Nieuws

Tips van voorleeskampioen in Leesplein-filmpje

29 november 2012

Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers, is weer gestart. Leesplein filmde Bo Baars, de publiekswinnaar van de laatste keer, en zij geeft voor deelnemers van nu handige tips.


Bo Baars, publiekswinnaar Read2Me! 2012
Bo Baars (13 jaar) van het Insula College in Dordrecht deed afgelopen schooljaar mee aan Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers. Eerst werd ze de beste voorlezer in haar klas, toen van haar school, toen van Dordrecht en daarna zelfs van heel Zuid-Holland. Samen met een fanclub van school en haar ouders ging ze naar de landelijke finale in Amsterdam. En daar koos het publiek haar uit als winnaar.

Leesplein zocht deze voorleeskampioen op en vroeg haar hoe je dat nou doet: een goed voorleesboek uitzoeken en spannend voorlezen. Bo´s tips kun je horen en zien in het speciale Leesplein-filmpje Read2Me!

In de voorrondes moet je voorlezen uit een van de kerntitels van de Jonge Jury. Deze boeken hebben we tussen 17 september en 12 oktober op Leesplein al uitgebreid aan je voorgesteld.
Als je naar de landelijke finale mag, moet je voorlezen uit een historisch jeugdboek. Tips voor mooie titels vind je in onze themalijst Geschiedenis: Nederland in 50 vensters.

Kijk voor verdere spelregels op de website van Read2Me!