Nieuws

Doorlezen: 4 boeken die je kunt lezen na Het wonder van jou en je biljoen bewoners

20 maart 2017

Lees jij graag informatieve boeken en heb je Het wonder van jou en je biljoen bewoners al gelezen? Wij geven je vandaag vier doorleestips vol informatie en leuke weetjes.


Het wonder van jou en je biljoen bewoners is het tweede boek van schrijver Jan Paul Schutten en illustrator Floor Rieder. Eerder maakte samen Het raadsel van alles en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Beide boeken staan vol met interessante weetjes. Ze leer je in Het wonder van jou en je biljoen bewoners alles over je eigen lichaam. Want hoe werkt zo’n lichaam eigenlijk?

Naast de mooie boeken van Jan Paul Schutten en Floor Rieder, worden er nog veel meer bijzondere informatieve boeken gemaakt. Wij geven vier tips voor nieuwsgierige lezers.

Doorleestips

Eureka! - Mike Goldsmith en Clive Gifford
Uitvindingen zijn van alle tijden. Het is nog niet zo heel lang geleden dat Steve Jobs de iPhone introduceerde, ineens was er veel meer mogelijk met een telefoon. Tegenwoordig is de smartphone niet meer weg te denken. Ook in het verleden deed men veel waardevolle uitvindingen waar we nog dagelijks mee te maken hebben. In dit boek maak je kennis met 20 uitvinders en hun uitvindingen.

Kaas en de evolutietheorie – Bas Haring
Charles Darwin heeft een belangrijke theorie bedacht voor het ontstaan van de wereld: de evolutietheorie. In dit boek wordt uitgelegd hoe die theorie in elkaar zit. Dat klinkt misschien saai of ouderwets, maar dat is het zeker niet. Je komt de gevolgen van zijn theorie namelijk nog dagelijks tegen.

Over alles - Richard Platt en James Brown
De makers van dit boek geven inzicht in dertig verschillende onderwerpen. Van Romeinse cijfers tot het menselijke oog, atomaire structuur en onmogelijke vormen. Wat het is en hoe het werkt, staat in dit boek helder uitgelegd aan de hand van tekst, illustraties, schema’s en tabellen. Lees je dit boek, dan weet je straks alles!

Over de dinosaurus en andere prehistorische dieren - Douglas Palmer
Meer dan 500 miljoen jaar geleden ontstonden de eerste complexe levensvormen op aarde. Wie dat waren en hoe ze zich ontwikkelden lees je in deze encyclopedie. Je leert alles over levensvormen onder water, de eerste dieren die op het land leefden of gingen vliegen, dinosauriërs, en de ontwikkeling van het dierenrijk tot uiteindelijk de mens ontstond. Een boeiend boek met heel veel mooie, realistische illustraties.

Meer informatieve boeken vind je in de themalijsten Natuur en milieu en Techniek en wetenschap.