Nieuws

Actueel: Lezen over de liefde

12 februari 2016

Heb jij al plannen voor Valentijnsdag? Wij geven je een aantal passende leestips. Je kunt dus in ieder geval lekker gaan (voor)lezen (aan je lief) over de liefde.


Of je nu alleen of samen in een romantisch verhaal duikt maakt niet uit. In je eentje dompel je je lekker onder in die mooie, mysterieuze wereld van de liefde. Maar elkaar voorlezen uit een mooi verhaal kan ook erg romantisch zijn. Kies een boek uit onze themalijst Verliefd of lees een van deze leestips:

Storm: Het paard van een dollar - Lauren St. John
Casey woont met haar vader in een grauwe torenflat. Ze hebben niet veel geld, maar als Casey een bijzonder paard van de slacht kan redden, twijfelt ze geen moment. Ze traint veel met haar paard en gaat zelfs naar een evenement waar ze met haar paard meedoet aan de wedstrijd. Daar ontmoet ze een bijzonder hulpvaardige jongen.

Suzy D. in de puree – Karen Saunders
Suzy trekt rampen aan als een magneet. De nieuwe jongen op school is té sexy, Jack heet hij. Suzy is dol op haar vriendje, maar raakt toch flink in de war van de aandacht en de ogen van Jack. Als ze nu maar geen domme dingen gaat doen…

Lijfstraf – Elle van den Bogaart
Een verhaal waarin je kunt lezen dat de liefde niet altijd even duidelijk is en dat het ook niet altijd goed afloopt. Fleur en Rem hadden een relatie, mar Fleur heeft het uitgemaakt. Rem kan daar niet goed mee omgaan en reageert zich af of Bowie, hij is de beste vriend van Fleur. Het is alleen wel een beetje de vraag of dat echt alleen vriendschap is.

Hotel de grote L – Sjoerd Kuyper
De 13-jarige Kos, moet als zijn vader in het ziekenhuis belandt, samen met zijn drie zussen hun hotel draaiende zien te houden. Dat is helemaal niet makkelijk, zeker niet als ook nog eens blijkt dat er grote schulden zijn én Kos toch wel een beetje afdwaalt doordat hij dat ene meisje zo leuk vindt.

Je kunt je date trouwens ook meenemen naar de musicalversie van Hotel de grote L, deze gaat op 14 februari in première.