Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder- en jeugdboeken en lezen.
Voor het nieuws rond (jongeren)literatuur kun je hier terecht.

Taalunie maakt van jongeren Taalhelden

02-09-2014

Met het boekje Nederlands voor Taalhelden lanceerde de Taalunie maandag een grootschalige actie om de belangstelling voor het Nederlands op een positieve manier aan te wakkeren bij jongeren.

Meer...

Talent voor Taal 2014

02-09-2014

Vanaf 8 september 2014 kunnen jongeren van 12 t/m 18 jaar weer meedoen aan een van de grootste schrijfwedstrijden van Nederland: Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal!

Meer...

Te gast op Leesplein

01-09-2014

Na het zomerreces heeft Leesplein in september weer vijf gasten: Inge Bergh, Leonie Hardeman, Ise Kenis, Bram van der Vlugt en Peter Zantingh.

Meer...

Kinderboekenpodium op Manuscripta 2014

30-08-2014

Dit jaar vindt tijdens het Utrechts Uitfeest, dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen op zondag 7 september, de achtste editie van Manuscripta plaats.

Meer...

Actueel lezen: Een nieuw schooljaar

29-08-2014

Nu komende week ook in Midden-Nederland de scholen hun deuren weer openen, is het nieuwe schooljaar overal begonnen. Sommigen hebben er naar uitgekeken - leuk iedereen weer te zien - anderen zien er tegen op of vinden het spannend om naar een nieuwe school te gaan: de brugklas!

Meer...

Leestips week 35: Lees je weg

29-08-2014

Iedere week geeft Leesplein leestips voor alle leeftijden. De afgelopen zomer droomden we weg in boeken. We lazen ons de werkelijkheid uit, een fantasiewereld in. Met deze week de laatste zomerleestips, met verhalen over vier dinosaurusvriendjes, Pepijn, Sanne en trol Trubbel, Riley en Savano, Andreas en Martin.

Meer...

Kinderboekenmuseum verlengt tentoonstelling Sieb Posthuma

28-08-2014

De tentoonstelling Een vijver vol inkt. Kleur je wereld met Sieb Posthuma blijft langer open. Het Kinderboekenmuseum heeft besloten de expositie over het leven en werk van de kunstenaar, die onder meer bekend is van Rintje, Aadje Piraatje en Mr Finney, met een week te verlengen.

Meer...

Stripnieuws: Supermanstrip geveild voor 2,4 miljoen euro

27-08-2014

Een verzamelaar heeft via veilingsite eBay maar liefst 3,2 miljoen dollar neergeteld voor de eerste strip met Superman in de hoofdrol. Dat is vermoedelijk de hoogste prijs die ooit voor een stripalbum is betaald.

Meer...