0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Kinderboekenweek: Doetip bij Kobe maakt een museum

09-10-2015

Bijna elke peuter en kleuter heeft ze: gevonden schatten. Steentjes, schelpen, takjes in een bijzondere vorm en het mooiste herfstblaadje dat op de stoep lag. Kleuters zijn vaak verzamelaars en zullen met plezier een museum aanleggen, net als Kobe.

Meer...

KinderboekenweekLeestip: Kobe maakt een museum

09-10-2015

Kobe verzamelt graag voorwerpen die hij in het bos en op straat vindt. Maar wat moet hij met al die spullen? Kobe maakt een museum van Ashild Kanstad Johnsen is een boek dat mooi past bij de Kinderboekenweek 2015.

Meer...

Kinderboekenweek: Doetip bij Keepvogel: de uitvinding

07-10-2015

Wat is uitvinden? Voor welk moeilijke klusje zouden kleuters wel een uitvinding willen? Billen afvegen, maillot aantrekken, speelgoed opruimen of melk drinken zonder knoeien. Laat kinderen zelf een uitvinding bedenken.

Meer...

KinderboekenweekLeestip: Keepvogel: de uitvinding

07-10-2015

Leesplein opent de Kinderboekenweek met Keepvogel: de uitvinding van Wouter van Reek. Wetenschap en techniek zijn één van de thema´s dit jaar. Dus hou je van uitvinden? Keepvogel wel!

Meer...

Voorleesboetiek

03-10-2015

De Voorleesboetiek is de nieuwste interactieve methodiek die je leert hoe je méér uit een verhaal kunt halen ter bevordering van de taalontwikkeling.

Meer...

Interview: Mies van Hout - de weg naar de Speeltuin

01-10-2015

Voor de Kinderboekenweek 2015 maakte Mies van Hout hét prentenboek. Remke Keizer sprak met haar over haar beroep als illustrator.

Meer...

BoekStartLeestip: Zoek boek voor jongens: 550 plaatjes om te vinden

30-09-2015

Leesplein tipt vandaag een boek voor jongens. Een boek waarin gezocht moet worden naar piraten, raceauto’s, draken, astronauten en nog veel meer ‘jongensdingen’, gemaakt door Stephanie Hinton.

Meer...

Onderzoek: Voorlezende vaders zijn beter voor taalontwikkeling

29-09-2015

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat als vaders een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen, het een grotere impact heeft op de taalontwikkeling van kinderen dan dat de moeder het doet.

Meer...

Prijs: KIDDO Leespluim voor Het boek zonder tekeningen

28-09-2015

De KIDDO-Leespluim van oktober 2015 is voor Het boek zonder tekeningen van B.J. Novak.

Meer...

Actueel: Dierendag

28-09-2015

Zondag 4 oktober is het weer Werelddierendag. Over dieren zijn enorm veel kinderboeken geschreven.

Meer...