12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Actueel: Poëzieweek 2018

23 januari 2018

Donderdag begint de Poëzieweek. Door het hele land is er aandacht voor gedichten en worden er activiteiten georganiseerd. Doe mee aan wedstrijden of lees een gedicht.

Meer...

lezen: Khamissa kreeg goede tips van juf Wisse-Weldam

23 januari 2018

Vroeger moest Khamissa gapen als ze een boek zag, maar tegenwoordig vindt ze boeken niet meer saai. Met dank aan de tips van haar leesheld leest ze nu boeken die bij haar passen.

Meer...

lezen: Salima leest dankzij haar moeder

19 januari 2018

Haar moeder motiveerde haar vroeger om te lezen en nam haar mee naar de bieb, Salima las dan ook veel boeken. Daarom is haar moeder is haar leesheldin.

Meer...

Leestip: Vluchteling

17 januari 2018

Hoe is het om van de ene op de andere dag te moeten vertrekken uit het land waar je woont? Zonder tijd te hebben om fatsoenlijk je spullen te pakken of afscheid te nemen? Josef, Isabel en Mahmoud weten hoe dit is, want zij maakten het zelf mee.

Meer...

Lezen: Betüls juf is zijn leesheld

16 januari 2018

Hij nam een voorbeeld aan zijn lerares op de basisschool die goed kon voorlezen en werd zelf voorleeskampioen. Nu leest Betül nog steeds graag, maar wel op een andere manier.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken voor de fans van Alleen op de wereld

15 januari 2018

Dit verhaal over Remi is al door velen gelezen, het is verfilmd en er is een serie over gemaakt. Misschien is het wel een van de bekendste verhalen. Heb jij het ook gelezen en ben je op zoek naar verhalen die net zo ontroerend zijn? Lees dan verder.

Meer...

Lezen: De ouders van Juan zijn echt leeshelden

12 januari 2018

Eigenlijk kijkt Juan liever een verfilming dan dat hij een verhaal leest, maar zijn vader heeft hem aangeraden om meer te lezen en gaf hem enkele boeken. Daar bleek een goed verhaal tussen te zitten!

Meer...

Leestip: Thornhill

10 januari 2018

Ella is met haar vader verhuisd naar hun nieuwe woning. Via haar slaapkamerraam heeft ze uitzicht op een groot vervallen huis. Het is een beetje spookachtig. Maar dan denkt ze een meisje in de verwilderde tuin te zien.

Meer...

Lezen: Lamiae raakte nieuwsgierig naar boeken door haar vriendin

9 januari 2018

Voor Lamiae is haar vriendin haar leesheld, zij zorgde ervoor dat haar hekel aan lezen verdween en maakte haar nieuwsgierig naar de verhalen.

Meer...

Lezen: Leerlingen St-Gregorius schrijven over hun leesheld

8 januari 2018

Wie is jouw leesheld? De komende weken vertellen dertien leerlingen uit 3vmbo-t van het St-Gregorius College in Utrecht door wie zij verslingerd raakten aan lezen.

Meer...