12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Prijs: Nominaties Woutertje Pieterse Prijs 2017

22 februari 2017

Gisteravond zijn de zes genomineerde titels voor de Woutertje Pieterse Prijs bekend gemaakt. Dit is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek.

Meer...

Leestip: Over alles

22 februari 2017

Ben jij nieuwsgierig en vind je het leuk om kennis op te doen? Dan is Over alles een boek voor jou. Een groot boek vol informatie en toffe weetjes.

Meer...

Doorlezen: 3 boeken om te lezen na Achtste-groepers huilen niet

20 februari 2017

Heb jij Achtste-groepers huilen niet gelezen en vond je het zo mooi dat je wel meer van dit soort verhalen wilt lezen? Lees dan verder want wij geven je drie tips.

Meer...

Blog: Sam van Gestel leest #Selfie

17 februari 2017

Elke vrijdag vertelt een leerling uit 3 of 4 vmbo-tg van het Pius X College in Bladel iets over een boek dat hij of zij heeft gelezen. Vandaag vertelt Sam van Gestel (16) uit 4gt over #Selfie van Caja Cazemier.

Meer...

Leestip: Waterschimmen

15 februari 2017

De tweeling Alex en Alessia heeft niet echt een gewone jeugd. Nadat hun ouders zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash groeien ze op bij hun oom. Hij wil hen het liefst tegen alle mogelijke gevaren beschermen, maar op een dag moet hij de tweeling toch laten gaan.

Meer...

Actueel: Valentijnsdag, lezen over liefde

14 februari 2017

Het is weer zover: vandaag is de meest romantische dag van het jaar. Verras jij je grote liefde met een kaart of een rode roos? Of lees je liever een romantisch verhaal over de liefde?

Meer...

School: Luisteren voor je lijst

13 februari 2017

Moet je ook boeken lezen voor school? Een tip: je kunt die boeken ook beluisteren. De Luisterbieb heeft sinds vandaag een speciale keuzemap ´Luisteren voor je lijst´.

Meer...

Tentoonstelling: Stap in de wereld van Harry Potter

11 februari 2017

Zou jij je wel eens volledig willen onderdompelen in de wereld van Harry Potter? Dat kan vanaf vandaag in Utrecht. Harry Potter: The Exhibition is nu open voor publiek.

Meer...

Blog: Rob Schilders wedt met Fataal

10 februari 2017

De komende weken kun je hier elke vrijdag een blog vinden van een leerling uit 3 of 4 vmbo-tg van het Pius X College in Bladel. Vandaag vertelt Rob Schilders over Fataal, het eerste boek dat hij leest voor De Weddenschap.

Meer...

Actie: Geef Mij Maar Een Boek!

10 februari 2017

Vandaag start de tweede editie van Geef Mij Maar Een Boek! Ren naar de boekhandel en koop Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens voor maar twee euro.

Meer...