12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Jonge Jury: Is Paradise now jouw favoriet?

27 maart 2017

Naast de leestips, nomineert het Jonge Jury Boekgenootschap dit jaar ook drie titels voor de Jonge Jury Debuutprijs. Deze week stellen we deze titels aan je voor.

Meer...

Blog: Luc Vlamings wedt op de S-Express

24 maart 2017

In onze serie blogs van leerlingen van 3 en 4 vmbo van het Pius X College in Bladel is vandaag Luc Vlamings aan de beurt. Hij leest voor De Weddenschap een boek van Bavo Dhooge.

Meer...

Leestip: Het hebzuchtgas

22 maart 2017

Wat kun jij doen om klimaatveranderingen tegen te houden? Daar denkt Julia ook over na. Ze loopt stage bij een groot bedrijf dat brandstoffen wint en het lijkt er niet op dat de directeur zich met de dreigende klimaatverandering bezig houdt. Tijd om daar verandering in te brengen!

Meer...

Doorlezen: 4 boeken die je kunt lezen na Het wonder van jou en je biljoen bewoners

20 maart 2017

Lees jij graag informatieve boeken en heb je Het wonder van jou en je biljoen bewoners al gelezen? Wij geven je vandaag vier doorleestips vol informatie en leuke weetjes.

Meer...

Prijs: Vijf nominaties voor de Gouden Lijst 2017

17 maart 2017

Twee Nederlandse en drie vertaalde boeken zijn genomineerd voor de Gouden Lijst 2017, de juryprijs voor het beste jeugdboek.

Meer...

Blog: Manouk Moeskops heeft al drie boeken uit

17 maart 2017

In onze serie blogs van leerlingen van 3 en 4 vmbo van het Pius X College in Bladel vertelt Manouk Moeskops vandaag waarom ze mee doet aan De Weddenschap.

Meer...

Leestip: 101 dingen die je weten moet over Ajax

15 maart 2017

Ajacieden opgelet! In de leestip van vandaag lees je alles over je favoriete club, van de oprichting tot de toekomst. Een boek voor de echte fans, maar zeker ook voor voetballiefhebbers die meer willen weten over de Amsterdamse club.

Meer...

Blog: Anne van Riet wedt op Harry Potter

10 maart 2017

In onze serie blogs van leerlingen van 3 en 4 vmbo van het Pius X College in Bladel is vandaag Anne van Riet aan de beurt. Ze leest voor De Weddenschap deel 2 van Harry Potter.

Meer...

Winactie: Mail & win Weg

9 maart 2017

Houd jij van boeken je die je meenemen op reis en je een beetje aan het denken zetten? Doe dan mee aan onze winactie! Leesplein mag drie exemplaren weggeven van Weg van Jowi Schmitz.

Meer...

Leestip: Weg

8 maart 2017

Volgens de regels moet Anna nog een paar jaar wachten voordat ze zelf mag bepalen wat ze gaat doen. Maar Anna is alle regels zat en besluit weg te lopen uit het opvanghuis dat haar ouders runnen. En dan gaat alles heel snel.

Meer...