0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Release Leesplein

21-11-2014

Leesplein heeft onlangs een aantal verbeteringen ondergaan, vooral voor wat betreft het zoeken van boeken. De strikte scheiding tussen de leeftijdscategorieën is verdwenen.

Meer...

Onderzoek: Prentenboeken voorlezen draagt bij aan reken-wiskundige ontwikkeling van kleuters

19-11-2014

Prentenboeken kunnen een heel goede bijdrage leveren aan de reken-wiskundige ontwikkeling van kleuters. Uit het buitenland kwamen daarvoor al langer aanwijzingen, nu blijkt dit ook uit Nederlands onderzoek door prof. dr. Marja van den Heuvel-Panhuizen (Universiteit Utrecht).

Meer...

BoekStartLeestip: Mijn dag, jouw dag

19-11-2014

Aanwijsboeken zijn er heel veel, in allerlei soorten en maten. Maar soms zit er een tussen die ánders is, en dus echt opvalt. Mijn dag, jouw dag bijvoorbeeld, de BoekStartLeestip van deze week.

Meer...

Sinterklaastijd, voorleestijd!

14-11-2014

Kruidnoten, speculaas, chocoladeletters en marsepein. Bijna is het zover: morgen komt Sinterklaas aan in Nederland. Een spannende - en gezellige - tijd breekt aan.

Meer...

Volgende week Vaderweek

13-11-2014

In de week van 17 t/m 23 november staat voorlezen door (groot)vaders centraal: het is Vaderweek. De campagne Vaders Voor Lezen roept deze week vaders op verschillende manieren vaders op om meer voor te lezen.

Meer...

Leestip: Sint gaat op gym

12-11-2014

Dit weekend is het weer zover: Sinterklaas komt aan in Nederland! Hij kijkt er al maanden naar uit. Hoezo? Lees het in Sint gaat op gym, de Leestip van deze week.

Meer...

BoekStartLeestip: Woef! woef!

05-11-2014

Jonge kinderen houden van boeken met flapjes. Maar ze blijven ook leuk, als het écht stevige flappen zijn. Dat is het geval bij Woef! woef!, de BoekStartLeestip van deze week.

Meer...

Vader-Voorleesmoment van Frans Vervest

01-11-2014

Meer vaders die voorlezen, dat is waar de campagne Vaders Voor Lezen voor staat. Ter inspiratie heeft Leesplein 0-6 jaar iedere maand een kort interview met een voorlezende vader of opa. Deze maand Frans Vervest, opa en oud leerkracht.

Meer...

KIDDO Leespluim oktober: Een boek voor Beer

30-10-2014

De KIDDO-Leespluim van oktober is voor Een boek voor Beer van Bonny Becker en Kady MacDonald Denton (Hoogland & Van Klaveren).

Meer...

25 jaar een kleine mol

29-10-2014

De kleine mol van Wolf Erlbruch wordt volgend jaar 25. Deze klassieker onder de kinderboeken wordt dan al een kwarteeuw lang van generatie op generatie voorgelezen aan de allerkleinsten, die nog steeds luidop moeten gniffelen met de avonturen van dit wonderlijk dier.

Meer...