Leestips

Lees-, kijk-, en luistertips voor kinderen van 0-6 jaar.

Leestip: Nieuwsgierige Lotje

29-06-2016

Lotjes bezem breekt. O jee, zonder bezem kan een heks niet vliegen. Wie kan haar helpen? Lees het in de Leestip van vandaag, Nieuwsgierige Lotje van Lieve Baeten.

Meer...

Leestip: Zomer in het Grote Bos

22-06-2016

Het Midzomerfeest kom er aan. Maar dan steekt er een flinke storm op... Hoe zal dit avontuur aflopen? Lees het in de Leestip van vandaag, Zomer in het Grote Bos van Ulf Stark met illustraties van Eva Eriksson.

Meer...

BoekStartLeestip: Met Lola naar de dierentuin

15-06-2016

De BoekStartLeestip van vandaag is een boek met uitvouwbare bladen in zigzagvorm, Met Lola naar de dierentuin van Imapla.

Meer...

Leestip: Bang voor de wolf

08-06-2016

De Leestip van vandaag valt midden in de Spannende Boeken Weken. Daarom tippen we vandaag een spannende titel, Bang voor de wolf van Véronique Caplain met illustraties van Grégoire Mabire.

Meer...

Leestip: Joke wil spoken

01-06-2016

In het kader van de Spannende boeken weken, van 3 t/m 19 juni, tipt Leesplein deze woensdag een spannende titel, namelijk Joke wil spoken van Jeroen Schipper met illustraties van Cindy van de Ven.

Meer...

BoekStartLeestip: Dozijntje Nijntje

25-05-2016

Het is deze week de Week van het Luisterboek. In dat kader is de BoekStartLeestip van vandaag het luisterboek Dozijntje Nijntje van Dick Bruna.

Meer...

Leestip: Rupsje Nooitgenoeg: hoe laat is het?

18-05-2016

Met de Leestip van vandaag gaan we klokkijken. Lees het in Ruspje Nooitgenoeg: hoe laat is het? van Eric Carle.

Meer...

BoekStartLeestip: Karel en zijn duimpje

11-05-2016

Duimen is zo fijn en veel kinderen vallen al duimend heerlijk in slaap, maar hoe kom je ervan af? Ook Karel vindt het lastig. Lees het in de BoekStartLeestip Karel en zijn duimpje van Liesbeth Slegers.

Meer...