Leestips

Leestip: De Theemutsen: Let’s talk about sex

27 januari 2016

Ken jij de Theemutsen al? De filmpjes waarin deze twee meiden informatie geven over seks waren een serieuze hit op YouTube. Nu zijn de meest gestelde vragen gebundeld in een boek vol informatie, nuttige adviezen en handige tips.

Weet jij alles al over seksualiteit, ongesteld worden, schaamhaar en de groei van geslachtsdelen? Voor de meeste jongeren spelen er nog een hoop vragen. In dit boek staan veel herkenbare vragen met antwoorden, grote kans dat jij ook het antwoord op jouw vraag vindt.

Het boek begint met het beantwoorden van de vraag wat seks eigenlijk is, want daar zijn nog beste veel verschillende meningen over. Darcy en Jade vertellen hoe zij over seks denken en leggen het een en ander uit. Want hoe komt het dat je ineens opgewonden kunt raken als je in de puberteit komt? Wat is daarvoor verantwoordelijk?

Maar niet alles in dit boek draait om de daad zelf, ook vragen zoals ‘Hoe meet je je cupmaat’ (dat is nog best ingewikkeld!) of ‘Ik fantaseer wel eens over hetzelfde geslacht. Ben ik gay?’ worden behandeld.

Alle vragen worden eerlijk en helder behandeld. Darcy en Jade delen hun ervaringen en geven tips. Over haar ervaring met het delen van naaktfoto’s vertelt Darcy:

‘Mijn blote borst is een keer op internet beland. Een vriendin maakte ooit een mooie foto van mijn rug. Daar stond per ongeluk één tiet op. Later kregen we ruzie en zette ze mijn tiet op Facebook, met de tekst: nu snap ik waarom je nepborsten hebt! Heel naar. En het verspreidde zich supersnel.’

De Theemutsen: Let’s talk about sex
(Luitingh-Sijthoff) is een interessant boek over alles waar je mee te maken krijgt als je in de puberteit komt. Darcy Lazar en Jade den Adel geven nuchtere en eerlijke antwoorden, waardoor je eerder het gevoel hebt dat je naar je zus luistert, dan dat je seksuele voorlichting krijgt.

Op dit moment maken de meiden geen filmpjes meer over dit onderwerp, maar je kunt de filmpjes die ze eerder al hebben geplaatst bekijken op het YouTube-kanaal van De Theemutsen.