Leestips

Geen idee wat te lezen? Of wil je wel eens verrast worden? We tippen de nieuwste en opvallendste boeken.

Luistertip: Storm: Het paard van een dollar

24 mei 2017

Het is de Week van het Luisterboek en daarom tippen we vandaag het eerste deel uit een trilogie waar je met je ogen dicht van kunt genieten. Een fijne luisterleestip voor paardenliefhebbers.

Meer...

Leestip: Onopgelost & waargebeurd

17 mei 2017

De leestip van vandaag is voor iedereen die van sterke verhalen houdt. Typische verhalen die zo ongeloofwaardig zijn dat ze bijna niet waar kunnen zijn, maar waar toch bewijs voor bestaat. 

Meer...

Leestip: Een dodelijk kaartspel

10 mei 2017

Het nieuwste boek van Rom Molemaker is anders dan zijn voorgaande boeken. Het is geen realistisch, maar een fantasierijk verhaal over een magisch kaartspel met als hoogste inzet de weg naar de rijkdom. Een verleidelijk, maar gevaarlijk spelletje!

Meer...

Leestip: Gevaarlijk geheim

3 mei 2017

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten veel mensen, jong en oud, in het geheim bij het verzet. In dit verhaal brengt Ward illegale krantjes rond voor zijn broer, die in het verzet zit. Dat dit niet zonder gevaar is, ontdekt Ward al snel.

Meer...

Leestip: Schaduwblind

26 april 2017

Sam heeft het niet eenvoudig op school. Hij wordt gepest en heeft geen vrienden. Maar nadat hij door klasgenoten wordt achternagezeten in een museum en tegen een voorwerp aan wordt gegooid, verandert alles.

Meer...

Leestip: Verwoest

19 april 2017

Juuls broer Milan is omgekomen bij een auto-ongeluk. En alsof dat nog niet erg genoeg is, ontvangt Juul ineens een bizar briefje met een opdracht. De afzender zegt dat ze die opdracht moet uitvoeren, in ruil voor de waarheid achter de dood van Milan.

Meer...

Leestip: Lang leve chocola!

12 april 2017

Petra zit net in de brugklas en vindt het lastig om haar draai te vinden. Het leren gaat niet vanzelf en ze haalt lage cijfers. Gelukkig krijgt ze hulp van haar slimme pleegbroertje Wouter.

Meer...

Leestip: Het offer van de Baobab

5 april 2017

Marcus Holme is een militaire student en wordt uitgekozen om deel te mogen nemen aan het Speciale Abilities Team (SPAT). Maar dan maakt hij een domme fout en moet hij de gevolgen daarvan accepteren.

Meer...