Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Lezen: Week van het Luisterboek 2017

22 mei 2017

Vandaag start de Week van het Luisterboek. Ook op Leesplein besteden we extra aandacht aan het luisteren lezen. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij kunt lezen met je ogen dicht.

Meer...

Doorlezen: 3 boeken voor de fans van #selfie

15 mei 2017

We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder internet en sociale media. Het is dan ook niet vreemd dat sociale platformen in de nieuwste boeken vaak een rol spelen, zoals in #selfie van Caja Cazemier. Wij geven je drie leestips die je na dit boek kunt lezen.

Meer...

Prijs: Winnaars Doe Maar Dicht Maar bekend

15 mei 2017

De honderd winnaars van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar zijn bekend. Sta jij straks met je gedicht in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2017?

Meer...

Prijs: Fenniek Jager wint Read2Me 2017

13 mei 2017

Tijdens de zesde landelijke finale van dé voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me! streden vanmiddag elf finalisten tegen elkaar. De winnaar is Fenniek Jager uit Winschoten.

Meer...

Prijs: Nominaties Prijs van de Jonge Jury bekend

8 mei 2017

Wie ontvangt dit jaar de Prijs van de Jonge Jury? Vandaag zijn de drie nominaties bekend gemaakt. De winnaar wordt op 7 juni bekend gemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury.

Meer...

Schrijver: Interview met Rom Molemaker

1 mei 2017

Misschien ken je Rom Molemaker wel van De kleur van bloed of Moord op school, zijn realistische en spannende jeugdromans. Met zijn nieuwe boek maakt hij een uitstapje naar een fantasierijker verhaal. Op Leesplein vertelt hij hierover.

Meer...

Prijs: Vlaamse Jeugdjury kiest winnaars 2017

1 mei 2017

Afgelopen weekend maakte de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen haar winnaars bekend. De eerste prijzen van de lezers tussen 12 en 16 jaar gingen naar Stuart Gibbs en Jennifer Niven.

Meer...

Actueel: Lezen over oorlog

30 april 2017

Ieder jaar herdenken we tijdens de dodenherdenking op 4 mei alle oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Er is veel geschreven over hoe het is om in oorlog te leven. Mooie, ontroerende boeken die we lezen zodat we niet vergeten hoe het is om in oorlog te moeten leven.

Meer...

Jonge Jury: Stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury

29 april 2017

Je hebt nu écht nog maar een paar dagen om je stem uit te brengen voor de Prijs van de Jonge Jury. Op 1 mei as. sluiten de stembussen. Op Leesplein kreeg je stemadvies. Lees verder voor een overzicht van alle adviezen.

Meer...

Blog: Nina van Gompel gaat door De Weddenschap weer lezen

28 april 2017

Als laatste in onze serie blogs van leerlingen van het Pius X College uit Bladel vertelt Nina van Gompel haar verhaal. Over hoe ze door deze wedstrijd weer ontdekte hoe leuk lezen is.

Meer...