Leestips

Leestip: Headshot

10 februari 2016

Monica is een stoere meid, zit op kickboksen en redt zichzelf erg goed. Ze moet ook wel, want ze verhuist keer op keer weer naar een andere plek. Nu wonen ze door omstandigheden al langer dan gepland in een vervallen flat, waar het niet echt veilig blijkt te zijn…

De brievenbussen hangen troosteloos schots en scheef aan de muur in de hal. Ze stapt de lift in, maar net als de deur dicht wil klikken wordt hij opengerukt.
‘Zo, bitch, jij denkt dat je slecht over mij kan praten?’
Monica probeert uit te stappen, maar wordt met een harde duw tegen de achterwand van de lift gesmeten.
‘Wat denk je nou, dat je een beetje kan rondlullen en dat ik je dan niet zou terugpakken? Stomme kut. Je fuckt echt niet met mij.’


Monica is niet snel bang, ze staat haar mannetje en is zelfverzekerd. Toch krijgt de angst haar nu af en toe in zijn macht, want de poging tot verkrachting van Stevo en zijn vrienden is door ingrijpen van een fietsenmaker maar net goed afgelopen.

Bij het groepje dat Monica probeerde te verkrachten toen zij haar fiets in de kelder wilde zetten stond nog een jongen, Dylan. Hij liep al eerder weg en Monica zoekt hem op. Hij zal haar helpen om wraak te nemen op die arrogante Stevo. Dylan probeert daar natuurlijk onderuit te komen, maar Monica is boos en dreigt dat ze ook zijn naam bij de politie zal noemen. Hij besluit haar dan maar te helpen en langzaam ontdekt hij ook haar zorgzame kant. Ze is er voor hem als hij het moeilijk heeft. Ze trekken vaak op en krijgen een bijzondere band.

Headshot (Ploegsma) is een spannend verhaal geschreven door Vrank Post. Hij werkt in een gesloten jeugdinrichting en in 2010 schopte hij het met zijn debuut Bad boys for life tot de finale voor de Prijs van de Jonge Jury. Benieuwd of het Monica lukt om wraak te nemen of dat Stevo haar in zijn macht krijgt?