0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Leesplein: Nieuwe themalijst BoekStart (0-4 jaar)

18-04-2015

Vanaf vandaag vind je op Leesplein de themalijst BoekStart (0-4 jaar). Deze lijst vervangt de drie oude lijsten voor baby´s, peuters en dreumesen.

Meer...

Onderzoek: Digitaal prentenboek kan taalzwakke kinderen helpen

17-04-2015

Kinderen leren meer van digitale prentenboeken dan van traditionele statische boeken. Vooral taalzwakke kinderen begrijpen een verhaal beter dankzij bewegende beelden. Maar interactieve spelletjes werken juist verstorend. Dat concludeert promovenda Zsofia Takacs.

Meer...

Prijs: KIDDO-Leespluim Publiekswinnaar 2014

17-04-2015

Tot 31 maart kon gestemd worden voor de KIDDO-Leespluim Publiekswinnaar 2014. De winnaar is Nog eentje voor het slapen gaan... van Harmen van Straaten.

Meer...

BoekStartLeestip: Speelboek

15-04-2015

Gonnie en haar vriendjes zitten verstopt en er kan geoefend worden met tellen en kleuren herkennen. De BoekStartLeestip van vandaag is het Speelboek van Olivier Dunrea, een echt doeboek!

Meer...

Actueel: Kinderboekenvakanties en andere uitjes

15-04-2015

Er is een groot aanbod aan kinder- en jeugdboekgerelateerde vakanties en eendaagse uitjes te vinden op internet. Leesplein maakte een selectie.

Meer...

Onderzoek: Praten tegen zeer jonge baby’s draagt al bij aan taalverwerving

14-04-2015

Praten tegen baby´s van twee à drie maanden oud kan uiteindelijk bijdragen aan een betere taalverwerving, blijkt uit promotieonderzoek van Karin Wanrooij.

Meer...

Evenement: Opening Taalspeeltuin Rotterdam

13-04-2015

Twee jaar geleden werd de Taalspeeltuin in het Spartapark in Rotterdam al in gebruik genomen, deze week vindt de officiële opening plaats.

Meer...

Evenement: Kinderboekenparade belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden

09-04-2015

Op zondag 21 juni is het groot feest in en om het Kinderboekenmuseum te Den Haag: dan vindt de vierde editie van de Kinderboekenparade plaats.

Meer...

Leestip: Heksenbaby

08-04-2015

Papa tovenaar en mama heks moeten iets vertellen. De heksenkinderen Casper en Ella komen naar beneden gerend. Ze krijgen een heksenbaby. Vinden ze dat leuk? Lees het in de Leestip van vandaag.

Meer...

Prijs: Kinder Media Awards 2015 uitgereikt

02-04-2015

Op de slotdag van de Media Ukkie Dagen, tevens International Children’s Book Day, zijn in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars van de Media Ukkies Award, de Gouden @penstaarten, de Kameleon en Gekko bekendgemaakt.

Meer...