is de baas in de klas. De koning. Tegenwoordig wil hij ook zo genoemd worden. Hij wil dat Sara zijn schoenen kust. Ali´s vrienden helpen hem, doen wat hij zegt. Zo slaat Yessin Sara op haar lip, en doet hij mee met de pesterijen. Hij laat zich door Ali´s oudere broers zelfs dwingen om te helpen bij een misdaad.

Meer...

Leestip: Het liefste boek van 2014

29-12-2014

Het geheim van Rosie en Moussa gaat over vriendschap. Want liefde is toch alleen maar ellende en harten kunnen breken, net als porselein. Rosie en Moussa zijn de dikste vrienden. En niet verliefd. Toch?

Meer...

Leestip: Het geheimste boek van 2014

28-12-2014

Alle dieren levend en vrij is een spannend boek waarin nogal veel geheimen bewaard worden. Gijs Homan legt een eed af en doet gevaarlijke proefopdrachten voor een club waarvan hij geen idee heeft wat voor club het is. Dat is geheim. Alles is steeds maar geheim.

Meer...