Nieuws

Prijs: Thea Beckmanprijs 2017 voor Haaieneiland

16 september 2017

Haaieneiland wint dit jaar de Thea Beckmanprijs van de vakjury én van de jeugdjury. Het boek van Rob Ruggenberg werd door beide jury´s verkozen tot beste historische jeugdboek. Een eervolle vermelding was er voor Weg: zoektocht in oorlogstijd van Marjolein van Rest.


Thea Beckmanprijs
Elk jaar organiseert het genootschap De Schrijvers van de Ronde Tafel een weekend in themapark Archeon. Het begin van het weekend is de bekroning van het beste historische kinder- of jeugdboek. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan een boek voor lezers van twaalf jaar of ouder.

Winnaar
Haaieneiland gaat over Roemer, die in 1722 op ontdekkingsreis is in de Stille Zuidzee en op het wonderlijk mooie eiland Takapoto belandt. Maar of dat eiland nou zo veilig is...
Volgens de vakjury is het een ´weergaloze avonturenroman´ en volgens de jeugdjury ´is het boek zo spannend dat het verfilmd zou moeten worden, maar de jury denkt dat het moeilijk wordt voor filmmakers om de film net zo spannend te maken als het boek.´

Het is voor het eerst in vijf jaar dat de vak- en jeugdjury het zo eens zijn met elkaar. Zowel voor wat betreft de winnaar als de eervolle vermelding.

Lees ons interview met Rob over Haaieneiland.

De andere nominaties waren:
Bloedzusters - Annejoke Smids
Gevaarlijk geheim - Jan Heerze
Romeinse tweeling - Marian Hoefnagel
Weg: zoektocht in oorlogstijd - Marjolein van Rest

De animatie bij Haaieneiland is gemaakt door Dennis Velders.
Bekijk ook de filmpjes van de andere genomineerden: Archeon.