Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Lees je weg: Tussen winter en hemel

27 augustus 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag vertoeven we in een Zweeds gezin dat kapot dreigt te gaan aan de dodelijke ziekte van de jongste zoon: Tussen winter en hemel van Elin Bengtsson.

Meer...

Lees je weg: Jasper Jones

20 augustus 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag vertoeven we in een klein Australisch dorpje waar net een moord is gepleegd: Jasper Jones van Craig Silvey.

Meer...

Lees je weg: Haar dag / Zijn jaar

13 augustus 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Stel je eens voor wat één bijzondere vakantiedag kan betekenen voor iemands leven? Daarover gaat het tweeluik Haar dag en Zijn jaar van Gayle Forman

Meer...

Lees je weg: Het uitje van de muggenziftersclub

6 augustus 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag vergapen we ons aan de cartoons van Matthias Giesen in Het uitje van de Muggenziftersclub

Meer...

Lees je weg: Alles wat er was

30 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. En hoewel het vakantie is, trekken we ons vandaag terug in een school, samen met de acht personages uit Alles wat er was van Hanna Bervoets

Meer...

Lees je weg: Wat ik weet

23 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. In Wat ik weet van Julie Berry verplaatsen we ons naar een Amerikaans kolonistenstadje waar Judith na twee jaar ontvoering is teruggekeerd.

Meer...

Lees je weg: Het Rosie project

16 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag verplaatsen we ons in het hoofd van de autistische Don Tillman, hoofdpersoon in het humoristische Het Rosie project van Graeme Simsion.

Meer...

Lees je weg: Chaos-trilogie

9 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag verplaatsen we ons naar de nieuwe planeet die Patrick Ness beschrijft in de spannende Chaos-trilogie.

Meer...

Lees je weg: Het Engeland van Jane Austen

2 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag beginnen we met een echte reisgids: Het Engeland van Jane Austen van Karin Quint

Meer...

Leestip: Mr. Mercedes

25 juni 2014

De nieuwste Stephen King is een waardig besluit van onze serie leestips bij de Maand van het Spannende Boek. Mr. Mercedes is meeslepend spannend.

Meer...