Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leeslijsttip: Het smelt

25 mei 2016

Ooit waren ze gezworen vrienden, nu is Eva uit op wraak. In Het smelt, het debuut van Lize Spit, wordt de spanning tergend langzaam opgevoerd.  

Meer...

Leestip: Exit

18 mei 2016

Helemaal opnieuw beginnen. Dat is de gedachte achter de impulsieve reis van Abel in Exit, een wederom humoristische roman van Michiel Stroink

Meer...

Leestip: Onze eindeloze dagen

11 mei 2016

Ze is 8 jaar als ze met haar vader op ´vakantie´ gaat. Negen jaar later keert Peggy zonder hem terug. Onze eindeloze dagen is een bloedstollend familiedrama van Claire Fuller.

Meer...

Leestip: Eigen vuur

4 mei 2016

Vandaag op 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers. In Eigen vuur beschrijft Karlijn Stoffels hoe in 1944 in Zeeland vele mensen sneuvelden door bombardementen van de Geallieerden. 

Meer...

Koninklijke leestip: Shakespeares koningsdrama´s

27 april 2016

Is het leuk om koning te zijn? Shakespeare, de koning onder de schrijvers, had daar wel een mening over. Omdat het Koningsdag is en vooral omdat de Bard vierhonderd jaar geleden is gestorven, duiken we in zijn koningsdrama´s. 

Meer...

Leestip: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

20 april 2016

Een homo-variant op You´ve got mail. Zo wordt Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, debuutroman van Becky Albertalli, wel omschreven. Humoristisch en romantisch dus.

Meer...

Leestip: 6e Frieda Klein-thriller: Als het zaterdag wordt

13 april 2016

In de categorie vasthoudende speurders mag Frieda Klein er wezen. Ook in Als het zaterdag wordt, het zesde deel over haar van Nicci French, gaat zij door waar de politie stopt.

Meer...

Leestip: De X of hoe fout een leraar kan zijn

6 april 2016

Soms heb je een leraar waar je het vuur voor uit je sloffen loopt. Zo leraar is Hendrik d´Ursel voor Niels. Maar het loopt allemaal anders in De X of hoe fout een leraar kan zijn van Brigitte van Aken.

Meer...