Nieuws

Nieuwtjes en tips rond (voor)lezen en boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Vader-Voorleesmoment van Bram van der Vlugt

01-09-2014

Meer vaders die voorlezen, dat is waar de campagne Vaders Voor Lezen voor staat. Ter inspiratie heeft Leesplein 0-6 jaar iedere maand een kort interview met een voorlezende vader. Deze maand Bram van der Vlugt, vader en acteur.

Meer...

Kinderboekenpodium op Manuscripta 2014

30-08-2014

Dit jaar vindt tijdens het Utrechts Uitfeest, dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen op zondag 7 september, de achtste editie van Manuscripta plaats.

Meer...

Actueel lezen: Een nieuw schooljaar

29-08-2014

Nu komende week ook in Midden-Nederland de scholen hun deuren weer openen, is het nieuwe schooljaar overal begonnen. Sommigen hebben er naar uitgekeken - leuk iedereen weer te zien - anderen zien er tegen op of vinden het spannend om naar een nieuwe school te gaan: de brugklas!

Meer...

Kinderboekenmuseum verlengt tentoonstelling Sieb Posthuma

28-08-2014

De tentoonstelling Een vijver vol inkt. Kleur je wereld met Sieb Posthuma blijft langer open. Het Kinderboekenmuseum heeft besloten de expositie over het leven en werk van de kunstenaar, die onder meer bekend is van Rintje, Aadje Piraatje en Mr Finney, met een week te verlengen.

Meer...

Kinderboekenweek 2014: alles op een rij

26-08-2014

De 60e Kinderboekenweek 2014 loopt van 1 t/m 12 oktober 2014. Het thema is Lang zal je lezen! en het motto is Feest!

Meer...

Zomerlezen: Spannende avonturen

25-08-2014

Het is de laatste week van de vakantie. Tijd om weer naar de kinderopvang, peuterspeelzaal, naar school of werk te gaan. Gelukkig is er nog een mogelijkheid om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Met een spannend avontuur!

Meer...

Kwestie van Lezen

22-08-2014

Ter ondersteuning van het leesonderwijs en de vroege leesontwikkeling heeft Stichting Lezen een serie van zes brochures uitgegeven. De serie belicht aspecten van leesbevordering en biedt achtergronden en praktische tips voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

Meer...

KIDDO Leespluim september: Als iedereen slaapt

21-08-2014

De KIDDO-Leespluim van september is voor Als iedereen slaapt van Komako Sakai (De Eenhoorn).

Meer...