12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Boekenweetje: Supersociale schrijvers

27 oktober 2016

Wie volg jij op instagram? Vrienden en vriendinnen? En misschien ook beautybloggers, topsporters of bekende acteurs? Wist je dat er ook een aantal schrijvers actief is op Instagram?

Meer...

Leestip: De Da Vinci Code

26 oktober 2016

We duiken tijdens deze laatste week van de Maand van de Geschiedenis samen met professor Robert Langdon terug in de tijd. Langdon wordt beschuldigd van de moord op een conservator van het Louvre. Hij zet alles op alles om zijn onschuld te bewijzen en de moordenaar te vinden.

Meer...

Boekenweetje: Boeken in het theater

20 oktober 2016

Regelmatig wordt een boek bewerkt voor het theater. Heb jij er wel eens over gedacht om een verhaal op die manier te gaan beleven? Wij geven je tips!

Meer...

Leestip: Havikskruid

19 oktober 2016

Poppy en Ember zijn totaal verschillend. De een is een opstandige puber, de andere een heks. Toch hebben ze een aantal overeenkomsten. Ze worden bijvoorbeeld verliefd op dezelfde jongen en hebben allebei een rol in een eeuwenoude voorspelling over de nieuwe heksenkoningin.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens een boek vol geheimen

17 oktober 2016

Hou jij zelf een dagboek bij? Dan weet je vast wel dat je daar de meest interessante dingen in kunt lezen. Dingen die je eigenlijk tegen niemand durft te zeggen…

Meer...

Boekenweetje: Productieve schrijvers op Leesplein

13 oktober 2016

Er verschijnen jaarlijks heel veel nieuwe boeken. Sommige schrijvers schrijven meerdere boeken per jaar en anderen doen er langer over. Welke schrijvers hebben de meeste boeken op Leesplein staan?

Meer...

Leestip: Free run

12 oktober 2016

Ward woont al zijn hele leven in Nederland, maar is geen Nederlander. Hij heeft helemaal geen nationaliteit en is staatloos. Zijn moeder is Venezolaanse en woont illegaal in Nederland en mag zolang voor haar zoon zorgen. Maar wat als zij plotseling wordt opgepakt en wordt uitgezet naar Venezuela?

Meer...

Prijs: Gouden boekenstapel voor Carry Slee

10 oktober 2016

Vandaag werd aan schrijfster Carry Slee de Gouden Boekenstapel uitgereikt. Zij ontving deze Award voor de verkoop van meer dan vijf miljoen boeken.

Meer...

Boekenweetje: Een tijdschrift vol gedichten

6 oktober 2016

Gisteren verscheen het eerste nummer van DICHTER. Een nieuw tijdschrift voor jeugdpoëzie. Hét blad voor iedereen, van jong tot oud, die graag gedichten leest.

Meer...

Leestip: Verdacht

5 oktober 2016

Tess filmt met haar vrienden in een buurt waar een overval is gepleegd. Als ze de beelden thuis bekijkt, lijkt het erop dat het materiaal is waar de politie iets aan kan hebben. Ze geeft het af, maar weet op dat moment niet dat het vervelende gevolgen zal gaan hebben.

Meer...