Nieuws

Jaar van het Boek: Op ontdekkingsreis in de kunstwereld

21 maart 2016

Denk je bij kunst dan aan een museum vol schilderijen? Of denk je aan het beeld dat bij jou op het schoolplein staat? Of misschien wel aan de graffiti in het tunneltje waar je dagelijks doorheen fietst? Ontdek de wondere wereld van de kunst met onze themalijst.


Kunstenaar: Jeroen Jongeleen
Kunst, wat is dat?
Het is heel lastig om precies te omschrijven wat kunst is. Het wordt gevormd in ee creatief en uniek proces van de kunstenaar. Hij of zij maakt het werk vanuit een bepaalde gedachte. Maar kunst is ook een verzamelbegrip voor het totaal aan kunstuitingen, het is niet alleen het schilderij dat in het museum hangt. Maar ook het beeld dat de gemeente in een park neer heeft gezet, muzikale optredens in de concertzaal, voorstellingen van cabaretiers, dansoptredens, foto’s, theatervoorstellingen, en nog veel meer.

Kunst ontdekken
Ben je benieuwd naar de verschillende kunstvormen? Wil je meer weten over de kunstenaar Picasso of ontdekken hoe het is om in de toneelwereld te werken? Kijk dan in onze themalijst Kunst. Daarin staan boeken over verschillende kunstvormen. Informatieve boeken, maar ook verhalen over hoe het is om kunst te maken.

De themalijsten vind je via: Boeken zoeken --> Op onderwerp.