Nieuws

Zomergroet van... Caja Cazemier

31 augustus 2011

Wat een prachtig gebouw, het Gugenheim Museum in Bilbao. Zou Caja Cazemier het museum tijdens haar vakantie in Spanje bezocht hebben? Ze stuurde ons in ieder geval wel deze kaart met haar zomergroeten!


Je hebt inmiddels al heel wat zomergroten langs zien komen, van thuisblijvers maar ook kaarten uit verre orden. En ook op de andere pleinen kom je de mooiste ansichten tegen!

Het klinkt heerlijk, wat Caja schrijft: rondtoeren door Spanje, langs de Atlantische kust. Waarschijnlijk heeft ze meer zon gezien dan de thuisblijvers. Ze moet wel veel inspiratie hebben om aan een nieuw boek te beginnen!
Caja´s eerste boek verscheen in 1992: Portret van Sanne die langzaam beseft dat ze op meisjes valt. De verhalen van Caja gaan vaak over jongeren die geconfronteerd worden met problemen. In Te snel bijvoorbeeld krijgt het vriendje van Eline een brommerongeluk en overlijdt aan de gevolgen daarvan. En Verliefd op je leraar... spreekt voor zich.

Daarnaast maakte ze survivalgidsen, handige naslagwerken waarin je eindeloos kunt snuffelen. Over geld, over jongens en meiden en... over vakantie! Haar laatste boek, Familiegeheim, schreef ze samen met Martine Letterie (heb je Martines kaart al gezien?).

Meer weten over Caja Cazemier? Klik dan hier! Of ga naar de bibliotheek en lees al haar boeken...