12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leesplein stopt

30 juni 2018

Per 1 juli wordt er geen nieuwe informatie op Leesplein geplaatst en in september gaat Leesplein offline. Informatie over boeken en auteurs staat vanaf half juli op Jeugdbibliotheek.nl.

Meer...

leestip: Veertien

27 juni 2018

Vandaag de allerlaatste leestip op Leesplein: een verhaal over Bé, die na twee maanden haar vriendinnen weer ziet. Vlak voor de zomervakantie kreeg ze Pfeiffer en bleef ze ziek thuis. Nu is de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar en alles voelt vertrouwd en tegelijkertijd zo anders.

Meer...

Prijs: Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

20 juni 2018

Vanmiddag zijn de Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt. Onder andere De zweetvoetenman, En toen, Sheherazade, en toen? en Fabeldieren werden bekroond.

Meer...

Leestip: Knock-out

20 juni 2018

Fay’s zusje Ginger gedraagt zich al een poosje vreemd, zegt weinig terug of negeert haar volkomen. Het lijken eerst gewoon vreemde streken, maar dan komt ze op een avond niet meer naar huis. Waar is Ginger? Fay gaat op onderzoek uit.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken die je kunt lezen na Het leven van een loser

18 juni 2018

Lees jij graag over de belevenissen van Bram Botermans, maar heb je de hele serie uit? Wij tippen vier boeken die net zo grappig, bizar of avontuurlijk zijn als Het leven van een loser.

Meer...

Leestip: Oorlog in een koffer

13 juni 2018

Benyamin Jacoby is een Joodse jongen die met zijn gezin in Mechelen woont als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wat hij heeft meegemaakt vertelt hij meer dan zeventig jaar later aan zijn kleinzoon.

Meer...

Prijs: Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2018

6 juni 2018

Vanmiddag is onder toeziend oog van honderden jongeren de Prijs van de Jonge Jury 2018 uitgereikt aan Mel Wallis de Vries voor Pijn. De Jonge Jury Debuutprijs ging vanmorgen al naar Mirjam Hildebrand voor Voorlopers.

Meer...

Leestip: Syntopia

6 juni 2018

Bij Timo en Robin in de stad is een enorme mooie woontoren gebouwd: Syntopia. Alle woningen beschikken over de modernste technologie en de bewoners hebben zelfrijdende auto’s. Maar er zit ook een schaduwkant aan wonen op deze plek…

Meer...

Leesplein: Schatgraven in interviews

1 juni 2018

Omdat Leesplein deze zomer stopt en de interviews niet meegaan naar jeugdbibliotheek.nl, publiceren we geen nieuwe interviews meer. Vandaag blikken we terug.

Meer...

Leestip: De bliksemdief

30 mei 2018

Het eerste boek over Percy Jackson is nu verschenen als graphic novel. Hierin komt de wereld van de Griekse goden en halfgoden die Rick Riordan creëerde tot leven met de illustraties van Attila Futaki.

Meer...