12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: En toen, Sheherazade, en toen?

25 april 2018

Ken je dat gevoel? Dat je graag wilt weten hoe een verhaal afloopt, het liefst zo snel mogelijk? Dat is precies wat de jonge vorst Sjahriar heel lang geleden ook voelde bij de verhalen die Sheherazade hem vertelde.

Meer...

Jonge Jury: Welk boek krijgt jouw stem?

19 april 2018

Weet jij al op welk boek je wilt stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury? De stembussen zijn open tot 1 mei dus wacht niet te lang en geef door welk boek jouw favoriet is.

Meer...

leestip: Meisjes en wetenschap

18 april 2018

Dat vrouwen ook wetenschappelijke banen kunnen hebben, onderzoek mogen doen en mogen lesgeven is lange tijd helemaal niet vanzelfsprekend geweest. Maar dankzij moedige, vastberaden vrouwen is dat inmiddels wel veranderd.

Meer...

Doorlezen: 3 tips voor de fans van Percy Jackson

16 april 2018

Ben jij fan van de boeken van Rick Riordan over de avonturen van Percy Jackson en vraag je je af wat je kunt lezen nadat je de avonturen van Percy uit hebt? Wij helpen je verder met onze doorleestips!

Meer...

Leestip: De lege schommel

11 april 2018

Azmi moet zijn land ontvluchten, de stad waar hij opgroeide is platgebombardeerd. Samen met zijn familie gaat hij een toekomst vol onzekerheden tegemoet.

Meer...

Leestip: Bestemming onbekend

4 april 2018

Rider heeft geen idee waar ze terecht gaat komen nu haar oma is overleden. Ze wordt op de trein gezet naar een oudoom in Chicago, maar ze heeft hem nog nooit eerder ontmoet. Tijdens die dagenlange treinreis komt Rider erachter dat de trein een wereld op zich is.

Meer...

Schrijver: Interview met Margje Woodrow

1 april 2018

Dat ze spannende verhalen kan schrijven is duidelijk. Margje Woodrow zorgt ervoor dat je haar boeken niet meer weg kunt leggen, zo spannend zijn ze. Op Leesplein vertelt ze meer over Verwoest, de titel die dit jaar een van de leestips is voor de Jonge Jury.

Meer...

Leestip: Onder mijn matras de erwt

28 maart 2018

Haar vader is vertrokken en haar poppen ruimt ze op. En haar moeder heeft ineens aandacht voor een ander. Maar gelukkig is oma er nog. Maar voor hoelang eigenlijk?

Meer...

leestip: Het ongelukproject

21 maart 2018

Nadat haar vader is verongelukt is niets meer zoals daarvoor. Kit besluit dan ook om niet bij haar beste vriendinnen aan tafel te schuiven tijdens de lunch, maar bij weirdo David. Hij zal niet zomaar een gesprek beginnen dat eigenlijk nergens over gaat.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken om te lezen na Haaieneiland

19 maart 2018

De boeken van Rob Ruggenberg zijn spannend en gaan over een periode uit de geschiedenis waar nog niet vaak over is geschreven. Heb jij Haaieneiland gelezen en wil je meer van dit soort boeken lezen? Wij helpen je op weg!

Meer...