15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Lievelingswoord: Els Beerten houdt van verlangen

27-07-2015

Het favoriete woord van Els Beerten is een woord dat hoop schenkt. Ze vindt het in de letters en de klanken van het woord verlangen.

Meer...

Serie: BBC zendt serie uit over Bloomsburygroep

23-07-2015

Tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog kende Engeland een groep kunstenaars waarvan schrijfster Virginia Woolf een van de spilfiguren was. Over deze Bloomsburygroep is een miniserie gemaakt die de BBC vanaf volgende week maandag uitzendt.

Meer...

Zomerlezen: Het boek van Tess

22-07-2015

Tess´ zomervakantie aan zee lijkt een groot feest. Maar al snel ontdek je dat er meer aan de hand is in Het boek van Tess van Miriam Bruijstens.

Meer...

Wedstrijd: Games en literatuur gaan heel goed samen

21-07-2015

Kun je een game maken van of over literatuur? Uit nieuwsgierigheid schreven het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds eind april een wedstrijd uit. Tot hun verrassing kregen ze 47 voorstellen voor een literaire game binnen.

Meer...

Lievelingswoord: Aidan Chambers houdt van tosh

20-07-2015

Het favoriete woord van Aidan Chambers is een woord waarmee hij andere woorden van tafel kan vegen: tosh! Maar stiekem heeft hij ook nog een ander lievelingswoord.

Meer...

Boeken: Nieuwe themalijst: Online leven

16-07-2015

Facebook, Twitter, appen, Snapchat, Instagram, online gamen, internetdaten - internet is niet meer weg te denken in ons leven. Dat vind je terug in de literatuur. We verzamelden die boeken in onze nieuwe themalijst: Online leven.

Meer...

Zomerlezen: De linkshandigen

15-07-2015

Cartoonist Simon neemt ontslag en reist naar het zuiden. Lees wat hij onderweg meemaakt in De linkshandigen van Christiaan Weijts.

Meer...

EVENT: Simon de Waal schrijft geschenk Maand van het Spannende Boek 2016

14-07-2015

Bloed in de polder. Dat wordt het thema van de Maand van het Spannende Boek 2016. De Nederlandse thrillerauteur en rechercheur Simon de Waal gaat het bijbehorende Geschenkboek schrijven.

Meer...

Lievelingswoord: Corien Botman houdt van dakschade

13-07-2015

Op de vraag naar haar favoriete woord neemt Corien Botman ons mee naar haar jeugd en gunt ze ons inzage in het Botman Lexicon. Met als favoriet woord: dakschade. Of maak er maar zware dakschade van.

Meer...

BOEK: Het Rosie Project wordt verfilmd

11-07-2015

Columbia Pictures gaat de roman Het Rosie Project van Graeme Simsion verfilmen. De vrouwelijke hoofdrol is voor Jennifer - Hunger Games - Lawrence.

Meer...