Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Doorleestips: 5 stripdagboeken die lijken op Het leven van een loser

27-07-2016

De populairste kinderboeken van heel Nederland zijn de logboeken van Bram Botermans. De serie Het leven van een loser kent veel navolgers, sommige zelfs nog leuker dan de avonturen van Bram zelf! Wij geven je 5 doorleestips om verder te kunnen na Het leven van een loser!

Meer...

Doorleestips: 5 boeken om te lezen na Superjuffie

20-07-2016

Met één hap van een krijtje verandert juf Josje van een lief juffie in een moedige dierenredder. Superjuffie is een heerlijke serie over dieren redden, heldenmoed en superkrachten. Ben jij ook fan en wil je meer van zulke boeken? Hier zijn 5 doorleestips!

Meer...

Doorleestips: 3 boeken die net zo leuk zijn als Dummie de mummie

13-07-2016

Ben jij ook dol die eigenwijze Dummie en zijn doldwaze plannetjes? Altijd lachen met gekke mummie. Maar wat doe je als je al zijn boeken al drie keer uitgelezen hebt? Wij geven 3 doorleestips voor lezers van Dummie de mummie.

Meer...

Doorleestips: 3 series voor fans van Dagboek van een muts

06-07-2016

Ze blundert, ze is een dramaqueen en haar dagboeken staan vol stripjes. Nikki Maxwell is geweldig! Maar wachten op een nieuw deel Dagboek van een muts duurt zoooo lang. Wat moet je nou weer lezen? Redding is nabij! Hier zijn 3 doorleestips voor fans van Dagboek van een muts.

Meer...

Leestip: De laatste reis van de Ballerinus

29-06-2016

Ravi woont in een caravan, vlakbij het water. Samen met zijn hond IJs. Zijn tante stuurt voor zijn verjaardag een abonnement op de nieuwe dierentuin. Dezelfde dag ontmoet hij Sep, een gepensioneerd schipper.

Meer...

Leestip: Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

22-06-2016

Sander is een superbraaf kind. Zijn ouders denken dat ze geweldig goed zijn in opvoeden. Maar dan ontdekt Sander dat hij ervoor kan kiezen om eens níet te doen wat er gezegd wordt. Hij luistert niet meer naar zijn ouders, maar doet lekker wat hij zelf wil.

Meer...

Leestip: Wat niemand ziet

15-06-2016

Ros raapt haarelastiekjes op van de grond en knoopt ze in een boom, als versiering. Ze vouwt vogels van het zilverpapier uit sigarettenpakjes. Het mooist vindt ze gladde, goudgele kastanjes. Ros is helemaal alleen. Tot...

Meer...

Spannende leestip: Keverjongen

08-06-2016

Stel, je vader is op een dag spoorloos verdwenen uit het museum waar hij werkte. Dat gebeurde Darkus. Hij ging op zoek naar vijand van zijn vader en kreeg daarbij hulp van... kevers.

Meer...