Leestips

Lees-, kijk-, en luistertips voor kinderen van 0-6 jaar.

Doorleestips: 3 series om te lezen na Papa Wapper

20-07-2016

Over sommige hoofdpersonen zijn meerdere delen geschreven. Ben je op zoek naar dat soort titels? Speciaal tijdens deze zomer tippen we van dat soort doorleestitels. Bekijk hieronder de tips.

Meer...

Doorleestips: 3 boeken die lijken op Kiekeboe!

13-07-2016

We lezen door tijdens de zomermaanden. Zoek je boeken die net zo aan slaan als de prijswinnaar Kiekeboe!? Lees dan verder met onze Doorleestips!

Meer...

Doorleestips: 3 boeken om te lezen na Boer Boris

06-07-2016

In de maanden juli en augustus gaan we op Leesplein doorlezen. Soms slaat een boek zo aan dat je er nog zo één zou willen (voor)lezen. Juist dat soort boeken tippen we elke woensdag tijdens de zomermaanden. Hou ze in de gaten!

Meer...

Leestip: Nieuwsgierige Lotje

29-06-2016

Lotjes bezem breekt. O jee, zonder bezem kan een heks niet vliegen. Wie kan haar helpen? Lees het in de Leestip van vandaag, Nieuwsgierige Lotje van Lieve Baeten.

Meer...

Leestip: Zomer in het Grote Bos

22-06-2016

Het Midzomerfeest kom er aan. Maar dan steekt er een flinke storm op... Hoe zal dit avontuur aflopen? Lees het in de Leestip van vandaag, Zomer in het Grote Bos van Ulf Stark met illustraties van Eva Eriksson.

Meer...

BoekStartLeestip: Met Lola naar de dierentuin

15-06-2016

De BoekStartLeestip van vandaag is een boek met uitvouwbare bladen in zigzagvorm, Met Lola naar de dierentuin van Imapla.

Meer...

Leestip: Bang voor de wolf

08-06-2016

De Leestip van vandaag valt midden in de Spannende Boeken Weken. Daarom tippen we vandaag een spannende titel, Bang voor de wolf van Véronique Caplain met illustraties van Grégoire Mabire.

Meer...

Leestip: Joke wil spoken

01-06-2016

In het kader van de Spannende boeken weken, van 3 t/m 19 juni, tipt Leesplein deze woensdag een spannende titel, namelijk Joke wil spoken van Jeroen Schipper met illustraties van Cindy van de Ven.

Meer...