Nieuws

Boekenweetje: Goede voornemens

29 december 2016

Misschien denk je bij goede voornemens voor het nieuwe jaar wel meteen aan meer sporten, gezonder eten of vaker je huiswerk op tijd afmaken. Maar je kunt ook een ander goed voornemen hebben. Ga bijvoorbeeld een leesuitdaging aan!


Leesuitdagingen
Ze bestaan in veel verschillende soorten en maten. De ene keer wordt je uitgedaagd om in een aantal dagen zo veel mogelijk boeken te lezen tijdens een leesmarathon. Of je probeert in een jaar tijd boeken te lezen die aan een lijst voorwaarden voldoen zoals genres, onderwerpen of namen van hoofdpersonen. Misschien is het leuk om eens een periode alleen maar boeken te lezen die zijn uitgegeven in jouw geboortejaar? Wat voor uitdaging je ook aan wilt gaan, alles is mogelijk.

#Boekperweek
Afgelopen jaar deden al veel leden van de Bibliotheek mee aan de #Boekperweek-uitdaging van de Bibiotheek. Zij lazen iedere week een boek en lieten op Pinterest weten hoeveel boeken ze al uit hadden en wat ze van de gelezen boeken vinden. Ook in 2017 gaat de Bibliotheek door met deze uitdaging. Sluit je aan en lees iedere week een boek!

Boek per …?
Je kunt ook zelf bepalen hoeveel boeken je lees en op welke manier je dit bij wilt houden. Hebban en Goodreads (Engelstalig) bieden de mogelijkheid om een doel te stellen en het aantal gelezen boeken bij te houden, maar je kunt dit ook gewoon voor jezelf doen. Susan Spekschoor deelt op haar blog een gratis printable voor een leesuitdaging met 12, 26 of 52 boeken. Hoeveel boeken hoop jij in 2017 te verslinden?

Jaar van het Boek - Boekenweetjes
2016 was het Jaar van het Boek en iedere week vond je op Leesplein een Boekenweetje, alleen tijdens de zomervakantie namen wij een pauze. Het Jaar van het Boek is bijna voorbij en dit is ons allerlaatste Boekenweetje. Je kunt alle Boekenweetjes terug lezen door te bladeren bij het Nieuws.

Wij wensen je een fantastisch 2017 vol mooie verhalen!