Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leeslijsttip: De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen

23 april 2014

Vandaag wordt de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 uitgereikt. Voormalig juryvoorzitter van deze prijs, Ronald Giphart, stelde een bloemlezing samen met de mooiste coming of age literatuur.

Meer...

Leestip: Liefde & ander onbehoorlijk gedrag

16 april 2014

De liefde is maar een vreemd fenomeen, vindt Thijs. Totdat hij dus verliefd wordt. Mathijs Meinema beschrijft het in Liefde & ander onbehoorlijk gedrag.

Meer...

Leestip: Drakenbloed

9 april 2014

In de week dat Game of Thrones weer begonnen is, tippen we graag een vierde deel uit een andere fantasyserie: Drakenbloed uit Kronieken van de Wilde Regenlanden van Robin Hobb.

Meer...

Leestip: Ik

2 april 2014

Hoe zouden jij en je leven zijn als je een domme beslissing kon terugdraaien? Daniël, hoofdpersoon in Ik van Margaretha van Andel ontdekt dat alles dan nog veel moeilijker wordt.  

Meer...

Leestip: Bunkerdagboek

26 maart 2014

Zes mensen zitten opgesloten in een bunker. Kunnen ze er ooit nog uit ontsnappen? Kevin Brooks beschrijft in het zijn nieuwste boek Bunkerdagboek.

Meer...

LEESTIP: De interessanten

19 maart 2014

Ze raken bevriend tijdens een zomerkamp en vinden zichzelf interessanter dan de anderen. Maar de zes vrienden in De interessanten van Meg Wolitzer ontwikkelen zich niet allemaal even succesvol. 

Meer...

Boekenweektip: Welkom thuis

16 maart 2014

‘Ondertussen ergens anders´ is het thema van de Boekenweek 2014. Maar aan alle reizen komt een eind en keer je weer naar huis. Soms blijkt daar dan alles veranderd, zoals in onze laatste Boekenweektip Welkom thuis van Edwin Winkels.

Meer...

Boekenweektip: De duimsprong

15 maart 2014

‘Ondertussen ergens anders´ is het thema van de Boekenweek 2014. Elke dag nemen we je hier op reis. Vandaag een vreemde reis door de bergen in De duimsprong van Miek Zwamborn.

Meer...

Boekenweektip: De atlas van afgelegen eilanden

14 maart 2014

‘Ondertussen ergens anders´ is het thema van de Boekenweek 2014. Elke dag nemen we je hier mee op reis. Vandaag mag je bladeren in De Atlas van afgelegen eilanden van Judith Schalansky.

Meer...

Boekenweektip: Tsjik

13 maart 2014

‘Ondertussen ergens anders´ is het thema van de Boekenweek 2014. Elke dag nemen we je hier mee op reis. Vandaag is dat de hilarische roadtrip van twee losers, beschreven door Wolfgang Hernndorf in Tsjik

Meer...