Nieuws

Doorlezen: 3 boeken om te lezen na Wonder

18 september 2017

Misschien ken je het gevoel wel, dat je anders bent dan alle anderen. August, de hoofdpersoon in Wonder van R.J. Palacio, kent dat gevoel maar al te goed. Hij ziet er door twee aangeboren syndromen anders uit dan zijn leeftijdsgenoten. Wij tippen enkele titels die je kunt lezen als je Wonder een mooi boek vond.


Wonder gaat over August, die lijdt aan twee syndromen die er samen voor zorgen dat hij er anders uitziet. Hij heeft al veel operaties gehad en kreeg daarom thuis les van zijn moeder. Als hij tien is, gaat hij voor het eerst naar school. En dat valt niet mee. Zijn klasgenoten spelen dat hij de Pest heeft en als je hem per ongeluk aanraakt, moet je binnen dertig seconden je handen wassen, anders heb je het ook.

Anders zijn
August begint op school in de vijfde klas als hij voor het eerst naar school gaat, daarvoor kreeg hij thuis les. De vijfde klas is vergelijkbaar met de brugklas in Nederland. Voor bijna niemand is dit een makkelijke tijd: een nieuwe school en nieuwe klasgenoten. Maar hoe is het als je ook nog eens anders bent dan iedereen? Daar lees je ook over in de onderstaande titels.

Doorleestips

Anders – Andreas Steinhöfel
Na een ongeluk raakt Felix Winter in een coma. Zijn ontwaken wordt door velen gezien als een wonder, maar Felix is een compleet ander iemand geworden. Hij herinnert zich niets van voor het ongeluk en zijn ouders herkennen hun zoon van voor het ongeluk niet meer terug. Erg lastig voor de mensen die dicht bij hem staan, maar er zijn ook mensen in zijn omgeving die er juist alles aan doen om zijn geheugen niet terug te laten komen…

Een goede kans – Sarah Moore Fitzgerald
Minty zoekt regelmatig haar toevlucht in Nettlebog, een verboden bos bij haar in de buurt. Dan ontdekt ze dat Ned Buckley, de humeurige en mysterieuze jongen uit haar klas, daar met zijn oma woont. Langzaam ontdekt ze steeds meer over Ned, bijvoorbeeld dat hij een groot geheim heeft waar hij eigenlijk niet over wil praten. Stukje bij beetje begint Minty Ned steeds beter te begrijpen.

De onverwachte held van kamer 13B – Teresa Toten
Adam heeft een dwangneurose en tijdens een groepssessie ontmoet hij Robin. Hij valt als een blok voor haar en is vastbesloten om haar te beschermen en om haar Batman te worden. Niet echt een eenvoudige opgave als je ook nog worstelt met een dwangneurose, gescheiden ouders, een moeder met verzamelwoede en een knettergek broertje. Is Adam echt zo´n held?


Kijk voor alle Doorleestips bij Boeken zoeken > Doorleestips.