15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Boekenweetje: Wat doe jij deze zomer?

23-06-2016

Heb je al plannen voor je zomervakantie? Of heb je nog ruimte voor uitstapjes en evenementen? Wij helpen je graag op weg met enkele tips.

Meer...

Leestip: Mij niet gezien

22-06-2016

Mila ziet in een oogopslag hoe mensen zich voelen. Maar de verdwijning van Matthew, een studievriend van haar vader, stelt haar voor een groot raadsel. In Mij niet gezien van Meg Rosoff kun je met haar mee op speurtocht.

Meer...

POËZIEWEEK: Jules Deelder schrijft Poëziegeschenk 2017

21-06-2016

Gedichten altijd bloedserieus en nooit om te lachen? Niks hoor. Humor wordt het thema van de Poëzieweek 2017 en Jules Deelder schrijft het bijbehorende geschenk.

Meer...

Actie: Schrijvers bloggen voor behoud van SSS

20-06-2016

De Stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) dreigt subsidie te verliezen na een negatief advies van de Raad voor Cultuur. Schrijvers protesteren daartegen met blogs.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens boeken óver boeken

20-06-2016

Wat kun je in het Jaar van het Boek nou beter lezen dan een boek over een boek? Boek maar vast tijd, want we hebben een mooie themalijst samengesteld.

Meer...

Actie: Schrijvers op de bres voor Letterkundig Museum

16-06-2016

Op initiatief van Adriaan van Dis hebben ruim dertig (kinderboeken)schrijvers en illustratoren een brandbrief aan minister Jet Bussemaker gestuurd. Ze willen dat de overheid zorgt dat het Letterkundig Museum kan blijven bestaan.

Meer...

Boekenweetje: Tolkien recyclede middeleeuwse bronnen

16-06-2016

Komende zaterdag buigen wetenschappers uit de hele wereld zich in Leiden over de vraag hoe we de wetenschapper J.R.R. Tolkien kunnen teruglezen in zijn romans.

Meer...

Spannende leestip: Black-eyed Susans

15-06-2016

Deze keer als leestip geen bloed uit de polder, maar uit de Amerikaanse klei. Over Tessie die als 17-jarige als enige slachtoffer ontsnapte aan een seriemoordenaar: Black-eyed Susans van Julia Heaberlin.

Meer...

Schrijfwedstrijd: Op welke Write Now!-finalist stem jij?

15-06-2016

Vanaf vandaag kun je stemmen op een van de vijftien finalisten van de jongerenschrijfwedstrijd Write Now!

Meer...

Prijs: Nominaties Inktaap bekend

14-06-2016

Doorgaans maakt een jury bekend welke boeken kanshebber zijn voor een literaire prijs. Bij de Inktaap, de lietrire jongerenprijs voor het Nederlandse taalgebied, gaat het anders. Maar de nominaties zijn nu bekend.

Meer...