Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leestip: Vertel me wie wij waren

17 december 2014

Rindert Kromhout schreef een derde boek over Quentin Bell en zijn beroemde familiie: Vertel me wie wij waren

Meer...

Leestip: Duizend kilometer tussen jou en mij

10 december 2014

Kan verliefdheid blijven bestaan als de een in Schotland woont en de ander in de VS? Daarover gaat Duizend kilometer tussen jou en mij van Jennifer E. Smith.

Meer...

leestip: Valavond

3 december 2014

Marita de Sterck schreef een mooi verhaal over hoe de Tweede Wereldoorlog het leven in een Vlaams dorp op de kop zet: Valavond.

Meer...

Leeslijsttip: Ik kom terug

26 november 2014

Het was altijd zijn vader die in zijn boeken opdook. Met zijn nieuwe roman Ik kom terug geeft Adriaan van Dis eindelijk een stem aan zijn moeder. 

Meer...

Leestip: Selection-trilogie

19 november 2014

America wordt uitverkoren om deel te nemen aan de Selectie: 35 meisjes strijden om het hart van de kroonprins van Illea. Daarover gaat de Selection-trilogie van Kiera Cass.

Meer...

Leestip: De engelen van Venetië

12 november 2014

Hoe komt het dat Angelo en Piotto op een wereldberoemd schilderstuk staan afgebeeld? In de historische roman De engelen van Venetië vertelt Noëlla Elpers hun verhaal.

Meer...

Leestip: De kick

5 november 2014

Een vriendengroep besluit wat spanning in hun saaie leventje te brengen. Hoe dat mis kan gaan, is het thema van de nieuwe politieroman van Helen Vreeswijk: De kick.

Meer...

Leeslijsttip: Een vlucht regenwulpen

29 oktober 2014

Komende zaterdag start weer de nationale leescampagne Nederland Leest. In de hoofdrol dit keer de klassieker van Maarten ´t Hart uit 1978: Een vlucht regenwulpen.

Meer...