Leestips

Leestip: Nimona

25 januari 2017

Ben jij in voor een verhaal vol gedaanteverwisselingen, een sidekick, schurkenstreken en venijnige plannen? Dan is deze graphic novel over Nimona en superschurk Ballister Zwarthart iets voor jou!

Nimona is een gedaanteverwisselaar en besluit zich op te dringen aan Ballister Zwarthart. Hij is een superschurk en Nimona ziet zichzelf wel als zijn sidekick. Hoewel Ballister Zwarthart niet om haar komst staat te springen, ziet hij ook wel in dat ze hem kan helpen om veel en veel meer te bereiken. Deze stoere meid is namelijk in staat om te veranderen in mensen en dieren, groot, klein, onschuldig of juist angstaanjagend, zolang het maar een levend wezen is.

Samen smeden ze snode plannen, maar Ballister Zwarthart moet Nimona wel steeds afremmen. Als ze toeslaan bij de heer Ambrosius Goudzak en het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom reageert Nimona iets té impulsief. Nimona begrijpt niet dat Zwarthart haar steeds terug fluit, waarom mag ze niet gewoon genadeloos toeslaan? Als hun plan volledig uit de hand loopt en ze de hele samenleving in gevaar brengen, realiseert Zwarthart hoe gevaarlijk Nimona eigenlijk kan zijn…

Nimona (Blossom Books) is geschreven door Noelle Stevenson. De graphic novel viel in Amerika al meerdere keren in de prijzen. Het leest als een trein, neemt je mee en bevat een gezonde portie humor. Lees de eerste drie hoofdstukken online en laat je overtuigen.