0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Boeken: Weer naar school

28-08-2015

Voor velen zijn de scholen weer begonnen. Op tijd op staan, lunchtrommels vullen en vriendjes en vriendinnetjes weer zien. Het bekende ritueel. Leuk, gezellig maar soms ook spannend. Er zullen óók een heleboel kinderen voor het eerst naar school gaan. Ben je op zoek naar boeken over ‘naar school gaan?’ Hieronder geven we je een aantal tips.

Meer...

Zomerlezen: Als de geit leert zwemmen

26-08-2015

Het einde van de zomervakantie is in zicht. Voor veel kinderen is zelfs de school al weer begonnen, zo ook voor de dieren uit dit prentenboek. Lees het in de laatste Zomerleestip van vandaag, Als de geit leert zwemmen van Nele Moost.

Meer...

Lievelingswoord: Harmen van Straaten houdt van zee

24-08-2015

Harmen van Straaten neemt ons mee op vakantie. Naar de stranden, de golven, de meeuwen en de frites. Zijn lievelingswoord is zee.

Meer...

Tentoonstelling: Dick Bruna. Kunstenaar

20-08-2015

Volgende week donderdag, 27 augustus, opent in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Dick Bruna. Kunstenaar, over het werk van de wereldberoemde Nederlandse illustrator.

Meer...

Zomerlezen: De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim

19-08-2015

Aan het einde van de zomer hangen de boomgaarden vol fruit. De Zomerleestip van vandaag gaat over peren. De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim van Clarisse van Veen is een echte aanrader voor de vele ouders die in de vakantie met hun kinderen zelf appels en peren gaan plukken in een boomgaard.

Meer...

Lievelingswoord: Annemie Berebrouckx houdt van salopette

17-08-2015

Annemie Berebrouckx heeft veel lievelingswoorden maar de salopette is het nu helemaal! Ze heeft er inmiddels al drie!

Meer...

Zomerlezen: In de dierentuin: mijn flap-zoek-speurboek

12-08-2015

Het uitstapje van vandaag gaat over een bezoek aan de dierentuin. In de dierentuin van Ines Rarisch leent zich perfect als goede voorbereiding op een bezoekje want met dit boek oefen je om naar de details te kijken.

Meer...

Lievelingswoord: Rindert Kromhout houdt van light

10-08-2015

Het lievelingswoord van Rindert Kromhout is light. Hij blikt terug op zijn ‘Italië jaren’ waar hij een tijdlang heeft gewoond en neemt ons mee naar een terrasje.

Meer...

Doe mee: Jouw lievelingswoord

06-08-2015

De mooiste, de gekste, de liefste woorden vliegen in het rond op Leesplein deze zomer. Elke maandag deelt een auteur zijn of haar lievelingswoord op Leesplein. We willen ook graag weten wat jouw lievelingswoord is. Mail het ons en win een hele leuke prijs!

Meer...

Zomerlezen: Naar het pretpark

05-08-2015

Tijdens de zomervakantie zullen er vast een heleboel kinderen naar een pretpark gaan in binnen,- en buitenland. In de Zomerleestip van vandaag Naar het pretpark van Reina Ollivier lees je alles over het ontstaan van en het reilen en zeilen binnen een pretpark.

Meer...