Leestips

Lees-, kijk-, en luistertips voor kinderen van 0-6 jaar.

BoekStartLeestip: Dozijntje Nijntje

25-05-2016

Het is deze week de Week van het Luisterboek. In dat kader is de BoekStartLeestip van vandaag het luisterboek Dozijntje Nijntje van Dick Bruna.

Meer...

Leestip: Rupsje Nooitgenoeg: hoe laat is het?

18-05-2016

Met de Leestip van vandaag gaan we klokkijken. Lees het in Ruspje Nooitgenoeg: hoe laat is het? van Eric Carle.

Meer...

BoekStartLeestip: Karel en zijn duimpje

11-05-2016

Duimen is zo fijn en veel kinderen vallen al duimend heerlijk in slaap, maar hoe kom je ervan af? Ook Karel vindt het lastig. Lees het in de BoekStartLeestip Karel en zijn duimpje van Liesbeth Slegers.

Meer...

Leestip: Het uiltje dat (te) knap is

04-05-2016

De Leestip van vandaag gaat over knappe koppen. Hoog intelligent zijn is niet altijd makkelijk. Lees er over in Het uiltje dat (te) knap is van Folkert Oldersma met illustraties van Marjolein Terwindt-Wetterauw.

Meer...

BoekStartLeestip: Mijn potje

27-04-2016

De BoekStartLeestip van vandaag is Mijn potje van Anita Bijsterbosch.

Meer...

Leestip: Sterrenwachter

20-04-2016

De Leestip van vandaag gaat over sterren maken in Sterrenwachter van Mark Haayema met illustraties van Harmen van Straaten.

Meer...

BoekStartLeestip: Beestje, kom je op mijn feestje?

13-04-2016

De BoekStartLeestip van vandaag gaat over jarig zijn. Wie komen er allemaal op het feestje van Mik? Lees het in Beestje, kom je op mijn feestje? van Marjet Huiberts met illustraties van Iris Deppe.

Meer...

Leestip: Wat eten we vanavond?

06-04-2016

Op het moment dat de wolven Raymond en Marcel vergaan van de honger, klopt er een schattig lammetje op de deur. Een lekker hapje, denken ze. Of toch niet? Lees het in de Leestip van vandaag Wat eten we vanavond? van Pascal Brissy.

Meer...