15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Doorleestips: 3 romances om van te smullen na Selection

27-07-2016

Een prins en een gewoon meisje. Hoe romantisch wil je het hebben? Als je hebt genoten van de serie Selection hebben we nog meer titels om heerlijk bij weg te dromen.

Meer...

Doorleestips: 6 leeslijsttitels voor fans van Het gouden ei

20-07-2016

Dun en spannend. Geen wonder dat Het gouden ei van Tim Krabbé een favoriet leeslijstboek is. Gelukkig zijn er meer gouden leeslijsttips.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens een serie

18-07-2016

Niets is lekkerder dan een boek lezen waar je je compleet in kunt verliezen. O wacht, toch wel: namelijk dat je, als je dat boek uit hebt, kunt grijpen naar het volgende deel in de serie!

Meer...

Doorleestips: 3 series om te overleven na Harry Potter

13-07-2016

Genoten van de zeven adembenemende delen over weesjongen en meestertovenaar Harry Potter? Dan ben je vast ook in voor een van deze drie series.

Meer...

Prijs: Europese Literatuurprijs voor Zeldzame aarden

07-07-2016

De Europese Literatuurprijs 2016 is toegekend aan het boek Zeldzame aarden van de Italiaanse schrijver Sandro Veronesi en de Nederlandse vertaler Rob Gerritsen.

Meer...

Doorleestips: 4 boeken voor fans van Een weeffout in onze sterren

06-07-2016

Je hebt een spannend, grappig of indrukwekkend boek gelezen en je wilt meer van dat moois. We helpen je deze zomer op weg met onze doorleestips. Vandaag tippen we 4 boeken voor iedereen die zwaar onder de indruk is van Een weeffout in onze sterren.

Meer...

Blog: Van leeslijst naar thriller

04-07-2016

Vera van der Valk zit in 5 vwo en blogt voor Leesplein over boeken en leeslijstlezen. Vandaag haar laatste blog, waarin ze zich alvast verheugt op het vakantielezen.

Meer...

Zomerlezen: Lekker doorlezen in de vakantie

01-07-2016

Zomer, zon, zeeën van tijd. Wat doe jij met je vakantie? Leesplein viert de zomer met Doorleestips bij je favoriete boeken.

Meer...

Boekenweetje: Hoe ga je op vakantie met/zonder boeken?

30-06-2016

Is het mogelijk om je vakantie te vullen met verhalen, zonder je een breuk te slepen aan een stapel boeken? Gelukkig wel! Wij geven je enkele tips.

Meer...

Leeslijsttip: Het bestand van Arnon Grunberg

29-06-2016

Lilian droomt van een online leven, zonder lichaam en lasten. Lees het in Het bestand, een humoristische, maar ook knagende novelle van Arnon Grunberg.

Meer...