Nieuws

Boekenweetje: Boekenweek over Duitsland

10 maart 2016

Aanstaande zaterdag begint de Boekenweek en dit jaar is het thema Duitsland. De Boekenweek is een campagne voor volwassenen, maar wij praten je graag bij met interessante weetjes en leestips over ons buurland.


De Boekenweek staat in het thema van Duitsland. Wat weet jij al over ons buurland? Heb jij wel eens boeken van Duitse auteurs gelezen? Vandaag delen we weetjes over het land, uit het Duits vertaalde boeken en over de schrijvers.

Wist je dat….

- Duitsland het land is met het grootste aantal voetbalclubs?

- Duitsland de meeste buurlanden van Europa heeft? Negen in totaal! Daarnaast ligt het ook in het midden van Europa en wordt daarom ook soms Mitropa genoemd.

- de Duitsers heel veel hebben uitgevonden? Bijvoorbeeld de fiets, aspirine, gummi beren, contactlenzen en de boekdrukkunst.

- de bekendste sprookjes uit Duitsland komen? De sprookjes zoals Roodkapje en Sneeuwwitje zijn door de Duitse gebroeders Grimm geschreven.


Leestips

- Ga je op vakantie naar Duitsland en wil je je goed voorbereiden? Lees dan Hoe overleef ik mijn vakantie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland van Francine Oomen.

- Op roadtrip door Duitsland? Ga dan op pad met Ivan in Dat stomme boek van Tiny Fisscher.

- Ga mee op avontuur en dompel je onder in een toffe stad en verdiep je in een filmfestival met Berlijn, Berlin van Elisa van Spronsen.


Duitse schrijvers

Een bekende Duitse schrijver is Michael Ende. Hij schreef Het oneindige verhaal. In Nederland won Ende met dit boek een Zilveren Griffel en in Duitsland het twee jaar lang boven aan de bestsellerlijst

Cornelia Funke is de schrijfster van de populaire serie De wereld van Inkt. Zij is geboren en opgegroeid in Duitsland en verhuisde in 2005 naar Los Angeles.

Of dompel je onder in de wonderlijke sprookjeswereld van de gebroeders Grimm.