Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Koninklijke leestip: Shakespeares koningsdrama´s

27 april 2016

Is het leuk om koning te zijn? Shakespeare, de koning onder de schrijvers, had daar wel een mening over. Omdat het Koningsdag is en vooral omdat de Bard vierhonderd jaar geleden is gestorven, duiken we in zijn koningsdrama´s. 

Meer...

Leestip: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

20 april 2016

Een homo-variant op You´ve got mail. Zo wordt Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, debuutroman van Becky Albertalli, wel omschreven. Humoristisch en romantisch dus.

Meer...

Leestip: 6e Frieda Klein-thriller: Als het zaterdag wordt

13 april 2016

In de categorie vasthoudende speurders mag Frieda Klein er wezen. Ook in Als het zaterdag wordt, het zesde deel over haar van Nicci French, gaat zij door waar de politie stopt.

Meer...

Leestip: De X of hoe fout een leraar kan zijn

6 april 2016

Soms heb je een leraar waar je het vuur voor uit je sloffen loopt. Zo leraar is Hendrik d´Ursel voor Niels. Maar het loopt allemaal anders in De X of hoe fout een leraar kan zijn van Brigitte van Aken.

Meer...

Leeslijsttip: De consequenties

30 maart 2016

Ze won een jongerenschrijfwedstrijd, schreef een roman en won daarmee meteen vier literaire prijzen: De consequenties van Niña Weijers.

Meer...

Leestip: Twittercrime in Volg mij

23 maart 2016

Twitter bestaat deze week tien jaar. Precies het goede moment om een spannend verhaal te lezen over een hashtagmoordenaar in Volg mij van Angela Clarke.  

Meer...

Leestip: The Cage

16 maart 2016

Een proefdier worden voor buitenaardse wezens. Dat overkomt vijf jongeren in The Cage, een bizar toekomstverhaal van Megan Shepherd.

Meer...

Leestip: Boekenweekgeschenk: Broer

9 maart 2016

Van je familie moet je het hebben? In Broer, het Boekenweekgeschenk 2016, beschrijft Esther Gerritsen prachtig een ingewikkelde broer-zus-relatie.

Meer...