Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Leestip: De grappigste poëzie van 2014

22-12-2014

Superguppie is alles, een bundeling van alle superguppieboeken en 22 nieuwe gedichten, is een boek dat je gewoon móet hebben. Omdat Superguppie het leven altijd op zijn kop bekijkt, net even anders dan jij.

Meer...

Leestip: De gans en zijn broer

17-12-2014

Wat is het nut van kalkoenen? En wanneer begint de nacht precies? Lees dit heerlijke boek en neem een kijkje in het leven op de boerderij waar de gans en zijn broer wonen.

Meer...

Leestip: De Heks van Weer en Wind

10-12-2014

Samah en Yarah zijn tweelingzussen en prinsessen van Fantasia. Hun zus Nives is ziek en zelf zijn ze opgesloten in Obscuur, het kasteel van de Grauwe Heksen. Tempestia, de heks van Weer en Wind, maakt de hele familie het leven zuur.

Meer...

Leestip: Trippel trappel, dierensinterklaas

03-12-2014

Fretje de fret zit naast zijn baasje Julian op de bank, als op tv een mevrouw vertelt dat je een verlanglijstje kunt inleveren bij Sinterklaas. ´Schrijf op welke cadeaus je wilt hebben,´ zegt de mevrouw. Toevallig is net Fretjes raceauto kapot.

Meer...

Leestip: Drakeneiland in opstand

26-11-2014

Er is grote paniek op Drakeneiland, het eiland waar alleen kinderen wonen. Er is bericht gekomen: Ajuparaplu wordt drie dagen vervroegd. Alle kinderen moeten weer naar huis. Maar niemand wil. Er komt opstand!

Meer...

Leestip: Dummie de mummie en de ster van Thoeban

19-11-2014

Skivakantie! Goos, Klaas en Dummie gaan naar Oostenrijk. Klaas wil eigenlijk niet, maar zoals dat meestal gaat, krijgt Dummie toch zijn zin.

Meer...

Leestip: Hoe ik per ongeluk een boek schreef

12-11-2014

Droom jij ervan schrijver of schrijfster te worden? Katinka (13) wel. En ze onderneemt actie, ze vraagt haar overbuurvrouw om schrijfles.

Meer...

Leestip: Met mijn linkeroog ben ik in China

05-11-2014

Iedereen kan dichten. Hoe je een gevoel of gebeurtenis in een gedicht kunt beschrijven, leer je vanzelf al een beetje door deze gedichten van andere kinderen te lezen. ´Oh ja, zo kan dat ook!´ Mooie, gekke, herkenbare en vreemde gedichten.

Meer...