Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Musical: Shock in het theater

20 oktober 2017

Sinds deze week kun je de Shock de musical in het theater zien. Deze musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Mel Wallis de Vries.

Meer...

Doorlezen: 3 tips voor de fans van Kruistocht in spijkerbroek

16 oktober 2017

Lees jij graag historische verhalen en weet je niet welk boek je nu wilt lezen? Tijdens de Maand van de Geschiedenis geven we doorleestips voor fans van een echte klassieker: Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman.

Meer...

Schrijver: Interview met Lydia Rood

1 oktober 2017

Schrijfster Lydia Rood duikt graag in het verleden om onderzoek te doen voor een nieuw verhaal. Maar hoe doet ze dat eigenlijk? Daar vertelt ze meer over in het interview op Leesplein.

Meer...

Doorlezen: 3 boeken om te lezen na Wonder

18 september 2017

Misschien ken je het gevoel wel, dat je anders bent dan alle anderen. August, de hoofdpersoon in Wonder van R.J. Palacio, kent dat gevoel maar al te goed. Hij ziet er door twee aangeboren syndromen anders uit dan zijn leeftijdsgenoten. Wij tippen enkele titels die je kunt lezen als je Wonder een mooi boek vond.

Meer...

Actueel: Week tegen Pesten

17 september 2017

Morgen begint de Week tegen Pesten. Dit jaar staat deze week in het thema van online pesten. Wat zijn de gevolgen van online pesten? En belangrijker: wat kun jij ertegen doen?

Meer...

Prijs: Thea Beckmanprijs 2017 voor Haaieneiland

16 september 2017

Haaieneiland wint dit jaar de Thea Beckmanprijs van de vakjury én van de jeugdjury. Het boek van Rob Ruggenberg werd door beide jury´s verkozen tot beste historische jeugdboek. Een eervolle vermelding was er voor Weg: zoektocht in oorlogstijd van Marjolein van Rest.

Meer...

Prijs: Jowi Schmitz wint Dioraphte Literatour Prijs

14 september 2017

Met haar jeugdboek Weg wint Jowi Schmitz de Dioraphte Literatour Prijs 2017. Dat maakte juryvoorzitter Miriam Piters vanmiddag bekend in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co.

Meer...

School: Schrijf in 4 stappen je perfecte boekverslag

11 september 2017

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent helaas ook dat er weer huiswerk op het programma staat. Op Leesplein geven we je tips voor het schrijven van je boekverslag. Wat heb je nodig en hoe pak je dit aan?

Meer...

Doe mee: De Jonge Jury Wildcard Wedstrijd

4 september 2017

Het Jonge Jury Boekgenootschap is gestart met lezen en presenteert in december de nieuwe Leestips. Door mee te doen aan de Wildcard Wedstrijd kan jij met je klas de selectie leestips beïnvloeden!

Meer...

Schrijver: Interview met Mel Wallis de Vries

1 september 2017

Wie kent haar niet? Mel Wallis de Vries won voor de vijfde keer de Prijs van de Jonge Jury, publiceert ieder jaar een nieuwe bloedstollende thriller en heeft veel contact met haar lezers. Leesplein sprak met haar.

Meer...