Leestips

Leestip: Het offer van de Baobab

5 april 2017

Marcus Holme is een militaire student en wordt uitgekozen om deel te mogen nemen aan het Speciale Abilities Team (SPAT). Maar dan maakt hij een domme fout en moet hij de gevolgen daarvan accepteren.

‘U begrijpt meneer Holme, dat ik dit niet blauwblauw kan laten en dat uw overplaatsing naar het SPAT door deze domme actie op non-actief wordt gezet?’
Marcus’ keel was helemaal droog geworden. Hij keek de kolonel wanhopig aan. Néé. Zijn ergste nachtmerrie kwam uit. De hele nacht had hij strafscenario’s liggen bedenken, maar hij moest toegeven dat hij zelf ook steeds tot de voor de hand liggende straf was gekomen. Hij verdiende het niet om naar het SPAT te gaan. Iemand die bevelen negeerde kon nu eenmaal geen betrouwbare geheim agent zijn.


Hoewel Marcus er heel erg van baalt dat hij met zijn domme actie zijn kans om deel te mogen nemen aan het SPAT heeft vergooid, had hij niet verwacht dat het nog erger kon. In plaats van te blijven op zijn huidige opleiding, wordt hij overgeplaatst naar het PAC. Een school waar leerlingen met en zonder lichamelijke beperking samen in de klas zitten. Wat Marcus dan nog niet weet is dat het een hypermoderne school is die van alle gemakken is voorzien.

Het PAC is dus alles behalve een normale school. Daarnaast gebeuren er ook vreemde dingen en blijven een aantal leerlingen zonder duidelijke reden vaker weg uit de les dan anderen. Marcus is niet de enige die dat opvalt. Harry, die vrijwilliger is op de school en een dubbele agenda heeft ziet dat ook. Samen besluiten ze op onderzoek uit te gaan, maar of dát verstandig is…

Het offer van de Baobab (Van Halewyck) is het eerste deel in een spannende spionagereeks. Zonder dat hij het door heeft komt Marcus in aanraking met undercoveroperaties, die alles op z’n kop zetten. Het resultaat is een spannend verhaal, vol actie en verrassende wendingen.

Dit boek is het eerste deel in Vic Falls Missions-reeks van Kate Kriske. Maar ook Kate Kriske verrast je. Lees er meer over in het interview met Kate Kriske op Leesplein.