Nieuws

Schrijver: Interview met Anke de Vries

1 maart 2016

Na dertien jaar schreef Anke de Vries een nieuwe jeugdroman. Afgelopen maand verscheen Littekens en de schrijfster vertelt op Leeslein over haar de inspiratie voor dit verhaal en over meeleven met personages.


De jeugdromans van Anke de Vries zijn populair, haar jeugdroman Blauwe plekken wordt nog steeds veel gelezen. Een aantal van haar verhalen speelt zich af in Frankrijk, waar ze samen met haar man woont. Ook haar nieuwste boek speelt zich in deze omgeving af.

Littekens gaat over Clara en Paul, twee jongeren die iets hebben meegemaakt dat grote gevolgen heeft voor hun verdere leven. Paul is vanuit Nederland naar zijn oom en tante in Frankrijk komen fietsen en heeft een heftige periode achter de rug. Als Paul bijna op zijn eindpunt aankomt, ziet hij een meisje lopen, Clara. Ze doet alsof ze hem niet ziet, maar ze maakt veel indruk op hem, wie is dit meisje? Deze korte ontmoeting zal meer losmaken dan ze kunnen vermoeden.

Anke de Vries was een aantal dagen in Nederland voor de presentatie van Littekens en de opening van de expositie met haar collages in Den Haag. Nicky de Boer sprak met haar over het boek, de personages, wat de inspiratie voor dit verhaal was en over de spannende zoektocht van Clara en Paul.

Lees hier het interview met Anke de Vries.