Onderwerp: Series

Deze lijst bevat een overzicht van series van kinder- en jeugdboeken: voetbalboeken, paardenboeken, de ´Hoe overleef ik...´-boeken en de Harry Potterboeken... Sommige series groeien met de hoofdpersoon mee en zijn dan ook terug te vinden in meerdere leeftijdsgroepen.


Boeken voor 6-9 jaar
Blauw-wit (serie)

Blauw-wit (serie)

Illustrator: Harmen van Straaten

Houd je van voetbal? Tim en zijn vrienden van voetbalclub Blauw-wit wel! Hij maakt in deze verhalen van alles mee dat met voetbal te maken heeft. Een wedstrijd verliezen door zijn schuld, invallen als keeper, met meisjes moeten spelen, op voetbalkamp. Alle boeken zijn losse avonturen, dus apart te lezen.

Boeken in deze serie: Aanvallen!; Buitenspel; Hé Scheids; Vrije trap; Goal!; Kampioenen!; Toernooi; Aftrap (verzamelbundel); Scoren! (verzamelbundel).


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

De boze heks (serie)

De boze heks (serie)

Schrijver: Hanna Kraan

De boze heks is een mopperkont die het de dieren in het bos vaak flink lastig maakt. Soms heeft ze opeens een aardige bui, want ze heeft ook haar goede kanten. Bovendien zou het leven in het bos ook wel saai zijn zonder de grillen van de boze heks. De dieren kunnen haar eigenlijk niet meer missen.

Boeken in deze serie: Verhalen van de boze heks; De boze heks is weer bezig!; Bloemen voor de boze heks; Toveren met de boze heks; De boze heks geeft een feest; Lang leve de boze heks; De boze heks moet winnen; Hier is de boze heks.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Lemniscaat

De computerheks (serie)

De computerheks (serie)

Schrijver: Francine Oomen
Illustrator: Philip Hopman

Ursula is een moderne heks. Ze vliegt niet op een bezem maar een stofzuiger, en bewaart haar toverspreuken op de computer. Samen met Lot, Karel van de computerwinkel en Karels moeder Trix beleven ze bergen avonturen. Lot en Trix gaan bij Ursula in de leer als leerlingheksen.

Boeken in deze serie: De computerheks; De computerheks in gevaar; De computerheks ziet ze vliegen; Lang leve de computerheks; De computerheks in de sneeuw; De computerheks tovert er op los (verzamelbundel).


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Dolfje Weerwolfje (serie)

Dolfje Weerwolfje (serie)

Schrijver: Paul van Loon
Illustrator: Hugo van Look

Als Dolfje Spaan zeven jaar is ontdekt hij dat hij een weerwolf is. Elke volle maan verandert hij in een weerwolfje! Soms is dat op de onhandigste momenten. Als weerwolf beleeft Dolfje een hoop avonturen. Zo probeert oom Zilvertand hem gevangen te nemen voor zijn verzameling vreemde dieren, moet hij het bos redden van gemene mannen die het vol willen bouwen met flats en vindt hij een weerwolvenvriendinnetje.

Boeken in deze serie: Dolfje Weerwolfje; Volle maan; Zilvertand; Weerwolvenbos; Het nachtmerrieneefje; Dolfjes dolle vollemaannacht (prentenboek); Niet bijten, Dolfje; Boze drieling; Weerwolvenfeest; Weerwolfgeheimen; Dolfje sneeuwwolfje (bundeling), Weerwolfbende; SuperDolfje.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Leopold

De Effies (serie)

De Effies (serie)

Illustrator: Saskia Halfmouw

Het voetbalteam van Bas maakt van alles mee. Bas wordt opgesloten in de kleedkamer, raakt zijn voetbalspullen kwijt en verzwikt zijn enkel. Maar hij betrapt ook iemand die in een auto probeert in te breken, scoort het winnende doelpunt voor een wedstrijd en gaat op kamp. Voetballeesboekjes voor jongens én meisjes.

Boeken in deze serie: Een spannend toernooi; Twee keer raak; Vier tegen vier; De effies gaan op kamp; Een superdoelpunt; Op naar de top; De held van het veld; Kop of munt; In de aanval; Een mooie actie; Een knal tegen de bal; Wedstrijd op het strand; Kanjers op het veld.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Foeksia de miniheks (serie)
Aanvragen

Foeksia de miniheks (serie)

Schrijver: Paul van Loon
Illustrator: Saskia Halfmouw

Foeksia is een heel klein heksje dat op een handvegertje vliegt. Soms vliegt ze van de heksenschool naar de stad waar haar mensenvriend Timmie woont. Tovenaar Kwark is haar vader, die samen met lerares Minuul probeert een goede heks van Foeksia te maken. (A)

Boeken in deze serie: Foeksia de miniheks, Foeksia´s miniheksenstreken, Avonturen in het heksenbos, Foeksia en de toverschaatsen, Foeksia en de spiegelheks, Foeksia en de heksensoep, Foeksia tovert met tijd, Foeksia klaar voor de start, Foeksia en de hoed van Sinterklaas, Toverspreuken en heksenstreken,


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Leopold

ISBN: n.v.t.
Leren lezen met Carry Slee (serie)

Leren lezen met Carry Slee (serie)

Schrijver: Carry Slee
Illustrator: Marjolein Krijger

Voor startende lezers uit groep drie is deze serie van zes boekjes. Ze gaan over drie kinderen, Tim, Noer en Pien die samen een spel doen of een avontuur beleven. Zo vinden ze een keer een hondje, en verstoppen het in de schuur. De tekst wordt op elke bladzijde ondersteund door grote kleurenplaatjes.

Boeken in deze serie: Dief is lief; Het geheim; Pak de kip; Boom is boos; Dokter Speur; Juf moet in de hoek.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Slee

Prima Ballerina (serie)

Prima Ballerina (serie)

Illustrator: Annet Schaap

Drie vriendinnen op balletles. Juul, Demi en Tessa dansen tot ze erbij neervallen. Maar ze helpen ook de juf met zoeken naar een eigen balletzaal, ze krijgen een invaljuf die alleen de salsa kan dansen en ze voeren een voorstelling op voor de juf van school. Daarbij krijgen ruzie over de vraag of danseressen wel een bril kunnen dragen. De drie boeken in deze serie zijn ook prima apart te lezen.

Boeken in deze serie: Zoute drop; Pirouette; Salsa en Peper; Prima ballerina (omnibus).


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf