Leestips

Leestip: Het gevaarlijkste boek van 2015

29 december 2015

Een klein ongelukje blijkt enorme gevolgen te hebben. Een groepje leerlingen begint aan hun meeloopstage maar zitten door iets wat geen probleem lijkt te zijn ineens in een super gevaarlijke situatie. Liquidator is een spannend verhaal en een van de sterren van 2015.

‘Wauw’, zei hij. ‘Jouw baas wil echt niet dan iemand haar dingen leest, hè?’ En… aah, dit is interessant. Ze maakt géén online back-ups, die functie is uitgeschakeld. En dat is wél gek – jij hebt er niet aan gezeten?
‘Nee!’
‘Ze encrypt alles drie keer, maar bewaart niets op het web. Is ze een privacyfreak?’

Vicky werkt tijdens haar meeloopstage in de keuken van een super groot en belangrijk advocatenkantoor. Wanneer ze bij een vergadering koffie komt brengen, valt er net iets te vieren. Iedereen gaat naar buiten en de baas van het bedrijf vraagt Vicky om tijdelijk de telefoon te beantwoorden. Als Vicky enorme dorst heeft trekt ze één van de blikjes Liquidator open die daar op tafel staan. Per ongeluk is dat nét het blikje dat iets eerder op de grond viel. De frisdrank spuit het blikje uit, zo de laptop van haar baas in.  

In paniek belt Vicky naar Edgar, die haar komt halen en samen gaan ze naar Ben. Hij weet super veel van computers en ze vragen hem om de laptop te repareren. Hij ontdekt dat de eigenaar van de laptop waarschijnlijk iets belangrijks op het apparaat bewaart en niet veel later blijkt dat ze een groot geheim hebben ontdekt. Vlak daarna komen ze er achter dat ze flink in de problemen zitten. Ze worden achtervolgd door een aantal mannen met een zeer dreigende uitstraling.

Liquidator (Gottmer) is geschreven door Andy Mulligan. Hij won met Trash de Gouden Lijst. Liquidator is een verhaal waarin je volledig wordt meegesleept en al snel is er, net als voor de personages, geen weg meer terug. Je kunt niets anders dan doorlezen om te ontdekken hoe het afloopt met de meeloopstages die helemaal niet zo saai zijn als ze in eerste instantie leken.

We houden de spanning er nog even in, want morgen bespreken we het spannendste boek van 2015 in onze reeks sterren.