Leestips

Geen idee wat te lezen? Of wil je wel eens verrast worden? We tippen de nieuwste en opvallendste boeken.

Leestip: Havikskruid

19 oktober 2016

Poppy en Ember zijn totaal verschillend. De een is een opstandige puber, de andere een heks. Toch hebben ze een aantal overeenkomsten. Ze worden bijvoorbeeld verliefd op dezelfde jongen en hebben allebei een rol in een eeuwenoude voorspelling over de nieuwe heksenkoningin.

Meer...

Leestip: Free run

12 oktober 2016

Ward woont al zijn hele leven in Nederland, maar is geen Nederlander. Hij heeft helemaal geen nationaliteit en is staatloos. Zijn moeder is Venezolaanse en woont illegaal in Nederland en mag zolang voor haar zoon zorgen. Maar wat als zij plotseling wordt opgepakt en wordt uitgezet naar Venezuela?

Meer...

Leestip: Verdacht

5 oktober 2016

Tess filmt met haar vrienden in een buurt waar een overval is gepleegd. Als ze de beelden thuis bekijkt, lijkt het erop dat het materiaal is waar de politie iets aan kan hebben. Ze geeft het af, maar weet op dat moment niet dat het vervelende gevolgen zal gaan hebben.

Meer...

Leestip: Suzy en de kwallen

28 september 2016

Sommige dingen gebeuren gewoon. Dat zegt haar moeder als Suzy niet begrijpt hoe het kan dat Franny is verdronken. Ze kon echt ontzettend goed zwemmen, dan verdrink je toch niet? Maar dan ontdekt Suzy iets dat het raadsel zou kunnen oplossen. Het is tijd voor een grondig onderzoek!

Meer...

Leestip: In het spoor van de eclips

21 september 2016

Nat moet toch weer naar een nieuwe school. Hij is benieuwd hoe dat gaat, want hij hoort er nooit écht bij. Klasgenoten dagen hem uit en pesten hem. Lees tijdens de Week tegen Pesten over Nat, die op zijn manier voor zichzelf leert opkomen.

Meer...

Leestip: De Wonderlingen

14 september 2016

Zijn ouders hebben hem op een kostschool gezet en samen met zijn vriend Knip bedenkt hij een plan om weg te lopen. Uit het adresboekje van zijn moeder haalt Joseph het adres van zijn oom in Londen, maar of die op hem zit te wachten…?

Meer...

Leestip: 2C

7 september 2016

Het is de lastigste klas van de school en eigenlijk wil geen enkele docent met deze klas een week weg. Toch vindt mevrouw Vos dat ook deze klas op werkweek mag. Een weekje klimmen, raften en vlotten bouwen in de Ardennen moet haalbaar zijn. Alleen komen ze daar nooit aan, want er blijkt een bom aan boord van de bus te zijn.

Meer...

Doorleestips: 3 boeken voor de fans van #Selfie

31 augustus 2016

Ben jij fan van de boeken van Caja Cazemier en heb je #Selfie gelezen? Lees dan verder, want we tippen nog drie mooie titels over liefde, sociale media en irritante ouders.

Meer...