Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leeslijsttip: Dertig dagen

25 november 2015

Alphonse komt uit Senegal, maar woont al jaren in België. In Dertig dagen beschrijft Annelies Verbeke een maand uit het leven van deze innemende klusjesman. 

Meer...

Leestip: De zee zien

18 november 2015

[Update] Soms begrijp je iemand maar half en ben je toch goede vrienden. Zo is het ook met Kees en zijn vriend Jan in De zee zien, de tweede jongerenroman van Koos Meinderts

Meer...

Leestip: Seeker

11 november 2015

Op een dag ontdekt Quin dat alles wat haar vader haar heeft geleerd, een grote leugen is. Lees het in Seeker van Arwen Elys Dayton, een magisch-realistisch avonturenverhaal.  

Meer...

Leestip: De fixer

4 november 2015

Hoe goed ken jij je familie? In spannende thriller De fixer van Jennifer Lynn Barnes ontdekt Tess wie haar zus Ivy werkelijk is.

Meer...

Leeslijsttip: Honolulu King

28 oktober 2015

Onze laatste leestip bij de Maand van de Geschiedenis is Honolulu King van Anne-Gine Goemans. Het is een verhaal over hoe de geschiedenis kan blijven doorwroeten in het heden.

Meer...

Leestip: Mijn vriend Hitler

21 oktober 2015

Ooit was Adolf Hitler ook jong en droomde hij van de toekomst. Over die jongeman gaat het boek Mijn vriend Hitler van Piet de Loof.

Meer...

Leestip: Kate Howard: Bloedlijn

14 oktober 2015

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en onze leestip sluit daarbij aan. Reis met Kate Howard: Bloedlijn van Joyce Pool terug in de tijd naar een Engeland waarin koninginnen onthoofd werden.

Meer...

Leestip: Steve Jobs: waanzinnig goed

7 oktober 2015

Vandaag begint de Kinderboekenweek met als thema wetenschap, natuur en techniek. Daarom in onze boekentip aandacht voor de grafische biografie van Jessie Hartland over een echte techno-wiz: Steve Jobs.

Meer...