Leestips

Leestips: Het mooist geïllustreerde boek van 2015

27 december 2015

Eigenlijk zou deze leestip ook de titel interessante boek van 2015 kunnen krijgen, want dit bijzondere boek gaat helemaal over jou en over hoe bijzonder jij bent. Het wonder van jou en je biljoen bewoners is een van de sterren van 2015.

Je kunt ook je eigen waarheidsdetector worden. Bijvoorbeeld om te ontdekken of degene op wie jij verliefd bent ook verliefd is op jou. Er zijn namelijk signalen die dat laten zien. De pupillen zijn bijvoorbeeld heel belangrijk. De pupil is het binnenste rondje in het oog, dat het licht doorlaat. Als je iemand ziet die je heel erg leuk vindt, dan worden je pupillen groter. Er komt dan meer licht in het oog binnen. Het lijkt wel alsof je zo veel mogelijk van die ander wilt zien.

Een boek helemaal over jou, zal dat wel interessant zijn? Jazeker! Want er gebeurt veel meer in je lichaam dan je je zou kunnen voorstellen. Het is een interessant en leerzaam boek, want wie wil nu niet te weten komen hoe je ontdekt of iemand verliefd op je is of niet? Maar het is ook een mooi en grappig boek waarin Jan Paul Schutten vertelt over wat hij zelf heeft uitgeprobeerd op bijvoorbeeld de wc en als je goed kijkt zie dat er allemaal kleine grapjes zitten in de tekeningen van Floor Rieder

En trouwens, het citaat hierboven is niet compleet, want die truc met de pupillen werkt niet altijd. In het boek kun je lezen wanneer je wel op de pupillen kunt vertrouwen en wanneer niet.

Het is dus tijd om te ontdekken hoe bijzonder je eigenlijk bent. Het feit dat je bestaat is al een hele overwinning, want je bent hier doordat je een de race voor bestaansrecht van miljoenen andere zaadcellen hebt gewonnen en de eicel hebt bereikt. En dat is nog maar het begin, want er gebeurt heel veel in je lichaam zonder dat je het zelf door hebt.

Het wonder van jou en je biljoen bewoners (Gottmer) is het vervolg op Het raadsel van alles dat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Voor dit eerste deel ontvingen de makers de Gouden Griffel, de Gouden Penseel en de Nienke van Hichtumprijs.

Het gaat snel, we hebben al meer dan de helft van onze sterren van afgelopen jaar gepresenteerd. Morgen duiken we de geschiedenis in met het heldhaftigste historische verhaal van 2015.