Nieuws

Nieuwtjes en tips rond (voor)lezen en boeken voor baby's, peuters en kleuters.

KIDDO Leespluim september: Als iedereen slaapt

21-08-2014

De KIDDO-Leespluim van september is voor Als iedereen slaapt van Komako Sakai (De Eenhoorn).

Meer...

BoekStartnieuws: Vader Voorleesrecord 2014

20-08-2014

In september gaan acht bibliotheken met elkaar de strijd aan zoveel mogelijk vaders en hun baby´s en peuters in de bibliotheek te ontvangen tijdens het BoekStart Vader Voorleesrecord.

Meer...

Zomerlezen: Familie

18-08-2014

Het is nog steeds vakantie. Een periode om veel te lezen. En tijd door te brengen met familie! Daar gaan de suggesties van deze week over.

Meer...

Zomerlezen: Dichtbij huis

11-08-2014

Het is vakantie, tijd om lekker veel te lezen. Op vakantie, maar ook gewoon thuis. Over vakantie vieren dichtbij huis bijvoorbeeld.

Meer...

Kinderboekenbal dit jaar in Spoorwegmuseum

08-08-2014

De Kinderboekenweek opent zoals altijd met het Kinderboekenbal, maar niet in het Muziekgebouw in Amsterdam, maar in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Meer...

Grootvaders Voor Lezen

08-08-2014

Bram van der Vlugt, de bekendste opa van Nederland, staat nummer 1 in het elftal van Vaders Voor Lezen. Maar niet alleen vaders gaan voor lezen... ook grootvaders. Kleinkids en Educare roepen grootvaders op om hun favoriete voorleesboeken te delen.

Meer...

Oogappeltjes najaar 2014 zijn bekend

04-08-2014

In de serie oogappeltjes van Dick Bruna wordt tweemaal per jaar een aantal titels van Dick Bruna in het zonnetje gezet. Deze keer aandacht voor een speciale reeks uit het werk van Dick Bruna: de sprookjes.

Meer...

Zomerlezen: Verre landen

04-08-2014

Inmiddels is de zomervakantie al een tijdje bezig. Grote kans dat veel mensen op vakantie zijn. Is dat (nog) niet zo, dan zijn er altijd nog boeken om in op reis te gaan. Naar verre landen bijvoorbeeld.

Meer...