Leestips

Leestip: Het schrift van Perle

23 maart 2016

Joshua Perle is verbannen naar een andere wereld, een wereld die niet overeenkomt met de wereld uit zijn herinneringen. Hij is terecht gekomen in onze wereld. Zal hij zijn grote liefde uit zijn eigen wereld ooit nog terug zien?

In de afgelopen bijna drie jaar had hij geen enkel verband gevonden tussen de wereld waarin hij terecht was gekomen en het doolhof van zijn herinneringen. Er zat een afgrond tussen. Die onoverkomelijke kloof was de reden dat hij soms gek werd. Moest hij geloven wat zijn geheugen hem vertelde? Hij begon te denken dat zijn hoofd misschien alleen maar vol zat met illusies, een grote leegte die hij had gevuld met dromen en de liefde voor een fee.

Het is een vreemde jongen, die op een dag zomaar voor de winkelruit van meneer Perle staat. Hij is helemaal doorweekt van de regen en reageert nergens op. Als niemand naar hem lijkt te zoeken besluiten meneer Perle en zijn vrouw hem in huis te nemen. Hij helpt hen in de winkel en niet veel later begint hij gelukkig te praten, maar wel met een accent dat meneer en mevrouw Perle niet thuis kunnen brengen. Waar komt de jongen toch vandaan? Wat is zijn verleden?

De jongen neemt, zonder dat ze het weten, de naam van de overleden zoon van meneer en mevrouw Perle aan, Joshua Perle. Ondertussen blijft hij zoeken naar een manier om terug te kunnen keren naar zijn eigen wereld, de wereld van de feeën, de sprookjesprinsen en de magie. Maar nergens vindt hij een doorgang. Hij is wanhopig. Tot hij een boek vindt en dat open slaat. In dat boek wordt zijn wereld beschreven!

Het schrift van Perle (Querido) is een sfeervol verhaal, geschreven door Timothée de Fombelle. In dit verhaal dompel je je onder in de wereld van de magie en de sprookjes, een wereld die wij alleen uit de boeken kennen. Zal Joshua Perle de weg naar zijn eigen wereld en zijn grote liefde terug kunnen vinden?