Leestips

Leestip: Over alles

22 februari 2017

Ben jij nieuwsgierig en vind je het leuk om kennis op te doen? Dan is Over alles een boek voor jou. Een groot boek vol informatie en toffe weetjes.

Wat is het geheim van schoonheid? Volgens een aantal gerenommeerde denkers heeft dat te maken met verhoudingen. De gulden snede heeft de verhoudingen van talloze kunstwerken bepaald, en is met fascinerende regelmaat terug te vinden in de natuur.

Wat is de gulden snede eigenlijk? En wie bedacht de gulden snede? In dit boek wordt dit uitgelegd en leer je meer over dit getal. En pagina verder wordt ingegaan op de manier waarop men muziek kon bewaren, een compleet ander onderwerp, maar minstens zo interessant. Zo tuimel je van het ene interessante onderwerp in het volgende.

Alle informatie die je in dit boek kunt vinden wordt ondersteund met een heldere illustratie. Blader heen en weer in dit boek en leer meer over onmogelijke vormen, het menselijke oog, potloden en penselen en de hun vormen en eigenschappen of het periodieke systeem der elementen.

Over alles (Lemniscaat) van Richard Platt en James Brown is een boek waarop je niet snel uitgekeken raakt. Ingewikkelde dingen worden op zo’n manier uitgelegd dat je goed begrijpt hoe iets werkt. En als je goed kijkt vind je in de illustraties meer informatie die de teksten aanvult.