Nieuws

Boeken: Lezen in de kerstvakantie

18 december 2015

De kerstvakantie staat weer voor de deur. Heb jij al plannen? Ga je ook kerst vieren, oliebollen eten en uren lang lezen? Een goede voorbereiding op een vakantie vol verhalen is het halve werk. Leesplein helpt je graag met wat fijne leestips.


Leestips van lezers
Afgelopen twee weken had Leesplein drie leerlingen van het CSG Augustinus te gast. Ze gaven je een leestip en vertelden ook waarom je het boek dat zij tippen zou moeten lezen. Ben je op zoek naar een goed boek, bekijk dan zeker de filmpjes van Myrthe, Jur, en Judith.

Leestips van de Jonge Jury
Op Leesplein 12+ hebben we alle leestips van de Jonge Jury voorgesteld. Je kunt nu van alle boeken de eerste zinnen lezen en we vertelden iets over de inhoud en de auteur van het boek. Kijk in dit overzicht voor alle leestips en klik op de titel voor meer informatie.

Themalijsten op Leesplein
Ben je op zoek bent naar boeken over een bepaald onderwerp of in een bepaald genre, zoals boeken over vriendschap, vakantie of spannende avonturen? Bekijk dan onze themalijsten.

Sterren van 2015
De laatste tien dagen van het jaar bespreken we bij onze Leestips de tien beste, mooiste, spannendste en leukste boeken van het afgelopen jaar. Dit zijn volgens ons de sterren van 2015 en we laten ze graag nog eens stralen.

Lees & Win
Vmbo’ers kunnen meedoen aan De Weddenschap, een campagne waarbij drie BN’ers je uitdagen om in een half jaar tijd drie boeken uit te lezen. Is dat gelukt? Dan maak je kans op een iPad, bioscoopkaartjes en nog veel meer! Meer informatie en winacties vind je op de website en Facebookpagina van De Weddenschap.

Doe je (ook) mee aan de Jonge Jury? Dan kun je door te stemmen op jouw favoriete boeken een ballonvaart winnen. Kijk op de website voor meer informatie over de Jonge Jury.

Wij wensen je fijne feestdagen vol verhalen!