Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leestip: Selection-trilogie

19 november 2014

America wordt uitverkoren om deel te nemen aan de Selectie: 35 meisjes strijden om het hart van de kroonprins van Illea. Daarover gaat de Selection-trilogie van Kiera Cass.

Meer...

Leestip: De engelen van Venetië

12 november 2014

Hoe komt het dat Angelo en Piotto op een wereldberoemd schilderstuk staan afgebeeld? In de historische roman De engelen van Venetië vertelt Noëlla Elpers hun verhaal.

Meer...

Leestip: De kick

5 november 2014

Een vriendengroep besluit wat spanning in hun saaie leventje te brengen. Hoe dat mis kan gaan, is het thema van de nieuwe politieroman van Helen Vreeswijk: De kick.

Meer...

Leeslijsttip: Een vlucht regenwulpen

29 oktober 2014

Komende zaterdag start weer de nationale leescampagne Nederland Leest. In de hoofdrol dit keer de klassieker van Maarten ´t Hart uit 1978: Een vlucht regenwulpen.

Meer...

Historische Leestip: Vlam

22 oktober 2014

Is het historisch of toekomst? Bij Vlam, het eerste deel van een nieuwe spannende trilogie van Floortje Zwigtman, kan het allebei. Plaats van handeling is de dictatuur Chimeria.

Meer...

Historische leestip: Gevangene van de nacht

15 oktober 2014

In aansluiting op de Maand van de Geschiedenis tippen we in oktober boeken over het thema Vriend & Vijand. Vandaag Gevangene van de nacht van Anne Blankman, over de opkomst van Adolf Hitler en het nationaalsocialisme In Duitsland.

Meer...

Historische leestip: Stormvogel

8 oktober 2014

In aansluiting op de Maand van de Geschiedenis tippen we in oktober boeken over het thema Vriend & vijand. Vandaag nemen we je met Stormvogel van Conn Iggulden mee naar het Engeland ten tijde de Rozenoorlogen. 

Meer...

Historische Leestip: Kameraad

1 oktober 2014

Vandaag begint de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema Vriend & vijand. In Kameraad beschrijft Paul Dowswell een samenleving waarin iedereen een potentiële vijand is.  

Meer...