12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Doe mee: Maak kans op toffe prijzen met een selfie!

17 november 2017

Hoe zie jij jezelf? Doe mee met de selfiewedstrijd, dan kiest onze deskundige jury misschien wel jouw selfie. Lees verder om te ontdekken wat je daarvoor moet doen.

Meer...

Kunstleestip: Blockbusters. De verborgen dromen van Dalí

15 november 2017

Storm gaat met zijn ouders naar Spanje en hij mag zijn vrienden meenemen. Het wordt vast een heerlijke vakantie. Maar iets zit hem dwars: iemand heeft op instagram een foto geplaatst waarop hij met een onbekend meisje zoent. Maar dat heeft hij niet gedaan! Dat zou hij zijn vriendin Juul nooit aandoen. Samen met zijn vrienden broedt hij op een plan om het cyberpesten te stoppen.

Meer...

selfie: Buddy Tegenbosch greep zijn kans met Green

13 november 2017

Laat je voor onze selfiewedstrijd vandaag inspireren door Buddy Tegenbosch. Hij maakte een selfie met een iemand die hij enorm bewondert: John Green.

Meer...

Selfiewedstrijd: Laat je selfie zien aan een kenner!

10 november 2017

Doe jij al mee aan onze selfiewedstijd? Dit is dé kans om je selfie te laten zien aan onze deskundige jury: fotograaf Marijn van der Griendt en Annegien Schilling van Fetching_Tigerss. Waar wacht je op?

Meer...

Kunstleestip: De grote van Gogh atlas

8 november 2017

Tijdens zijn leven kreeg Vincent van Gogh weinig erkenning, maar tegenwoordig kent bijna iedereen wel een schilderij van hem. Wie was de schilder en hoe verliep zijn leven? Daar lees je alles over in dit boek.

Meer...

selfie: Mirjam Mous is er ondersteboven van

6 november 2017

Doe jij al mee aan de selfiewedstrijd op Leesplein? Tijdens de kunstmaand vind je hier iedere maandag nieuwe inspiratie. Vandaag de selfie en het verhaal bij de foto van schrijfster Mirjam Mous.

Meer...

Campagne: Nederland Leest Junior

3 november 2017

Doe mee aan de leesactie Nederland Leest en kom meer te weten over roborica. In de maand november lezen zoveel mogelijk jongeren Cyberboy van Tanja de Jonge. Discussieer jij ook mee over de zin en onzin van robots?

Meer...

Schrijver: Video-interview met Manon Berns

1 november 2017

Drie superspannende boeken schreef Manon Berns. Over Storm, Jimi, Lara en Juul. Over kunstwerken van Picasso, Monet en Dalí. Over misdaden en mysteries! In een interview vertelt Manon erover.

Meer...

Kunstleestip: Selfie

1 november 2017

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die echt nog nooit een selfie hebben gemaakt. Want ook zonder smartphone kun je selfies maken. Je hebt er eigenlijk niet eens een camera voor nodig.

Meer...

Doe mee: Selfiewedstrijd

31 oktober 2017

Hoe zie jij jezelf? Laat het zien met een selfie.
Doe tijdens onze Kunstmaand mee met de selfiewedstrijd en maak kans op toffe prijzen!

Meer...