Leestips

Leestip: 101 dingen die je weten moet over Ajax

15 maart 2017

Ajacieden opgelet! In de leestip van vandaag lees je alles over je favoriete club, van de oprichting tot de toekomst. Een boek voor de echte fans, maar zeker ook voor voetballiefhebbers die meer willen weten over de Amsterdamse club.

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar Ajax? Waarom is deze voetbalclub zo bijzonder?  In dit boek worden 101 dingen over Ajax verteld. Het gaat over de geschiedenis, hoe de club is opgericht, de kleding en het logo. De auteur vertelt waar de naam van de club eigenlijk vandaan komt en legt uit wat ‘Ajaxvoetbal’ is:

Ajax wil altijd aanvallend voetbal spelen, altijd het initiatief nemen en het spel spelen op een wijze die voor het publiek attractief is: mooi om naar te kijken. Met zulk voetbal is Ajax over de hele wereld bekend geworden. Bij het horen van de naam Ajax denken liefhebbers over de hele wereld haast automatisch aan mooi, aanvallend voetbal.

Voor wie een grote fan van Ajax is, zullen bepaalde weetjes bekend voorkomen, maar het is zeker dat er nog dingen zijn die je nog niet wist. Of je nu meer wilt weten over de jeugd of over beroemde spelers zoals Marco van Basten, Dennis Bergkamp of juist over de supporters. En natuurlijk is er een hoofdstuk over de allergrootste Ajacied ooit, Johan Cruijff.

101 dingen die je weten moet over Ajax (Uitgeverij Brandt) is geschreven door Menno Pot. Hij is journalist en al vanaf zijn zevende fan van Ajax. Het boek is niet alleen interessant voor de grote fans, maar voor alle geïnteresseerde in de club. Misschien heb jij wel een vriendje die helemaal weg is van Ajax? Dit boek helpt je beter begrijpen waarom het nu zo’n interessante club is.