0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Prijs: Zilveren Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en wimpels uitgereikt

22-06-2016

Tien Zilveren Griffels, twee Zilveren Penselen, twee Zilveren Paletten en in totaal zestien Vlag en Wimpels zijn vanmiddag uitgereikt tijdens de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam.

Meer...

Leestip: Zomer in het Grote Bos

22-06-2016

Het Midzomerfeest kom er aan. Maar dan steekt er een flinke storm op... Hoe zal dit avontuur aflopen? Lees het in de Leestip van vandaag, Zomer in het Grote Bos van Ulf Stark met illustraties van Eva Eriksson.

Meer...

Jaar van het Boek: Boeken over boeken

20-06-2016

2016 is het Jaar van het Boek. De themalijsten krijgen dit jaar extra aandacht op Leesplein. Elke derde maandag van de maand zetten we een themalijst in de schijnwerpers.

Meer...

Actueel: Vaderdag

17-06-2016

Zondag 19 juni is het Vaderdag. Een prachtige dag om de vaders in het zonnetje te zetten.

Meer...

BoekStartLeestip: Met Lola naar de dierentuin

15-06-2016

De BoekStartLeestip van vandaag is een boek met uitvouwbare bladen in zigzagvorm, Met Lola naar de dierentuin van Imapla.

Meer...

Leestip: Bang voor de wolf

08-06-2016

De Leestip van vandaag valt midden in de Spannende Boeken Weken. Daarom tippen we vandaag een spannende titel, Bang voor de wolf van Véronique Caplain met illustraties van Grégoire Mabire.

Meer...

Actueel: Gratis kinderboekenfestival

06-06-2016

Op zondag 12 juni is het groot feest in en om het Kinderboekenmuseum te Den Haag: dan vindt alweer de vijfde editie van de Kinderboekenparade plaats.

Meer...

Interview: Stephanie Verhagen - ik lees het hele jaar door e-books

01-06-2016

Gratis recente e-books lezen tijdens de zomermaanden? Via de VakantieBieb-app is dat deze zomer weer mogelijk. Remke Keizer sprak met Stephanie Verhagen, coördinator achter de app.

Meer...

Leestip: Joke wil spoken

01-06-2016

In het kader van de Spannende boeken weken, van 3 t/m 19 juni, tipt Leesplein deze woensdag een spannende titel, namelijk Joke wil spoken van Jeroen Schipper met illustraties van Cindy van de Ven.

Meer...

Actueel: Spannende Boeken Weken

31-05-2016

Van 3 t/m 19 juni zijn de Spannende Boeken Weken. Heerlijke weken om te bibberen op de bank, in bed of lekker veilig op schoot te zitten. Voor jonge kinderen worden veel spannende verhalen geschreven, denk maar eens aan al die spannende sprookjes.

Meer...