Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leestip: We keken allemaal op

3 februari 2016

Een komeet stevent recht op de aarde af en een botsing lijkt onafwendbaar. Wat doe je als je nog twee maanden te leven zou hebben? Lees wat Peter, Andy, Anita en Eliza kiezen in We keken allemaal op van Tommy Wallach

Meer...

Leeslijsttip: Gibraltar

27 januari 2016

Kan een reis je relatie redden of juist ruïneren? Lees het in Gibraltar, de tweede roman van Renske Jonkman.

Meer...

Leestip: Mijn hart en andere zwarte gaten

20 januari 2016

Aysel ziet het niet meer zitten en denkt alleen nog maar aan haar eigen dood. Dat er altijd lichtpuntjes te vinden zijn wordt duidelijk in Mijn hart en andere zwarte gaten van de Amerikaanse schrijfster Jasmine Warga

Meer...

Leestip: Het boek van Memory

13 januari 2016

Daar zit ze dan, in een dodencel. Letterlijk te schrijven voor haar leven. Lees Het boek van Memory, een indringend verhaal van Petina Gappah.

Meer...

Leestip: Kater

6 januari 2016

Laten we het nieuwe jaar maar meteen spannend beginnen, met de YA-thriller Kater van Margje Woodrow. Over hoe vriendschap gierend uit de hand kan lopen.

Meer...

Leestip: Het dikste boek van 2015

31 december 2015

Met de sterren van 2015 presenteren we onze top tien van het afgelopen boekenjaar. We besluiten met het dikste boek: met ruim 1000 lezenswaardige pagina´s is Stad in brand van Garth Risk Hallberg absoluut de winnaar. En het begint op oudejaarsavond.

Meer...

Leestip: Het beste debuut van 2015

30 december 2015

Met de sterren van 2015 presenteren we onze top tien van het afgelopen boekenjaar. Vandaag het beste debuut en een boek dat ook best de prijs van meest vreemde titel had kunnen krijgen: Muidhond van Inge Schilperoord.

Meer...

Leestip: Het meest verontrustende verhaal van 2015

29 december 2015

Met de sterren van 2015 presenteren we onze top tien van het afgelopen boekenjaar. Vandaag het meest verontrustende verhaal van 2015: Dubbelgangers van Jesper Wung-Sung.

Meer...