Leestips

Leestip: Waterschimmen

15 februari 2017

De tweeling Alex en Alessia heeft niet echt een gewone jeugd. Nadat hun ouders zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash groeien ze op bij hun oom. Hij wil hen het liefst tegen alle mogelijke gevaren beschermen, maar op een dag moet hij de tweeling toch laten gaan.

Haar oom stevende op haar af en rukte de brief uit haar handen.
‘Het… het is een brief van mijn mama…’ mompelde Alessia.
Oom Oswin reageerde niet, maar uit zijn blik kon ze afleiden dat ze het bij het rechte eind had.
‘Wat moest je ons gisteren op onze verjaardag vertellen? Waarom heb je dat niet gedaan? Er is dus toch iets met dat boek?

Alessia en Alex wonen bij hun steenrijke oom Oswin in een villa en krijgen les van privéleraren. In hun vrije tijd verdiepen ze zich in paranormale verschijnselen. Waar die interesse vandaan komt weten ze niet, ze willen er vooral achter komen of paranormaal zijn echt mogelijk is of niet. Alex bouwt een app om te kunnen registreren of er geesten in de omgeving zijn, terwijl Alessia probeert te ontdekken wat de levensechte nachtmerrie die de laatste tijd steeds weer terug komt betekent.

Op de dag na hun veertiende verjaardag vindt Alessia een brief. Helaas heeft ze niet veel kunnen lezen, want haar oom betrapt haar en pakt de brief af. Wat moet haar oom met een brief van haar moeder waarin staat dat hij ze iets moet vertellen als ze veertien worden? En waarom heeft hij dat gisteren niet gedaan? Wat dan volgt, zet hun wereld volledig op z´n kop.

Waterschimmen (Van Halewyck) is het debuut van de Vlaamse schrijver Nicholas Walker. Het is het eerste deel in de serie De Tweeling mysteries. De tweeling ontdekt in dit verhaal dat ze zelf ook een speciale gave hebben en proberen dit in te zetten om de wereld weer een beetje veiliger te maken.