Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Boekenweetje: Boeken in het theater

20 oktober 2016

Regelmatig wordt een boek bewerkt voor het theater. Heb jij er wel eens over gedacht om een verhaal op die manier te gaan beleven? Wij geven je tips!

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens een boek vol geheimen

17 oktober 2016

Hou jij zelf een dagboek bij? Dan weet je vast wel dat je daar de meest interessante dingen in kunt lezen. Dingen die je eigenlijk tegen niemand durft te zeggen…

Meer...

Boekenweetje: Productieve schrijvers op Leesplein

13 oktober 2016

Er verschijnen jaarlijks heel veel nieuwe boeken. Sommige schrijvers schrijven meerdere boeken per jaar en anderen doen er langer over. Welke schrijvers hebben de meeste boeken op Leesplein staan?

Meer...

Prijs: Gouden boekenstapel voor Carry Slee

10 oktober 2016

Vandaag werd aan schrijfster Carry Slee de Gouden Boekenstapel uitgereikt. Zij ontving deze Award voor de verkoop van meer dan vijf miljoen boeken.

Meer...

Boekenweetje: Een tijdschrift vol gedichten

6 oktober 2016

Gisteren verscheen het eerste nummer van DICHTER. Een nieuw tijdschrift voor jeugdpoëzie. Hét blad voor iedereen, van jong tot oud, die graag gedichten leest.

Meer...

Schrijver: Interview met Martine Letterie

1 oktober 2016

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, een mooie aanleiding om eens in gesprek te gaan met Martine Letterie. Zij is al twintig jaar schrijfster van historische boeken en heeft vijftien jaar geleden het genootschap Schrijvers van de Ronde tafel opgericht.

Meer...

Boekenweetje: Wat lees jij tijdens de Maand van de Geschiedenis?

29 september 2016

Zaterdag begint de Maand van de Geschiedenis. Wat is geschiedenis eigenlijk? En waarom is het belangrijk om te lezen over geschiedenis?

Meer...

Prijs: Carry Slee wint Hebban Award beste Young Adult 2016

27 september 2016

De winnaars van de Hebban Awards 2016 zijn vandaag bekend gemaakt. Carry Slee wint met Kapot de award voor beste Young Adult van het jaar.

Meer...

Winactie: Dit zijn de winnaars van 2C

26 september 2016

Leesplein mag drie exemplaren weggeven van 2C, het nieuwste boek van Mirjam Mous. Vandaag maken we de winnaars bekend. Lees snel verder om te ontdekken of jij het boek ontvangt!

Meer...

Jaar van het Boek: Bijbel gekozen als belangrijkste boek van Nederland

24 september 2016

De Nieuwe Bijbelvertaling kreeg de meeste stemmen bij de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. In totaal hebben bijna 75.000 mensen gestemd.

Meer...