Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Lees je weg: Het Rosie project

16 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag verplaatsen we ons in het hoofd van de autistische Don Tillman, hoofdpersoon in het humoristische Het Rosie project van Graeme Simsion.

Meer...

Lees je weg: Chaos-trilogie

9 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer en lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag verplaatsen we ons naar de nieuwe planeet die Patrick Ness beschrijft in de spannende Chaos-trilogie.

Meer...

Lees je weg: Het Engeland van Jane Austen

2 juli 2014

We dromen weg in boeken deze zomer. We lezen ons nieuwe werelden in. Vandaag beginnen we met een echte reisgids: Het Engeland van Jane Austen van Karin Quint

Meer...

Leestip: Mr. Mercedes

25 juni 2014

De nieuwste Stephen King is een waardig besluit van onze serie leestips bij de Maand van het Spannende Boek. Mr. Mercedes is meeslepend spannend.

Meer...

Leestip: Blind verleden

18 juni 2014

Gedichten kunnen doden. Hoe? Dat ontdek je vanzelf als je Blind verleden, de tweede thriller van Ursula Poznanski leest.  

Meer...

LEESTIP: Project Persephone

11 juni 2014

Als tweede tip voor de Maand van het Spannende Boek brengen we graag Project Persephone van Michelle Gagnon onder de aandacht. Van deze spannende trilogie zijn inmiddels twee delen verschenen.

Meer...

Leestip: Donderdagskinderen

4 juni 2014

Onze eerste tip voor de Maand van het Spannende Boek is Donderdagskinderen van schrijversechtpaar Nicci French. In dit vierde deel over psychotherapeute Frieda Klein ontdek je wat haar vroeger toen ze 16 was, is overkomen.

Meer...

Leeslijsttip: Birk

28 mei 2014

Zijn vader is verdwenen en Mikael weet wat er is gebeurd, maar hij durft het niet te zeggen. Met Birk schreef Jaap Robben een indringend boek over verstikkende familierelaties.

Meer...

Leestip: The Voice

21 mei 2014

Wat als je je met vier vriendinnen meedoet aan een talentenshow en er maar drie van de vier door mogen? Daarover gaat The Voice van Sophia Bennett

Meer...

LEESTIP: Landgoed Longbourn

14 mei 2014

Heb je genoten van boek en verfilmingen van Pride and prejudice? Dan kun je nu je hart ophalen aan Landgoed Longbourn van Jo Baker. Met dit keer niet de rijkelui, maar de bedienden in de hoofdrol.

Meer...