Leestips

Geen idee wat te lezen? Of wil je wel eens verrast worden? We tippen de nieuwste en opvallendste boeken.

Leestip: Over alles

22 februari 2017

Ben jij nieuwsgierig en vind je het leuk om kennis op te doen? Dan is Over alles een boek voor jou. Een groot boek vol informatie en toffe weetjes.

Meer...

Leestip: Waterschimmen

15 februari 2017

De tweeling Alex en Alessia heeft niet echt een gewone jeugd. Nadat hun ouders zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash groeien ze op bij hun oom. Hij wil hen het liefst tegen alle mogelijke gevaren beschermen, maar op een dag moet hij de tweeling toch laten gaan.

Meer...

Leestip: Like me!

8 februari 2017

Na een leuke tijd op de basisschool zit Zilver nu in de brugklas. Best spannend, want ze vindt het lastiger dan gedacht. Zeker nu het haar niet lukt om bij de groep te horen. Waarom wordt ze steeds zo buitengesloten?

Meer...

Poëzieleestip: Regenlicht

1 februari 2017

Het is Poëzieweek en in het hele land is extra aandacht voor gedichten. Doe mee en lees de leestip van deze week, een mooie dichtbundel met veel variatie.

Meer...

Leestip: Nimona

25 januari 2017

Ben jij in voor een verhaal vol gedaanteverwisselingen, een sidekick, schurkenstreken en venijnige plannen? Dan is deze graphic novel over Nimona en superschurk Ballister Zwarthart iets voor jou!

Meer...

Leestip: Sam, er is zoveel dat ik je wil vertellen

18 januari 2017

Mika zit graag alleen achter in de klas, hij heeft sommige klasgenoten zelfs omgekocht om niet naast hem te komen zitten. Maar dan verschijnt Sam in zijn klas en natuurlijk gaat ze naast hem zitten.

Meer...

Leestip: Tegen alle hindernissen

11 januari 2017

Elena kan zich een leven zonder paarden niet voorstellen. Met veel liefde verzorgt ze haar eigen paard Fritzi en helpt ze haar vader in de stallen. Maar onbezorgd blijft het niet, er gebeuren heftige dingen in de Merelhof.

Meer...

Winterlezen: 20 vragen voor Gloria

6 januari 2017

We sluiten Winterlezen af met het spannende avontuur van Gloria. Ze besluit om weg te lopen, samen met Uman. Haar ouders en de politie hebben geen idee waar ze is en vragen zich vijftien dagen lang af waar Gloria is.

Meer...