Nieuws

Nieuwtjes en tips rond (voor)lezen en boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Uit: Kerstvakantie in een museum

17-12-2014

Diverse musea bieden in de kerstvakantie speciale programma´s, op maat gemaakt voor klein en groot. Leesplein selecteerde ter inspiratie een paar musea die een bezoekje met het hele gezin waard zijn.

Meer...

Prijs: KIDDO Leespluim januari voor Sneeuwwitje breit een monster

16-12-2014

De KIDDO-Leespluim van januari is voor Sneeuwwitje breit een monster van Annemarie van Haeringen (Leopold).

Meer...

Haarlem leest voor

03-12-2014

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland gaat op zaterdag 20 december 2014 proberen het ´Wereldrecord Aaneengesloten Voorlezen´ te verbreken. Het evenement vindt plaats tijdens 3FM Serious Request.

Meer...

Prijs: KIDDO Leespluim december voor Lotte en Roos. De meisjes tegen de jongens

02-12-2014

De KIDDO-Leespluim van december is voor Lotte en Roos. De meisjes tegen de jongens van Marieke Smithuis en Annet Schaap (Querido).

Meer...

Interview: Vader-Voorleesmoment van Rob Dekkers

01-12-2014

Meer vaders die voorlezen, dat is waar de campagne Vaders Voor Lezen voor staat. Ter inspiratie heeft Leesplein 0-6 jaar iedere maand een kort interview met een voorlezende vader of opa. Deze maand Rob Dekkers, journalist, videomaker en schrijver

Meer...

Release Leesplein

21-11-2014

Leesplein heeft onlangs een aantal verbeteringen ondergaan, vooral voor wat betreft het zoeken van boeken. De strikte scheiding tussen de leeftijdscategorieën is verdwenen.

Meer...

Onderzoek: Prentenboeken voorlezen draagt bij aan reken-wiskundige ontwikkeling van kleuters

19-11-2014

Prentenboeken kunnen een heel goede bijdrage leveren aan de reken-wiskundige ontwikkeling van kleuters. Uit het buitenland kwamen daarvoor al langer aanwijzingen, nu blijkt dit ook uit Nederlands onderzoek door prof. dr. Marja van den Heuvel-Panhuizen (Universiteit Utrecht).

Meer...

Sinterklaastijd, voorleestijd!

14-11-2014

Kruidnoten, speculaas, chocoladeletters en marsepein. Bijna is het zover: morgen komt Sinterklaas aan in Nederland. Een spannende - en gezellige - tijd breekt aan.

Meer...

Volgende week Vaderweek

13-11-2014

In de week van 17 t/m 23 november staat voorlezen door (groot)vaders centraal: het is Vaderweek. De campagne Vaders Voor Lezen roept deze week vaders op verschillende manieren vaders op om meer voor te lezen.

Meer...

Vader-Voorleesmoment van Frans Vervest

01-11-2014

Meer vaders die voorlezen, dat is waar de campagne Vaders Voor Lezen voor staat. Ter inspiratie heeft Leesplein 0-6 jaar iedere maand een kort interview met een voorlezende vader of opa. Deze maand Frans Vervest, opa en oud leerkracht.

Meer...