Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Zomerlezen: Knallen met de Kameleon

26-08-2015

Het eerste boek van De Kameleon verscheen in 1949. Hielke en Sietse zijn misschien nog wel ouder dan je opa, maar nog altijd ondeugende jongens! Ze zijn wel met hun tijd meegegaan gelukkig. De broertjes zitten zoals altijd vol plannen.

Meer...

Zomerlezen: Het leven van een loser: Flutvakantie

19-08-2015

Als alles misgaat in je leven, kun je het beste zo weinig mogelijk ondernemen. Dan loop je geen risico op grote rampen, missers en volkomen-voor-schut-situaties. Dat is dan ook Brams plan: thuis blijven. Maar zijn moeder heeft iets in haar hoofd gehaald...

Meer...

Zomerlezen: Hoe overleef ik mijn vakantie?

12-08-2015

Jonas en Rosa zijn op vakantie op Corsica. Het is saai! Ze besluiten zelf het avontuur op te zoeken. Rosa geeft tussendoor survivaltips voor je eigen vakantie.

Meer...

Zomerlezen: Boreas en de zeven zeeën

05-08-2015

Zijn ouders doen mysterieus en willen een gesprek met hem. Boreas -afgekort Bo of Bootje- voelt het al aankomen, ze gaan zeker scheiden. Maar dan blijkt dat ze hem iets heel anders willen vertellen. Ze gaan een rondje om de wereld varen. En Bo gaat mee!

Meer...

Zomerlezen: Lynn 2.0

29-07-2015

Het eind van groep acht, tijd voor de spannendste gebeurtenis van heel de basisschooltijd: het kamp. Lynn heeft er enorm veel zin in. Maar waarom lopen dingen vaak zo anders dan ze gepland had?

Meer...

Zomerlezen: Stijn, uitvinder, zet een tent op

22-07-2015

Stijn is een slimme jongen. Voor alle kleine en grote problemen die hij dagelijks tegenkomt, zoekt hij een oplossing. Een uitvinding. Hoe pomp je bijvoorbeeld je luchtbed op als je ook op je kleine zusje moet passen? En hoe bak je broodjes als er geen oven is?

Meer...

Zomerlezen: Isa Bella, chaos op de camping

15-07-2015

Isa Bella is dolblij als haar ouders aankondigen dat ze naar het buitenland op vakantie gaan dit jaar. Naar Frankrijk, het land van croissantjes, mode en de Eiffeltoren! Alleen jammer dat haar vijf stinkende broers ook mee gaan.

Meer...

Zomerlezen: De Duik

08-07-2015

Ga jij op vakantie? Met dit boek leer je in één dag Curaçao kennen, onder en boven water, vroeger en nu. En je hoeft niet eens met het vliegtuig!

Meer...