Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leestip: Alles van elkaar

22 april 2015

Hoe twee gezworen vrienden opeens elkaars vijand kunnen worden, beschrijft Leon Verdonschot in zijn debuutroman Alles van elkaar.

Meer...

Leestip: Ben X

15 april 2015

Na het boek en de film is er nu ook de graphic novel Ben X. NDurlie maakte deze naar het gelijknamige boek van Nic Balthazar.

Meer...

Leestip: Boyd was hier

8 april 2015

Benyamin heeft genoeg van zichzelf en wil zichzelf opnieuw uitvinden. Daarover gaat de nieuwe jongerenroman van Corien Botman: Boyd was hier.

Meer...

Leestip: Wolfsbloed

1 april 2015

Het lang verwachte tweede deel van De laatste Wachter-serie van Alexandra Penrhyn Lowe is er: Wolfsbloed. Eveline Sevenster bindt opnieuw de strijd aan met geesten en demonen. 

Meer...

Leestip: Paniek

25 maart 2015

De jongeren in het suffe stadje Carp leven een keer per jaar op, als het geheime spel Paniek wordt gespeeld. Lauren Oliver beschrijft het in Paniek

Meer...

Leestip: Orde der Duisternis

18 maart 2015

Is het hekserij en zwarte magie of is er een logischer verklaring? Luca Vero en zijn knecht Freize moeten het zien te ontdekken in de historische serie Orde der Duisternis van Philippa Gregory

Meer...

Waanzinnige leestip: Nachten vol angstaanjagende schoonheid

15 maart 2015

Op de allerlaatste dag van de Boekenweek besluiten we onze reeks waanzinnige leestips met enkele verhalen van Edgar Allan Poe, verzameld in Nachten vol angstaanjagende schoonheid.

Meer...

Waanzinnige leestip: Up

14 maart 2015

Bij het motto Te gek voor woorden geven we je tijdens de Boekenweek dagelijks een waanzinnige leestip. Vandaag berichten vanuit de psychiatrische kliniek in Up van Myrthe van der Meer.

Meer...