Leestips

Laat je verrassen of kom op ideeën.

Leestip: Mij niet gezien

22 juni 2016

Mila ziet in een oogopslag hoe mensen zich voelen. Maar de verdwijning van Matthew, een studievriend van haar vader, stelt haar voor een groot raadsel. In Mij niet gezien van Meg Rosoff kun je met haar mee op speurtocht.

Meer...

Spannende leestip: Black-eyed Susans

15 juni 2016

Deze keer als leestip geen bloed uit de polder, maar uit de Amerikaanse klei. Over Tessie die als 17-jarige als enige slachtoffer ontsnapte aan een seriemoordenaar: Black-eyed Susans van Julia Heaberlin.

Meer...

Spannende leestip: Drone

8 juni 2016

De Spannende Boeken Weken staan in het teken van bloed in de polder. Daarom een bijpassende leestip over intriges en afrekening in het Nederlandse leger: Drone van Bart-Jan Kazemier.

Meer...

Leestip: De laatste oorlog

1 juni 2016

Kaplan is niet alleen gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog, hij vecht ook zijn eigen oorlog uit. Je kunt het lezen in De laatste oorlog van Daan Heerma van Voss

Meer...

Leeslijsttip: Het smelt

25 mei 2016

Ooit waren ze gezworen vrienden, nu is Eva uit op wraak. In Het smelt, het debuut van Lize Spit, wordt de spanning tergend langzaam opgevoerd.  

Meer...

Leestip: Exit

18 mei 2016

Helemaal opnieuw beginnen. Dat is de gedachte achter de impulsieve reis van Abel in Exit, een wederom humoristische roman van Michiel Stroink

Meer...

Leestip: Onze eindeloze dagen

11 mei 2016

Ze is 8 jaar als ze met haar vader op ´vakantie´ gaat. Negen jaar later keert Peggy zonder hem terug. Onze eindeloze dagen is een bloedstollend familiedrama van Claire Fuller.

Meer...

Leestip: Eigen vuur

4 mei 2016

Vandaag op 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers. In Eigen vuur beschrijft Karlijn Stoffels hoe in 1944 in Zeeland vele mensen sneuvelden door bombardementen van de Geallieerden. 

Meer...