Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Leestip: Dummie de mummie en de drums van Massoeba

27-04-2016

De koning komt Koningsdag vieren in Polderdam. In het hele dorp worden voorbereidingen getroffen voor het bezoek. De klas van Goos en Dummie mag een lied zingen. Dummie zorgt ervoor dat hij een optreden mag geven op een Afrikaanse trommel.

Meer...

Leestip: Niemand houdt Don Carlo tegen

20-04-2016

Carlo is elf en gaat alleen op reis naar Palermo. Hij wil zijn vader opzoeken, die vijf maanden geleden vertrok. De reis kent heel wat uitdagingen, maar Carlo is vastberaden.

Meer...

Leestip: Avonturen van Odysseus

13-04-2016

Het avontuur der avonturen, dat is de reis van Odysseus. Hij wil naar huis, maar krijgt onderweg de ene na de andere beproeving voor zijn kiezen. Zal hij ooit thuiskomen?

Meer...

Leestip: De sprookjeskoningin

06-04-2016

Er waren eens... een trol, een heks, een prins en een fee. Sprookjes zitten vol magische figuren. In dit boek staan twintig heerlijke nieuwe sprookjes die je nog niet kent.

Meer...

Leestip: 1000 beestachtig goeie moppen

30-03-2016

Hoe noem je een verkouden gorilla? Een snotaap. Moppen en strips, een heel boek vol. Wel duizend! Het is bijna 1 april, tijd om te lachen...

Meer...

Leestip: Op een ochtend vroeg in de zomer

23-03-2016

De beer geeft een feest. Hij heeft een taart gebakken, maar in de voorbereidingen gaat van alles mis. Uiteindelijk zegt hij het feest af. Maar baalt hij? Welnee!

Meer...

Leestip: De dochters van sjeik Boul-Boul

16-03-2016

Boul-Boul was een kleine baby toen de gouden plafonds van het paleis naar beneden vielen. Hij was de enige overlevende. Op slag was baby Boul-Boul het rijkste jongetje ter wereld. Nu is hij een volwassen sjeik en vader van Six en Narous. Maar nog altijd verwend als een klein kind...

Meer...

Leestip: Jan Toorop, het lied van de tijd

09-03-2016

Een paar gekleurde potloodlijnen, meer lijkt het niet. Maar de kunst van Jan Toorop betovert en bevreemdt. Laat je meevoeren naar zijn wonderlijke werelden.

Meer...