Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Leestip: Kodo, de weg van de boog

25-02-2015

Kodo en zijn vader sprokkelen hout in het bos. Sporen! Ninja´s! Zijn vader wijst. Hoe weet hij nou dat dat ninja´s zijn? vraagt Kodo zich af, maar zijn vader is in paniek. Ze gaan meteen naar huis. Het vosje dat ze net hebben gevonden, mag mee.

Meer...

Leestip: Pietje Bell

18-02-2015

Stel, je vervelende oudtante heeft een dikke pukkel op haar neus. En jij weet een manier om daar van af te komen. Wat doe je dan? Helpen natuurlijk! Pietje Bell doet dat wel. Maar is ze blij?

Meer...

Leestip: Vanillevla met wormen

11-02-2015

De moeder van Charlotte is koningin. Dat is een heel drukke baan, ze heeft amper tijd voor Charlotte. En dan moet ze ook nog een nieuwe man kiezen!

Meer...

Poëzieleestip: Doodgewoon

04-02-2015

De dood: iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Ken jij iemand die dood is gegaan? Je oma, de buurvrouw, je huisdier of een klasgenoot? De gedichten in dit boek gaan allemaal over de dood.

Meer...

Poëzieleestip: Superguppie is alles

28-01-2015

Morgen begint de Poëzieweek. Begin de week goed met een bundel van alle superguppieboeken en 22 nieuwe gedichten. Een boek dat je gewoon móet hebben, omdat Superguppie het leven altijd op zijn kop bekijkt, net even anders dan jij.

Meer...

Leestip: Barones van Stippeltje

21-01-2015

Het geld is op, Barones van Stippeltje moet haar kasteel uit. Het is nu een week geleden dat een meneer haar dat kwam vertellen. Ze kon de dienstmeid niet meer betalen en dus stapelde de afwas zich op. Eten was er eigenlijk ook niet meer. Hoe moest dat nu?

Meer...

Leestip: Bruno wordt een superheld

14-01-2015

Bruno heeft met zijn vriend Arthur een hut gebouwd in het bos. Maar drie grote jongens maken hem kapot, gewoon voor de lol. Wat doe je daartegen? Bruno slaat terug door te transformeren in een superheld. En soms vlucht hij gewoon het huis van Louise binnen, die vlakbij het bos woont.

Meer...

Leestip: Mulberry House

07-01-2015

Marjolein verhuist naar Engeland. Daar zal ze naar een kostschool gaan. In de vakanties gaat ze soms naar haar ouders, maar de meest tijd loopt ze in uniform tussen honderden andere meisjes en strenge docenten op Mulberry House.

Meer...