Nieuws

Boekenweetje: Denk jij als een dichter?

1 september 2016

Vind jij het leuk om te spelen met taal? Creatief te zijn met woorden? Dan is Raadgedicht vast iets voor jou. Lees verder om te ontdekken wat het precies is!


Raadgedicht
Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Iedereen die meedoet aan Raadgedicht kan nadenken over het woord dat is afgedekt. Welk woord moet daar volgens jou staan?

Meedoen?
Vanaf 5 september verschijnt er tien weken lang iedere maandag een gedicht op Raadgedicht.nl. Lees het gedicht en denk na over het ontbrekende woord. Bespreek het bijvoorbeeld in de klas of met vrienden en vriendinnen.

Stuur jouw of jullie oplossing in via het formulier onder het gedicht. Je mag slechts één keer inzenden per gedicht. Iedere vrijdag wordt bekend gemaakt wat het ontbrekende woord is en wie heeft gewonnen. Deelname is gratis.

Kijk alvast op de website van Raadgedicht om te oefenen met de gedichten die al online staan. Vergeet niet om de app te downloaden, zodat je een pushbericht ontvangt wanneer de oplossing online staat.