15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Peter Zantingh heeft wel eens rare gedachten

01-09-2014

Vandaag, op de eerste maandag van september, verschijnt De eerste maandag van de maand. De hoofdpersoon in deze tweede roman van Peter Zantingh kampt met een dwangneurose. Leesplein 15+ vroeg de schrijver onder meer naar zijn eigen gedachten.  
Meer...

Op kamers

25-08-2014

De scholen en colleges beginnen weer. Voor iedereen die (bijna) gaat studeren tippen we als laatste zomerse leeslijst boeken over het studentenleven.  
Meer...

David Van Reybrouck in Zomergasten

22-08-2014

De Vlaamse schrijver David Van Reybrouck is aanstaande zondag de laatste Zomergast van het seizoen.  
Meer...

Nieuwe toekomst voor Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren

20-08-2014

De onzekerheid is voorbij voor de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL). De boekenwebsite blijft voortbestaan en wordt vanaf 2015 ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. 
Meer...

Zomerlezen: Boekverfilmingen

18-08-2014

We reizen in leeslijstjes deze zomer. Elke week tipt Leesplein boeken rond een thema en vandaag kijken we naar boekverfilmingen.  
Meer...

Thriller De reünie wordt verfilmd

15-08-2014

Regisseur Menno Meyjes gaat De reünie van Simone van der Vlugt verfilmen. De opnames gaan begin september van start en de film zal volgend jaar in de bioscopen te zien zijn. 
Meer...

Nomineer een thriller voor Hebban/Crimezone Debuutprijs

15-08-2014

De jury van de Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014 heeft vandaag vijf kanshebbers bekendgemaakt. Lezers kunnen tot 24 augustus de zesde kanshebber bepalen.  
Meer...

Literatuur op Lowlands

14-08-2014

Morgen start het driedaagse festival Lowlands. Behalve voor muziek kun je hier ook weer je hart ophalen aan literatuur. Met onder meer Rupsje Nooitgenoeg. 
Meer...

Gemma Bovery opent Dioraphte Film- en Literatuurprogramma

13-08-2014

Openingsfilm van het Dioraphte Film- en Literatuurprogramma wordt Gemma Bovery. Deze film is gebaseerd op de grafische roman van Posy Simmonds, zelf weer een knipoog naar de roman Madame Bovary.  
Meer...

Zomerlezen: Tijdreizen

11-08-2014

In het echt kan het niet, in boeken wel: terug reizen in de tijd. Daarom tippen we in deze aflevering van Zomerlezen enkele prachtige historische romans.  
Meer...