Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Als ik een boek was

25-05-2016

Waarom houd jij van lezen? Het avontuur, de dromerige zinnen, de ontsnapping of de geheimzinnigheid? Een boek kan zoveel bieden. Dit prentenboekje laat de rijkdom van lezen zien, vanuit het oogpunt van... het boek.

Meer...

Leestip: Hoe mooi wit ik ben

18-05-2016

Een parelketting en een diner met zeven gangen. De twaalfde verjaardag van Maria wordt deftig gevierd. Dan komt er een grote zilveren schaal binnen met het cadeau van papa. Een eigen slaafje.

Meer...

Leestip: De maffe mensen uit de Mooistraat

11-05-2016

Edwin woont in de Mooistraat. De lelijkste straat van de wereld, met een grote bakstenen muur in het midden. Tot meneer Frits Edwin een heel andere kant van de Mooistraat laat zien...

Meer...

Leestip: Kinderen met een ster

04-05-2016

Rosa is bijna zes. Dan mag ze op school leren lezen. Ze krijgt ook een ster. Dat vindt ze bijzonder, maar mama is er niet blij mee.

Meer...

Leestip: Dummie de mummie en de drums van Massoeba

27-04-2016

De koning komt Koningsdag vieren in Polderdam. In het hele dorp worden voorbereidingen getroffen voor het bezoek. De klas van Goos en Dummie mag een lied zingen. Dummie zorgt ervoor dat hij een optreden mag geven op een Afrikaanse trommel.

Meer...

Leestip: Niemand houdt Don Carlo tegen

20-04-2016

Carlo is elf en gaat alleen op reis naar Palermo. Hij wil zijn vader opzoeken, die vijf maanden geleden vertrok. De reis kent heel wat uitdagingen, maar Carlo is vastberaden.

Meer...

Leestip: Avonturen van Odysseus

13-04-2016

Het avontuur der avonturen, dat is de reis van Odysseus. Hij wil naar huis, maar krijgt onderweg de ene na de andere beproeving voor zijn kiezen. Zal hij ooit thuiskomen?

Meer...

Leestip: De sprookjeskoningin

06-04-2016

Er waren eens... een trol, een heks, een prins en een fee. Sprookjes zitten vol magische figuren. In dit boek staan twintig heerlijke nieuwe sprookjes die je nog niet kent.

Meer...