Nieuws

BOEKENWEETJE: 2016 is het Jaar van het Boek

7 januari 2016

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Leesplein haakt aan met leuke acties, zoals elke donderdag een boekenweetje en elke maand een lijst boeken over één onderwerp.


Wist je dat.... minister Jet Bussemaker het Jaar van het Boek afgelopen maandag officieel heeft geopend en dat we het Jaar van het Boek ook op Leesplein zullen vieren?

Boeken verrijken ons leven. Ze brengen plezier, ontroering en laten zien wie we zijn, als mens en als samenleving. Hoog tijd om het boek te vieren.Wist je dat?

Ben jij gek op bijzondere feitjes? Dan zit je dit jaar goed op Leesplein. In 2016 plaatsen we elke donderdag een weetje over boeken, lezen, schrijvers of taal. Over wereldrecords en lezen. Wanneer het eerste boek gedrukt werd. Hoe dat eerste boek gedrukt werd. En nog veel meer feiten die je zullen verbazen. Boeken kiezen op onderwerp

Op Leesplein staan tientallen themalijsten met boeken op onderwerp. Ben je op zoek naar een boek dat aansluit bij een bepaald onderwerp of heb je zelf voorkeur voor boeken over bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld vakantie, moord en doodslag, adoptie, familie of geschiedenis? Kijk dan eens in onze themalijsten.
In 2016 zetten we elke maand een lijst over een bepaald onderwerp in de schijnwerpers. Mis je een onderwerp of een boek? Laat het ons weten en stuur een mailtje.