Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Lees je weg: Het zwarte ei

23-07-2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in! Vandaag een verhaal met spanning en humor over drie zussen die wonen in een ruimteschip.

Meer...

Lees je weg: De droom van Pinocchio

16-07-2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons helemaal de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in! Pinocchio is een pop van hout, maar hij wil graag een echte jongen worden.

Meer...

Lees je weg: Meester Pompelmoes

09-07-2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in! In dit verhalenboek speelt een meester met toverkracht de hoofdrol.

Meer...

Lees je weg: De stemmenslurper

02-07-2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in! De familie van Mika krijgt een heel vreemd pakje, met een gek houten rietje. Een magisch rietje uit Afrika.

Meer...

Leestip: Lotte en Roos. De meisjes tegen de jongens

25-06-2014

Piet is een vrouw maar heeft wel een snor, paarse sokken helpen tegen misselijkheid en mama wordt boos op papa omdat hij nooit boos wordt. De wereld van de zusjes Roos en Lotte is niet altijd logisch, maar meestal wel heel gezellig.

Meer...

Leestip: Een miniheks in het Weerwolvenbos

18-06-2014

Is dit een boek over Dolfje Weerwolfje? Of over Foeksia de miniheks? Allebei! Dolfje raakt verzeild in het Heksenbos en wordt gevangen door Minuul. Foeksia bevrijdt hem, maar al snel treffen de twee elkaar opnieuw...

Meer...

Leestip: Lieve Stine, weet jij het?

11-06-2014

Je wordt tweede bij een playbackshow. Je bent verdrietig en boos, maar je laat dat niet teveel merken. Je feliciteert de winnaar en bedankt de jury voor de tweede prijs. Waarom moet je die gevoelens wegstoppen en waar zijn ze dan eigenlijk goed voor? Deze en andere vragen beantwoordt filosoof Stine in dit boek.

Meer...

Leestip: Alle dieren levend en vrij

04-06-2014

Gijs is de normaalste jongen van Veenholten, Drenthe. Hij heeft wel een dagboek, maar niets om er in te schrijven. Tot de onnavolgbare Dietie Romein op een dag een blad met zeven vragen op zijn tafel legt.

Meer...