Nieuws

Nieuwtjes en tips rond (voor)lezen en boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Kinderboekenweek: Doetip bij Kobe maakt een museum

09-10-2015

Bijna elke peuter en kleuter heeft ze: gevonden schatten. Steentjes, schelpen, takjes in een bijzondere vorm en het mooiste herfstblaadje dat op de stoep lag. Kleuters zijn vaak verzamelaars en zullen met plezier een museum aanleggen, net als Kobe.

Meer...

Kinderboekenweek: Doetip bij Keepvogel: de uitvinding

07-10-2015

Wat is uitvinden? Voor welk moeilijke klusje zouden kleuters wel een uitvinding willen? Billen afvegen, maillot aantrekken, speelgoed opruimen of melk drinken zonder knoeien. Laat kinderen zelf een uitvinding bedenken.

Meer...

Voorleesboetiek

03-10-2015

De Voorleesboetiek is de nieuwste interactieve methodiek die je leert hoe je méér uit een verhaal kunt halen ter bevordering van de taalontwikkeling.

Meer...

Interview: Mies van Hout - de weg naar de Speeltuin

01-10-2015

Voor de Kinderboekenweek 2015 maakte Mies van Hout hét prentenboek. Remke Keizer sprak met haar over haar beroep als illustrator.

Meer...

Onderzoek: Voorlezende vaders zijn beter voor taalontwikkeling

29-09-2015

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat als vaders een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen, het een grotere impact heeft op de taalontwikkeling van kinderen dan dat de moeder het doet.

Meer...

Prijs: KIDDO Leespluim voor Het boek zonder tekeningen

28-09-2015

De KIDDO-Leespluim van oktober 2015 is voor Het boek zonder tekeningen van B.J. Novak.

Meer...

Actueel: Dierendag

28-09-2015

Zondag 4 oktober is het weer Werelddierendag. Over dieren zijn enorm veel kinderboeken geschreven.

Meer...

Prijs: Gouden Penseel voor Alice Hoogstad en Gulden Palet voor Marc Boutavant

24-09-2015

De prijs voor het best geïllustreerde boek, het Gouden Penseel, is dit jaar gewonnen door Alice Hoogstad voor Monsterboek. Het Gulden Palet werd gewonnen door Marc Boutavant voor zijn illustraties in Is er dan niemand boos?.

Meer...

BoekStart: Verslag Inspiratiedag

23-09-2015

Op 17 september werd voor de tweede maal een BoekStart Inspiratiedag georganiseerd in Amsterdam RAI, voor bibliothecarissen.

Meer...

Campagne: Dag van de Leidster

17-09-2015

Vandaag is het de jaarlijkse Dag van de Leidster. Deze dag is in 2002 in het leven geroepen door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van kinderleid(st)er te promoten.

Meer...