Nieuws

Doe mee: Nationale Mediatheek Trofee

7 maart 2016

Het is weer mogelijk om jouw mediatheek te nomineren voor de Nationale Mediatheek Trofee. Ben jij blij met de leesomgeving bij jou op school? Doe dan mee en stuur je nominatie voor 1 juni 2016 in!


De Nationale Mediatheek Trofee
Om goed te kunnen lezen is een fijne leesomgeving belangrijk. De Nationale Mediatheek Trofee, voorheen Prijs voor de Beste Leesomgeving, motiveert leerlingen om na te denken over wat zij vinden van de leesomgeving bij hen op school. Wat is er goed, wat kan er beter?

Een goede leesomgeving
Wanneer is een leesomgeving een goede leesomgeving? Dat is het als het aan een aantal (of allemaal) van de onderstaande voorwaarden voldoet:
1. In een goede leesomgeving wordt gelezen.
2. Een goede leesomgeving is comfortabel en aantrekkelijk.
3. In een goede leesomgeving wordt toezicht gehouden.
4. Een goede leesomgeving bevat goede leesboeken.

Nominatie
Wil jij jouw school nomineren? Stuur je nominatie dan voor 1 juni as. naar info@passionatebulkboek.nl.

In je mail moet staan:
- Waarom de mediatheek zo goed is.
- De naam en adresgegevens van de school.
- Het e-mailadres van de mediathecaris.
- Eén of meer zelfgemaakte foto’s van de leesomgeving.

En dan?
Nadat de school is aangedragen, wordt contact opgenomen met de mediathecaris om de inzending aan te vullen. Uit alle inzendingen worden door een jury drie scholen gekozen. Deze scholen worden in september bezocht door een journalist die een artikel zal schrijven over de drie kanshebbers. Daarna worden de winnende scholen door de jury gekozen.

De school die wint krijgt een boekenpakket t.w.v. € 1000,-. De Tweede prijs - de Aanmoedigingsprijs - is een cheque t.w.v. € 500,- voor het nog verder ontwikkelen van de leesomgeving.

Lees meer over de Nationale Mediatheek Trofee.