Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Historische leestip: Gevangene van de nacht

15 oktober 2014

In aansluiting op de Maand van de Geschiedenis tippen we in oktober boeken over het thema Vriend & Vijand. Vandaag Gevangene van de nacht van Anne Blankman, over de opkomst van Adolf Hitler en het nationaalsocialisme In Duitsland.

Meer...

Historische leestip: Stormvogel

8 oktober 2014

In aansluiting op de Maand van de Geschiedenis tippen we in oktober boeken over het thema Vriend & vijand. Vandaag nemen we je met Stormvogel van Conn Iggulden mee naar het Engeland ten tijde de Rozenoorlogen. 

Meer...

Historische Leestip: Kameraad

1 oktober 2014

Vandaag begint de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema Vriend & vijand. In Kameraad beschrijft Paul Dowswell een samenleving waarin iedereen een potentiële vijand is.  

Meer...

Leeslijsttip: Boek van de doden

24 september 2014

Boek van de doden heet de nieuwe roman van Philip Huff. Net als in zijn vorige boek gaat het over de kunst van het kiezen en je leven zin durven geven.  

Meer...

Leestip: De laatste dagen van Amelia

17 september 2014

Amelia was de beste leerling van de klas. Waarom is ze dan van het dak van school gesprongen? In de thriller De laatste dagen van Amelia van Kimberly McCreighton gaat moeder Kate op onderzoek uit.

Meer...

Leestip: De waarheid over de zaak Harry Quebert

10 september 2014

Het is een dikzak, maar wel een meeslepende dikzak. Begin aan De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker en je bent verkocht. 

Meer...

Leestip: De eerste maandag van de maand

3 september 2014

Afgelopen maandag verscheen de tweede roman van Peter Zantingh: De eerste maandag van de maand, over een vader en een zoon met te veel grip op het leven.

Meer...

Lees je weg: Tussen winter en hemel

27 augustus 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag vertoeven we in een Zweeds gezin dat kapot dreigt te gaan aan de dodelijke ziekte van de jongste zoon: Tussen winter en hemel van Elin Bengtsson.

Meer...

Lees je weg: Jasper Jones

20 augustus 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag vertoeven we in een klein Australisch dorpje waar net een moord is gepleegd: Jasper Jones van Craig Silvey.

Meer...

Lees je weg: Haar dag / Zijn jaar

13 augustus 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Stel je eens voor wat één bijzondere vakantiedag kan betekenen voor iemands leven? Daarover gaat het tweeluik Haar dag en Zijn jaar van Gayle Forman

Meer...