Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Leestip: Het Klokhuisboek over hersenen

25-03-2015

Hoe leren je hersenen nieuwe dingen? Waarom herinner je je niets meer uit je babytijd? Hoe werken de hersenen van iemand met autisme? Wat doet epilepsie met je hersenen en kun je uit een coma nog gezond wakker worden?

Meer...

Leestip: Het vliegende schaap

18-03-2015

Sjors is een lammetje dat maar niet wil deugen. Als haar moeder zegt ´niet van de narcissen eten, dan krijg je buikpijn´ kan ze de verleiding niet weerstaan om het te proberen. En dan krijgt ze heel erge buikpijn. Onbesuisd en ondernemend, noemt haar moeder haar. Dom en ongehoorzaam, zegt haar vader. Het feit is dat ze snel in de problemen raakt.

Meer...

Leestip: Mooi boek

11-03-2015

Een alfabet van monsters, of lenige mannetjes. Geheime briefjes waar je een boodschap uit moet halen. Een verhaal met als enige klinkers ee en e. Foto´s van letters die je op straat tegenkomt. Dit boek is een mix van lezen en kijken.

Meer...

Leestip: Een beer genaamd Paddington

04-03-2015

Meneer en mevrouw Brown komen hun dochter Judy van het station halen, als ze daar opeens een beer zien. Een kleine beer, gezeten op een koffer, met een kaartje om zijn nek. ´Zorg a.u.b. goed voor deze beer, bedankt.´

Meer...

Leestip: Kodo, de weg van de boog

25-02-2015

Kodo en zijn vader sprokkelen hout in het bos. Sporen! Ninja´s! Zijn vader wijst. Hoe weet hij nou dat dat ninja´s zijn? vraagt Kodo zich af, maar zijn vader is in paniek. Ze gaan meteen naar huis. Het vosje dat ze net hebben gevonden, mag mee.

Meer...

Leestip: Pietje Bell

18-02-2015

Stel, je vervelende oudtante heeft een dikke pukkel op haar neus. En jij weet een manier om daar van af te komen. Wat doe je dan? Helpen natuurlijk! Pietje Bell doet dat wel. Maar is ze blij?

Meer...

Leestip: Vanillevla met wormen

11-02-2015

De moeder van Charlotte is koningin. Dat is een heel drukke baan, ze heeft amper tijd voor Charlotte. En dan moet ze ook nog een nieuwe man kiezen!

Meer...

Poëzieleestip: Doodgewoon

04-02-2015

De dood: iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Ken jij iemand die dood is gegaan? Je oma, de buurvrouw, je huisdier of een klasgenoot? De gedichten in dit boek gaan allemaal over de dood.

Meer...