Nieuws

Jaar van het boek: Lezen over dieren

15 februari 2016

Dieren zijn lief, schattig, mooi en soms ook gevaarlijk. Ben jij een dierenliefhebber? Of lees je graag over dieren? Kijk dan ook eens in onze themalijst met boeken over dieren.


Dieren zijn er in talloze soorten en maten. Van kleine torretjes tot enorme haaien. Of juist kleine haaien en toch best wel grote spinnen. Angstaanjagende dieren of juist lieve schattige hondjes en konijntjes die je het liefst de hele dag aait, knuffelt en verzorgt.

Een ding staat in ieder geval vast, dieren komen we in het dagelijks leven regelmatig tegen. Misschien heb je zelf een huisdier? Of fiets je iedere dag langs een vijver waar eenden of zwanen in zwemmen?

Het is dus niet zo vreemd dat er ook veel informatieve boeken en verhalen zijn verschenen waarin dieren een grote rol spelen. Wilde en gevaarlijke haaien in Haaieneiland, een bijzonder lief paard in Storm: Het paard van een dollar of uitgestorven dieren in het boek Over de dinosaurus en andere prehistorische dieren.

Kijk voor meer boeken in onze themalijst Dieren. Deze lijst staat vol met mooie verhalen over dieren, maar ook met informatieve boeken over de dierenwereld.

Jaar van het Boek
In het Jaar van het Boek lichten we iedere maand een themalijst uit. Welk onderwerp spreekt jou het meest aan? Alle themalijsten vind je bij Boeken zoeken op onderwerp.