12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: Friet in de kliniek

19 juli 2017

Hoe is het om een eetstoornis te hebben? En wat kun je doen als je een eetstoornis hebt? Marit Brugman, bekend van haar YouTube-video’s vertelt in dit boek over haar strijd tegen anorexia.

Meer...

Vakantielezen: Leen De honden als e-book

17 juli 2017

Zie je op tegen het slepen met boeken tijdens je vakantie? Leen dan eens een e-book bij de bibliotheek. Tijdens de zomermaanden stellen we iedere week een titel aan je voor die je digitaal kunt lezen. Deze week: De honden van Allan Stratton.

Meer...

Leestip: Na de vloedgolf

12 juli 2017

Toen Lukas vier jaar was is zijn vader omgekomen bij een tsunami in Thailand, maar over zijn vader wordt eigenlijk nooit gesproken. Nu vindt Lukas bij toeval een brief van een zekere Kim. Over zijn vader. Wat weet Kim over zijn vader?

Meer...

Vakantielezen: Lees Achter de draad in de VakantieBieb

10 juli 2017

Geen zin om tijdens je vakantie steeds met die boeken te slepen? Daar heeft de Bibliotheek een oplossing voor: de VakantieBieb. Op Leesplein stellen we iedere week een titel aan je voor die je offline kunt lezen. Deze week: Achter de draad.

Meer...

Zomerleestip: Juul on stage

5 juli 2017

Ze denkt weinig leuks te beleven tijdens de zomervakantie. Maar dan lift Juul ineens met haar nieuwe BFF Keet, die ze eigenlijk nog maar net kent, naar Parijs. Ze gaan op zoek naar de verkering van Keet en naar de populaire zanger Mack Miller.

Meer...

Vakantielezen: Spy girl lees je offline in de VakantieBieb

3 juli 2017

Heb je zin in een goed verhaal met humor, romantiek en ook wat spanning dat lekker leest? Ga dan voor Spy girl van Robin Benway. Vandaag stellen we dit boek aan je voor.

Meer...

Actueel: Lekker lezen in de zomervakantie

1 juli 2017

Nog heel even geduld en dan begint je zomervakantie. Volop tijd om te zwemmen, zonnen, avonturen te beleven en vooral lekker te luieren en lezen. Heb jij al plannen? Lees verder om te ontdekken wat je deze zomer op Leesplein kunt vinden.

Meer...

Prijs: Shortlist Thea Beckmanprijs 2017 bekend

30 juni 2017

De shortlist voor de Thea Beckmanprijs 2017 is bekendgemaakt. Van de tien titels op de longlist maken er nog vijf kans op de Thea Beckmanprijs.

Meer...

Leestip: Een goede kans

28 juni 2017

Minty had een prima leven, maar dan besluiten haar ouders te gaan scheiden. Haar wereld stort in elkaar. Minty zoekt haar toevlucht in Nettlebog, een bos vlak bij haar huis en doet daar een ontdekking.

Meer...

Vakantielezen: Haal Duizend kilometer tussen jou en mij uit de VakantieBieb

26 juni 2017

Lekker lezen zonder te slepen met boeken? Lees eens een e-book uit de VakantieBieb! Tijdens de zomermaanden stellen we iedere maandag een titel aan je voor. Vandaag Duizend kilometer tussen jou en mij van Jennifer E. Smith.

Meer...