Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Zomerlezen: Lynn 2.0

29-07-2015

Het eind van groep acht, tijd voor de spannendste gebeurtenis van heel de basisschooltijd: het kamp. Lynn heeft er enorm veel zin in. Maar waarom lopen dingen vaak zo anders dan ze gepland had?

Meer...

Zomerlezen: Stijn, uitvinder, zet een tent op

22-07-2015

Stijn is een slimme jongen. Voor alle kleine en grote problemen die hij dagelijks tegenkomt, zoekt hij een oplossing. Een uitvinding. Hoe pomp je bijvoorbeeld je luchtbed op als je ook op je kleine zusje moet passen? En hoe bak je broodjes als er geen oven is?

Meer...

Zomerlezen: Isa Bella, chaos op de camping

15-07-2015

Isa Bella is dolblij als haar ouders aankondigen dat ze naar het buitenland op vakantie gaan dit jaar. Naar Frankrijk, het land van croissantjes, mode en de Eiffeltoren! Alleen jammer dat haar vijf stinkende broers ook mee gaan.

Meer...

Zomerlezen: De Duik

08-07-2015

Ga jij op vakantie? Met dit boek leer je in één dag Curaçao kennen, onder en boven water, vroeger en nu. En je hoeft niet eens met het vliegtuig!

Meer...

Zomerlezen: Vrij!

01-07-2015

De school is bijna uit, de grote vakantie staat voor de deur. Bo, Niek, Sofie en Wim kijken er naar uit! Zij vertellen in de klas wat zij in de zomer gaan doen.

Meer...

Leestip: Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist

24-06-2015

Dirkje woont bij oom Griep en tante Fop. Waarom niet bij zijn ouders? Dat vertellen de vreselijke gemene oom en tante hem: hij was zó lelijk dat zijn ouders hem geruild hebben voor een mooie baby.

Meer...

Spannende Leestip: De maan-zaak

17-06-2015

Dash woont op de maan. Daar, in Maanbasis Alfa, is het leven oersaai. Helemaal niet zoals de folders het voorgesteld hadden. Maar als dokter Holtz dood gevonden wordt, verandert alles.

Meer...

Leestip: Gips

10-06-2015

Een week geleden kregen Fitz en haar zusje Bente te horen dat hun ouders gaan scheiden. De allereerste dag dat ze in het nieuwe huis van papa zijn, gebeurt er een ongeluk en moeten ze naar de Eerste Hulp.

Meer...