0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Lievelingswoord: Ted van Lieshout houdt van ocherm

03-08-2015

Het eerste lievelingswoord in de maand augustus komt van Ted van Lieshout, ocherm. Hij deelt met ons zijn voorliefde voor het brabantse accent.

Meer...

Leesplein: Nieuwe themalijsten voor de kleintjes

30-07-2015

Op Leesplein staan drie gloednieuwe themalijsten voor de (aller)kleinsten; Babyboeken, Peuterboeken en Kleuterboeken.

Meer...

Zomerlezen: Berre gaat op berenkamp

29-07-2015

Veel kinderen gaan ´op kamp´ tijdens de zomermaanden. Is dat leuk, op kamp gaan? In Berre gaat op berenkamp (De Eenhoorn) van Annemie Berebrouckx kan je lezen hoe Berre het ervaart om op kamp te gaan.

Meer...

Lievelingswoord: Hans Hagen houdt van voortaart

27-07-2015

Hans Hagen, auteur van onder andere de bekende verhalen over Jubelientje, sluit de maand juli af met zijn lievelingswoord voortaart.

Meer...

Jubileum: Jarige Nijntje krijgt eigen suite in Utrechts 5-sterrenhotel

23-07-2015

Ter ere van Nijntjes 60ste verjaardag dit jaar hebben Mercis bv en het Centraal Museum de family suite van het Utrechtse 5-sterrenhotel Grand Hotel Karel V omgetoverd tot een ware Nijntje-suite. Op vrijdag 31 juli wordt de suite officieel geopend.

Meer...

Zomerlezen: Waar is de rode trein? Een groot zoek- en aanwijsboek

22-07-2015

Sommige kinderen gaan met de trein op vakantie, misschien zelfs met de autoslaaptrein. Lotte en Gijs gaan in de Zomerleestip van vandaag met de trein naar hun opa en oma en er is onderweg een heleboel te zien.

Meer...

Lievelingswoord: Sjoerd Kuyper houdt van lamplicht

20-07-2015

Een schrijver denkt over elk woord goed na. Maar welk woord is het allermooist? Sjoerd Kuyper maakt er een wedstrijdje van en lamplicht wint.

Meer...

Zomerlezen: Tim gaat kamperen

15-07-2015

Voor wie gaat kamperen, is de Zomerleestip van vandaag een echte aanrader. In Tim gaat kamperen (C. de Vries-Brouwers) van Sarah Garland, laten Tim en zijn familieleden zien hoe je in het ´wild´ kan kamperen.

Meer...

Lievelingswoord: Milja Praagman houdt van mamaliefjes

13-07-2015

Vandaag is het de beurt aan auteur en illustrator Milja Praagman. Tijdens de zomermaanden juli en augustus deelt een auteur zijn of haar lievelingswoord met Leesplein. Lees hieronder waar Milja’s lievelingswoord mamaliefjes vandaan komt.

Meer...

Onderzoek: (Voor)leesvader gezocht

09-07-2015

Vaders besteden minder aandacht aan de leesopvoeding dan moeders. Stichting Lezen heeft recentelijk onderzocht hoe dat komt. Vaders beleven minder plezier aan lezen met hun kinderen, hebben minder vertrouwen in eigen kunnen en zijn als kind minder vaak voorgelezen.

Meer...