Leestips

Leestip: Olé

17 februari 2016

Verlang jij ook alweer naar de zomer?  We kunnen de tijd niet doorspoelen, maar met deze leestip kun je je wel even lekker onderdompelen in zomerse sferen. In dit boek gaat Mette op taalcursus in Spanje. Reis je mee naar de zon?

‘Wacht nog heel even,’ zei JP. Op het bord schreef hij het woord presentación. ‘Kies een Spaans onderwerp. Het telt mee voor je uiteindelijke cijfer voor spreekvaardigheid dat op je certificaat komt. Maak er dus allemaal wat moois van!  Als je wilt, mag je samenwerken.
De moed zakte me in mijn slippers. Een presentación? Dat klonk nog erger dan een spreekbeurt! En het moest natuurlijk óók nog in het Spaans.


Samen met haar zusje Sara gaat Mette twee weken naar Spanje, op taalcursus! Ze hebben er allebei super veel zin in. Helaas blijkt vlak voor vertrek dat het feest niet door kan gaan, want Sara valt van haar skateboard en breekt haar pols. Hoewel Mette het super spannend vindt, besluit ze in haar eentje naar Spanje te gaan. Hopelijk lukt het haar ook om zonder Sara vrienden te kunnen maken.

Mette verblijft bij een aardige gastmoeder maar Elodie en Momo, de andere meiden die daar verblijven zijn niet echt aardig. Zij zijn vooral met zichzelf en hun nagellakjes bezig. De eerste dag probeert Mette zich in haar eentje te vermaken, tot dat Ole langs komt. Een jongen die ook de Spaanse taalcursus volgt en die super aardig voor haar is. Het enige lastige is dat Elodie en Momo ook dolgraag bij Ole in de buurt willen zijn…

Olé (Ploegsma) is geschreven door Elisa van Spronsen. Haar boeken voor jongeren spelen zich vaker af in het buitenland, zoals in Parijs en Berlijn. Als je dit boek leest dompel je je onder in het heerlijke warme Spanje, vol heerlijk eten, mooie mannen en flamencodansen en leer je ongemerkt wat Spaanse woordjes!

Heeft het lezen van dit zonnige boek je geholpen om even aan het koude weer te ontsnappen? Kijk dan in onze themalijsten Vakantie en Verre landen voor meer boeken over zon en zomerse oorden.