Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Leestip: We gingen op krokodillenjacht

25-11-2015

Een krokodil in de supermarkt, vijftien verwaarloosde eenden, een kattenregen in Amsterdam: de mensen van de dierenambulance maken wat mee!

Meer...

Leestip: Het geheim van het zwarte zonlicht

18-11-2015

Vijf over acht ´s morgens, Luuk en Hasna lopen naar school. Opeens is alles schemerdonker. Er viel een steen uit de hemel en er was een sissend geluid. Wat is er toch aan de hand?

Meer...

Leestip: Mijn opa de trekvogel

11-11-2015

Adam is een Amsterdamse jongen met een Marokkaanse opa. Allebei houden ze van vliegen. Adam stelt veel vragen, over alles. En opa weet heel veel antwoorden.

Meer...

Leestip: Een kind in de sloot

04-11-2015

Koen en Lot gaan naar buiten.
In het park is een vrouw.
Ze roept: ´Tim! Waar ben je?´
Ze is haar kind kwijt.

Meer...

Leestip: De bende van Lijp Kot

28-10-2015

Pontus is wees. Zijn vader was zeeman, maar is nooit teruggekeerd. Pontus werkt op de markt als visdrager. Na het bezorgen van een bestelling vis, ziet hij een dode man in een steeg liggen. Al snel wordt hij verdacht van moord.

Meer...

Leestip: De zee kwam door de brievenbus

21-10-2015

Lies is acht jaar en vindt het wel spannend dat ze ´s nachts wakker gemaakt wordt. Het stormt heel erg in Zeeland, er wordt gezegd dat de dijk het misschien niet houdt. Dat het water zal komen.

Meer...

techniekleestip: Stijn, uitvinder, zet een tent op

16-10-2015

Stijn is een slimme jongen. Voor alle kleine en grote problemen die hij dagelijks tegenkomt, zoekt hij een oplossing. Een uitvinding. Hoe pomp je bijvoorbeeld je luchtbed op als je ook op je kleine zusje moet passen? En hoe bak je broodjes als er geen oven is?

Meer...

Techniekleestip: Hoogvliegers

15-10-2015

Er zijn veel mensen die graag zouden willen kunnen vliegen. Jij ook? Wil je piloot worden, de lucht in met een raket, zweefvliegtuig, luchtballon of zelfs ufo? Met dit boek is je tijd van dromen voorbij. Laat het vliegen beginnen!

Meer...