Nieuws

Blog: Bo over het nieuwste boek van Carry Slee

23 januari 2016

We hebben er lang op moeten wachten, maar afgelopen jaar was het zover. Carry Slee bracht haar nieuwste jeugdboek Kapot uit. Bo Dijkman (13) las het boek en vertelt in haar blog wat ze van het boek vindt.


Heb jij Kapot, het nieuwste boek van Carry Slee, al gelezen? Nee? Ik vond het een super mooi boek, echt een boek om aan te raden!

Kapot is halverwege 2015 verschenen. Het was tien jaar geleden dat het vorige jeugdboek van de Carry Slee verscheen en ik keek er erg naar uit! Het boek heeft een erg pakkende omslag: een doormidden gescheurde foto van de hoofdpersonen Julia en Thijs.

Natuurlijk had ik voordat ik ging lezen verwachtingen van het boek. Ik verwachtte een heftig verhaal, een boek dat in één adem uit te lezen was. En dat was zo. Ik had echt moeite om te stoppen met lezen.

De belangrijkste personen zijn Julia en Thijs. Zij zijn de broer en zus die aan het begin van het verhaal een perfect leven hebben. Julia en Thijs kunnen alles met elkaar bespreken en spelen samen in een band op het moment dat alles verandert, want dan vertellen hun ouders dat ze gaan scheiden. Het drama dat zich hierdoor thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar. De scheiding dreigt alles kapot te maken. Thijs en Julia worden het slachtoffer van de ruzie van hun ouders. Ze moeten hierdoor moeilijke keuzes maken en doen dingen die je anders niet zo snel zo doen.

Aan het einde van het verhaal was ik erg verbaasd. Een van de personages maakte een zeer onverwachte keuze. Ik heb verhaal hierna nog een keer gelezen. Het was zo realistisch, herkenbaar en verrassend. Ik vind het een fantastisch boek dat ook in 2030 nog interessant is om te lezen, juist omdat verhalen over ruzies en problemen thuis (helaas) altijd actueel zullen blijven.

Ik raad je echt aan om Kapot te lezen, omdat het een zeer verrassend einde heeft dat je je altijd zult blijven herinneren.

Bo Dijkman


Benieuwd geworden naar Kapot van Carry Slee? Leen het dan bij je bibliotheek of lees onze leestip over dit boek.