Nieuws

Nieuwtjes en tips rond (voor)lezen en boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Winactie: Het lievelingswoord van...

02-09-2015

Gedurende de maanden juli en augustus vertelden iedere maandag op de verschillende pleinen auteurs over hun lievelingswoorden. Maar we vroegen ook om jullie lievelingswoorden. De winnaars zijn nu bekend.

Meer...

Uitgaan: Theaterseizoen 2015-2016

02-09-2015

Het theaterseizoen 2015-2016 is onlangs van start gegaan. Er zijn weer flink wat producties te zien die gebaseerd zijn op kinder- en jeugdboeken.

Meer...

Prijs: KIDDO Leespluim voor Van wie is die hoed?

01-09-2015

De KIDDO-Leespluim van september 2015 is voor Van wie is die hoed? van Joukje Akveld en Thé Tjong-Khing.

Meer...

Interview: Ingrid Bon - spin in het web

01-09-2015

Voorzitter van het Vakberaad Jeugdbibliotheekwerk Ingrid Bon is een spin in het web van leesbevordering. Bea Ros sprak met haar over haar werk in Nederland en voor IFLA, de internationale organisatie van bibliotheken.

Meer...

Lievelingswoord: Monique Hagen houdt van horizon

31-08-2015

Monique Hagen sluit de maand augustus af met haar lievelingswoord horizon. Ze is de laatste in de rij van negen auteurs die de afgelopen twee zomermaanden hun lievelingswoorden met ons hebben gedeeld.

Meer...

Boeken: Weer naar school

28-08-2015

Voor velen zijn de scholen weer begonnen. Op tijd op staan, lunchtrommels vullen en vriendjes en vriendinnetjes weer zien. Het bekende ritueel. Leuk, gezellig maar soms ook spannend. Er zullen óók een heleboel kinderen voor het eerst naar school gaan. Ben je op zoek naar boeken over ‘naar school gaan?’ Hieronder geven we je een aantal tips.

Meer...

Lievelingswoord: Harmen van Straaten houdt van zee

24-08-2015

Harmen van Straaten neemt ons mee op vakantie. Naar de stranden, de golven, de meeuwen en de frites. Zijn lievelingswoord is zee.

Meer...

Tentoonstelling: Dick Bruna. Kunstenaar

20-08-2015

Volgende week donderdag, 27 augustus, opent in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Dick Bruna. Kunstenaar, over het werk van de wereldberoemde Nederlandse illustrator.

Meer...

Lievelingswoord: Annemie Berebrouckx houdt van salopette

17-08-2015

Annemie Berebrouckx heeft veel lievelingswoorden maar de salopette is het nu helemaal! Ze heeft er inmiddels al drie!

Meer...

Lievelingswoord: Rindert Kromhout houdt van light

10-08-2015

Het lievelingswoord van Rindert Kromhout is light. Hij blikt terug op zijn ‘Italië jaren’ waar hij een tijdlang heeft gewoond en neemt ons mee naar een terrasje.

Meer...