0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Actueel: Boeken voor de kerstvakantie

19-12-2014

In de donkere dagen voor Kerstmis is het heerlijk om samen verhalen over dit winterse feest (voor) te lezen. Over de geboorte van Jezus, of over de kerstboom vol versieringen en kaarsjes.

Meer...

Uit: Kerstvakantie in een museum

17-12-2014

Diverse musea bieden in de kerstvakantie speciale programma´s, op maat gemaakt voor klein en groot. Leesplein selecteerde ter inspiratie een paar musea die een bezoekje met het hele gezin waard zijn.

Meer...

Leestip: Kerstfeest in het Grote Bos

17-12-2014

Het is bijna Kerstmis en kerstvakantie... tijd om lekker op de bank te kruipen met een mooi voorleesboek. Bijvoorbeeld met Kerstfeest in het Grote Bos, de Leestip van deze week.

Meer...

Prijs: KIDDO Leespluim januari voor Sneeuwwitje breit een monster

16-12-2014

De KIDDO-Leespluim van januari is voor Sneeuwwitje breit een monster van Annemarie van Haeringen (Leopold).

Meer...

BoekStartLeestip: Kleuren: flapjesboek

10-12-2014

Kleuren benoemen wordt pas echt leuk als er interessante flapjes te openen zijn. Dat is het geval met dit kleurenboek vol originele zoekopdrachten.

Meer...

Leestip: Zwarte Piet in 7 dagen

03-12-2014

Voordat de Sint weer terug gaat naar het sinterklaaspaleis in Spanje, nog een mooie Leestip over hem en over zijn Pieten.

Meer...

Haarlem leest voor

03-12-2014

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland gaat op zaterdag 20 december 2014 proberen het ´Wereldrecord Aaneengesloten Voorlezen´ te verbreken. Het evenement vindt plaats tijdens 3FM Serious Request.

Meer...

Prijs: KIDDO Leespluim december voor Lotte en Roos. De meisjes tegen de jongens

02-12-2014

De KIDDO-Leespluim van december is voor Lotte en Roos. De meisjes tegen de jongens van Marieke Smithuis en Annet Schaap (Querido).

Meer...

Interview: Vader-Voorleesmoment van Rob Dekkers

01-12-2014

Meer vaders die voorlezen, dat is waar de campagne Vaders Voor Lezen voor staat. Ter inspiratie heeft Leesplein 0-6 jaar iedere maand een kort interview met een voorlezende vader of opa. Deze maand Rob Dekkers, journalist, videomaker en schrijver

Meer...

Leestip: De kleur van emoties

26-11-2014

Soms is de vormgeving van een boek zo mooi, dat daar alle aandacht naartoe gaat. Een boek dat het verdient om Leestip van de week te worden!

Meer...