Leestips

Poëzieleestip: Regenlicht

1 februari 2017

Het is Poëzieweek en in het hele land is extra aandacht voor gedichten. Doe mee en lees de leestip van deze week, een mooie dichtbundel met veel variatie.

Een terugkerend onderwerp in Regenlicht is de liefde. De mooie, spannende en ongrijpbare liefde. Lees de lieve gedichten die gaan over romantische ontmoetingen of juist over de ongrijpbaarheid van de liefde.


onder een eenzame lantarenpaal
spreken we zacht lantarentaal

ik zoek haar
zij zoekt mij

geen woord is nodig

iets is er
hét is erDeze bundel bevat gedichten die lichtvoetig zijn, maar ook gedichten waar je iets langer bij stil kan staan. Wat bedoelt de dichter? Waar gaat het gedicht eigenlijk over?

De frisse vormgeving en de illustraties maken het geheel prettig om door te bladeren. Op iedere pagina is iets te zien. De ene keer is de vormgeving onderdeel van het gedicht en vormt het samen een geheel. Een volgend gedicht heeft een meer traditionele vorm, waarbij er op de pagina ernaast een illustratie staat.

Laat je verrassen door de gedichten, tekeningen en vormgeving in Regenlicht (Clavis), geschreven door Jean-Philippe Rieu met illustraties van Ben Peeters en beweeg mee met het spel van woorden en beelden.

Heb je na het lezen van deze bundel zin om meer gedichten te lezen? Kijk dan eens in onze themalijst Poëzie en laat je inspireren.