0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Voorleesdagenleestip: Ik wil ook!

30-01-2015

De Nationale Voorleesdagen zijn bijna voorbij. Iedere dag tipte Leesplein een boek uit de Prentenboek TopTien. Als laatste tip is dat vandaag Ik wil ook! van Annemarie van Haeringen en Bibi Dumon Tak.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Piep wil oversteken

29-01-2015

De Voorleesdagen van 21 tot 31 januari zijn alweer bijna afgelopen. Iedere dag tipt Leesplein een boek uit de Prentenboek TopTien. Vandaag is dat Piep wil oversteken van Fleur van der Weel.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Klop klop klop

28-01-2015

Van 21 januari tot en met 31 januari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om dat te vieren tipt leesplein iedere dag een boek uit de Prentenboek Toptien. Vandaag is dat Klop klop klop van Lucy Cousins.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Piepkleine muis

27-01-2015

De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. Iedere dag tipt Leesplein een boek uit de Prentenboek TopTien. Vandaag is dat Piepkleine muis van Janis Ian, met illustraties van Ingrid en Dieter Schubert.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Koning Koen en de Draak

26-01-2015

Van 21 januari tot en met 31 januari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om dat te vieren tipt leesplein iedere dag een boek uit de Prentenboek Toptien. Vandaag, aan het begin van de week is dat Koning Koen en de Draak van Peter Bently met illustraties van Helen Oxenbury.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Pas op! Dit boek bijt!

25-01-2015

Van 21 januari tot en met 31 januari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om dat te vieren tipt leesplein iedere dag een boek uit de Prentenboek Toptien. Op de vijfde dag is dat Pas op! Dit boek bijt! van Nick Bromley met illustraties van Nicola O´Byrne.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Snel naar huis, kleine muis

24-01-2015

Van 21 januari tot en met 31 januari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om dat te vieren tipt Leesplein iedere dag een boek uit de Prentenboek Toptien. Vandaag is dat Snel naar huis, kleine muis van Britta Teckentrup.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Als iedereen slaapt

23-01-2015

Van 21 tot en met 31 januari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om dat te vieren tipt Leesplein iedere dag een boek uit de Prentenboek TopTien. Vandaag is dat Als iedereen slaapt van Komako Sakai.

Meer...

Tentoonstelling: BoekDoeLab in de bibliotheek

22-01-2015

In Bibliotheek Weert is gisteren door gedeputeerde Ger Koopmans de interactieve tentoonstelling BoekDoeLab geopend. BoekDoeLab is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en reist van januari 2015 t/m december 2016 langs de bibliotheken in Limburg.

Meer...

Voorleesdagenleestip: Het Boekenliefje

22-01-2015

Van 21 januari tot en met 31 januari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om dat te vieren tipt leesplein iedere dag een boek uit de Prentenboek Toptien. Boer Boris deed gisteren de aftrap, vandaag is Het Boekenliefje aan de beurt van Helen Docherty met illustraties van Thomas Docherty.

Meer...