Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Zomerlezen: Vrij!

01-07-2015

De school is bijna uit, de grote vakantie staat voor de deur. Bo, Niek, Sofie en Wim kijken er naar uit! Zij vertellen in de klas wat zij in de zomer gaan doen.

Meer...

Leestip: Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist

24-06-2015

Dirkje woont bij oom Griep en tante Fop. Waarom niet bij zijn ouders? Dat vertellen de vreselijke gemene oom en tante hem: hij was zó lelijk dat zijn ouders hem geruild hebben voor een mooie baby.

Meer...

Spannende Leestip: De maan-zaak

17-06-2015

Dash woont op de maan. Daar, in Maanbasis Alfa, is het leven oersaai. Helemaal niet zoals de folders het voorgesteld hadden. Maar als dokter Holtz dood gevonden wordt, verandert alles.

Meer...

Leestip: Gips

10-06-2015

Een week geleden kregen Fitz en haar zusje Bente te horen dat hun ouders gaan scheiden. De allereerste dag dat ze in het nieuwe huis van papa zijn, gebeurt er een ongeluk en moeten ze naar de Eerste Hulp.

Meer...

Leestip: De tuin van de walvis

03-06-2015

De walvis heeft een heerlijk leven. Hij woont mooi en hij heeft een prachtige fontein. Maar een tuin met een bankje om te zitten, zou hij ook graag willen hebben.

Meer...

Leestip: Lieke redt de dieren

27-05-2015

Lieke komt graag op de kinderboerderij. Ze vindt er een nest jonge poesjes! Maar dan valt ze van de ladder en belandt in het ziekenhuis.

Meer...

Leestip: Weet mijn goudvis wie ik ben?

20-05-2015

Wat zou het fijn zijn om eens antwoord te krijgen op al die vragen in je hoofd. Wat voor soort vragen heb jij?

Meer...

Leestip: De zoute goudvis

13-05-2015

De koningin barst in tranen uit als de goudvis dood is. Hij krijgt een plechtige begrafenis, en daarna huilt ze een vijver vol voor een nieuwe vis. Geen goudvis maar een zoutvis, vanwege de zoute tranen. De visser krijgt opdracht om een zoute goudvis te halen.

Meer...