Interviews

Leer schrijvers beter kennen. Iedere maand vertelt een schrijver meer over zichzelf en over zijn of haar boeken.

Bies van Ede wil nieuwsgierig blijven

01-05-2016

Schrijver Bies van Ede hoopt dat kinderen met leesmoeilijkheden door zijn boeken lezen toch leuk gaan vinden. ´Want zonder lezen kun je niet.´ Maar zijn eigen boeken van 30 jaar geleden? Die leest hij liever niet meer.

Meer...

Andy Griffiths schrijft zo gek en grappig mogelijk

01-04-2016

De serie De Waanzinnige Boomhut is misschien wel het populairst leesvoer van dit moment. Hoe bedenkt schrijver Andy Griffiths alle mallote gebeurtenissen? En hoe gaan Terry en Andy in het echt met elkaar om? Hij vertelt het aan Leesplein.

Meer...

Martijn van der Linden tekent graag dieren

01-03-2016

Tekenaar Martijn van der Linden illustreert kinderboeken en tekent prentenboeken. Een van zijn laatste boeken bevat zelfs een heel museum! En het is genomineerd voor een grote prijs. De tekenaar vertelt je alles over Stem op de okapi.

Meer...

Judy Elfferich en de wonderdoosjes

01-02-2016

De Poëzieweek is begonnen! Waarom zou je gedichten lezen? Dichter Judy Elfferich vertelt over de magische kracht van poëzie: ´Klein, maar er kan ongelooflijk veel in!´

Meer...

Alyze Bos is niet bang voor monsters

01-01-2016

Haar fantasie hielp Alyze Bos door de saaie dagen van haar jeugd. ‘Ik wilde dat er eens een monster binnenkwam.’ Ook hoofdpersoon Eefje Suikerhart gebruikt haar verbeelding om betekenis te geven aan de wereld. De schrijfster vertelt over haar boek De verschrikkelijke sneeuwman.

Meer...

Sanne te Loo gaat op ontdekkingsreis

01-12-2015

Zeemeerminnen en grappige huizen tekent ze graag. Illustrator Sanne te Loo duikt in een andere wereld of onbekende cultuur, als ze een boek illustreert. Voor De duik ging ze twee weken naar Curaçao. Het boek won de Glazen Globe, een prijs voor het beste boek over een aardrijkskundig onderwerp.

Meer...

Wieke van Oordt is graag online

01-11-2015

Ze schrijft over stoere avonturen en onzekere kinderen. Ze is verzot op verhalen en deelt dat graag met kinderen. Schrijfster Wieke van Oordt geeft advies: gooi nooit je mooie woorden weg.

Meer...

Jan Paul Schutten: Voor iedereen is er een boek

01-10-2015

Hij is de ambassadeur van het kinderboek: Jan Paul Schutten. Hij schreef veel informatieboeken, waaronder Superslimme dieren, Jij bent je brein en Het raadsel van alles wat leeft.

Meer...