15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Verkoop tweedehands e-books mag doorgaan

22-07-2014

Tom Kabinet mag vooralsnog doorgaan met het verkopen van tweedehands e-boeken via de website. Dat heeft de rechter bepaald. 
Meer...

Zomerlezen: Lezen voor je lijst

21-07-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. En dat nemen we vandaag heel letterlijk: we geven je enkele leestips voor je leeslijst Nederlands.  
Meer...

Zomerlezen: Familie

14-07-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein boeken rond een thema. Vandaag storten we ons op Familie. 
Meer...

WK-gedicht als troost voor verlies

11-07-2014

Dichter des Vaderlands Anne Vegter schreef als troost voor alle treurende voetballiefhebbers een gedicht. ´Trots op de benen van iedereen!´ 
Meer...

Het Weeffout-bankje en ander Green-nieuws

10-07-2014

Amerikaanse fans van The Fault in Our Stars kunnen gerust zijn: het liefdesbankje van Hazel en Gus is weer terug in het centrum van Amsterdam. En voor Nederlandse fans: vandaag gaat de film dan eindelijk in ons land in première. 
Meer...

Zomerlezen: Andere landen

07-07-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein boeken rond een thema. Vandaag gaan we op reis naar Andere landen. 
Meer...

Schrijf jezelf naar Lowlands

04-07-2014

Net als vorig jaar is er dit jaar weer de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. De winnaar krijgt onder meer een ticket voor het hele festivalweekend.  
Meer...

VPRO gaat HhhH verfilmen

03-07-2014

VPRO-documentairemaker Roel van Broekhoven gaat de roman HhhH verfilmen. Het wordt een achtdelige documentaire, gepresenteerd door de schrijver Laurent Binet zelf. 
Meer...

Stem op jouw favoriete boekverfilming van 2014

01-07-2014

De Parel is de nieuwe publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar. De hele maand juli kun je stemmen op een van de zes genomineerde boekverfilmingen. 
Meer...

Een lange lome leeszomer op Leesplein

01-07-2014

Bijna zomervakantie! De laatste proefwerkweken en tentamens lopen ten einde en daarna is het zo´n zeven weken lekker luieren. Leesplein helpt je om er een lange lome leeszomer van te maken.  
Meer...