Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Feesttip: Morgen was het feest

01-10-2014

Lang zal je lezen, hieperdepiep hoera! Kinderboekenweek. Elke dag een feestelijke leestip. De dieren in het bos vragen zich af waar de lente blijft. Zou hij de weg kwijt zijn? Of te verlegen?

Meer...

Leestip: Het geheim van Rosie en Moussa

24-09-2014

Rosie´s papa is terug! Ze is zo blij. Hij staat voor de deur met bloemen voor mama. Maar mama´s hart is gebroken als porselein en ze wil niet met hem praten.

Meer...

Leestip: Donderkat op de vlucht

17-09-2014

Mama kan ontzettend goed bommen maken, papa kan goed pannnenkoeken bakken. Zo is de verdeling bij Michael en Gaby thuis. Hun moeder is de wereldberoemde terrorist Donderkat.

Meer...

Leestip: op reis naar de maan

10-09-2014

Zit je in groep drie?
Lees je net zelf?
Dit boek is top!

De serie ´ik lees!´ heeft voor alle soorten beginnende lezers iets leuks. Zoals dit spannende avontuur over jongens die een maanreis maken.

Meer...

Leestip: Het rijmt

03-09-2014

Als de koningin op bezoek komt, welk kind mag dan bloemen geven? Wat moet dat kind kunnen of zijn?
Ik ben een onberispelijk kind van onbesproken gedrag.
Ik weet niet wat dat inhoudt maar ik ben het elke dag.

Meer...

Lees je weg: Trubbel de trol

27-08-2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in! Pepijn en Sanne verhuizen naar een huisje midden in een bos, waar niemand anders woont. Tenminste... geen mensen.

Meer...

Lees je weg: De onmogelijke opdracht van Bakkerij Bliss

20-08-2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons helemaal de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in! De kinderen Bliss runnen een magische bakkerij met behulp van een geheim receptenboek.

Meer...

Lees je weg: De fnuiken en andere verhalen

13-08-2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons helemaal de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in! De fnuiken, de zwanten en de sammen zijn allemaal fantasiebeesten, al hebben ze ook wel iets van mensen weg.

Meer...