Nieuws

Wat is er te doen, te kijken, te lezen? De laatste nieuwtjes over boeken en lezen en alles wat daarmee te maken heeft.

Doorlezen: 3 boeken om te lezen na Achtste-groepers huilen niet

20 februari 2017

Heb jij Achtste-groepers huilen niet gelezen en vond je het zo mooi dat je wel meer van dit soort verhalen wilt lezen? Lees dan verder want wij geven je drie tips.

Meer...

Blog: Sam van Gestel leest #Selfie

17 februari 2017

Elke vrijdag vertelt een leerling uit 3 of 4 vmbo-tg van het Pius X College in Bladel iets over een boek dat hij of zij heeft gelezen. Vandaag vertelt Sam van Gestel (16) uit 4gt over #Selfie van Caja Cazemier.

Meer...

Actueel: Valentijnsdag, lezen over liefde

14 februari 2017

Het is weer zover: vandaag is de meest romantische dag van het jaar. Verras jij je grote liefde met een kaart of een rode roos? Of lees je liever een romantisch verhaal over de liefde?

Meer...

School: Luisteren voor je lijst

13 februari 2017

Moet je ook boeken lezen voor school? Een tip: je kunt die boeken ook beluisteren. De Luisterbieb heeft sinds vandaag een speciale keuzemap ´Luisteren voor je lijst´.

Meer...

Tentoonstelling: Stap in de wereld van Harry Potter

11 februari 2017

Zou jij je wel eens volledig willen onderdompelen in de wereld van Harry Potter? Dat kan vanaf vandaag in Utrecht. Harry Potter: The Exhibition is nu open voor publiek.

Meer...

Blog: Rob Schilders wedt met Fataal

10 februari 2017

De komende weken kun je hier elke vrijdag een blog vinden van een leerling uit 3 of 4 vmbo-tg van het Pius X College in Bladel. Vandaag vertelt Rob Schilders over Fataal, het eerste boek dat hij leest voor De Weddenschap.

Meer...

Actie: Geef Mij Maar Een Boek!

10 februari 2017

Vandaag start de tweede editie van Geef Mij Maar Een Boek! Ren naar de boekhandel en koop Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens voor maar twee euro.

Meer...

Prijs: Halewijnprijs 2016 voor Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

3 februari 2017

Benny Lindelauf heeft met Hoe Tortot zijn vissenhart verloor de Halewijnprijs 2016 gewonnen. Daarnaast ontving hij voor dit boek ook de Reinaerttroffee 2016 namens de jongeren van Roermond.

Meer...

Film: A Monster Calls

2 februari 2017

Vanaf vandaag draait A Monster Calls in een groot aantal Nederlandse bioscopen. Dit is de verfilming van Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness.

Meer...

Musical: Jeugdthriller Shock in het theater

2 februari 2017

Gisteravond maakte Mel Wallis de Vries bekend dat haar jeugdthriller Shock vanaf komend najaar te zien is in de Nederlandse theaters.

Meer...