Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend, zielig of grappig.

Leestip: Zwart water

16-04-2014

Mattias is bang voor water. Toch meldt hij zich bij het schip de Anna Maria als scheepsjongen. Want hij moet geld verdienen voor zijn moeder, zus en broertje. De voorraadkast is bijna leeg.

Meer...

Leestip: Dummie de mummie en de dans van de Cobra

09-04-2014

Er zijn maar weinig hoofdpersonen waar je zo om moet lachen als om Dummie de mummie. Hij is dan ook heel erg eigenwijs, gedraagt zich als een verwende prins en ziet geen gevaar, want hij is toch al dood. Wat kan je dan nog gebeuren?

Meer...

Leestip: Kalle en het schotelvarken

02-04-2014

Er klimt een varken op het balkon van Kalle´s huis. Een varken dat nogal bekakt praat en wil weten welke dag het is. Wanneer Kalle hem wil verstoppen weigert hij. ´Dit is een invasie.´

Meer...

Leestip: Op en top Ellie en Nellie

26-03-2014

Iedereen heeft gehad met de verschrikkelijke tweeling Ellie en Nellie. Daarom gaan ze naar hun oma in Spanje. Onderweg komt de boot in een storm en de hele familie slaat overboord. Ze spoelen aan in Italië.

Meer...

Leestip: Avé, Caesar!

19-03-2014

Julius Caesar trok rond 50 voor Christus met zijn leger rond. Hij sloot vriendschap met iedereen die met hem meewerkte en versloeg degenen die zich verzetten. Zo werd zijn rijk steeds groter. Ook een stuk Nederland hoorde bij Caesars gebied, al bestond ons land toen nog niet.

Meer...

Leestip: Foto! Durf bijzondere foto´s te maken

12-03-2014

Sta met al je vriendinnen op een kluitje, trek een gek gezicht of een mooie cheeeeese-smile en KLIK. Foto gemaakt. Hoe vaak per week doe jij dat? Veel mobieltjes hebben een camera, dus we fotograferen heel wat af.

Meer...

Leestip: FLITS. De roze rapper

05-03-2014

Het is heel gezellig bij de redactie van geheime internetschoolkrant FLITS. Alleen Toni heeft altijd plannen waar Daan niet aan mee wil doen. Dan zegt Daan NEEHEE maar Toni verstaat JAAHAA. Zo raakt Daan weer in een nieuw avontuur verzeild.

Meer...

Leestip: Elvis Watt, miljonair

26-02-2014

Het leven van Elvis wordt behoorlijk ingewikkeld vanaf het moment dat hij met Benjamin Spoek te maken krijgt. Vanaf het moment dat hij geld heeft.

Meer...