Nieuws

Doe mee: Poëzieweek

28 januari 2016

Vandaag is het Gedichtendag en daarmee start een week vol poëzie. In het hele land worden er gedichten gelezen en geschreven. Doe je ook mee?
Haast je naar je werk,
zegt mama als andere mama´s
slaap lekker en droom

zacht zeggen. Mijn dromen
mag ik niet missen
door te spijbelen.

Uit: Nachtwacht (Clavis) van Synne Lea


Gedichten lezen

In jouw bibliotheek staan waarschijnlijk heel wat dichtbundels in de kast. Maar waar begin je? En hoe kies je de goede bundel?
Om je op weg te helpen hebben we op Leesplein een themalijst Poëzie. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Interview
Waarom zijn gedichten belangrijk en wat maakt een gedicht bijzonder? Dichteres Judy Elfferich vindt gedichten magisch, ‘Het is een soort wonderdoosje: klein, maar er kan ongelooflijk veel in!’. Lees vanaf 1 februari as. meer in het interview met de dichteres.

Activiteiten
Tijdens de Poëzieweek worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Dichters dragen hun gedichten voor, er zijn dichtwedstrijden en workshops. Neem een kijkje in dit overzicht om te zien of er bij jou in de buurt ook iets leuks te beleven is.

Zelf gedichten schrijven

Krijg je zelf ook zin om gedichten te gaan schrijven of heb je tijdens de lessen op school een gedicht geschreven? Doe dan mee aan de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. Op de website van het Poëziepaleis staan de spelregels, tips en kun je je gedicht insturen.
Wacht niet te lang, want je hebt tot 5 februari as. de tijd om mee te doen.

Meer ontdekken?
Afgelopen jaar doken we iedere dag een beetje dieper in de wereld van de poëzie en gaven we tips voor vinden, lezen, bekijken of beluisteren, schrijven en voordragen van een gedicht.

We wensen je een fijne Poëzieweek!