12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Doorlezen: 4 boeken die je kunt lezen na Het leven van een loser

18 juni 2018

Lees jij graag over de belevenissen van Bram Botermans, maar heb je de hele serie uit? Wij tippen vier boeken die net zo grappig, bizar of avontuurlijk zijn als Het leven van een loser.

Meer...

Leestip: Oorlog in een koffer

13 juni 2018

Benyamin Jacoby is een Joodse jongen die met zijn gezin in Mechelen woont als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wat hij heeft meegemaakt vertelt hij meer dan zeventig jaar later aan zijn kleinzoon.

Meer...

Prijs: Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2018

6 juni 2018

Vanmiddag is onder toeziend oog van honderden jongeren de Prijs van de Jonge Jury 2018 uitgereikt aan Mel Wallis de Vries voor Pijn. De Jonge Jury Debuutprijs ging vanmorgen al naar Mirjam Hildebrand voor Voorlopers.

Meer...

Leestip: Syntopia

6 juni 2018

Bij Timo en Robin in de stad is een enorme mooie woontoren gebouwd: Syntopia. Alle woningen beschikken over de modernste technologie en de bewoners hebben zelfrijdende auto’s. Maar er zit ook een schaduwkant aan wonen op deze plek…

Meer...

Leesplein: Schatgraven in interviews

1 juni 2018

Omdat Leesplein deze zomer stopt en de interviews niet meegaan naar jeugdbibliotheek.nl, publiceren we geen nieuwe interviews meer. Vandaag blikken we terug.

Meer...

Leestip: De bliksemdief

30 mei 2018

Het eerste boek over Percy Jackson is nu verschenen als graphic novel. Hierin komt de wereld van de Griekse goden en halfgoden die Rick Riordan creëerde tot leven met de illustraties van Attila Futaki.

Meer...

Prijs: Isa Hazelaar wint Read2Me! 2018

26 mei 2018

Tijdens de zevende landelijke finale van dé voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me! in Utrecht streden vanmiddag elf finalisten tegen elkaar. De winnares is Isa Hazelaar uit Sneek.

Meer...

Leestip: De schaduwen van Radovar

23 mei 2018

Jona woont met haar familie in Sterrenlicht, een enorme flat in Radovar. Ze komt bijna zelden buiten en alle inwoners worden in de greep gehouden door ‘de familiescore’. Jona vindt het verschrikkelijk, kan ze hieraan ontsnappen?

Meer...

Doorlezen: 5 verhalen die net zo mooi zijn als Suzy en de kwallen

21 mei 2018

In 2017 won Suzy en de kwallen van Ali Benjamin de Gouden Lijst. Dis is een bijzonder mooi boek over een meisje dat in haar eentje probeert te ontdekken hoe het komt dat Franny is overleden. Vond je je dit ook een mooi verhaal? Bekijk dan ook onze doorleestips.

Meer...

leestip: Charlie en ik

16 mei 2018

Charlie is altijd al bijzonder geweest. Hij werd veel te vroeg geboren en tegen alle verwachtingen in bleef hij in leven. Samen met zijn broer Martin maakt hij de reis van hun leven waarover Martin je in dit boek vertelt.

Meer...